Nem tudom, hogy a Cure szövegeire mennyire jellemző a bibliai utalás, sajnos annyira nem vagyok otthon a szövegekben. Mindesetre a 39 című szám nekem elég gyanús. Jézusra 39 ostorcsapást mértek a kersztrefeszítés előtt.
Némi curespotting: tegnap az EST FM-en játszották a Lovecats-et, és bár ez egy elég populáris szám, meglepő volt Cure-t hallani a rádióban, nagyon nem jellemző. A Z+ -on meg éjjel egy Oleander (?) nevű banda nyomta a Boys Don't Cry-t.
Amit én olvastam (Roskilde): A PJ és a Cure is a nagyszínpadra volt kiírva. A PJ játszott éppen, mikor a tradédia bekövetkezett, az ő fellépésük félbeszakadt. Utánuk a Cure játszott volna. Állítólag már minden cuccuk be volt lőve - kivéve a gitárokat, amikor közölték velük, hogy a fellépésük a halottak iránti részévétből elmarad. Ezt a jelenlévő nagyszámú Cure-rajongó, érthető okokból, sérelmezte. Azonban aggodalomra semmi ok, mert egy másik dán városban, egy kisebb fesztiválon eljátszák az egész Roskildébe tervezett programjukat. A történtek után a PJ az összes európai koncertjét lemondta. (Forrás: ChainOfFlowers)
A Roskilde-ről szóló különböző híradások valóban furcsák voltak, volt amelyikből az tűnt ki, hogy a tragédia megtörténtekor a Pearl Jam és a Cure egyszerre két külön színpadon játszott, de olyat is hallottam (Bridge?), hogy előbb volt a Cure, aztán a PJ... A kevésbé tájékozott szemlélő ezekből annyit vonhatott le, hogy a "brit The Cure" is csak egy botránybanda. Kár.
Azért gondolom mindenki hallotta és látta a magyar TV-k 1/2 perces közvetítéseit is.
Ott csak a Pearl Jam és a Cure neve hangzott el!! Csak ma reggel tudtam meg,
hogy a Cure fellépését lemondta, de őszintén megkönnyebültem.
Felfoghatatlanul borzasztó.....
Egy dán lap híre szerint a Roskilde Festivalon történt tragédia után Roberték szétverték az öltözőjüket a megfelelő biztonság hiánya miatti dühükben....
Ma este Werchter.
Tim Verba >
Valóban újra indul a Bloodflowers után az egész. A hang szerintem is jó volt, de a kép nálam csapnivaló. A szokásosnál is rosszabb. Viszont a múltkori Mountain View-béli webcast, az baromi jó volt. Eleve az átlagosnál nagyobb volt a kép, és tök éles, nem akadozott és nagyon jól is szólt. Az profi volt. Ja, és végig leadták!
Új vagyok itt, de régi Cure rajongó. Most néztem meg a HOB webcastot, nagyon jó volt a hang és a kép is. A ráadások azonban nem voltak benne, a Bloodflowers után pár perccel újrakezdődött az egész (2-szer is megnéztem ezt a részt). Igaz egyszer közben is előröl indult. Most csak én szívtam, vagy tényleg nem volt benne egy encore sem? Pedig a setlista alapján nagyon húzós lett volna...
waters >
Kösz, én is olvastam a hírt, de nem 1-2, hanem 8(!) embert nyomtak vagy tapostak halálra, plusz 1 súlyos sérült is van. Azért ez milyen már?
.......
Az egészben annyi jó van, hogy legalább nem a Cure alatt történt, bár gondolom így is eléggé megrázhatta őket.
Fülesi ment, nem tudod?
Gábor és Mindenki!
Lehet,hogy tudjátok már de azért ideírom,hogy elmaradt a Roskilde festiválon a CURE koncert!
A koncert elött bemondták,hogy nem lesz mert elötte a Pearl Jam koncerten agyonnyomtak 1-2 embert...
Ígyhát hopponmaradtak a Cure-t várók!
Üdv
W
Bár a helyszín 11,700 fő befogadására alkalmas, ennek ellenére csak 3,892-en voltak kíváncsiak a Cure-ra, Robert szerint mégis a legemlékezetesebb amerikai Dream Tour koncert volt ez.
Ja! Csakhogy ne tévedjetek el: ezután lejön egy lista, kiválasztottra rákatt, utána balra egy "music" és jön a számlista.
Bloodflower, kell még a CD vagy letöltöd inkább, ami Neked kell? Innen szedtem le én is. Egyébként mindig elfelejtem felírni, bocs! A jövô héten megcsinálom, ha gondolod.
Sikerült bejutni az oldalra. Asszem most csak azokat a zenéket lehet letölteni, amikre elôtte már a jelszavammal bejelentkeztem. Egyébként hétrôl hétre változott a kínálat. Most vagy le- vagy átépítik. Mindenesetre ha a curiosity movies ecirclere kattintatok, be tudtok lépni. Login: bat66, password: bat66, utána fenti sorban "My eCircles" és akkor tudtok letölteni.
Hát zenét még mindig nem sikerült letölteni, de lehet,
hogy csak én vagyok béna....:-))
Viszont klassz BDC bőrt adtam a Winanpomnak.
Hála neked Bat! Kössz.
Tegnap errôl a linkrôl még 77-80-as demókat töltöttem. Mostanra jól szétkapták, de gondolom, helyreáll. Egyébként az e-circle-be kell belépni, és lehet fel- és letölteni anyagokat, hogy mindenkinek jó legyen.
Én egyetlenegyszer kapcsolódtam csak be egy kérdéssel egy chat-be, 1998-ban, Charlie Wattstól, a Rolling Stones dobosától lehetett kérdezni. Azonnal bekerült a kérdésem... :-)
Bládfávör!
Felírom neked azt a CD-t, ha még kell. Írd meg a számodat, ha kész van, rádtelefonálok és kiugrom vele vmikor a sarokra vagy vmi. Vagy biztos tudja valaki (M.Gábor, Bogi...). Tôlük el tom kérni.
Bat
Ja van egy jó mp3-as cure ódal. Hogy kô ide linket akasztani?