Na, akkor én is. A kézis szurkolással az a bajom, hogy vagy nagyon ultás irányba mozog vagy borzasztóan eredményfüggő. Pár tábor emelkedik ki, így Fradi női, Szeged, Veszprém férfi. Ez utóbbi két csapat több kupadöntőjét volt szerencsém látni, szerintem fantasztikus hangulatuk volt, bár nekem a szegediek állnak sokkal közelebb a szivemhez. Kosárban hasonló a kettősség, a diósgyőriek borzasztó aggresszíven szurkolnak, de nem igazán vágják a játékot, míg a pécsi az én szememben mindig is szalonközönség marad. A Körmend és az Olaj táborát szerintem nem szerencsés mostanában összehasonlítani. Csabesz ki fog akadni, de én az utóbbi idők szurekját (egy-két kivétellel pl. tavaly Kecsó) nagyon gyengének találom. Szerintem több a potenciál nálunk (nagyobb város/létszám hasonló szurkolói kultúra mellett), de vasi tesóing per pillanat egyértelműen jobbak. Én is említettem már a generációszünetet, nyilvánvaló, hogy a relatív eredménytelenség és ez együtt eredményezi a bénázásainkat az utóbbi időben. Nincs más hátra: szervezkedni kell. Hozzáteszem, úgy fest valami azért mocorog végre.
"Azt továbbra is tartom, hogy létszámban, minőségben nincs különbség a két piros-fekete szurkolótábor között.
Ha van, akkor mi az? Erre komolyan kíváncsi lennék!"
- Szervezettség (mint már mondtam :) ) - Vezérszurkolók (mint mondtad :) ) - ők irányítják a történéseket a meccsen (és gondolom azon kívül is...), ezzel szemben a Szolnoki tábor mindig elég ad hoc jellegű. - Talán kicsit hülyén hangzik, de "koregráfiák" terén a Körmend mutatott be jó dolgokat (pl.: összefognak, és csinálta(tta)k "függönyt" a hazai meccsekre) - Egységesség - RD: sál, dzseki, poló stb ezzel szemben nálatok csak próbálkozások - Nóták "minősége". Körmend inkább közel áll az "ultra" dalzövegekhez (jó, az "Édesanyám, kedves anyám..." az nem az :)) ), mint a Szolnok, ahol javarészt a 90-es évek elején íródott (szvsz soxor elég mókás :) ) "nóták" mennek. - Folytonosság (te is említetted, ez nálatok hibázik)
Ez az "összeálló" magyar tábor kicsiben (nagyon kicsiben...) a Magyaro-Németo meccsen megvalósult. Bár a Magyaro.-Porugália meccsen egyel nagyobban valósult meg...nem is volt olyan rossz!
Abban teljesen igazad van, hogy fiatalítás rendkívül fontos! Éppen ezért alakítottunk mi egy új Ulta csoportot Körmenden, ami éppen erről szól! A Red Devilstől teljesen külön egy új fiatalos lendületben lévő csoportot! Állandóan együtt vagyunk, mindent együtt csinálunk és ez nagyon összekovácsolja a csapatot! A csoportot már év elején megalakítottuk Kónya Junior néven, de az egerszegi verekédés után, ahol elveszítettük a drapinkat, új nevet adtunk a csoportnak! Ez az Mte Ultras!!! A meccseken való szurkolásban már idegenben és itthon is kialakult a meghatározó szerepünk, de minden elismerés a Red Devils-é is! Ez egy normálisan szervezendő táborban így működi!!!
Ma bizonyítani fogunk! Jobbak leszünk, mint szombaton voltunk. Tudjuk, hogy ma eldőlhet javunkra a párharc, s ezért a csapat is, meg mi is mindent megteszünk.
Sportszerű, szinvonalas mérkőzést, jó szurkolást kívánok mindenkinek, természetesen MTE győzelemmel.
Még annyit, a mi táborunkban nem részegek vannak, hanem (annak látszó, de csak látszó) fanatikusok.
Lesz, lesz, lesz, csak azért is lesz........ (a többit tudjátok)
Szvsz ha a körmendi és szolnoki tábort hasonlítjuk össze, a létszám, szervezettség és sportszerűség terén a vasiak jobban állnak. Hangerőben és a nézők mozgosításában nem tapasztaltam érdemi különbséget. Nálam a körmendiek az elsők, viszont az alapszakaszban kevesen járnak vidékre. Ha ez a pléjoffos létszám (mint szombaton nálunk) meglenne nekik az alapszakaszban is, egyértelművé és vitathatatlanná tennék az első helyüket nálam.
Megborzongató, hogy ha egyszer összeállna az NB/I A-s csapatok összes tábora és egy Főnix nagyságú csarnokban szurkolna a magyar válogatottnak! Örök élmény lenne, az biztos!
Pick meccsen voltam az elmúlt években rengetegen, ott "csak" a BL-meccseken és a Fotex ellen van igazi szurkolás (és néha a Dunaröff ellen), igaz olyankor félelmetes a hangulat, és a félelmetest sokszor tessék szószerint érteni :-) Nem csak a nagy b-közép szurkol, hanem még a többi 3-4000 ember is. Többi meccsen viszont nemhogy szurkolás, de sokszor néző alig van. De ez mondjuk a többi magyar csapat kritikája is. A legnagyobb hangzavar szerintem kétségtelenül náluk van a csarnokok közül. A veszprémiekkel egyetértek, valóban a német forma felé húznak sajnos, pedig a régi Építők tábor kurva jó volt, nálam korábban ők vitték a prímet... A szegediek pedig továbbra is inkább a szó egyaránt jó és rossz értelmében balkáni szurkolást tolnak, aminek nekem nagyon bejön. Dominonál nem tudom mi van, múltkor tv-ben a kb. 50 Vasasos leszurkolta őket, pedig ők sem nyújtottak valami nagyot, szvsz egy közepes ffi kosártáborral voltak egy szinten. Régen voltak jó táborok pólóban is, de többségében a fociszurkerek nyomták (Fradi, Dózsa), akik kikoptak. Jéghokit egyáltalán nem követem arról fogalmam sincs:-) Női kéziben a Fradi kiemelkedik, ETO-nál kicsi a B-közép, de a csarnok is jól nyomja, Lokit nem igazán vágom, nem hallottam/láttam mostanában őket. MiZo-ról meg oldalakat lehetni írni, mert érdekes a helyzet... átment picit unalmassá és kicsit erőltetetté a dolog az évek során, és a folyamatos személyes ellentétek, klikkesedések sem tettek jót nekik szerintem; azért még így is tud nagyon szólni a csarnok, még akkor is, ha ott viszont sokszor a csarnok nagy része alig-alig kapcsolódik bele bármibe is...
Illetve még annyi, hogy Körmenden van(nak) vezérszurkoló(k)...
Ez irtó sokat számít, nálunk sajnos van egy hatalmas szakadék generációügyileg...Rengeteg fiatalunk van, rengeteg sokat tapasztalt 30 év körüli, de a köztes rész nagyon szellős...
Tojás óta nincs olyan ember aki alkalmas lenne a vezérségre. Volt pár arc ( Franci, Tüsi, P. Karcsi) akikben lett volna lehetőseég, de elkallódtak mind, mostanában alig járnak a meccsekre...pedig sikeres csapatunk van....
Azt továbbra is tartom, hogy létszámban, minőségben nincs különbség a két piros-fekete szurkolótábor között.
Ha van, akkor mi az? Erre komolyan kíváncsi lennék!
-Szeged-Veszprém: a két honi élcsapat, sajnos kevés tv-közvetítés van, a 2. meccsüket a Petőfin hallgattam, nagy hangulat lehetett Szegeden.
A veszprémiek szvsz elmentek egy kicsit a német irányba.
-Domino: róluk totál nincs ismeretem, de nem hiszem, hogy a Vasas ellenin kívül ide lehetne sorolni őket.
-ETO: na, ők jól nyomják, de létszámgondjaik akadnak. Itt legalább több rangadó van ( Dunaferr, Cornexi, Fradi, Debrecen), és sikeres a csapat folyamatosan.
-Mizo: én nem tartom őket túl sokra, de ez alapvetően a női kosárlabdának szól...A mostani döntőről az origós összefoglalóban látottak ezt csak megerősítették.
-Loki: a legutóbbi nk. meccsükről az MNK-n is vitáztunk egy kicsit. Nekem nagyon bejött, másnak viszont nem tetszik az ultrásdi, mármint, hogy szarnak bele, éppen mi is történik a meccsen. Amíg nem volt eredményes a csapat, addig ők sem voltak sehol....
Amiket írtam, inkább csak megérzések, mert személyesen nem látogatom ezen csapatok meccseit túl sűrűn...
Körmendet és Szolnokot szurkolói téren érdekes összehasdonlítani...néhány párhuzam mellett elég sok dolog áll szöges ellentétben egymással. A fő különbség szerintem az, hogy a vasiak SZERVEZETTEK. Ez szerintem baromi fonotos, hiszen így sokkal jobban kihozzák/ki tudják hozni magukból a bennük rejtőző potenciált. E mellett könnyebben valósíthatják meg az olyan dolgokat, amit itt is említett valaki lejjebb, hogy egységesebb a megjelenésük (ezek apróságok, de az összképen rengeteget tudnak dobni).
Ha már itt tartunk :) Például szerintem Pakson pontosa a szervezettségnek köszönhető, hogy egyáltalán még van valami! Ha kissé elvonatkoztatunk, és azt mondjuk, hogy a paksiak szervezettsége mellé társulna egy Szolnokon szokásos létszám, akkor csarnokban szerintem nem lenne itthon ellenfele egy ilyen fiktív ( :) ) tábornak (akár sportágtól függetlenül is).
Máskülönben a (össz) csarnoktáborok rangsora valóban érdekes lehet...
Azért ne felejtsük ki, hogy a Diósgyőr is elég fanatikus szurkolókat tudhat maga mögött, vagy mondjuk a DVSC női kézicsapata mögé is odaáll a a Sz.U.D. (bár őket nem sorolnám a csarnoktáborok csoportjába - még annak ellenére sem, hogy anno "onnan indultak"). Régebben jó volt még a fehérvári hoki csapat szurkolótábora is...
Úgy a Top 5-ben valahol elfér a Red Devills is - szvsz. (Persze akkor lehetne valósabban megítélni a helyzetet, ha a ffi kosárcsapatok is játszanának külföldi kupameccseket...)
4-5-6-8 éve vmikor volt egy választás a csarnoktáborok között, ahol ha jól emlékszem a Körmend 3. lett, a Fradi női kézilabdások nyertek. Szerintem a különbség még mindig megvan, az ő javukra:
- kevesen vannak, de iszonyúan szervezettek,
- nagyon kitartóak,
- mindenhova (!!!) elutaznak (azt hiszem erre a legjobb példa az, hogy az ominózus Ajax-Fradi visszavágóra a nagyhírű 2-es szektor nem mert kimenni, ők (Hellish Greens) viszont ott voltak Skopjében és Podgoricában is,
- végig szurkolnak.
Nem attól vagyunk (vagy lehetünk) a legjobbak, hogy magunkba sulykoljuk, és világgá kürtöljük...
Azért kíváncsi lennék Csabesz objektív véleményére (nem ojlbojsz és nem red devils vonatkozásban).
Amikor elkezdtem járni idegenbe (kb. 7 éve), már akkor is a Körmendnek, és a Szolnoknak volt nagy tábora. Mégis ezerszer jobban szerettem a körmendi katlant az Olaj csarnoknál, és ezzel máig így vagyok!
Ha pedig azt nézzük, hogy amikor nem megy a csapatnak, akkor hol mi van: Szolnokon két éve nem volt semmi... Ezzel szemben Körmenden még akkor is sok néző volt, és szurkolás is volt (mégha nem is olyan átütő erejű, mint amúgy lenni szokott), mikor nem ment a szekér.
Szerintem ma egyértelműen a Körmend a jobb, mindenkinél! És igen, valószínűleg a Szolnok, a második a sorban, de az biztos, hogy nem szorosan van a Körmend mögött!
(Bár nem tudom, mennyire számít a véleményem, hisz én csak egy paksi vagyok, aki azt sem tudja, mi az a szurkolás...)
Nem tudom megszámolni, az újjaimaon, hogy hányszor voltam Szolnokon! 12 éves korom óta járok meccsre, és általában mindenhova elmegyek! szerintem ismerjük is egymást! Nem akarlak titeket bántani, de azért a két tábort nem igazán lehet összehasonlítani!
Ez lehet, hogy így van, de akkor azt magyarázd meg, hogy szerinted a vezető csapatok közül /vagy egyáltalán bármelyik csapat közül/ miért nincs senkinek olyan tábora mint a miénk!!! Lehet, hogy azért mert itt mindenkinek a szívügye? Vagy azért, mert mindeni ebben nőtt fel? Vagy amikor tavaly kiestünk a nyolcból a helyosztókon végig szurkoltunk? stb... Nem is értem hogy van ez!!!
Tegnap beszélgettem Körmend meccs után néhány kecskeméti szurkolóval, mert kíváncsi voltam a véleményükre a szurkolásunkról. Azt hajtogatták, hogy csak most alakultak, nem olyan náluk mind Körmenden, ahol mindenkinek ez az élete stb... A lényeg az hogy nagyon jól esett, hogy látszott rajtuk az irigység! Nagyon korrekten a beszélgetés vége felé megjegyezték, hogy ilyen nincs még egy Magyarországon! Azt hiszem a csarnoktáborok közül manapság ,messze mi vagyunk a legjobbak! Most nagyon együtt vagyunk, egy kis fiatalos lendület fellendítette a táborunkat újra! Pénteken megint bevesszük Kecskemétet, Tisztelt Rendőrség csak korrekten és akkor a Kecskemétiek megint egész meccsen csodálkozhatnak rajtunk, mint ahogy ezelött szombaton tették!