Kilátástalan volt a tegnapi játékunk, őszintén szólva ez így számomra komoly lebőgés volt. Itt volt a lehetőség egy kicsit ország-világ előtt megmutatni magunkat, erre egy ilyen produkcióval jelentkeztünk. Néhány játékos (néhány?) terített betli volt.
Kár az elszalasztott lehetőségért... a többivel inkább megvárom a Körmend elleni meccset.
Tudom, hogy a Zte zalai, de a vasiak (MTE) elleni "rangadó" gondoltam, amikor írtam, csak már lusta voltam javítani, mert gondoltam úgyis, aki olvassa rá érti.
Nem keveredtél bele érthető és világos, bár szerintem a 4 csapat 13-9-el nem fog végezni, mert a Sopronnak és a Kecskemétnek a hazaiak mellett idegenben is verhető ellenfelei vannak és több győzelmük lesz 13-nál ha jósolgatnom kellene előre.
A Nyír1 ellen utoljára, talán csak Lecsó tudja mikor nyertünk, ellenben pár éve volt, hogy a Bujtosiban ment el a rájátszás, szóval idegenben roppant nehéz lesz, ha számít az 1-gyel több meccs, ha nem.
Ha hozzuk a következő 2 meccset, a hazait mindenképp, akkor persze nem kell számolgatni, de a Zete meccsel nekünk, annyi előnyünk lett, hogy továbbra is a saját kezünkben a sorsunk.
Az alsóházi bohóckodást továbbra is fenntartom nem csak tudatilag, ugyanis inkább sok néző, közvetlen riválisok, kemény, erős ellenfelek ellen, mint hazai pályán szenvedés, üres lelátó meg ásítozás papíron is gyengékkel szemben, ahogy írtam a legutóbbi Szeged elleni jó példa, de több meccset is sorolhatnék az idei szezonból, ráadásul számomra ott már igazából mindegy, hogy 7. vagy 8. helyezett vagy, mert a motiváció a lelkesedés minimális.
Míg a felsőházban lehet még plusz extra is mondjuk a hazai pálya előnyért, ami, ahogy tavaly is a Berény ellen roppant jól jött. Közel sem biztos, hogy 6. helyen végzel a középszakaszban.
Nektek könnyű, mert a két "szomszéd" ellen bármikor rangadó függetlenül ki hol áll, viszont nálunk csak a Pécs van, de ők tavaly idegenben is alig voltak a vendégben, sőt múltkor Pécsett is igencsak foghíjasak voltak, mondjuk nem volt meglepetés az addigi teljesítményük alapján, az osztályozót meg nélkülünk döntsék el egymás között.
u.i:
Nem vettem kötözködésnek, miért kellett volna, hibázás bármikor benne van, köszi a pontosítást.
Ebben teljesen igazad van és nem is arra gondoltam, hogy bármelyik felsőházból kieső csapatot valós veszély fenyegetné a rájátszásból történő kipottyanásra, csak félreérthetően fogalmaztam.
Arra gondoltam, hogy ezek a meccsek esetleg nekünk sem lesznek langyos bohóckodások, persze elsősorban "nem magunk miatt".
Amikor már rég eldőlt, hogy esetleg tuti a 7. hely, még mindig felspannolt csapatokkal találkozhatsz és elég két olyan meccs, ahol a "békés" csordogálás helyett véletlenül megsérül egy-két kulcsembered, mert az ellenfeled minden szarba belemegy...
És láttam én már karón döglött varjút is :D:
kezdesz otthon mondjuk egy 10. Jászberénnyel, majd elballagsz idegenbe egy 11. Falco ellen (mondjuk mindkettő kellően be van fo@va az osztályozó rémétől...), aztán kifogsz egy szar napot és a Nyíregyháza meglep otthon. Egy forduló szabadnap (k-va jó hangulatban persze) és elutazol Pécsre, akik mondjuk igen szeretnének 8. lenni és az esélyük is meg van rá. Aztán a haló poraiból feltámadó Horváth Ákossal és új szerződésre hajtó légiósaival érkező Szeged ellen megázol... Elég egy-két sérülés (ugye nálatok is, nálunk is volt és van is rá példa) és ez 12 meccs ám és ajjaj... befejezed mondjuk a 9-10. helyen, szép szezonzárásként.
A felsőházban meg? Max. 6. leszel és próbálsz felkészülni egy mondjuk Alba vagy Atom elleni csatára és meglepni valamivel őket.
Tudom-tudom Andersen már rég meghalt, de akkor is :D:D
(extrém, amit összehoztam az előző mondatokban, de tavaly mennyi esély volt arra a végén, hogy mi a felsőházi rájátszásba kerüljünk? ugye-ugye...)
Igazából aki éppen nem jut majd be a felsőházba (Ti vagy mi, esetleg a Sopron) az jókora előnyben lesz a többivel szemben majd az alsóházban. Oda viszi mindenki az eredményeit, szóval a rájátszás tuti meglesz, bár sajnos a 7. helynél jobb már nem lehet. A 8. helyért meg a benntmaradásárt tényleg öldöklés lesz...
Ritkán szólok hozzá más klubfórumban. Most is csak két pontosítás (nem ám kötözködésnek veszed :D):
A ZTE zalai csapat, vasi rangadónak nem igazán megy el :).
A mi egerszegi vereségünk annyiban "döntő", hogy innen nem maradt más alapesély, mint Kaposváron győzni.
A második mondatban külön-külön ugyan igazad van, de a fontos az otthoni győzelmetek, akkor a +1 (szinte) lényegtelen.
Ha az megvan, nem kell az „1-gyel több”, akkor gyakorlatilag a felsőházban vagytok, hiszen 2 "zicceretek" is van utána és igaz, hogy egy nyíregyi meccs a csapatainknak idegenben most nem 100%, de ha a mostani Falco-tól kikaptok (vagy akár mi) akkor mindenki megérdemli a "sorsát".
Nekünk utána csak az a gyakorlatilag elméleti esélyünk marad, ha a hátralévő 3 fordulóban a mi két győzelmünk mellett vagy ti kétszer, vagy az Alba-Kecskemét-Sopron trióból valamelyik háromszor bukik, de az Alba-Kecsó meccs miatt ez is szűkebb lehetőség.
Na és a desszert :D:D : ha valami csoda folytán négy csapat is 13:9-cel végez, nektek az is vagy így, vagy úgy mindenképp jó, nekünk meg csak akkor, ha az Alba a 4. „résztvevő”.
Talán nem keveredtem bele :D
(Na és még egy utolsó utáni: az alsóház minden lesz idén csak nem bohóckodás, mert annyira szoros, hogy a felsőházból kicsúszó csapat elleni esetleges győzelemnek nagy értéke lesz és mindenki vért fog inni, egyrészt az esetleges 8. helyért, másrészt meg elkerülni az osztályozót.
Talán feszültebb meccsek lesznek, mint a felsőházban :D
És ebben a mezőnyben elég alul egy jó vagy rossz széria és lehetsz 8. is, meg a két utolsó is. Tudatilag persze más pl. egy Szolnok, Alba, Paks ellen játszani, de én már "megtaláltam" az esetleges alsóházi pozitívumot: még két az idegrendszernek nem túl hasznos, de nekünk mindig "kiemelt" 2 ZTE és 2 Falco meccs :D)
De csak akkor ér valamit az Mte buktája, ha 1-gyel több győzelmet szerzünk náluk, úgy, hogy itthon verjük őket. Ők is játszanak a Falco, Nyír1 párossal.
Kérdés a Falco idegenben mire lesz képes ellenük is, bár azt sztem ők is behúzzák, ezután a pofon után főleg a hazai katlanban, de Nyír1-en nekünk hosszú évek után jó lenne végre nyerni, lehetne is idegenben, hogy ne az utolsó fordulóban dőljön el a sorsunk.
Sajnos ez a soproni papírforma vereség volt, nem ez a meccs, hanem a hazai Zete, Kecskemét és idegenbeli Berény hiányzik a végső összevetésből, ezek mind hozhatóak lettek volna, jobb egyéni és csapatteljesítménnyel.
A MK egy külön történet az utóbbi évek után ezzel az új lebonyolítással, de fontosabb, hogy inkább a felsőházban legyen plusz 10 meccs, erős csapatokkal, sok nézővel, mint az alsóházi bohóckodás félházakkal, langyos teljesítményekkel, mert abból a legutóbbi Szeged elleni után senki nem kér.