Köszönöm szépen! Büszke is vagyok rá, mert nem magától lett ilyen, 5 éve a helyén még bodzadszungel volt, bár pár év múlva a tiéddel fel sem vehetem a versenyt:-))
Amikor küldték olyan száraz volt... szerintem rossz helyen tárolták, de igyekeztem gyorsan elültetni és sokat locsolni meg tápozni és mára kezd észheztérni. Sajnos én csak tavasszal kaptam észhez és akkor rendeltem a starkl-tól. Legközelebb ősszel rendelek tőllük, mert akkor talán még nem szárad ki.
Ó, de gyönyörű! Mi volt a baja? Most már nőjön nagyra:) Na, látod, az egyike a nagyon jó idei választásaimnak a Leonrdo da Vinci, a Starkltól. Imádom, egészséges, szépen fejlődik, és egyfolytában virágzik:)
Csali! Íme a Leonardo da Vinci rózsafám... sajnos nagyon sokáig azt hittem, hogy kipusztul, de mégis megmaradt. Mára már virágokat is hozott és szépen bokrosodik...:o)) Remélem egyszer olyan lesz mint az utolsó képen... (HMF-ről töltöttem le, és ott tetszett meg mint rózsafa...)
A régebbi sokkal kisebb max 40-60 cm magas az új viszont magasabb és nem olyan tömött formás bokor, hanem inkább pár magas szálat hoz, rajta sok virággal.
Engem csak az szomorít el, hogy ugyanonnan vettem ugyanazzal a névvel és mégis más... :o(
Vannak még csodás véletlenek: Nálam van két nagyon icipici minirózsa, akik ugyanilyen "gondot" adtak nekem: 2 világosabb, inkább lazacos, kevesebb virágot hozó, rózsaszínné fakuló tő, és egy sötét bársonyos piros, ezüstössé fakuló tő van az egyik ágyásban, és mindhármat ugyanolyannak vettem:) És én bizony szaporítottam a sötétebből tavasszal, csak úgy próbaképpen, és megeredt nagyon hamar. Sajnos a kép nem adja vissza a sötétebb szép színét.
Sajnos a nevét nem tudom, mert Stromboli-nak vettem Szőregen tavaly tavasszal... Nagyon tetszett, ezért ugyanonnan rendeltem még két Stromboli-t.
Sajnos nem lett ugyanaz! Az Első kép jobb oldalán látszik a második vásárlás. Az is szép, de nem olyan szép mint az első. Imádom a tündéri apró bordó virágait. Ja és nem fakul!
És íme a második vásárlás... Szép, és rengeteg virágot hoz, de sajnos nem olyan mint szerettem volna. Piros virágai vannak, melyek idővel rőszaszínné fakulnak....
azt hiszem, egy kicsit összekeverted a számokat , (vagy az én gépemen jönnek le másik számmal) ha lesz egy kis dőm , mindegyik alá odaírom a nevét is, úgy az igazi.
7. kép Turbillon (starkl)
56. kép egy vadrózsafajta,(az is lehet, hogy valami nagyon régi fajta) nem tudom sajnos a nevét, ajándékba kaptam cédula nélkül
57. kép: egy harangláb fajta, a nevét majd megkeresem
61. kép Augusta Luise (starkl)
74. kép Papi delbard (starkl)
81. kép Westerland meg a 82-es is
106-os no name sárga bokorrózsa, sajnos nem tudom a nevét
110-es Mandarin mini rózsa (ajándék az egyik kedves osztrák ismerőstől)
a 111-es Comtesse de Segure (starkl)
a 117-es ugyancsak a vadrózsa
a 119-en van Pink Grootendorst, Albertin , az rambler, meg egy fehár ágyás, Irene von Dänemark
Magastörszű Grimaldi a 122-esen van, az is a Starktól.