Keresés

Részletes keresés

KisTiggrincs Creative Commons License 2008.03.25 0 0 322

Gonoszka a dobogón :)

Biribonéknak gratulálok. :)

Előzmény: Allia (321)
Allia Creative Commons License 2008.03.25 0 0 321
Frissítetem az indexesbabak.uw.hu oldalt.
Előzmény: Allia (318)
SisiEva Creative Commons License 2008.03.25 0 0 320
Sziasztok!

Én is csak most találtam rá erre a fórumra.
Mi ma vagyunk 16 hetesek.
Ha leányzó a csöppség akkor Száva Anna, ha meg fiú akkor... azt még nem sikerült eldönteni. Erre az eshetőségre még több név is versenyben van.
Nekem Ő a harmadik csimota. Van egy 17 és egy 15 éves rosszcsontom.

Szeretnék azoknak gratulálni, akiknél már megszületett a kicsi, és azoknak is akik még csak várják.

Puszi: Vica
MaMy. Creative Commons License 2008.03.25 0 0 319
Gratula! :-))
Végre-végre! ;-)
Előzmény: Allia (318)
Allia Creative Commons License 2008.03.25 0 0 318
Tegnapi hír, megszületett Biribon kislánya!

A 2008. első félévi topikban kerestem, mert már rég túl volt a kiíráson, és lám:
"Biribon üzenete:
21:37-kor megszületett M. Luca Sára! 3150g, 52 cm a gyönyörűségünk, hangosan cuppogott, míg be nem kaphatta a cicimet.Jól vagyunk, majd jelentkezem."
esheenan Creative Commons License 2008.03.23 0 0 317

Sziasztok!

Gratulálok a megszületett babákhoz!

Üdv az újaknak!

KELLEMES HÚSVÉTOZÁST KÍVÁNOK  MINDENKINEK!

Gonoszka2 Creative Commons License 2008.03.22 0 0 316

Nagyon szépséges a kisdömper :-))))))  Pihenj sokat.

G2

39+6

Előzmény: Chipie (314)
Schusy Creative Commons License 2008.03.22 0 0 315
Chipie nagyon édesek :)

Vagyok én is, csak sok fórumban olvasok, kevésben jut idő írni :(

Mióta nem dolgozom sokkal kevesebb időm van, hogy van ez???
Ma beléptünk a 9. hónapba, ennek köszönhetően egy kis apázás után volt pár 10 perces fájásom.... és rájöttem hogy én még nem akarok szülni, még semmi nincs készen :) erre elmúltak...

Nagyon fáj a combcsontom, kínszenvedés az alvás, az ülés, a házimunka meg pláne. Szerencsére férjre számíthatok, kivéve tegnap, mikoris kicsit túlzásba vitte a haverozást :)

Puszi mindenkinek, aki még egyben :)

Zsu
35+5
Előzmény: Chipie (314)
Chipie Creative Commons License 2008.03.21 0 0 314

szia, én már off vagyok itt, de a fáradtság az abszolút normális, gondolj bele, egy komplett kis embert hoz éppen létre a szervezeted, nem csoda hogy elfárad. Pihenj sokat, én minden terhességemnél menetrendszerűen délután négykor ájulásszerű fáradtsági rohammal küzdöttem, volt, hogy benyomtam a mesedvd-t a kölköknek, én meg félórákat aludtam mellettük a kanapén :-))

amúgy meg köszi a gratulákat, nemsokára kész lesz a szüléstörténet, nem lesz hosszú, a szülés is rövid volt ámde rohamos, kisgergő meg egy tünemény pofa, eszik-alszik-nézelődik, majd kezdi elölről, szóval még a beetetős résznél tartunk, a nagyok imádják kisdömpert:

Előzmény: vamme (310)
Celtic Moon Creative Commons License 2008.03.21 0 0 313

Én megcsináltam a Kriston féle tanfolyamot, sőt a gésát is, ami a következő szint de még évekkel ez előtt. A páromnak tetszik :)

Hogy szülésnél segített vagy sem azt viszont nem tudom.

Minden esetre bármikor csinálod hasznos.

Előzmény: KisTiggrincs (302)
Allia Creative Commons License 2008.03.21 0 0 312
Ha a hasfájás alatt a hasad/méhed megkeményedését érted, akkor az normális, főleg, ha az orvosod is ezt mondja. Számold hányszor, mennyi ideig van egy nap, és emlíytsd meg újra az orvosodnak.
Előzmény: cheyeine (309)
Allia Creative Commons License 2008.03.21 0 0 311
Igen, normális a fáradtság a terhesség első és harmadik trimeszterében. Egyél igyál rendesen, és pihenj sokat, az segít. :-)
Előzmény: vamme (310)
vamme Creative Commons License 2008.03.21 0 0 310

sziasztok,most találtam rá erre  a fórumra,először is gratulálok minden anyukának és leendő anyukának.Én most léptem be a 7.hétbe és ma megyünk vissza az orvoshoz.állítólag már hallani kell a szívhangját a babának...

Egész nap feküdtem olyan fáradt vagyok...ez normális?

cheyeine Creative Commons License 2008.03.19 0 0 309

Sziasztok!

Csak most találtam erre a fórumra.

A 27. hétben vagyok, és kicsit aggódok, mert szinte minden nap néhány percre fáj a hasam, hol jobb, hol a bal oldalon. Ez mozgással általában elmúlik, de elég erős amíg tart.Amúgy élénk baba.Lehet, hogy csak nyom valami szervet ilyenkor?

A dokim szerint ez nem probléma, az UH teljesen jó.
Ha valaki tud kérem segítsen, hogy mitől lehet?!

Nagyon köszönöm!

KisTiggrincs Creative Commons License 2008.03.17 0 0 308

Köszönöm, megnéztem, jól hangzik a dolog, lehet erre megyünk majd. :)

Shiro: köszönöm az infót, rákérdezek majd remélem most is így van. Nem szeretnék egyedül szülni, viszont páromtól sem szeretném elvenni az esélyt, ha úgy dönt, hogy bejön.

Van egyébként valaki aki dúlával szült?

Előzmény: pacsuli (307)
pacsuli Creative Commons License 2008.03.17 0 0 307

gratula az új babákhoz, isten hozta őket! :)))

szülésfelkészítő: én ezt tudom ajánlani jó szívvel: http://www.szurja.hu/index.php?content=foglalkozasok

a kismamajógán voltunk egy darab olyan foglalkozáson, amikor az amúgy is oda járóknak (meg külsősöknek is) tartott egy szülésznő-jógaoktató lány apás szülésfelkészítőt. ez majdnem fél napos volt, és szülőpozíciókat gyakoroltunk, meg hogy az apa hogy tud a vajúdásban segíteni (masszázs, stb...), masszázsolajokról, homeopátiás szerekről meg hasonókról beszélt, elmondta a szülés folyamatát, hogy mi történik a testtel és a babával, de nem olyan orvosi szemlélettel, hanem inkább természetközelien, és a végén volt jóga. szerintem nagyon hasznos! érdemes telefonon megkérdezni, hogy mikor vannak ezek az órák, úgy emlékszem, havonta tartanak ilyet.

Shiro Creative Commons License 2008.03.17 0 0 306
A barátnőm tavalyelőtt nyáron szült az Istvánban, akkor bemehetett a férje és a dúlája is
s.
MaMy. Creative Commons License 2008.03.17 0 0 305
Drukk nekik, hogy maradjanak még bent a lurkók!
Előzmény: MaMy. (304)
MaMy. Creative Commons License 2008.03.17 0 0 304
Infó az Optimizmus... topikból:
"Babytevével váltottam sms-t: holnap mennek haza a kontroll vizsgálatról a kórházból, majd újra vissza csütörtökön. Mira 1935, Gergő 2111 gr volt a tegnapi uhu-n. Eddig medence végűek, császár lesz valszeg."
KisTiggrincs Creative Commons License 2008.03.17 0 0 302

Sziasztok!

Szóval a kérdéseim :)

Csinált-e valaki szülés előtt intimtornát, és ha igen látta-e értelmét? A Kriston féle intimtornán gondolkozom, de állítólag nem egy olcsó mulatság. Kismama jógára mindenképp szeretnék menni, meg ha az orvosom engedi szerintem terhestornára is fogok.

Tud valaki valami jó kis tanfolyamot, ahol anyukát-apukát együtt készítik fel a szülésre? Nem véres videókat szeretnék végignézetni a férjemmel, mert akkor tuti nem jön be :)))

Tudom, hogy az Istvánnak is van szülésfelkészítő tanfolyama, de amennyire én emlékszem erősen munkaidőben van, és én ugyan még elkéreckedek, de őt tuti nem engedik el.

Illetve aki már szült az Istvánban: csak egy kísérő mehet be a szülő nővel, vagy mehet akár kettő is?

Allia Creative Commons License 2008.03.17 0 0 301
Jó reggelt!

Tábla frissült. :-)
Kérdések jöhetnek, üdv itt végre Tigrincske. :-)
Előzmény: KisTiggrincs (300)
KisTiggrincs Creative Commons License 2008.03.16 0 0 300

Sziasztok!

Szeretnék én is bekerülni a táblába, ha lehetséges. Lesz majd jó néhány kérdésem is, de mostanra már teljesen üres az agyam :)

Adatok táblához:

Kiírás dátuma 2008.09.21

Eltelt hetek: 13+2

Kórház: Szent István

Anya kora: 25 év

Gyerek neve: Csenge Bernadett vagy Zalán Ákos

Testvér nincs

Hírhozó: még nincs 

Allia Creative Commons License 2008.03.16 0 0 299
Gratulálok nekik is! :-)

Vészesen fogy a tábla...
Előzmény: ertal (297)
ertal Creative Commons License 2008.03.16 0 0 298
Chipienek és Caixának is gratulálok!
Előzmény: Moka25 (296)
ertal Creative Commons License 2008.03.16 0 0 297

Sziasztok! Örömhírt hozok:

Ma 18 óra után pár perccel egy másik topikon jelent meg ez az üzenet Fogár-tól, onnan másolom át:

"Sziasztok! Ma 16.00kor 3680g-al és 57cm-el megszületett Panna. Már cicit követel és nagyon ügyes."

Itt is gratulálok!

Moka25 Creative Commons License 2008.03.16 0 0 296
Nagy gratula Chipienek és Caixának!!:)) Jó egészséget és sok tejet nekik!:)
Moka25 Creative Commons License 2008.03.16 0 0 295
Szia Cserri,

olvastam a macskaneves topikban a dilemmádat és láttam, hogy ide is bekukkantasz néha. Pár dolog eszembe jutott, ami talán segíthet:

1) Itt (fizetős) leteszteltetheted magad, mindkét típusú ellenanyagot vizsgálják, IgG-t és IgM-et is. Az egyik a friss fertőzést mutatja, a másik a régit, én már nem emlékszem, melyik melyik, de ott megmondják, és van orvos is, akitől lehet konzultációt kérni (nem nődoki). Egy biztos: olyan, hogy folyamatos friss fertőzés, tuti nincs. Az "sztk" laborokban általában csak az egyik féle antitestet szokták nézni, lehet, hogy ezért van Nálad gubanc. Tehát a labor elérhetősége:
http://interlab-orvosi-laboratorium-kft.internettudakozo.hu/main.html

2) Én elvinném a cicát az állatorvoshoz, hogy neki is csinálja meg a szükséges tesztet. Tényleg lehet, hogy nem is tőle kapod.

3): Februári teherbeesésnél tavaly augusztusi fertőzés kevés eséllyel veszélyezteti a babát. Ebben az esetben remélhetőleg az IgG/IgM teszt igazságot fog tenni.

És 4): témában profi nődokit sajnos nem tudok ajánlani, de ha kicsit keresgélsz a neten/fórumokon, biztos találsz valakit.
csikoska77 Creative Commons License 2008.03.16 0 0 294

Itt is gratulálok Caixa-nak! és Chipie-nek is a fantasztikus méretű fiához. (az én fiam holnap lesz 7 hetes, és még nincs 4 kiló :)))

Babyteve. mennek a drukkok a min. 2 héthez!

Allia Creative Commons License 2008.03.16 0 0 293
Gratulálok nekik! És köszi ismét a híreket. :-)
Előzmény: MaMy. (291)
MaMy. Creative Commons License 2008.03.16 0 0 292
A neve Diana. :-)
Előzmény: MaMy. (291)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!