Mindenből csak a legjobbhoz közeli ruházat a lényeg, azaz pamut gatya, zokni, ing, pulóver és nadrág, minél kevesebb műszállal keverve. Polár vagy gyapju kabát. -30 C˙-ig használható thermo bakancs. Ennyi... kb. egy százasból megúszod, és még aranyosérrel sem leszel gazdagabb. Oszt ülhetsz órákat a hidegben...
Én a mai ocsmány napon Sumonyban voltam madarászni. De minek? (A zerdő szépsége nagyon szürke volt és lucskos.) Bár voltak érdekes jószágok, bütykös ásólúdak, réti sasok megmiegyéb.
Banderas! Az idén itt nem lesz libahúzás, folyamatosan riasztják a kárókatonákat, úhhogy egy szál nem sok, annyi lúd sem volt. Pedig már több ezernek kéne lenni :(
Véknya ám a jó.....:P Most értem haza. Hát bevallom őszintén, azért fáztam rendesen. (a 4+2 réteg ruha, meg a termoszból forrótea is kevés volt). Nem lett volna para, ha nem fújt volna annyira a szél. De komolyan, uhu, te vadászol! Hogy a ménkűbe bírjátok ki ilyen hidegben? :))) Azért jó volt. Bár nem jött megint semmi. :( De gyönyörű az erdő. :)
Ott is hatalmas hó van. Ma hívtam föl a vadászt és mondta, hogy teljesen fehér az egész terület! Ez ne tartson vissza, én is havas-szarvasos képet akarok, bár azt mondta ilyenkor nem annyira mozognak...:S
Háromszor voltam az elmúlt héten, jól meg is fáztam... Meg mint már mondtam, ideát Komlón jó sok hó van, havat meg érdemben soha nem fotóztam még... O_o
Én holnap ismét kirándulni megyek. 10:00kor indulok, Óbányán pakorlok, áthaladok a völgyön át a Miske-tetőre és ott szarvast-várok. Sötétedés előtt nem sokkal indulok vissza Óbányára, majd haza. Esetleg van kedve valakinek csatlakozni? :))