Régebben az a hosszú cikkszámnak, ami az alkarészeken volt, nem volt közvetlenül köze a rendelésnél használatos cikkszámokhoz. Láttam ilyen átváltó táblázatokat, nem tudom az okát miért így csinálták, talán a cikkszámok hossza miatt. Aztán gondoltak egyet és visszahozták használatba ezeket a hosszú cikkszámokat megint, de persze nem visszamenőlegesen.
Biztosan belevalót az alvázszámod (utolsó 8 karaktere elég) alapján lehetne mondani.
Aki tud ajánlani kitűnő állapotú szélvédő alatti levélfogó rácsot, ami nem engedi be a vizet a motortérbe - ha van ilyen, arra vevő lennék. 2002-es, nem tudom hogy a ráncfelvarrottaké is ugyan az?
Nagyon nem tetszik hogy a hangszigetelő betéten folyik le állandóan a víz...:S
Szétesett az ablakemelő kapcsolóm, a vez. oldali, aki rendelt már ilyet segitene, hogy honnan érdemes? Az ebay-en néztem, 10e körül van szállítással együtt. SW-hez kellene, 4 el. ablakos.
Nos igen, itt az ablakmosónál nincs golyó benne, csak sima lyuk, de szétkaptam kifújtam, semmi nem volt benne, a csöveket is szétkaptam a motorháztetőnél ameddig tudtam nem volt semmi benne, szóval lejjebb lesz a probléma.. De ahhoz, hogy meglessem le kell szednem a jobb elejét, amit még nem tudom, hogyan kell :D A másik dolog ezzel kapcsolatosan, a hátsó ablaktörlő működik, bár rányomom a folyadékot, kb 5-8 mp eltelik mire látom folyni a vizet, ez normális ? Mert akkor nincs vele gond, viszont ha ennek folyamatosan megnyomom és 1 mp múlva folynia kellene akkor össze függhet a probléma.
Ha a fedélzeti komputer "buta" mint most, mi kell ahhoz, hogy "okos" legyen ? Ezt a videót találtam, de nem tudom mennyibe kerül ez az alkatrész, netán mindenképp fel is kell programoznia valakinek utána ?!
Az ablaktörlőknél golyó szokott lenni a végén, ami tűvel állítható, ha jó a víznyomás, ha gyenge, akkor lehet el van tömödve valahol vagy gyenge a szivattyú.
Tegnapi napon vásároltam egy 307-es peugeot. 2001.10 havi a gépezet, 1.4 presence 5 ajtós, viszont lenne pár kérdésem az autóval kapcsolatosan:
- a fedélzeti computer mutatja az időt hőmérsékletet dátumot.. és pont ennyi. Ha megnyomom az ablaktörlő karnál a gombot, nem történik semmi.. Ez normális ? Néztem most youtube vidrókat, hogy még kitudná írni hány km-re elegendő üzemanyag van....stb ezeket hogyan lehet elővarázsolni ? Alap szinten mennie kellene, vagy ezt fel kell programozni, netán egyéb megoldások ?!
- másik kérdésem az lenne, a szélvédő mosóm a szélvédő aljára nyomja csak a vizet, gondolom ez nem normális mert az üveg közepéig netán teteéig kellene elnyomnia, tűvel megpiszkáltam már a kis lyukat de nem történt változás, mi okozhatja még a problémát ? Egyszerűen orvosolható, vagy netán szervizes mutatvány ?
PUG307 1,4 benzinesbe (2005, KFU) milyen gyertyák valók bele? Mert júniusi olajcserénél cseréltem gyertyákat (NGK) és minimálisan ingadozik az alapjárat (750-800 ford. között, néha felpörög 1200-ig). Lehetséges ezért az alapjárat ingadozás? Előtte nem tapasztaltam. Ja és amikor több tíz km-t megyek a kocsival bedobja az "antipollution faulty" hibát - kiolvasva katalizátor hatásfok csökkenés az 1. -es hengesornál. Már 2-jára az elmúlt 4 hétben. Kell ezzel komolyabban foglalkozni? Vagy mi ez? Roszz a katalizátor? Vagy a lambdaszonda?
Ha nem törött el: "Most cseréltem le az oroszlánon. Mivel nem akartam venni komplett kart, ezért megnéztem, mi a metódus. A gyári az egy műanyag merevítő lappal befűzött gumi. Én ezt először kiszedtem, kis feszítéssel szépen kijön a végén lévő karomból, akkor ki lehet húzni egyben. Aztán, mivel a karmok kísértetiesen hasonló szélességűek, mint az akármelyik többcsuklós ablaktörlőkön lévők, ezért szétszedtem egy Valeo First-öt és bepróbáltam-simán bemegy. Csak, mivel a merevítő más kialakítású és vékonyabb gumit tud befogni, ezért az ezekben a sokcsuklósokban fémlemez merevítéseket használtam. Méretre vágtam, befűztem, kis teketóriával bepattintottam az utolsó karom alá és kész. Tökéletesen töröl. Nem ugrik ki, nem görbül el. Ettől fogva elég lesz csak a gumit csereberélni."
Szerviz szerint nyomáskülönbség érzékelő, vagy FAP eltömődés lesz a hiba. (Antipolution fault + Unblock Diesel filter)
FAP tömődést a menetteljesítményen is észre lehet venni?
Illetve nálam olyan, hogy valamikor csak az Antipulution failt írja ki, majd van hogy pár km után bejön az Unblock Filter, ekkor szabályozza csak le a fordulatot.
A hibák alapján a szerviz szerint kb 80% hogy az érzékelő a hibás.
Mivel itt megint horror árat mondtak inkább eljöttem, valószínű kicserélem inkább a szenzort aztán meglátjuk. Bontottat nézegettem újabb, kisebb típust 6-7000ft-ért beszerezhető. Vagy megpróbálok valakitől kölcsönözni egyet.
Ha mégis FAP a hibás ez házilag kipucolható valahogy?
Peugeot 306 xr 1.4 benzines 94 évjárat mi okozhat menet közben torpanást gyorsitáskor megtorpan a motor ha elkezdem pumpálni egy kicsit a gázpedált akor megszünik
PUG307 1,4 benzinesbe (2005, KFU) milyen gyertyák valók bele? Mert júniusi olajcserénél cseréltem gyertyákat (NGK) és minimálisan ingadozik az alapjárat (750-800 ford. között, néha felpörög 1200-ig). Lehetséges ezért az alapjárat ingadozás? Előtte nem tapasztaltam. Ja és amikor több tíz km-t megyek a kocsival bedobja az "antipollution faulty" hibát - kiolvasva katalizátor hatásfok csökkenés az 1. -es hengesornál. Már 2-jára az elmúlt 4 hétben. Kell ezzel komolyabban foglalkozni? Vagy mi ez? Roszz a katalizátor? Vagy a lambdaszonda?
Először tisztázni kéne, hogy van-e klímád. Pl gáz. A motortéri fém klíma csövek ha hidegek, akkor valószínű, hogy az állítás nem működik. Ha manuális, akkor ki kell szedni az állító karos mechanizmust (állítólag elég körülményes), ha automata, akkor van javítószett (fogaskerekek stb) a márkaszervizben 5-6e Ft-ért.
Üdv urak! Egy kis segítségre volna szükségem. Peugeot 307 break, 2005-ös kiadású járgány került alám. A hiba az, hogy a szellőzés nem működik. Akárhová állítok a klímán/szellőzésen, csak meleget fúj be az utastérbe. Mihez kezdjek vele? Hozzá lehet-e fogni házilag?
A hangszórók rögzítése is pocsék, úgyhogy aki szép zenét akar, annak ezzel is érdemes foglalkoznia. Van rá metódus, hogyan kell rögzíteni az amúgy új, jobb hangszórókat, és milyen fejegység vezet el a felvilágosodásba szolgáltatások és hangminőség terén. De a lényeg, hogy önmagában egy fejcsere alig javít valamit.
A vízhűtőm az vadi új, tavaszi db. (sajna nincsen hozzá fa amin terem, vettem :) ) A klíma hűtőt viszont át kellene lehet pucolni mert az a cserénél kimaradt, bár azt mondta a szerelőm, hogy nem volt vészes. Azt furcsáltam mikor ebbe átültem, hogy az azonos motorral szerelt 206 az télen-nyáron középen állt és nagyon elvétve ment kicsit feljebb a hőfok, de már vissza is hűtötte a venti. Azt elhiszem hogy a műszer inkább tájékoztató jellegű, de a becsörgésből is hallható, hogy melege van olyankor mikor végre be méltóztatik kapcsolni a venti. Igaz nem fogy a víz és nem is forrt még 1x sem, csak az nem normális szerintem, hogy 100 körül jár a mutató és az eéőbb említettekből ítélve a víz is majdnem a határon.
Köszönöm a választ mindenképp fel fogom hivni Zolysyst. Azért szeretnék fejegységet cserélni mert ez a gyári hifi nagyon kökorszaki se egy usb se aux hang 20-ra tekerve minimál basszussal is torz. De ha másképp nem megy akkor csak hangszórót cserélek és dugok a szivargyujtóba egy transzmittert .
Szia. Ha jól tudom a 2. fokozat csak jóval 100 fok fölött kapcsol be, szinte csak "vészhelyzetben", jelentős melegedésnél, addig az első fokozatot használja (azt is csak ha kell). A mutató amúgy nem konkrét hőfokot mutat, azt sem lehet alapul venni. A menetszél viszont simán helyrebillenti a dolgot, ezért van, hogy menetközben visszahűl. viszont ilyen jelenségnél egy alapos radiátorpucolás mindenkire ráférne (amúgy 2-3 évente). Ezt belülről kifelé, nem magasnyomású vízzel, hanem sima slaggal érdemes megcsinálni, először szétborítani a két radiátort, aztán bentről kifelé haladni, utána a közüket, és végül bentről kifelé az első, klímaradiátort is. Igaz hogy a benzines jobban melegszik, de a tiszta, átjárható randiátor még senkinek sem ártott meg. :)
Ugyan nem nekem szólt amit írtál, de ahhoz kapcsolódik a kérdésem.
A benzines 1.6-ban is gondolom 2 fokozatú a ventilátor, ha igen akkor ezért lehet hogy az enyémben csak 100°C-nál kapcsol be és leáll ahogy kicsit alá megy? Télen is ha nagy dugóban "haladok" képes ilyent tenni. Viszont ha folyamatosan tudok menni akkor beáll 90°C körülre és ott tanyázik.