Nekünk is csak pár órára fog kelleni, mert persze a nyelvtanfolyam úgy van, hogy még addigra férjem esélytelen, hogy hazaérjen, és ugye a gyerekkel meg valamit kell csinálni. :-)
Ne is foglalkozzatok szeletes-sel, nem is értem, hogy minek jött ide. Kíváncsi lennék, hogy milyen infóra kíváncsi Fr-országgal kapcsolatban, vagy mi volt az eredeti indítéka, hogy idetévedt, vagy csak nagyon unatkozik, és jó belekötni másokba. :-)
De ezzel magát járatja csak le.
(Tudom, ezért most nekem is be fog szólni. :-D )
Aranyalma, ez nagyon durva!!! Ha nekem ilyet csinálna 1x is, én azonnal kirúgnám!!! Mi az, hogy az én törölközőmet használja, nálunk fürdik, meg ilyenek??? Nem ott lakik, nem??? Jajj... Pedig itt is inkább a sötét bőrűek vannak bébiszitterek... Nekem már ez is kicsit idegen, hogy az egy évesemet valaki másra hagyjam a lakásunkban, akit nem is ismerek... De lehet, hogy én vagyok túl aggódós.
Lenne meg egy kérdésem. Valaki festett mar belső falat festékszóróval? Szebben lehet vele dolgozni, mint az ecsettel, hengerrel?Érdemes beruházni rá, vagy jobb a henger meg az ecset?
Köszi a segítséget, mondom majd a férjemnek, hogy nézzen utána. Egyébként horror áron dolgoznak a szakemberek itt. Most, hogy költözünk úgy döntöttünk inkább mi testünk ki az új házban, mint hogy festőket hívjunk, mert azt nem tudnának kifizetni. Lesz egy hetünk, hogy fessek a lakásban. Férjem reggel elmegy dolgozni, addig én festek, este ő meg szereli össze a bútorokat, felújít.
Mi most szereltünk fel UPS-t,magunk csináltuk minden hozzávalot meg lehet kapni nagyobb áruházakban,létezik egy kis készülék ami be méri a jelet a műholdrol és azzal nektek is sikerülni fog, az ára 10-50 euróig terjed nekünk a legolcsobbal sikerült:-)
Probáljátok meg,mégsem csillagászati összeg és magad úram ha szolgád nincs:-)
A kérdés minket is érdekel. Itt nálunk 8-10 között dolgoznak feketén. Most van/volt egy Algír lány, de borzalmas szegénykém. A gyerekekkel jól el van, szeretik őt. A gond csak az vele, hogy nem ismeri az értek és a tulajdon fogalmat. A gyerekek elmondása alapján nálunk fürdik, (nem lenne gond ha szólna), a férjem használt törölközőjével törölközik, a köntösömet használja, a fesüm is folyamatosan használva van, a fürdönk tele a hajával utána. Bele sem merek gondolni mit csinál ha már a gyerekek alszanak. Már csak vész esetén hívjuk, ha nem tudom megoldani a gyerekek felügyeletet, mert mar meguntam, hogy lassan mindenem közös vele.
Remélem az új városunkban remelem valakit aki nem gondolja azt, hogy a magánszférám is az ővé.
A műhold nálunk bonyolultabb, mert nincs antenna a házon.
Azért kértem segítséget mert akiket felhivtunk nem igazán értettek mit akarunk. Kaptunk egy ajánlatot 300-400 szerelési díjjal ami szerintem sok. Mi arra gondoltunk, hogy mi megvesszük a tányért meg a fejet, csak szerelni kell, de így nem vállalja senki. A gondunk az, hogy itt ahol most lakunk anyaggal együtt felszerelték, de kicsi tányért hoztak, ezáltal ha mar borús az idő, nem lehet tv-t nézni, mert nincs jel.
Elvben a minimál bér 9,2€ vagy mennyi, annyi járna hivatalosan bejelentve, minimum. Ha bejelented, akkor egy részét általában az adóalapodból le tudod vonni és az jó. A gyakorlatban bejelentés nélkül 5-10€ szoktak adni óránként (mi 8€-t adunk és ennek nagyon örülnek, de mondjuk nálunk semmi dolga nincs, már alszanak a gyerekek amikor jön) bejelentve 15-25 között. A múltkor bedobtak egy szórólapot egy cégtől, aki mindenféle szolgáltatást közvetít a kertimunkától a babysittingelésig és ott 23€ votl a díj óránként (mondjuk a takarító is ennyi volt).
Sok minden lehetne, te is lehetnél egy értelmes ember, de nem vagy. Építész kolléga meg kicsit sokszor küldi el ugyanazt, ha megnézted most is két napon belül (izé 28 óra alatt) kétszer, miközben itt a fórumon néhányan már jelezték neki, hogy ezt nem kéne. Ahogy neked se kéne mindenbe beleszólnod. De gondolom unatkozol és nincs jobb dolgod, ezért ezt teszed. Tégy így, de azért barátokat errefelé ne keress mostanában.
G
PS: az pedig, hogy valaki bunkó vagy sem nem függ össze a diplomák létével, számával, de majd erre egyszer rájössz, ha lesz neked is diplomád, ne adj isten diplomások közelébe kerülsz...
1. Épp-itész-és-mérnök barátunk még jutalok is ígért annak, aki munkát szerez neki építkezséen, szóval azt levonhatod a díjjából. Talán a diplomájával együtt fel tud fúrni egy ilyet...
2. Ami lehet többet segít, ha tudod merre felé van a műhód és, főleg ha van létrád/hozzáférésed a kiválasztott helyhez, akkor a Bricorámába megveszed a tisztességes méretű csavar a faladhoz való dübellel, felfúrod (általában 4 kell és legalább 120-160 esetleg 200-s) és beállítod a kívánt irányszög felé.
Viszont hamár műhód, akkor nem tudja valaki megmondani, hogy az UPC direct Párizsból milyen irányba jön be és mekkora tűkör kell hozzá?
Írnál valami konkrétumot, hogy miben szeretnél segítséget kérni, mert lehet úgy egyszerűbb lenne mindenkinek.
Segítséget szeretnek kérni. Tud valaki antenna szerelőt Versailles környéken? Parabolát szeretnénk az új házunkban felszereltetni, de sajnos akiket mi kerestünk nem túl jók, mert sokára tudnak csak kijönni.
Én dolgoztam már építkezésen Franciaországban, most fejeztem be Cannes fölött egy új ház építését. Építési vállalkozó vagyok! Úgy jöttem ki ide 5 hónapja, hogy építek egy házat egy Franciának, s mivel jól sikerült segített nekem kint maradni. Jelenleg házmesterként dolgozok egy Cannes melletti villába, de Köműves munkákat is vállalok. Nemsoká ha minden igaz kezdek 1 újabb munkát a környéken 5-6 fős brigádommal. Nyitott vagyok bármire, ha az értelmes, korrekt dolog! Megadom az email címem, ha valami "hiper" ötleted , ott elérsz.
Én is keresnék itt élő normális magyarokat, de sajnos úgy látom nem sok fórumozó lakik errefelé...
Hàt ha "lumpenproli" vagyok, akkor elàrulhatnàd, hogy az mit is jelent szerinted ? S hogy lehet oda "süllyedni" ? Azt hittem oda születik az ember...S azt sem értem, hogy aki "lumpenproli" az màr nem lehet magyar sem ? (Esetleg ukràn, cigàny vagy ki tudja mi ? lejjebb ezekkel a nemzetiségekkel példàlòztàl).
Öregem, te màr annyira fàsult vagy, hogy az ironiàt sem veszed észre a mondatban (a kettôsséget). Azt hiszem nem pocsékolom ràd tovàbb a dràga idômet. Egyébként teljesen hidegen hagy, hogy minek gondolsz. Màr jò ideje kinôttem abbòl a korbòl, amikor még szàmitott az, hogy mit gondolnak ròlam, minek làtszom. Felületes dolgok az ilyesmik, semmi jelentôségük az életben.
Kivànnék neked minden jòkat, de attòl tartok màr menthetetlen vagy. Hùù, de nem szeretnék a helyedben lenni!
Ne értsd félre a dolgokat ! A sztárok engem se érdekelnek ! Sőt ! Viszont Connery-t szimpatikusnak találtam. Ami inkabb boldoggá tett, az az, hogy megjavítottam az időmet a circuit-n !!!
Konkrét válasz a pék-lány ügyében: meg tud élni! Baguette-re mindég szükség lesz! (Főleg, ha Almásiék késleltetik a sortie-t !) :DDDD
Az egyszerű emberek sorsának a tanulmányozását rád hagyom. ;-))
Hàt ha valakit boldoggà tesz, hogy a sztàrokkal keresztezi utjàt nap mint nap, az ô dolga. Engem személy szerint hidegen hagynak a sztàrok. Engem az egyszerû emberek érdekelnek, az ô örömük, bànatuk.
Egyik kis itteni olvtàrsnô Nizzàba szàmit költözni, pék szakmàval a kezében. Mit gondolsz meg tud majd élni ? Ilyen konkrét kérdésre vàrok tôled vàlaszt, ha lehet.
Fölkeltetted az érdeklôdésemet, hogy vajon ki lehetsz te szeletes olvtàrs ? Minden esetre nagyon megkeseredett embernek tûnsz.
Ezek szerint te ugy gondolod, hogy az ilyen sértô szavak, melyeket alkalmazol ismeretlen forumtàrsakkal szemben, ez lenne a honfitàrsakkal valò törôdés ? (Ugyanakkor mi meg le se szarjuk ôket, szerinted...)
Az én szotàramban màr régòta nem léteznek az ilyen szavak sem, hogy "lumpenproli", meg mi az hogy "prolibeszéd" ? Talàn ha leereszkednél a közönséges emberek szintjére és elmesélnéd, hogy mi is a bajod neked az ebben a topikban irogatòkkal (vagy màshol is olvasgattad a hsz.-ainkat ?).
Azt màr elàrultad, hogy a Missziòt nem szereted (én sem szerettem soha, s a Magyar Intézetben sem voltam az utòbbi 20 évben).
Nem mindenkinek az a legfôbb tevékenysége, hogy sajàt és csalàdja megélhetését biztositsa ? :-)
A különbség csak abban van, hogy mindezt milyen ùton éri el: becsületes vagy becstelen.
nem csak ez az 1 topik létezik az index.forumon. En az egész forumròl àltalàban irtam alàbbi véleményem (Polidili, Történelem, Alternativ elméletek, FILOSZ - ahovà leggyakrabban jàrogattam azelôtt). Ebben a franciàs topikban azokhoz képest nem is lenne semmi baj, ha a tagok nem sértôdnének meg rögtön a legkisebb ellenàllàsra is.
En nyiltan megmondtam mindig, hogy csak amiatt aggòdom, hogy az értelmiségi fiatalsàg tömegesen elhagyja Mo-t. (S akkor ki marad ?). Viszont ugyanakkor meg is értem, hogy a fiatalok olyan életszinvonalon vàgynak élni, mint bàrmely fejlett orszàgban a vilàgon, s ezért mindent megtesznek (sok éves képzés, nyelvtanulàs), s amikor azt làtjàk, hogy otthon ennek ellénére sem kapnak lehetôséget, akkor fogjàk magukat és elmennek...
Viszont a gyakorlat azt mutatja, hogy sokszor még a több diplomàsoknak sincs munkàjuk, ha hiànyzik a szerencse. Ezért nem kellene lenézni azokat sem, akiknek valamilyen okbòl kifolyòlag nem volt lehetôségük a tovàbbtanulàsra. Egy 10 millios orszàgban nem lehet 5 millio diplomàs sem, mégis mindenkinek (minden szinten) kellene, hogy megélhetési lehetôsége legyen: minden szakmai tudàssal rendelkezô emberre szükség kellene, hogy legyen egy normàlis tàrsadalomban. (Sôt még a takaritònôre is, aki ugyanannyi tiszteletet érdemel, mint egy mérnök, szvsz.)
Altalàban olyan véleményeket lehet tôlem olvasni, hogy nem nagyon szeretem a franciàk mentalitàsàt. Egy dologban azonban példàt vehetnénk ròluk: abban, hogy minden fajta embernek megadjàk a tiszteletet. Nàluk a "clochard" is "monsieur"-nek van szòlitva. Nem tapasztaltam azt a lenézô stilust nàluk, mint a magyaroknàl. Szerintem a magyar ember legnagyobb hibàja ez az àllando egymàshoz hasonlitàs (kinek mije van, mekkora a hàza, a kocsija, hovà megy nyaralni, mennyi a pénze, hàny diplomàja van...stb. - s aszerint van tisztelve, nem a belsô, emberi értékei alapjàn).
Az Alpoktól délre nem csak gazdagon Mercedes-szel, BMW-vel tudom garantálni, de már egy Peugeot-val is jól érezheted magad. Sőt, egy jó biciklivel is :-)
Néhány éve volt, mikor a Cap Ferrat-n, ahol vasárnap délelőttönként kerékpároztam, James Bond (Sean Connery) gurult velem szemben a circuit-n. :-)) Nem vicc !
Nincs igazad, mert a ki ha én nem azért az nem úgy van ahogy te azt leírtad. Én pl érdeklődtem, hogy Párizs környéken hol érdemes hazát bérelni. A kérdésre kaptam olyan válaszokat, hogy nekünk miből telik, biztosan a franciák kenyeret esszük, azért ( írta ezt egy itt elő magyar) telik nekünk arra amire, nem azért mert esetleg tanultunk, nem várjuk hogy a sült galamb a szánkba szálljon, hanem kiaknazzuk a lehetőségeket. Szerinted ez mi, ha nem rosszindulat?
Az én többet tanultamra meg csak annyit, hogy az aki tanult, az legyen büszke arra, hogy ő ezáltal viszi valamire, nem pedig lop, csal és gengszterkedik.
En is azt mondtam amikor még Pàrizsban laktam, hogy itt csak gazdagon, Mercedes autoval közlekedve érezheti jòl magàt az ember. Azt hiszem, hogy a Mediterràn parton is igy lehet. Nem is làtogattam még el arra idàig sosem. Arra lettem volna kivàncsi, hogy a magunkfajta egyszerû emberek meg tudnak-e élni pl. Nizzàban ?
Kedves szeletes! Megprobàltam viccesen fölfogni az érthetetlen leszòlàsaidat, amelyekkel mindenkit sértegetve megjelentél ebben a topikban. Abban viszont nagyon tévedsz ha azt hiszed, hogy felsôbbrendûnek képzelem magam akàrkinél is. Nem vagyok sem felsôbbrendû, sem alsòbbrendû, egyenlôség van. Különben sem tartom helyesnek, hogy az emberek màsokhoz hasonlitsàk magukat (ez is inkàbb férfi szokàs), ennek semmi értelme, mert eleve különbözôek vagyunk, s mindenkinek màs-màs az élete, a küzdelme. Senki sem tudhatja, hogy a màsik helyében ô hogy viselkedne, vagy milyen lenne. Az is teljesen hidegen hagy, hogy kinek mennyi diplomàja, képzettsége van, a belsô emberi értékekre figyelek inkàbb.
Ez az index forum elég lehangolò, mert àllandòan csak a"ki ha én nem", "én többet tudok nàlad, ugyhogy fogd be a pofàd" - stilus megy, igy nem lehet épitô eszmecserét folytatni. Màr többször elment a kedvem az egésztôl, nem is tudom, hogy miért erôltetem ebbe a topikba valò visszajövetelemet is?
Öszintén mondd meg, örömödet leled te az ilyesféle "tàrsalgàsban" ? Ebben a topikban még téma sincs igazàn, tehàt nagy nézeteltérések nem lehetnek, tehàt akkor miért kell csipkelôdni ?
Ezek szerint te jobban tudod mint en, hogy en mit csinalok. biztos igazad van. Tudod mit talan kerdezd meg a modikat, hogy kertem-e toluk, valamit az elmult 10 evben, hatha igy 35 evesen az alzheimer kerulget es nem emlekszem ra milyen alias besugo vagyok. Reszemrol tema lezarva.