"Tamási Gábor egykori helyszínelő és robbantási szakértő, aki 1989-től 1997-ig valamennyi budapesti robbantásnál helyszínelt, a videó alapján azt mondja: a tettes néhány dekányi lőport tett a robbanószerbe, ami lehet a tűzijáték készítéséhez használt fekete lőpor, de úgynevezett makarónilőpor is, amit orosz/szovjet tüzérségi lövedékekből nyerhetett ki. Ám gyárthatta is üzletben vásárolható alapanyagokból, az interneten egy kilogramm fekete lőport már húsz eurótól be lehet szerezni, s le is szállítja az eladó külföldről. A szakember szerint a lőpor nem volt lefojtva, akár egy kisebb fazékban is lehetett a robbanóanyag, amivel a szögekkel kombinálva kartácshatást ért el."
Robbano szerkezetbe vagy robbanoszerbe? Nem mindegy....
Mi az hogy nem volt lefojtva? Csak ugy beleontotte a "kislàbosba" és szogeket szort rà? Mit csinàl egy lopor ami nincs lefojtva? Semmit csak gyorsan elég.
Nem tudom, hogy milyen lehetőségeik vannak, vagy mennyire kreatív emberek dolgoznak a titkos szolgáknál...
A renccer váltás előtt a posta a szabad kutakodási területük volt államilag garantálva, a telefon meg hozzájuk tartozott.
A privatizéléssel a vezetékes hálózat ha jól tévedek a Telekomhoz&T.Mobilhoz került ami német ?
A posta meg annyira érdekes céggé változott mostanság, hogy ha muszályból betévedek mindig felidegesítem valamin magam.
Az biztos , hogy ezeket a feltöltős kártyákat érdemes követni, hol töltik fel ha lemegy róla a szufla, benzinkútnál, üzletben, esetleg, BANKKÁRTYÁVAL ...:)
Na, többek közt az időn is van a hangsúly, ahogy írod. Ha hosszú idő, akkor az illetékesek Teket vakartak, ugyanis már fel kellett volna jóval korábban készülni akár a menekültfolyamra is. Hol volt az információ eltemetve? Senkinek nem szóltak, hogy gyerekek százezrek mennek felétek?
Persze, a jó szomszédság:)
Senki nem azt állítja, hogy nem jöhetett velük egy szarházi sem, de a titokembereknek ez lett volna a feladatuk.
Na, meg a hajtás elmúltával előre körülnézni a nyilvántartott és alkalmi hülyék között, nem utólag ugri-bugrizni:) Persze, előre sok mindent nem lehet tudni, de tapogatózni az ő feladatuk.
Tetszik az írásod jót mulattam rajta.:) A probléma, hogy nem egy tételben vették meg hosszabb időn keresztül ami t szintén nem tok értelmezni, hogy mennyi idő 1 hónap , több hónap egy év ???
Ebben minden információ pontosan úgy szerepel ahogy Én értelmezem.:)
Szerintem a szolgáltató is hibádzott meg azok is akiknek észre kellett volna venni ,hogy EGY NÉVRE nagy mennyiségű eldobható telefonkártyát vásároltak. NAV ? TEK ? Titkos szolgálatok ? egyeként vagy mindannyian ? nem tom...
De mondok valamit, ami olvasóimat vélhetőleg még inkább felháborítja. Orbán ellenében még Vona Gáborra is lehet szavazni. Mert e pillanatban semi sem előbbre való, mint Orbánt kirobbantani a székéből. (A robbantást metaforikusan értettem. A terroristákat már akkor sem szerettem, amikor a magyar titkosszolgálat szinte leplezetlenül támogatta őket).