A Magyar Labdarúgó Liga hétfői elnökségi ülésén három és fél óra elteltével sem derült ki, hogy mely csapatok indulhatnak a következő idényben az NB I-ben.
Meg nem erősített információk szerint több klubnak is hiányos a nevezése, s úgy tűnik, hogy a leginkább bajban lévő Kispest-Honvéd megmenekül. A fővárosi együttes vezetői mindenesetre bizakodóak, noha csütörtökig kaptak haladékot a 60 milliós tartozás kiegyenlítésére. Amennyiben nem felelnek meg a kívánalmaknak, akkor a Haladás indulhat az élvonalban.
Jelenleg a Ferencváros és az MTK kimutatásai sincsenek rendben.
Ime a mai történések:
Azért a cikkben szereplő újabb külföldi különímény kissé megriaszt: lehet hogy a kirúgott jugoszlávok másznak vissza az ablakon, az is riasztó hogy Ferenczi egyértelműen kezdő lesz, mert mellé keresnek ékpárt. Most kapásból tudnék mondani 3 fiatalt!
Nincs vége a tesztelésnek (www.nemzetisport.hu)
Elvileg a jugoszláv Hajduk Kula elleni edzőmeccs után dőlt volna el az MTK-nál vendégeskedő horvát Sasa Filipovic, illetve a román Bogdan Ungurusan és Nicolae Stantiou kettős sorsa. Egervári Sándor vezetőedző azonban szeretné még egy mérkőzésen látni a próbajátékosokat.
Erre legközelebb szerdán 17 órakor a Fáy utcában, az élvonalból kiesett Vasas otthonában lesz lehetőség. A jobb esélye az MTK-szerződésre a csatársorban Ferenczi István ékpárjaként próbálkozó Filipovicnak és a védelem közepén szerepeltethető Stantiounak van, míg a 19 éves Ungurusan biztos nem lesz Illés Béláék csapattársa. Persze ettől még köthetnek vele szerződést a kékek, hiszen a fiatal bal oldali középpályást a juniorcsapatba venné meg az MTK.
Ezekben a kérdésekben végleges döntés szerdán lesz, mégis korai lenne kijelenteni, hogy aznap már végleges keretet is lehet hirdetni a Hidegkuti-
stadionban. A Vasas elleni meccsre ugyanis újabb légióscsapat érkezik a Hungária körútra. Ez másfél héttel a bajnoki rajt előtt kissé furcsának tűnik, ám tény, hogy néhány poszton még mindig lyukas a keret.
Az a rendkívül primitív nb1.hu, meg jó pár olvasója azon mulat, hogy kétszázan (az NS szerint négyszázan) voltak az MTK edzőmeccsén. Azon senki nem mulat, hogy más csapatokén ötvenen voltak, másrészt a tavaly szégyenletes "bajnokság" után az a csoda, hogy 5 ember kíváncsi erre. Őszintén szólva az idén sem várok mást, lsd. hova igazolt Tököli, Leandro. A mi igazolásainkban csak az a pozitív, hogy a moldáv és a román srác is fiatal.
De továbbra is tartom, hogy idén SEM a pályán fog eldőlni.
Üdv!
Kint voltam a mai edzőmeccsen (bár ne lettem volna...pl. sörözhettem volna, vagy aludhattam volna :oP ), a véleményem az, hogy pocsék sz@rok voltunk. Az új igazolások közül csak a moldáv srác játszott, végülis látszott rajta, hogy nagyon penge a srác, kiváncsi vagyok, hogy mit tud, ha van kinek előre passzolni a labdát.
Két játékos volt próbajátékosként:
Filipovic: 70 perc alatt összesen 1 (!) alkalommal ért labdába a kapu közelében csatár létére, igaz, az egy szép fejes volt. Ha leigazoljuk, 10 percig hangosan röhögök.
Bogdan: Balszélsőt játszott, közepes teljesítménnyel. Jól cselez, technikás, ügyes, de nagyon önző és lassú is. Ő sem jobb, mint a fiatalok...
A csatárjátékunk értékelhetetlen volt, Ferenczi nem is volt a pályán - szerintem nem is ért labdába. Egyszerűen gyászos, elfelejtett focizni már fél éve...esküszöm többet értünk volna, ha én beállok, mert én legalább annyit mondtam volna, hogy " hajrá MTK!".
Hajdú: nem volt védenivalója...
Smiljanic: Jól oldotta meg a feladatát
Komlósi: közepes....
Elek: mint mindig
Lambulic: még szarabb, majdnem rajta ment el a meccs, egy akkora hibát csinált.
Füzi: indiszponáltan játszott, nem volt aktív.
Illés: a pályán sem volt...
Cvitkovics: jó indulattal közepes...
Akkor reménykedhetünk valamiben, ha ez az Aliou tényleg igazi csatár, és igazolunk mellé egy másik csatárt és egy balszélsőt...egy ilyen csapatot el tudnék képzelni:
Hajdú-Smiljanic,Füzi,Molnár-Jezdimirovic-Cvitkovics,Illés,Androvic,X - Aliou, X
És mi van Czvitkoviccsal? Remélem elviszi valami külföldi sztárcsapat! Persze csak abban az esetben, ha nem marad itt. Szerintem ő egy nagyon tehetséges focista, ha itt marad Mo-n, nem tudna akkora hasznára lenni a magyar focinak, mintha elmenne pl. Hollandiába. Ha viszont ősszel meglátom zöld-fehér mezben kiszaladni a gyepre, akkor komolyan mondom, hogy többször ki nem megyek a Hidegkuti stadionba.
A héten új szakasz kezdődik az MTK felkészülésében. A csapat erre a nyárra befejezte az edzőtáborozást, és a dunavarsányi sportközpont után ismét a megszokott Hungária körúti környezetben gyakorol. A felkészülés előrehaladtával lassan kiderül az is, hogy Egervári Sándor miként képzeli el kezdőcsapatát. A mesteredző a héten már nem félidős csapatokat állít ki a felkészülési találkozókra, hanem a legjobbakkal kezd, s immár a cseréket is úgy veti majd be, mint tenné azt a bajnoki meccseken.
Az első ilyen találkozóra szerdán az ausztriai Heiligenkreuzban (Kőszegtől alig egyórányi autóútra) kerül sor, az ellenfél a lengyel élvonalban szereplő Górnik Zabrze lesz. Az NB I B-s gárdákkal játszott – kivétel nélkül – győztes előkészületi meccsek után így nemzetközi találkozón kaphatunk pontosabb képet arról: hol tartanak a felkészülésben a kék-fehérek. Szombaton a kényelmesebb szurkolók is láthatják gyakorlómeccsen az MTK gárdáját és az új játékosokat, ekkor ugyanis a Hidegkuti-stadionban a jugoszláv élvonalbeli Hajduk Kula ellen – az alapozás során először – saját pályáján játszik a gárda.
A játékoskeretnek jelen pillanatban két új labdarúgó a tagja, mégpedig a Dunaferrtől visszatérő Molnár Zoltán és a Haladástól szerződtetett Némethy László, de a klub az edzőmeccseken tesztelt légiósok közül megállapodott már a román Dragan Aliouval és a moldovai válogatott Valeriu Androniccsal. Fülöp Ferenc klubigazgatótól megtudtuk, hogy ezzel még nem tekintik lezártnak az erősítést, elképzelhető, hogy érkeznek még próbajátékra külföldiek. De van még egy lezáratlan ügye az MTK-nak: a Vlaszák Gézát, Erős Károlyt és az újpesti Szántai Leventét érintő tranzakcióban immár hetek óta zajlanak – eredménytelenül – a megbeszélések.
Hát ez remek!
Andronic meg Illés egy csapatban, ez azt jelenti, hogy Buzsáky el, kölcsönbe, netán a Fradiba? Igy meg fog térülni a beléfektetett energia meg pénz.
Elek és Lambulic alapembernek tűnik sajnos
Ha Henrik Larson svéd lenne, mi akkor sem szerződtetnénk, de hát dán, igy teljesen jogos és rendben van:)
MTK HUNGÁRIA. Két külföldivel már megállapodtak a Hungária körúton
Tizenkilenc éves irányító a kékeknél
R. B.
NS, 2002-07-07
MTK–Százhalombatta 3–1 (1–1)
Dunavarsány, 100 nézô. V: Száva
MTK. 1. félidô: Hajdu – Molnár Z., Komlósi, Elek, Füzi Á. – Zavadszky, Andronic, Illés, Larson – Aliou, Ferenczi. 2. félidô: Vlaszák – Rodenbücher, Szmiljanics, Lambulics, Füzi Á. (Ferenczi) – Bori, Jezdimirovics, Némethy, Madar – Kanta J., Aliou (Zavadszky)
SZÁZHALOMBATTA. 1 félidô: Szabó G. – Tolnai, Sztanó, Móra, Serfôzô – Bakó, Kovács B., Csillag, Bencze – Károlyi G., Károlyi R. 2. félidô: Gárdosi – Jakab, Róza, Móra (Tolnai), Rajnai – Szabó Z., Felföldi, Csillag (Bakó), Herczku – Gyurováth, Bódi
G: Zavadszky, Illés, Ferenczi, ill. Károlyi R.
Bár a középpálya az MTK talán legerősebb csapatrésze, az edzőmeccsek tapasztalatai alapján mégis főnyereménynek tűnik az irányító posztra szerződtetett Andronic. A Dinamo Bucurestitől érkező támadó még csak 19 esztendős, ám már tízszer pályára lépett hazája A-válogatottjában.
"Szimpatikus csapat az MTK, s átutazóban azt is felmértem már, hogy Budapest is gyönyörű hely – mondta Andro-nic. – Most hazautazom Moldovába, ahol még egy iskolai vizsgát le kell tennem, utána összecsomagolok, és a barátnőmmel együtt térek már vissza..”
Nem lesz viszont – legalábbis egyelőre – az MTK játékosa a dán Henrik Larson és Sami Youssof.
egy hétig nem voltam itthon, reméltem mire hazaérek igazolunk legalább 1 (azaz egy) értékelhető játékost, de minimum egy csatárt. erre mi van? szokásos: ez jön, az megy, nem is tom, ide is oda is, lehet, aztán 0 a teljesitmény...
röhej.
Elek még mindig a csapatban. hihetetlen. Tököli a fradiban... VG-nek köszönjük szépen, legjobb esetben második lehet a csapatunk, hiszen a fagyinak KELL az első hely... persze ott van még csomo jo vidéki csapat is, de azoknál MÉG nem VG dönt. bár asszem örülhetünk ha nem esik ki ez a csapat, legalábbis a legutobbiak alapján...
Ugyanerről kicsit bővebben:
Forrás: www.nemzetisport.hu
Megjegyzem:Elek mellett, Komlósi és Lambulic is játszott egy félidőt, nem véletlen hogy akkor kaptuk a gólt amikor ők játszottak a védelemben
Két fáradt csapat mérkőzött csütörtök délután a dunavarsányi edzőtáborban. Az MTK Hungária játékosait a napi két kemény alapozógyakorlás, míg az NB I B-s a Szolnok labdarúgóit az előző este Debrecenben játszott edzőmeccs és a hosszú buszutazás viselte meg.
Az MTK szempontjából örömteli, hogy a próbjátékon lévő és egy edzőmeccs tapasztalatai alapján jó igazolásnak tűnő román Dragan Aliou felépült sérüléséből, és játékra jelentkezett Egervári Sándor vezetőedzőnél. A kék-fehérek klubigazgatója, Fülöp Ferenc csütörtökön egész délután tárgyalt, ám egyelőre nem sikerült megegyeznie az újpestiekkel Vlaszák Géza, Szántai Levente és Erős Károly igazolási ügyében. Új játékos így is volt a keretben: Némethy László, a Haladás lejárt szerződésű középpályása a második félidőben pályára lépett a szolnokiak ellen, és valószínűsíthető, hogy az MTK-ban folytatja pályafutását. Az edzőmeccsre vártak két dán játékost – Larsen és Sami korábban a ZTE-nél próbálkozott –, de a légiósok csak az utolsó pillanatban, a meccs előtt futottak be, s kiderült, hogy Sami rúgást kapott a bokájára, így az ő tesztelésére nem kerülhet sor. A tervek szerint csütörtökön egy belga állampolgárságú, kongói származású támadó is érkezett volna próbajátékra, ám őt az MTK sofőrje hiába várta a Ferihegyi reptéren.
Elekhez ragaszkodunk, amig mozogni tud, nem vetted még észre? Na mindegy, mindenkinek jó nyaralást, én eltávoztam jobb helyekre. Remélem mire visszajövök, egy kicsit rendeződnek a dolgok. Mondjuk Magyarországon is egy ember kezébe csak egy csapat tartozhat majd...
Andropov? Mellettünk a párt! A dánok közül inkább Tomassont és Töftinget, vagy Rommedahl-t kérném (ha lehet). Aggasztó, hogy Elek mindkét félidőt végignyomta.
MTK-Szolnok 4-1 Ferenczi ismét a régi
Hírforrás: www.WORLDCUP2002.hu
Dunavarsány, július 4., 19.40
Kezdi régi formáját idézni az MTK és Ferenczi István.
A kék-fehérek Egérvári Sándor érkezése óta csendben, de annál eredményesebben készülnek a bajnokságra. Az MTK az elmúlt napokban Dunavarsányban gyűjtötte az erőt, ma koraeste pedig a Szolnok ellen játszott edzőmérkőzést. A fővárosiak az első félidőben Vlaszák - Molnár Z., Komlósi, Lambulic, Elek - Czvitkovics, Andropov, Illés, dr. Füzi - Ferenczi, Aliu, a szünet után Hajdu - Rodenbücher, Némethy, Elek - Bori, Kanta, Jezdimirovic, Buzsáky, Madar - Zavadszky, Larsen összeállításban játszottak, és 4-1-re győztek. Az MTK góljait Ferenczi (2), Zavadszky (11-esből) és Bori szerezték.
Egervári Sándor a már a korábban a csapattal készülők (Aliu, Némethy, Andropov) mellett egy új játékos tudásával is megismerkedhetett. Csütörtökön érkezett meg Dunavarsányba és már pályára is lépett a dán Larsen, aki elsősorban a pálya bal oldalán, főleg a csatársorban vehető figyelembe. A játékos elsőre biztató teljesítményt nyújtott, szerződtetéséről várhatóan a szombati edzőmeccs után döntenek.
Tény, hogy Egervári S. visszahívása (+Molnár Z.) nagy fegyvertény, de
1. A gond nem az edzővel volt
2. A gond nem a jobbhátvéddel volt
Ha nem költ a klub csatárra, akkor egy kicsit brutál, hogy én vehetek hatszázér eg szurkolói kártyát, hogy majd 1.800,-HUF fejében felülhessek az A lelátóra és nézhetem ezt fost. És amilyen balekfarok vagyok, nézni is fogom. (Csak a B lelátóról) Nekem nem az kell (elsősorban), hogy minden meccset megnyerjünk, hanem látni szeretném a fiúkon, hogy akarnak és jól játszanak.
Az NB1.hu legújabb hire szerint őt a Siófok igazolta le. Nem tudja valaki, hogy hol lesz a Szolnok elleni edzőmeccs holnap? (Dunavarsány, Salgótarjáni út?)
Úgy néz ki, hogy leigazoltuk Némethy Lászlót, a Hali bal oldali játékosát. 1977-es születésű, 185 cm magas, védőként, kp-ként használható. Valaki tud róla egyebet?
milyen hülye érzés: korábban, ha ezt a mondatot olvastam a sportrovatban, akkor tudtam, hogy az MTKról van szó... mostanság tovább kell olvasnom, ha tudni akarom, melyik csapatról beszélnek...
figyeljétek meg, megérjük, hogy a Szeiler és a Fülöp ott ülnek egymás mellett, hogy költségcsökkentés címén ne kelljen 2 db sajtótájékoztatót tartani...
Gyorshír: Tököli a Fradié
Hírforrás: www.BORSODILIGA.hu
Budapest, július 1., 16.30
A gólkirály eldöntötte, hogy a Dunaferr után hol folytatja a pályafutását.
Korábban szinte valamennyi, a magyar élmezőnyhöz tartozó együttes, s jó néhány külföldi klub is szeretette volna szerződtetni a játékost, ő azonban sokáig várt a döntéssel. Ma délután azonban a Fotex-székházban tartott sajtótájékoztatón a Ferencváros vezetői bejelentették, hogy egy plusz egy évre szóló szerződést kötöttek az elmúlt négy évben a Dunaferrben szerepelt válogatott csatárral.
A 2898. hozzászólásomban említettem, hogy a Sport1 átigazolós műsorában (zuhanyhiradó) Egervári azt mondta, hogy ha nem jön össze a külföld akkor az MTK-t választja. Valaki nem látta ezt közületek?
Ezt Egervári mondta, meg azt is hogy Tököli ezt megigérte neki. Én csak azért hittem el, mert a Mesteredző szájából hallottam, pedig én is a Földön élek.
Most akkor ők ketten felelőtlenül nyilatkozgatnak, vagy hazudnak?
Na ez az a hír, amin senki nem lepődik meg, vagy ha igen, akkor nem ezen a földön élt...
Kiváncsi leszek arra a román és szlovák srácra, de túl nagy csodát nem várhatunk...stabil 3. hely amíg vg-nek két csapata van...éljen a tiszta magyar foci!
Tényleg, Gyuri arról nyilatkozott pár hete, hogy a jugók között ellentét volt, és volt valaki akit kivetettek a többiek maguk közül.
Van infótok ki volt ez? (Branezac?)
A próbajátékon lévő Aliu Dragan és Juhász Roland góljaival 2-1-re nyert az MTK a Kecskemét ellen.
Az első félidőben a 20 éves Aliu Dragan góljával szerzett vezetést a fővárosi klub, ám a kecskemétiek a szünet előtt egyenlíteni tudtak. A második félidőben jött Juhász Roland és beállította a 2-1-es végeredményt.
- Örülök a győzelemnek, de nem kell különösebb következtetést levonni belőle, ez csak egy szokásos edzőmeccs volt - mondta Egervári Sándor a mérkőzés után. Az MTK-val készül egyébként a már említett Dragan - aki csatárként mutatta meg tehetségét a szakmai stábnak - mellett két szlovák játékos is, egy középpályás és egy csatár. Sorsukról később születhet döntés, mert a kék-fehérek minden figyelmükbe ajánlott játékost szeretnének megnézni, hogy ne hozzanak elhamarkodott döntést.
A légiósok érkezése azonban nem jelenti azt, hogy az MTK utánpótlásából ne lehessen az első csapat keretébe kerülni. A Hungária körúton igyekeznek minden lehetőséget megadni a fiataloknak, hogy a felnőtt csapatba kerülhessenek. Ezért a jövő héten az ifik Illésékkel együtt készülnek. Sőt, a tervek szerint a bajnokság alatt, keddenként és szerdánként is közösen készülne a két csapat.
Hát pont ezt szerettem volna érzékeltetni, hogy maga a helyzet ironikus.
Eddig mindegyik kedvenc csapatom esetében, bármilyen sz@r is volt a szezonja, az új bajnokság kezdete felé, gyakran már junius végén, azt lestem hogy ki kit igazol, melyik játékos jöhetne hozzánk stb. Most ezt nem érzem egyáltalán. Nem azt mondom hogy nem érdekel, csak nem lelkesedek. Mindíg jó előre kinéztem magamnak, hogy melyik MTK meccsre megyek fel Bp-re, meg néha vidékre is elmentem, hát most ez nem lesz.
Ez az igazán ironikus (tragikomikus?) helyzet.