Sziasztok! Hátha valakit érdekel a F.E.W. nél előrendelést vesznek fel kakaó magra. Mivel rövid ideig csíraképes csak annyit hoznak ahány előrendelés lessz.
Sztem öntözgesd, és egy ima sem árt. Lehet, h. ez csak annak a hatása, h. nincs begyökeresedve, mert ugy néz ki, mintha száraz lenne.
Az enyémek semmi extra, benne vannak a jó kis zalai agyagban, és időnként az öntöző mellett még boritok alájuk egy kanna vizet. Kiültetve sokkal gyorsabban fejlődik, anyósom cserepeséből egyszer levettem egy sarjat, a cserepes olyan 80 cm, a kiültetett sarj 180, és már virágzott, az anyanövény még nem.
Szia.A tiedet láttam az oldaladon.Sajnálom,hogy elpusztult.Elég rusztikus körülmények között nevelkedett,ennyit tudok rólla.Ez azt hiszem jó.Nekem csak magoncaim vannak igy szerettem volna egy nagyobbat.Tegnap a vaterán tök véletlenül bukkantam rá mint egyedüli érdeklödő.Azonnal megcsiptem és éppen az idő miatt csak keddi leszállitást kértem/ünnepnap,hétvége/akkor tudok majd több információt,most csak annyit tudok,hogy 120cm-es.Annyit tudok a fajról amit a kicsiknél tapasztalok,most kezdtem utánnaolvasni./Velich:Nálunk is megterem/Üdv.:Jóska
Örömöm teljes/csak kicsi magoncaim voltak-vannak eddig/ezt a vaterán csiptem meg tegnap.Csak annyit tudok róla.hogy 120cm-es és kedden szállitják hozzám.Most majd megtapasztalhatom milyen a magonc és egy fejlettebb párhuzamba.Üdv.:Jóska
Szia Szép a kakaód, nekem is ilyen nagy volt de tönkrement ekkora korában. Írhatnál róla hogy hány éves, hol telelteted hány fokon, virág volt e már stb..? Ez a kép most készült a szabadban? Nem fázik meg a hűvösben? vagy csak a fotózásra vitted ki?
3éve vettem a rappai kertészetből.Már próbáltam utána nézni,a honlapjukon,de sok félét árulnak.Most levittem 15 fokos világos helyre.Még van pár zöldebb levele,ha ott nem sárgul be,akkor ott a helye:-)
Tőlük van a növény. Csak oldalgyökerei voltak. Kb. 3-4 újnyi vastag barnás színű és olyan 30-40 cm hosszúak.
Óvatosan lett elültetve, biztosan nem törtek meg a gyökerei.
Szerinted van rá esély, hogy rendbe jön?
Mit csináljak vele?
Szívesen veszem a tapasztalataidat.
Most még locsolni se nagyon locsolom, épp csak nedvesen próbálom tartani a földjét, ami egyébként a spéci földkeverékem, amibe minden növényem nagyon jól érzi magát.
A papagájvirágnak hatalmas, akár 3 m mélyre nyuló karógyökere van ( nem mértem le, de ezt irják) , szal ha ezt Tenerifén ásták ki, és nem sok gyökere volt, akkor vszinü elvágták. A karógyökereseket ez marhára meg szokta viselni, a szakirodalma is azt irja, h. kiültetett növényt ne ássuk már ki, mert nagyon nehezen regenerálódik. Egyébként a közhiedelemmel ellentétben nem melegigényes növény, nálam ki vannak ültetve talajba, növényházon belül, télen 2-3 fok is van ( idén pl. még nem fütöttem) már bimbók vannak rajtuk, de majd csak májusban nyilik. Ha melegebb lenne, vsznü előbb.
Köszönöm!Azt is elárulod,hogy derítsem ki,hogy nekem melyik van?Tavaly nem dobta le a leveleit,azonos körülmények vannak idén is.Esetleg a leveléből megtudod mondani?Sajnos virágot még nem hozott.
Nincs ezzel semmi gond.Ha melegházi Bauhiniád van(ezt nevezik valamiért orchideafának),mint pl. a B.tomentosa vagy a B.monandra akkor azok nem hullatják le a leveleiket,igaz melegben és fényben kell teleltetni,különben kipusztul télen. Ha viszont a mediterrán,szubtropusi Bauhiniádbol van egy példány(ez gyakoribb) akkor azoknál természetes,hogy télen részben vagy egészben a teljes levélzetüket ledobálják,ezért ezeket télen szárazabban és hüvösebben kell tartani,hogy nehogy tulszáradjanajk.tavasszal amikor a meleg meg a fény megerősödik kihajtanak,és ujra belombosodnak.
Köszi,de nem tudom.Tavaly is itt telelt a tetőablak elött.Körbe van véve virággal.A kancsóka ezerrel hozza az új kancsókat.Esetleg a fény?Keleti tetőablak.Igen rosszul néz ki:-( Sajnos máshova nem tudom tenni,mert túl nagy.Remélem nem pusztul el....
Sziasztok!1kis segítséget kérnék.Va 1 orchidea fám.Tavaly a szobában telelt,szép zöld levelekkel.Kb.2 hete hoztam be és sárgulnak a levelei és hullanak.Hüvösebben teleltessem?Esetleg más problémát keressek?
Nagyon rendes vagy.Ahogy neked jobb.Én szigetváron lakom ugy ha Te Bp.-i vagy akkor a lányom el tudja hozni,ha valahol felénk akkor én.Ha egyik sem akkor ha megtennéd,hogy elküldöd.mit tudnék helyette ajánlani?Üdv:József