Keresés

Részletes keresés

ramazza Creative Commons License 2007.08.02 0 0 3296

Hali mindenkinek!

Leslie05 amit írtál az megdöbbentő. Mivel nyaraltunk már idén olaszba, így úgy döntöttünk, hogy suli kezdés előtt még elmennénk valahova. Görögországot néztük ki magunknak. Végignyálaztam az összes pérospektust amit kaptam+ az interneten ami létező volt azt mind végi pásztáztam.Tegnap betévedtem én is egy NT utazási irodába, ahol nagyon kedvesek voltak. Viszont amit Leslie írt róluk, hát befizetni nem fogok rá.

Mit javasoltok, melyik utazási iroda korrekt? Vagy felejtsem el Észak-Görögországot és menjek majd jövőre repülővel Krétára?

Sarti mennyivel jobb Paralia-tól?

Örülnék, ha segítenétek.

Üdv : ramazza

Előzmény: Leslie05 (3285)
Ildoszka Creative Commons License 2007.08.01 0 0 3295

Nyaralásunk képei megtekinthetők itt:

http://jagermaster.multiply.com

Sarti, Sykia, Goa, Orange beach, Kalamitzi, Toroni, Porto Coufo, Neos Marmaras

Doki1984 Creative Commons License 2007.08.01 0 0 3294

Üdv mkinek!

Esetleg valaki hallott már a Macedonia apartman-ról, mert egy jó ismerősömék oda mennek szept. 8.-án! Ha valakinek lanne valamilyen infója vagy tapasztalata, nagyon szivesen vennénk! Ill. mivel hogy még nem voltak Sartin, milyen program lehetőségek vannak és milyen árfékvésű hely! Bocs ha sokat kérdeztem! Előre is köszönök mindent!

_core Creative Commons License 2007.07.31 0 0 3293
juhaszpeter Creative Commons License 2007.07.31 0 0 3292

1. Napfelkelte az Athos mögött - 1.
2. Napfelkelte az Athos mögött - 2.
3. Blue Lagoon túra "sztárvendégei" - 1.
4. Blue Lagoon túra "sztárvendégei" - 2.

bobolya Creative Commons License 2007.07.31 0 0 3291
Cserpák, na nehogy azt hidd, hogy megúszod ennyivel! Meg szeretnélek kérni valamire. Mivel az én kislányom összebarátkozott Evivel, a tulaj kislányával, le is fényképeztük őket, megtennéd, hogyha mentek, elvinnéd a fényképüket a kislánynak ajándékba? Ha igen, a részleteket megbeszéljük még. Köszi .
Előzmény: cserpák (3290)
cserpák Creative Commons License 2007.07.31 0 0 3290

Sziasztok!

Itt is szeretném megköszönni a segítségeket.A képek megjöttek (köszi a szánítógépes guru topc-társ segítségét is)

Jó tudni,hogy vannak még segíteni akaró emberek,Mindenkinek további szépet s jót.

Üdv, cserpák

Előzmény: bobolya (3289)
bobolya Creative Commons License 2007.07.31 0 0 3289

Köszönöm  segítséget. /nekem még így is "kínai" amit írsz/ én is gondoltam hogy túl sokat küldtem egyszerre, most már több levelet küldtem szétosztva a képeket.

Remélem Cserpák így már megkapja.

Előzmény: scarabaeus (3287)
csá Creative Commons License 2007.07.31 0 0 3288
Hát nem irigyellek benneteket, de legalább változatos utatok volt:)
Előzmény: Leslie05 (3285)
scarabaeus Creative Commons License 2007.07.31 0 0 3287

OFF

Mivel freemailre küldöd - bár 1 GB-os a tárhely, de levelenként max. 10 MB-ot fogadhat, ha jól emlékszem. Ez viszont a levélméret határ, figyelembe kell venni, hogy a base64 kódolás 4 bájton kódol 3-at, tehát a mellékletek 33%-kal többet foglalnak a levélben - így max. 7,5 MB-nyi képet válogass össze egy levélbe (esetleg csökkentett képmérettel, pl. 1024x768, 1280x960 méretben, vagy több levélben kevesebb képet)

ON

Előzmény: bobolya (3286)
bobolya Creative Commons License 2007.07.31 0 0 3286

Nem kaptad meg a képeket?! hát nem vagyok egy nagy számítógépes zseni, majd még megpróbálom elküldeni.

Szúnyogok? csak este egy-egy elvétve, vagy ha lámpafénynél nyitva maradt az ajtó. Vigyél elektromos riasztót.

A kislánynak feltétlenül fejfedőt a fejére, és nagy faktorszámú naptejet!!!

Az apartmanban nincsen kávéfőző. Tányérok, poharak, egy serpenyő, egy fazék, evőeszköz, sajtreszelő viszont voltak.

Előzmény: cserpák (3283)
Leslie05 Creative Commons License 2007.07.30 0 0 3285
Sziasztok!

Tegnap értünk haza Sartiról.
Életem legnagyobb tévedése volt, hogy a Németh Travelnél fizettem be. SOHA TÖBBET NÉMETH TRAVEL. Botrányos amit művelnek. Úgy indult a dolog, hogy bár egy részvételi jegyen fizettünk be négyen, mégis a busz 2 végébe ültettek. Az egyik sofőr szó szerint egy paraszt volt aki úgy bánt velünk, mint a marhákkal, akiket le kell szállítani a vágóhídra. Odafele már Belgrád után kimurdált a klíma, de azért még majd egy órán keresztül vittek minket a kb 60 fokos busszal. Mikor leszálltunk a 40 fokba egész hűvösnek tűnt. Három és fél órát várakoztunk egy benzínkuton és közben fogalmuk sem volt a sofőröknek, hogy mi fog történni velünk. Végül jött egy szerb busz aki elvitt minket Sartira. Tépett a sofőr ezerrel így a megállásokat erősen hanyagolták. A macedón-szerb határon 5 órát álltunk. Végül helyi idő szerint 12-re értünk oda. Az Asteria apartmanban voltunk. Nagyon jó hely, csak elég zajos a környék.
Péntek este 9 után kellett érdeklődni, hogy mikor lesz a hazaindulás. Kiderült, hogy a barátaim közül kettőt át tettek a dias zeus buszára. Na, ekkor betelt a pohár és felhívtam a némethék ügyeleti számát és a nőt finomam elküldtem melegebb éghajlatra. Azt mondta, hogy az az utaslista nem jó amit a sithonnak küldtek és ő küld egy másikat. Este 11 előtt leküldte az új utaslistát amin már egy buszon szerepeltünk. Nem tudom mi lett volna akkor, ha nem hívom fel? Szombaton fél 1-kor jött a busz, hogy bepakolhatunk és 3-kor indulunk. Azt mondták, hogy nincs ülésrend, így mindenki odfa ül ahova akar. Ez így is történt. Majd 3 előtt közölték, hogy mégis kaptak ülésrendet, így mindenki hozza le a cuccát és szólítani fogja egyenként az utasokat, hogy hova üljenek. Mi az ötös ülésbe kerültünk leghátra, plusz még egy idegen kiscsaj. Itt az ülések 5 cm-vel keskenyebbek, mint máshol. Állítólag a klíma maximumon működött, de mi majd megfőttünk hátul. Középtájon már elviselhető volt a hőmérséklet. Viszont elől 4 lány fázott ezért a sofőr lekapcsolta a klímát. Na, ekkor kitört a balhé. El kellett menni 3 utasért Gerakini beachre is, de a sofőröknek fogalmuk sem volt, hogy merre van, mivel most jártak errefele először. Elindultunk Paralia fele is 4 utasért, akit félútig elhoztak. Nem értettük, hogy akkor már miért nem hozták el őket Thesszalonikig.? Többször megálltunk, de egyszer sem közölték, hogy miért. Volt amikor mondták, hogy fél órára megállunk, de csak másfél óra múlva indultunk el. Kiderült, hogy egy másik buszukon rosszul lett az egyik sofőr és őket várjuk. A magyar határ előtt a harmadik buszt vártuk be ami meg defektet kapott. Röszkénél 5 buszra lettünk szétosztva teljesen logikátlanul. Mesélték az utastársak, hogy odafele az ő buszuk a megaliner is lerobbant Belgrád környékén és másik busszal mentek le. Gyakorlatilag a németh travel egyik busza sem bírja megtenni hiba nélkül az 1200 kilómétert. A normális sofőrök már elmenekültek az irodától, mert azt mondták, hogy a Németh József egy idióta. Érdekes emberek dolgozhatnak a cégnél. Az a baj, hogy nem csak a németh travel járatja le magát, hanem azok az irodák is akik velük utaztatnak. Többek közt az Ibusz és a Car Tour is. Természetesen a videó sem működött a buszokon és a büfére is azt mondta a sofőr, hogy úgyis hoztunk magunkal innivalót.
A katalógusuk hátulján 15 busz szerepel. Ebből 2 buszt láttunk. A többi külföldről leselejtezett bérelt busz volt.
Összegezve: SENKINEK NEM AJÁNLOM A NÉMETH TRAVELT!!!
Teo papa Creative Commons License 2007.07.30 0 0 3284

Halihó

Kösssssssz :-))

Én már futottam néhány kört alaprajz ügyben. Nemigen lehet kiszedni ezt az infot a szállásadóktól. Ha nincs fotó, akkor ha fejreállsz se ad pontos méretet, vagy rajzot, ha meg van, akkor aszondja nézd azt meg :o

Hehe .. pont a Sid-Belgrád szakasz érdekelt volna, hisz a többit "mindenki" tudja már :o .. de sebaj, két éve 450 volt, nagy eltérés most sem lehet :-))

A "kifogásaidat" amúgy megértem, én is inkább hagytam volna veszni az előleget, bár ezt éppen vissza is lehetett volna próbálni szerezni, mert a görögök nem foglalót kérnek, hanem előleget. Az meg ugye megtévesztés esetén simán visszajár ... persze ha adják ;-))

Teo >

Előzmény: molnarmarina (3277)
cserpák Creative Commons License 2007.07.30 0 0 3283

Boboly Kedves!

Storno az elöbbi kérés(szöveges komment).Elöbb írtam,aztán néztem vissza a topicot.Bocs.....Viszont kép tényleg nincs...

Kérdés: mi újság a szúnyogokkal?Tavaly Nei Poriban voltak ezek a dögök...

És köszönöm mégegyszer.....Laci....

Előzmény: bobolya (3270)
cserpák Creative Commons License 2007.07.30 0 0 3282

Kedves Bobolya!

A technika ördöge beleszolt,mivel sajna,nincs semmi.....

Mégegyszer: dola59@freemail.hu.

Nagyon köszönném,ha némi szöveges infót is adnál.

Szia, a cserpák

bitcho Creative Commons License 2007.07.30 0 0 3281
Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy ha Szerbián, Macedonián keresztül megyek Görögbe, és netán lerobbanunk félúton vagy esetleg ott Görögben ér valami műszaki hiba, melyik szolgáltatót milyen telefonon tudom hívni.
Válaszotok előre is köszönöm!
bobolya Creative Commons License 2007.07.30 0 0 3280

Cserpák, küldtem a mailodra képeket!

bobolya Creative Commons License 2007.07.30 0 0 3279

Bocs mégegyszer, lehet hogy ez a hidegfront /nálunk szakad az eső/ egy kicsit ingerlékennyé tesz, már felhúztam magam, nem szeretem ha egyesek a fórumot mások kicikizésére használják, még akkor sem ha az már sokszor olvasható volt. ez a fórum szerintem nem arról szól, hanem hogy segítsünk egymáson.

Jó nyaralást minden  ezután indulónak.

Előzmény: scarabaeus (3276)
Antikus1 Creative Commons License 2007.07.30 0 0 3278

Sziasztok,

idén végre rászántuk magunkat a párommal, hogy Sarti-ra menjünk. Sajnos későn eszméltünk, így nem sok szálláshely között válogathattunk. Végül a Questorral megyünk es A Panorama apartmanba szállunk meg. Ha valaki már volt ott kérem írja le tapasztlatait mind az utazási irodával mind az apartmannal kapcsolatban. Előre is köszönöm.

molnarmarina Creative Commons License 2007.07.30 0 0 3277

Megpróbálok mindenkinek válaszolni. Teo papa, igen voltak képek, csak sajnos a valóság sokkal csúnyább volt, és tanulság, hogy legközelebb még ha hülyének és kukacosodónak is néznek akkor is meg fogom kérdezni  a helységek alapterületét és az apartman elrendezését/alaprajzát. És hiába homokos kint  a part, ha beljebb a vízben bokatörést kockáztatva lehet csak a kövek közt lépegetni. Foglaláskor rákérdeztem, hogy homokos-e a part de azt nem hogy a vizen belül is az-e. És hiába vannak Vourvourounak szép strandjai onnan 1-2 km-re, nem azért foglaltunk vízparti apartmant, hogy utána autóval járjunk máshova fürdeni.

Egyébként odafelé Tovarniknál léptük át a határt, visszaúton pedig az autópályán, sehol nem volt sor. Ha jól emlékszem a Sid-Belgrád szakasz 400 dínár volt, de nem biztos, lehet hogy csak 240. 

Eredetileg Szófiában akartunk aludni, de olyan gyorsan odaértünk, hogy nem akartunk megállni, így továbmentünk és este 8-ra Serresbe(GR) értünk. (itthonról reggel pontban 8-kor indultunk), itt aludtunk, innen Tessaloniki már csak 70 km. 

Találkoztunk buszos magyarokkal akik 6 órát várakoztak  a szerb-Mac határon péntek éjjel, viszont szerintük akkor az autós sor tempósan haladt csak a buszosok szívtak.

Jacques, köszi a hozzászólásodat és remélem az általad javasolt helyek olyanok ahogy nekem Görögország még a gyerekkori emlékeimben él: betévedve egy étterembe a vendéget bekísérik a konyhába és megmutogatják mi rotyog a fazekakban és meg is kóstoltaják vele, a hűtőben megmutatják a halválasztékot, étkezés után pedig ajándékot hoznak, közben a tuladonos mosolyogva és hozzánk görögül beszélve figyeli, hogy elégedettek vagyunk-e. Akkoriban az étlapok az ételek és a vendéglősök is görögök voltak. Krétára sort kerítünk leközelebb repülővel amikor megint lesz 20.000,- Ft + ill.-ért last minute út.

scarabaeus Creative Commons License 2007.07.30 0 0 3276

"Akkor bocs, már azt hittem hogy rosszul írtam, Te meg kritizálsz, mint egyes fórumozós társaink."

Általában magamat, pl. "átallunk", a 3274-esben.

Előzmény: bobolya (3275)
bobolya Creative Commons License 2007.07.30 0 0 3275

Akkor bocs, már azt hittem hogy rosszul írtam, Te meg kritizálsz, mint egyes fórumozós társaink.

Lehetett akárki, az utazási irodában Sartin beváltják  a magyar pénzt is.

Előzmény: scarabaeus (3274)
scarabaeus Creative Commons License 2007.07.30 0 0 3274

Mert? Én arra gondoltam, hogy lám-lám, ide jutott a valaha kedves görög falu, egy magyar faluvá vált, és nem általlunk egymástól lopni...

Előzmény: bobolya (3273)
bobolya Creative Commons License 2007.07.30 0 0 3273
Nincs más dolgod, csak a mások hibáit keresni?
Előzmény: scarabaeus (3272)
scarabaeus Creative Commons License 2007.07.30 0 0 3272

"még a magyar ft-ot is."

Hm-hm.

Előzmény: bobolya (3271)
bobolya Creative Commons License 2007.07.30 0 0 3271

Egy nagyon fontosat elfelejtettem, okulásul mindenkinek:

Az idő alatt, míg ott voltunk, a földszinten, az legszélső apartmanban lakókat kirabolták éjszaka. Kivágták a szúnyoghálós ajtójukon lévő hálót, kinyitották a bereteszelt ajtót, és míg aludtak, elvitték az összes pénzüket.

Másnap beszélgettünk velük, nem fizették be a légkondit, de zárt ajtónál melegük volt, csak a szúnyoghálós ajtót reteszelték be.Az ajtó mellett a földön lévő bőröndben volt a ruhák alatt a táska, abban a pénztárca, abból szedték ki az összes pénzüket, még a magyar ft-ot is.

Mindenki vonja le a tanulságot, mi az olcsóbb, és nem szabad egy helyen tartani az összes értéket!!!

bobolya Creative Commons License 2007.07.30 0 0 3270

A Stamatis apartmanház Sarti beachen a főútnál /sajnos túl közel hozzá/, a legutolsó ház a tenger felőli oldalon, közvetlenül a Barracuda ház szomszédságában van. Egy kívül-belül szépen, igényesen, célszerűen felépített, berendezett, de nem luxuskivitelű ház. Sok apartmanban megfordultunk már, én 4-es osztályzatot adnék neki mindent összevetve. A part sincs messze, kb. 200 m. Ez a ház egy pici dombra épült, a víz könnyen megközelíthető a Hallydé apartmanház mellett futó kis utcán.A ház fellső szintjén lakik a tulaj a családjával, és fennt van egy 5 ágyas apartman, itt voltunk mi. Ez nagyon szép, és kényelmes 2 szobás, két oldalra terasszal. Az alsó szinten egy légteres apartmanok vannak, körben a ház aljában, 8 db 2-3-4 ágyasak. Első nap mikor még üresek voltak, bekukucskáltam, nem túl nagyok, de nem is túl szűkösek. Az útra nézőket délután süti a nap. Minket eléggé zavart éjszaka z út előtt száguldozó, nagyon sok autó hangja, úgyhogy a harmadik éjjel már kértük a légkondit, mert a zajtól mi nem tudtunk aludni, a nyitott ajtó mellett. Egyébként a szobába a teraszról lehet bejutni, és van elhúzható szúnyoghálós ajtó is.  A tulajt és családját napközben nem sokat látni, inkább csak a reggeli órákban, meg késő este. Az én 7 éves kislányom összebarátkozott az ő kb. 5 éves kislányukkal, már a második napon. Nagyon érdekes volt, mert a görög kislány szinte semmit nem szólt, de az enyém eléggé talpraesett, úgyhogy feltalálták hamar magukat, a második héten már bejárt hozzánk a kislány /az ágyon ugráltak kézenfogva/A legközelebb eső strandrész nagyon szuper. Csillogó homok kb.600 m- hosszan, a sziklák felé, befelé a falu felé a part egy darabig homokos, utána aprókavicsos. A víz kb 30 m-ig nem mély, kisgyerekeseknek ideális. Van kb. a parttól 10 m-re egy homokpad, végig a sziklákig, ott volt hogy kilátszott a homok, ha éppen apály volt, és nagyon jó kis hullámok keletkeztek a szélén. Az utolsó 2 napban szuper jól hullámzott a víz, nagyon élveztük, olyan volt mint egy hullámfürdőben. Teljesen csendes víz csak 2 nap volt, szinte egyáltalán nem volt hullámzás.

A beach gyalog, sétálva kb. 15 perc a központtól, a village résztől 10 perc. A Stamatishoz közel, lefelé a vízhez, a parton van egy étterem, egy szupermarket hol sok minden van, de kenyeret csak délelőtt lehet kapni. Nagyon közel van kb 25 m-re tőle az Evros étterem, mi itt nem ettünk csak elvittünk gyrost pitában, 2 eu, finom volt, de kisebb adag, mint bennt a faluban, a főútcán, az Ovelix-el szemben, az Agiao gyorsétterem csirkés girosa ízlett a legjobban a lányaimnak, és rengeteg hús volt benne. Esténként bementünk az autónkkal a falu főutcájáról is megközelíthető új nagy áruházba, valamivel olcsóbb mint a régebbi kis boltok, viszont itt pl. nem voltak azok a finom péksütik mint a "bakery"-kben, a pékségekben. A croassant sok helyen üresen készítik, ha csokisat szeretnél, kérni kell külön, és egy géppel  nyomnak bele csokit. Ez mindegyikünknek nagyon ízlett. Tintahalat egyszer ettünk de Marmarasban, nekem kellett megenni, a család nem díjazta /kicsit gumiszerű, de az íze jó volt/ inkább a sült apróhalakat ették. Mi két hetet voltunk, ebédre főztünk, kihasználva a déli hőséget, amikor kinnt a parton szinte elviselhetetlen volt a hőség.

Este 9 körül mentünk inkább a faluba, csavarogni, giroszozni, ücsörögni a parton. A nagy parkolónál az úton vannak kis hajóhinták, meg kisvonat 1,5 eu-ért, de inkább kisebb gyerekeknek, de van csúzda is. Ott egyik este egy periu indián csapat zenélt, megálltunk, hallgattuk őket, tetszett, lehetett venni cd-t is nem tudom mennyiért. Benn a faluban sok üzlet van, élelmiszer, húsboltok, stb.

Az apartmanban van tv, de csak görög adót lehet fogni,mi vittünk hordozható lejátszót a kislánynak szerencsére. Egyik nap nagyon begyulladt a mandulája, egész nap feküdt, még jó hogy ott volt a lejátszó, azt nézte /ő is meg én is vele együtt/ két hétbe belefért egy egész napos pihi, még jól is esett a hűvösben lenni. Elvittem az orvosi rendelőbe,  a Sithon iroda mellettiben egy szolvákiai magyar nő az ápolónő, az orvossal angolul beszél. délelőtt 10-től 14-ig, aztán este 6-tól 10-ig rendel, de sürgős esetben telefonon hívhatóak. Minden szobában ki van téve az utazási iroda, a rendelő, a sürgősségi esetekben hívható telefon száma. Ja, és ez a rendelő az utazási biztosítást kérte, nem a TB-s biztosítást fogadják el, így viszont a rendelőben nem kell fizetni, a gyógyszertárban viszont névre szóló számlát kell kérni, és utólag itthon a biztosító kifizeti a gyógyszer árát.

Sajnos az Athos körüli hajós útról lemaradtunk, pont aznapra betegedett meg a kislány, amikorra terveztük, utána már csak 2 nap maradt, meg nagyon meleg is volt, már nem akart menni a család,egész nap a hajón sülni /azt mondták ezt meghagyjuk legközelebbre.Nem fakultatív mentünk volna, hanem saját magunk mentünk el a hajókikötőhöz, ott fele áréért 16 eu/felnőtt, gyerekek ingyen, mehettünk volna, most nem emlékszem a helység nevére, Sarti és Vourvouru között félúton volt a kikötő.

Autóval bejártuk a Sithon félszigetet, párszor, hol erre, hol arra. Marmarasban a kikötőnél voltunk, belljebb a városba nem mentünk, nagyon meredekek az utcái, Toroniba elmentünk a naplementét megnézni, szerintem érdemes volt, átmentünk Vourvouruba, kerestük a mások által emlegetett Narancspartra emlékeztető öblöket, hát nem nagyon találtuk, pár helyen megálltunk, igaz voltak szép öblök. Elmentünk Thessalonikibe a hajókikötőbe, a férjem nagy hajókat szeretett volna látni, persze egy sem volt, csak a rohadt nagy hőség, lehet hogy ott egy kis napszúrást is kaptunk. Benn a városban irdatlan nagy fogalom , mennek mint az őrültek, hamar megelégeltük.

A kislányodnak biztosan lesz barátja, a házban is voltak családok gyerekekkel, kinn a parton meg rengeteg a magyar, ha elég bátor hogy megszólítsa őket, mindig fog találni magának játszótársat.

Ha van még valami, amire nem tértem ki, nyugodtan kérdezz. Képeket nem tudom, tudok e feltölteni, majd megpróbálom ide is, de a mailodra küldök mindenképpen. Üdv.

Előzmény: cserpák (3261)
Breki1 Creative Commons License 2007.07.30 0 0 3269

Lehet, de mi szeretnénk oda és visszafelé más útvonalon jönni.

Illetve Sófiában egy napra szobát foglalni.

Valószínűleg kedden megyünk béret Ford Transittal

Előzmény: Tuccsi2 (3268)
Tuccsi2 Creative Commons License 2007.07.29 0 0 3268

Azért én mégsem ajánlom Bulgáriát, mert általában 3 órával hosszabb.

Ha nem péntek-szombaton mentek, akkor inkább Macedónia.

Mi csütörtök éjjel mentünk le és szerda nappal vissza, de max 10 perc volt minden határ, így 14 óra volt Toroni, ami ugyanolyan távolság, mint Sarti.

Előzmény: Breki1 (3266)
Tuccsi2 Creative Commons License 2007.07.29 0 0 3267

Emlékszel, még én is Vourvourou-ba akartam menni, mert homokos part, meg szigetek stb.

Sajnálom, hogy nem jött be nektek, de jó, hogy a végén jól sült el.

Mi Tornoban voltunk, egy túl csendes falu, kicsit unalmas volt.

Jövőre Marmarasba, de inkább Thassosra kellene menni, annyi jót hallottam itt a fórumokon róluk.

Előzmény: molnarmarina (3263)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!