Keresés

Részletes keresés

altos Creative Commons License 2005.09.29 0 0 1091
Azt mondják az okosak, hogy olyan csak a legendákban létezik...
Előzmény: Törölt nick (1090)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.29 0 0 1090
A két percnyi néma csend (á la Frank Zappa féle Csendlemez :) közben pedig visszaszámlálást követ el a CD játszó. Észrevettétek ? Érdekes...
Előzmény: Youwine (1064)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.29 0 0 1089

Tudjátok mit ?

Akár meg is köpködhettek érte, de :

Én úgy érzem a NOAB lemezt meghallgatván, hogy ennek jó része amolyan közönségpróbának kitett örtletroham részét képezhette anno a sok-sok koncerten. És, ami a legnagyobb tetszést arathatta, azokból lettek később a sikerszámok, no meg az első LP.

Valahogy nem csodálkoztam, hogy ez így ebben a formában nem jelent még meg. (Persze, így, hogy mostanában visszasírtuk mi is és a piac is a múltat, a kezdetek rögzített felvételeit, máris piacképesebbé lehetett.)

Azt hiszem, Erdész Róbert is ezeket érezhette a manapság már jobban sikerült felvételeket ismervén, ami során könnyen halasztgatták ennek a második archív lemeznek a megjelentét.

...

Ja, maga a NOAB szám jó része viszont tetszik az egyéb meglepődéseim ellenére is !

lokomotivum Creative Commons License 2005.09.29 0 0 1088

"Már Olaszországban is kapható a Noab"

Nagyszerű hír, de azért elgondolkodtató, hogy kis hazánkban viszont milyen keserves a terjesztés.

Így menetközben valami eszembe jutott: amikor nemrégiben megvettem a Nostradamust az is úgy történt, hogy Szombathelyen a lemezboltban megrendeltem, pár nap múlva hozták és megvettem. Szerintem aki még nem tudta megvenni, meg kellene próbálnia a valamelyik helyi üzletben ezt  a módszert. Persze kauciót azt kértek, de úgy gondolom, hogy ez természetes.

Előzmény: cirrocumulus (1086)
clavicula Creative Commons License 2005.09.28 0 0 1087
 Kié lehet ez a hajó? Kb. 3 éve fotóztam Balatonkeresztúron, most botlottam bele...
cirrocumulus Creative Commons License 2005.09.27 0 0 1086
lokomotivum Creative Commons License 2005.09.27 0 0 1085
 Meghallgattam a műsort, végülis tetszett a produkciójuk, de azért az az érzésem, hogy ez inkább Nádas György ázsióját növelte csak. Mivel tudtuk, hogy kik is a kísérők természetesen erre is nagyon odafigyelt az ember, és rácsodálkozott milyen stílusokban is képesek zenélni, de egy kívülálló szerintem csak Nádas produkciójára figyelt oda, azt meg sem hallotta, hogy a kiparodizált zene milyen művészi magasságokban szólalt meg.
Előzmény: cirrocumulus (1074)
lokomotivum Creative Commons License 2005.09.27 0 0 1084

Ne aggódj, amikor itt Szombathelyen én is érdeklődtem a Solaris új cd-je felől a hölgyike szintén visszakérdezett: Solaris?? ammeg kiféle-miféle? Hát ez van el kell viselnünk, hogy a "toc-toc" zenekarok ismertebbek, (legalábbis nálunk) de hát ilyen a tömegízlés. A toc-tocok pedig nem egy számot kínlódnak ki, hanem futószalagon gyártják a "műveiket";-(( azt meg te is tudod milyen értékűeket.

Ja, ahogy mondod "forever Solaris"

Előzmény: vega59 (1083)
vega59 Creative Commons License 2005.09.26 0 0 1083
Helló !!

A feneegyemeg :( a pécsi MM-ben sincs még NOAB azt mondták, hogy 15-e óta bármikor megjelenhet ???? Amikor megkérdeztem, hogy megjelent-e a Solaris új albuma a fiatal hölgy erre lefagyott ... ki aza Solaris, hogyan írják.. vicc , ?! ha vmilyen toc-toc zenekart mondtam volna akik összkínlódtak 1 számot biztos tudta volna, hogy kiről van szó hol vannak az értékek a mai zenéből... csak a lóvé az számít. Jah a pécsi autókiállításon volt konga show (two man) állati volt . Eheh sikerült megszerezni a demo cd-t 3 számmal khirály pedig nem Solaris. Ami jó az jó !!
Solaris Forever !!!
Előzmény: tillA (1079)
cirrocumulus Creative Commons License 2005.09.26 0 0 1082

Az eredeti ezen az oldalon van fönn (alsó nagy kép): Periferic Records - Stereo Kft.

Előzmény: te mondd meg (1081)
te mondd meg Creative Commons License 2005.09.26 0 0 1081

Szia!

Én az ATW.hu-t ajánlanám.

500 megát ad.

Nevezd a fájlt .pdf-re, vagy zip-eld be, és akkor egy darabig kitart.

Engem mindenképp érdekelne.

Egy index oldalt is felteszel, akkor elég sokat megélhet.

Nekem legalábbis bevált.

Előzmény: hupszli (1076)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.26 0 0 1080

Az új CD még mindig nincs meg. ...

De a régi CD-k remélem megérkeztek (?) .

Látom, csörgettél rám a hétvégén. Mindjárt mail-ezek Feléd.

Előzmény: lokomotivum (1078)
tillA Creative Commons License 2005.09.23 0 0 1079
Még Miskolcon sem találtam rá a lemezre, igaz, csak a kiadó által megjelölt Media Martkban kerestem; ott egyelőre nincs. De nem aggódom, nem is azért írom, csak tájékoztatásképpen. Tartok tőle, ha a fővárosból a második legnagyobb városba is lassan jut el a kiadvány, akkor más vidéki településekre pláne. Ez van. :(
lokomotivum Creative Commons License 2005.09.23 0 0 1078

>Az új CD még mindig nincs meg. :(<

Pedig azt mondom igyekezz vele! Ha hozzátok még soká érkezne meg, akkor két lehetőséget látok: vagy felutazol érte személyesen Pestre, ha ez nehézségekbe ütközik, akkor olvasd el az 1044-es hozzászólást (cirrocumulus) és ott olvashatsz egy másik lehetőséget. Ha bárki tud valami mást, ajánlja, segítsünk hupszlinak!

altos Creative Commons License 2005.09.22 0 0 1077
Elvileg felvet, ha nincs rá külön engedély az együttestől...
hupszli Creative Commons License 2005.09.22 0 0 1076

Ezek szerint a következő hozzászólás is tőlem származik. :)

Van egy jó hírem, meg egy rossz.

Egy kis bevezető:

Pár hónapja találtam egy oldalt, ahol van fent egy videoklip, (Book of Prophecies), az egyetlen, amit megtaláltam. Elég gyönge minőségű, ráadásul nem is tölthető le, csak lejátszható. Eldöntöttem, hogy valahogyan letöltöm, hogy meglegyen nekem is, és megpróbálom a minőségét feljavítani.

A jó hír:

Sikerült nem sokra rá letölteni, de a formátuma (wmv) nem szerkeszthető egykönnyen. Tegnap este azonban sikerült ezt is megoldanom, és a rémes minőségű audio-t eltávolítottam belőle, és rátettem a HIFI minőségű hangot.

Azaz: sikerült nagy nehezen feljavítani a minőségét, bár a képminőség csak keveset javult. Így már élvezhető.

A rossz hír: Nem igazán tudom sehova sem feltenni, hogy letölthessétek Ti is, mert az ingyenes tárhely-szolgáltatók nem engedélyezik 20 MB-nál nagyobb videofájl felhelyezését a szerverekre.

Így Ti nem tudjátok megnézni, pedig nagyon szeretném, mert jó.

Egyébként: Nem tudom, hogy egy ilyen videoklip felhelyezése a webre nem vet-e fel esetlegesen szerzői jogi kérdéseket, talán érdemes lenne erről informálódnunk.

Hát ennyi.

Ha van ötlet, szívesen fogadom, 38 MB-os avi állományról van szó.

Az eredeti gyenge minőségű változat megtekinthető ITT:

Az új CD még mindig nincs meg. :(

További szép napot Nektek.

hupszli Creative Commons License 2005.09.21 0 0 1075

Sziasztok!

Köszönet Krisztinának, végre én is hallottam az örömhírt, hogy van egy új albuma a Solarisnak.

Remélem hamarosan hozzájutok valahogy.

Üdv mindenkinek!

Zsolt

cirrocumulus Creative Commons License 2005.09.21 0 0 1074

Az előzményben már volt róla szó és a NOAB füzetében Attiláék is beszélnek róla, pályafutásuk egyik fontos mozzanataként:

most szombaton, 24-én a Petőfi rádió ismét leadja a '82-es humorfesztiváli számukat!

9.05 - 10.00: Petôfi Kabaré

Volt egyszer egy Humorfesztivál 1982 – 8. rész

Műsorvezetô: Trunkó Barnabás

1. Nagy Bandó András: Lakáskultúra (Lukács Sándor),

2. Homonnay Zsombor: Vadászmonológ (Bodrogi Gyula),

3. Nagy János: Vasutasnap (Székhelyi József),

4. Mákvirág együttes: Dalok,

5. Igriczi Zsigmond: Kevés szóval magyarul (Székhelyi József, Schubert Éva),

6. Kiss József és Szabados Gábor: Kisnyugdíjas (Agárdy Gábor),

7. Nádas György és a Solaris együttes: Zeneközelben

Munkatársak: Kaiser Hajnal, Nyilas János, Verseci Klára.

A felvételt Kerekes Endre készítette.

Szerkesztô: Farkasházy Tivadar és Sinkó Péter.

e-mail: kabare@radio.hu

Előzmény: cirrocumulus (948)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.20 0 0 1073

Az meg milyen tag ?

De inkább telefonálok, hogy mikor is és miképp tudlak elérni. Addig kérlek a lemez megírására. Köszönetem érte !

Előzmény: altos (1072)
altos Creative Commons License 2005.09.20 0 0 1072
Jó a szerda, az emil meg annyiban változott, hogy a név és a kukac közé tegyél egy tier tagot is!
Előzmény: Törölt nick (1071)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.20 0 0 1071

Off :

Altos !

Próbáltalak mail útján elérni (a múltkori Isildurs Bane CD írási megkeresésem kapcsán) , de nem sikerült. Telefonon sem, de még megint csörgetlek...

Szerda. Jó-e ?

On !

Előzmény: altos (1070)
altos Creative Commons License 2005.09.20 0 0 1070
Sajnos külföldi lemezeknél ha nem is mindennapos, de elég gyakori ez a szünetes megoldás, én már nem egy ilyennel találkoztam. Nem akarok erősen fogalmazni, de nem egy életrevaló ötlet...
Előzmény: lokomotivum (1068)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.20 0 0 1069

Bízzunk benne, hogy keresett lesz a lemez. És ha sokan panaszkodunk(nak) a kétperces szünetre, hátha az utánnyomások már elhagyják ezt.

Akkor aztán ritkasággá válik az első széria, tehát a mi lemezeink. :-)

Kék Magenta ? ;-)

lokomotivum Creative Commons License 2005.09.20 0 0 1068

"Élesen elkülönül mindenesetre "

Hát jó élesre sikeredett.  És jól vágott is, méghozzá át, asszem elég sokunkat. De azt mondom spongyát rá, a lemez kárpótol mindenért.

Előzmény: cirrocumulus (1067)
cirrocumulus Creative Commons License 2005.09.20 0 0 1067

Halihó!

Hát, ettől én is nagyon megijedtem; először azt hittem, hogy ez még a NOAB-ot kísérő pech-szériához tartozik (pl. nyomda 2-szer is elszúrta... , e-mail címük sem oké a borítón stb.), úgyhogy alig mertem szóvá tenni, de megkérdeztem Attilától, hogy ez most szándékos vagy csupán pech...

Azt a választ kaptam, hogy ez a 2 perces szünet Robi ötlete volt, hogy a bónusz szám elkülönüljön a többi számtól.

Élesen elkülönül mindenesetre ;o)

Előzmény: lokomotivum (1065)
lokomotivum Creative Commons License 2005.09.20 0 0 1066
 Igen, nagyszerűen sikerült a Noab, de én most valami mást akarok világgá kürtölni. Amikor a Noabot vásároltam, nézelődtem a Stereo shopban és megláttam Czigi szólóalbumát, az Alhambra kapuit. Eszembe jutott, hogy más forrásból hamarosan hozzá jutok a Mindenki karácsonyfájához, némi töprengés után úgy gondoltam legyen teljesebb a gyűjtemény, megveszem ezt is. Amikor először meghallgattam nem győztem figyelni, csak ámultam és bámultam. Na ha valamelyikőtöknek véletlenül nem lenne meg ez az album, sürgősen pótolja ezt a hiányosságot. Ez valami csodálatos, szívbemarkolóan szép zene. Mivel a lemezt már nélküle kellett elkészíteni, és a srácok nagy dilemmák közepette nyúltak hozzá (lásd a borító szövegét) úgy érzem remekül sikerült, és hát fantasztikus az az alap amit Czigi megalkotott. Én teljes szívemből ajánlom ezt a lemezt mindenkinek!
lokomotivum Creative Commons License 2005.09.20 0 0 1065
Hát emiatt rendesen megijedtem. Vége az Újjászületésnek, a lejátszó számlálója átugrik a következő számra és áll néma csend, a zene meg nem hallatik. Na most mi van? Ugrás vissza előző számokhoz, szól, ugrás a Dr Mabusera semmi. Aztán gondoltam várok és akkor végre ahogy mondod, kb. 2 perc után hál' Isten megszólalt. Én arra tippelek, hogy valami véletlen hiba lehet.
Előzmény: Youwine (1064)
Youwine Creative Commons License 2005.09.19 0 0 1064

Mókás, de az újjászületés a borítón jelzett 11:09-nél kerek két perccel hosszabb.

A zene 11:09-nél véget ér és következik két perc néma csend, csak azután jön Dr Mabuse...

Tévnyomat?

Youwine Creative Commons License 2005.09.18 0 0 1063

Jelentem, megvettem! :)))

Tegnap este a Pólus MMben, a már melített 3190 Ft-ért. A polcon ebből nem láttam, másikat, ez nem azt jelenti, hogy nincs is, persze.

Volt viszont három másik lemezük.

Viszont holnapig nem tudom mghallgatni... :(

cirrocumulus Creative Commons License 2005.09.18 0 0 1062

A Musical Witchcraft-nak már 2 CD-je is van: az első, aminek a címe is ez, a 2. lemez pedig az Utópia.

Attiláék szoktak koncertezni, úgyhogy el lehet csípni őket időnként...

Kifejezetten a Solaris-stílust egyik sem folytatja, mást játszanak.

Előzmény: vega59 (1061)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!