Keresés

Részletes keresés

Mustafa HalifaX Creative Commons License 2003.10.31 0 0 1612
Találtam itt egy régi CD-t, tele van jutilitikkel. Ha jók a dátumai, akkor '98-as írás, szóval nem mai darabok a progik, de a te gépedhez pont passzolnak. Van rajta 2.0-ás FWB RAID Toolkit, meg 1.8-as HDT, ezekkel tuti meg tudod formattázni a vinyót.
Ha beugrassz érte hozzám melóba, csörögj rám előtte, lemásolom.
Előzmény: tomajer (1606)
villon Creative Commons License 2003.10.31 0 0 1611
Én Graphic Convertert használok, egész jó, bár nem olyan zseniális, mint az irfanview pc-n. Én az AcdSee-t pc-n sem szeretem, régebben szerettem, de ezek az újak szarok, ahhoz meg valahogy nincs sosem türelmem, hogy keressek és felrakjak egy régit. Meg a kollegám amúgy is szereti az újnak a featuréjit, szóval ez van.
Előzmény: S.M.I.L.E (1608)
S.M.I.L.E Creative Commons License 2003.10.31 0 0 1610
Wait,

kérlek ne ironizáld el a hozzászólásomat. Azt hiszem, korrekten álltam hozzá a dolgokhoz, és a tapasztalataimat osztottam meg tomjaer-rel, amikért vállalom is a felelôsséget.
NEM a rendszert fikáztam.
Azért mert nem dobom magam hanyatt attól, hogy egy (megvételkor) majdnem egymillás gépen dolgozom, és hogy ez egy Macintosh, kéretik tiszteletben tartani a véleményem.
Természetesen igazad van, a régi mac tökéletes a mac-hangulat és az -észjárás elsajátításához, (le a kalappal elôtted, hogy "áldoztál" arra, hogy tomjaer megismerje ezt), de én úgy látom, ô máris beleütközött azokba a mac-specifikus problémákba, amiket én röviden úgy szoktam összefoglalni: NE AKARD. Tehát, ne akarj divx-et nézni, hanem nézz qucktime-t, ne akarj átláthatóan másolni, hanem rángasd az ikonokat, ne akarj egyszeree öt programot futtatni. Ilyenekre gondoltam.

S.M.I.L.E

Előzmény: w8800 (1602)
S.M.I.L.E Creative Commons License 2003.10.31 0 0 1609
wait,

bocsánat, tudom, hogy létezik az ACDsee Mac-ra, nem fogalmaztam világosan, de nekem roppant nagy csalódás volt a PC-s hez képest: lassú, körülményes, és minden másodpercben attól kell rettegnem, hogy kifagyasztja az egész züsztemet. :)))
Tényleg: tudtok valami korrekt képnézegetôt Mac-re? Ilyennel még télnyleg nem találkoztam.

S.M.I.L.E

Előzmény: w8800 (1603)
S.M.I.L.E Creative Commons License 2003.10.31 0 0 1608
wait,

bocsánat, tudom, hogy létezik az ACDsee Mac-ra, de nekem roppant nagy csaolódás volt a PC-s hez képest: lassú, körülményes, és minden másodpercben attól kell rettegnem, hogy kifagyasztja az egész züsztemet. :)))
Tényleg: tudtok valami korrekt képnézegetôt Mac-re? Ilyennel még télnyleg nem találkoztam.

S.M.I.L.E

Előzmény: w8800 (1603)
w8800 Creative Commons License 2003.10.31 0 0 1607
HDT a baratod. :)
benn megvan valahol, egy eve nem volt a kezemben, keresni kell majd.

wait.harddisktoolkit

Előzmény: tomajer (1606)
tomajer Creative Commons License 2003.10.31 0 0 1606
Cannot modify a disk in an unsupported drive.

:-(((

Hogyan tovább?

Előzmény: Mustafa HalifaX (1601)
tomajer Creative Commons License 2003.10.31 0 0 1605
Segíccséget, és bíztatást köszönöm, délben kipróbálom.

Wait, holisaza régi DIVX kódek? :-)))

Nem utolsó sorban: Télleg csak a PC-s programok érdemesek említésre???:-(((
Mert Internet Explorerért, ACDSee-éert, Mozilláért, kár kínlódnom:-)))
Windows for MAC nincs???:-)))

Előzmény: Mustafa HalifaX (1601)
w8800 Creative Commons License 2003.10.31 0 0 1603
ACDSEE for mac?
merthogy letezik.

Divx.
nincs igazan codec, anno volt, a mostani... ehh.... X alatt egy mplayer - port oldotta meg ezt a kerdest, koszonhetoen a Unix alapoknak.

wait.divx

Előzmény: S.M.I.L.E (1594)
w8800 Creative Commons License 2003.10.31 0 0 1602
a mac az egy szarszemet rencer, meg hardver.
tegnap este nezegettem a kis pb 3400c aksijat, mert lehalvanyulta magat, es kivancsi voltam szet lehet-e szedni. a gep ment, en meg huje fejjel raleptem a billenokapcsolora az eloszton. nem tudom eppen mit csinalt az OS, de a Finder demaged file lett es tobbet nem tudott talpraallni.
almos votam, nem torodtem vele, ma meg elfelejtettem hazahozni egy 9.0.4-et.
9.1 volt, abbol a Findert meg a resourcest es a rom filet. bemasoltam mindenfele telepitgetes nelkul. :)
szepen fut, bar trukkosen 9.1nek mondja magat, de a version az 9.0.4 :)
szar ez a rencer. :)

mac hangulatbol szerintem igenis jo kezdes egy regi maci, aztan kesobb lehet cserelni B&W G3 350-re, belecsapni 512 RAMot es lehet ismerkedni a Parduccal. De az mar egy mas vilag

wait.odies

Mustafa HalifaX Creative Commons License 2003.10.30 0 0 1601
Az Utilities folderben kék lennie egy Drive Setup nevezetü pogginak. Öt futtasd, válaszd ki a listából a vinyát, oszt adj neki.
Elöfordulhat, hogy egy hádé nem megy Mac alatt. Egyszerüen nem kompatibilis. Vagy ilyesmi. De 3rd party program, mint pl az FWB HDT-je (Hard Disk Toolkit) ezt is megoldhatja.
tomajer Creative Commons License 2003.10.30 0 0 1600
Hááát ez a filmezés nekem kínai:-(((
Nagy gép kéne hozzá, meg nagy vinyó, és sok idő:-)))
Jja és szeretni kéne a filmeket!

Hogy volt hálás? Soxor mondta!:-)))

Előzmény: Törölt nick (1599)
tomajer Creative Commons License 2003.10.30 0 0 1598
6x6-os.
És okoztam már meglepetést:-O

Volt, hogy az utas tőlem betelefonált a munkahelyére, és telefondoktorként gatyábaráztuk a windózát:-)))
Hálás volt.
De több jattot nem adott:-(

Előzmény: Törölt nick (1597)
tomajer Creative Commons License 2003.10.30 0 0 1596
Köszi:-(((

Háát nem lettem boldogabb!
Ilyen rossz a véleményed szegény Maciról???:-(

Sz'al, mivel úgylátom lusták vagytok visszaolvasni elmesélem a mi sztorinkat újra:-)))Én egy taxis vagyok, aki autodidakta számítógépbuzi lett:-)))
Van itthon négy gép,/ Nna jó három pc, meg ez a kedves új maci:-)))/ Tehát a két gyereknek saját gépe van.
A fiam, mert Ő még csak 11 éves, sokat játszik, tehát neki van egy 2000-es AMD XP-je. a lyányomnak, Ő 13-éves, van egy 233 mmx e netezni, zenéthallgatni stb. nekem van egy 650-es Athlonom, ez a szerver.
Mindhárom gépen különböző Winek, és különböző Linuxok futnak. Nem egyszerű feladat összehangolni őket, de én élvezem:-)))
Nna persze nem minden megy mindennel felhőtlenül, de a Win XP hálózatát mindenki lássa!
Tehát a kis Macinak ebbe a rendszerbe kell besimúlnia, és pont azért, hogy legyen!
Egyszerűen azt akarom, hogy én is, meg a kölkeim is tudjuk, mi ez, eligazodjunk rajta, ha bárhol, bármikor kell.
/ igaz az én srácaim kicsit unatkoznak informatika órán, de hát a saját rendszereiket, már maguknak nyírják ki, és telepítik újra:-))) /
Jja igen, ezt a Macit, én itt kaptam a topicban, a Waittől, ingyen és bérmentve, mert Ő olyan jófej!!!
Billentyűzetet, meg memóriát mástól kaptam, Cd romot, meg egy plussz vinyót, megint mástól.
Eddig pénzt, csak a monitor átalakító kisbiszbaszért / remélem jól írtam:-))) / adtam.
Tehát, ha ez a gép egyszer menni fog, ahogy kell neki, akkor az a ZINDEX érdeme lesz!:-)))

Nna akkor a mai kérdés: Kaptam egy vinyót. beletettem, de nem lássa.
Vagyis látja, mert a System Profilerben, a divájszban ott van, de nincs mountolva, és nincs is rajta Mac. partició.
Tehát??? Mi a teendő???
Formatálni kék, és mountolni. Nna de hogy???

S.M.I.L.E Creative Commons License 2003.10.30 0 0 1594
Hm, mivel a guruk közül senki nem válaszol, leírom a szubjektív (és nem túl pozitív, ezt elôrebocsájtom) véleményemet. Szem elôtt tartottam, hogy X elôtti a züsztemed a gépen...

- Zenehallgatás. Gondolom, mp3. Hallgathatsz rajta, de mivel az X elôtti züsztemek nem tolerálják a multitaskot, ha mást nem akarsz mellette csinálni, akkor rendben, csak válaszd meg jól a proramot, mert pl. a különbözô shareware lejátszók elég fagyósak, és akkor burul ám a züsztem, nincs kecmec. Én a SoundJam-et használom, a fentiektôl eltekintve bevált.

-Filmnézés. Szintén X elôttirôl beszélünk. Quicktime és mpg még csak-csak, de nagy méretben ezek is köhögnek erôteljesen. DivX, felirat, avi - reménytelen.

-TV nézés. Soha nem próbáltam, ezért nem is akarok hülyeségeket beszélni.

Fényképnézegetés. Nekem az ACDSEE az etalon, ehhez még csak hasonlót sem találtam mac-re, ami legalább nyomaiban használható/stabil lett volna. (Ha valaki tud ilyet, szóljon...) Tehát: reménytelen.

Retusálás. Photoshop. Azt masszírozhatod kedvedre, de - ne haragudj, nem sértésbôl mondom - attól, hogy vettél egy Meket, kaptál egy fotosopot, nem tudsz még retusálni is. :)

Szövegszerkesztés. Van word meg office mac-re. Ezeket lehet szidni, de szerintem szövegszerkesztésre (NEM DTP-re!!!) tökéletesek. Elég fagyós....

Internetezés. Itt már van választási lehetôség. Netscape, Explorer, Mozilla, stb. Az explorer vált be nekem, néhány oldallal ugyan nem képes megbírkózni, azt viszont megeszi a Mozilla, de az meg nagyon fagy, az Explorer meg kicsit. Sok memória kell neki a rendes futáshoz.

Így elsôre ennyi... :))))
Sok sikert!

S.M.I.L.E

U.i.: Ha nem vagyok indiszkrét mennyibe fájt ez a Mac Neked?

Előzmény: tomajer (1593)
tomajer Creative Commons License 2003.10.30 0 0 1593
Mire akarom használni???
Az égvilágon semmire!:-)))
Mire lehet egy ilyen öreg masinériát használni?:-)))

Nna tehát:
Zenehallgatás, /filmnézés/
TV nézés,/ ha kerülne bele tunerkártya:-))) /
Fénykép nézegetés, adjusztálás, retusálás, / hamáeccer erről híres:-) /
Szövegszerkesztés, Microsoft Office doksik kezelése.
INTERNETEZÉS!!! Minden, ami vele jár:-)))

Így elsőre ennyi:-)))

Előzmény: w8800 (1592)
w8800 Creative Commons License 2003.10.29 0 0 1592
fussunk neki ennek a kerdesnek ugy, h irsz feladatokat amikre hasznalni akarod es mi linkeket adunk ahonnan letolthetsz progikat az adott feladatra.
jo igy?

wait.progz

Előzmény: tomajer (1591)
tomajer Creative Commons License 2003.10.29 0 0 1591
Akkor nekem is PPC-m van? !
Még mindig senki nem írt nekem egy listát, hogy ezekről az oldalakról mit töltsek le?
Mert nekem a progik nagy részéről gőzöm nincs mit kéne csinálniuk:-(
Előzmény: fargo (1589)
consono Creative Commons License 2003.10.29 0 0 1590
A G3/G4/G5 is PPC, ha jól emlékszem a G3 az a PPC750, a G4 meg a PPC74xx. A G5 is PPC architektúra, de az már IBM gyártmány (ilyeneg az új G3-ak is), nem Motorola, annak valami más típusjelzése van (Power4 valami)
Előzmény: fargo (1589)
fargo Creative Commons License 2003.10.29 0 0 1589
PPC = PowerPC = a RISC processzorral szerelt Macintosh-ok, a 6100-tól kezdôdôen. A'sszem a G3 / G4 / G5 már nem PPC.
Előzmény: tomajer (1588)
tomajer Creative Commons License 2003.10.29 0 0 1588
Ez mi???

A BeOS-t még tsak tudom, de mi a ppc? :-(

Előzmény: w8800 (1587)
w8800 Creative Commons License 2003.10.29 0 0 1587
Mintha BeOS futna a kis PowerBookomon [3400c].
de nem. csak a Kaleidoscope segitett.

nincs valahol valakinek egy igazi BeOS ppc-je?

wait.beos

tomajer Creative Commons License 2003.10.28 0 0 1586
Nehogy asszidd, hogy ettől kevesebbet eszek:-)))
Itt az ebédlőasztal előttem:-)))

Nna jó, a MACihoz be kell menni a serácok szobájába, merthogy eccer az övéké lesz. / meg ott vót hely:-) /

Előzmény: Törölt nick (1585)
tomajer Creative Commons License 2003.10.27 0 0 1583
Ábédidőőő!:-)))

Van 8.5 ös is magyar!

Tehát nem az a kérdés, hogy magyar legyen-e, mert nekem magyar kell!!!
Hanem, hogy megkockáztassam-é a kilencest?
De eddig mindenki aszonnta, hogy ne:-(

Előzmény: Törölt nick (1582)
__Sparrow Creative Commons License 2003.10.27 0 0 1580
Olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek elbír-e egy G3 700-as iBook egy X-et Oracle-val (9i R2)? Vagy inkább ne fecséreljem rá az időt?
tomajer Creative Commons License 2003.10.27 0 0 1579
Köszi!

Itt tartok most:-)

De még nints csere rendszerem:-)))

Mit javasoltok, erre a szegényre megpróbáljam a 9-est, vagy maradjon a 8.5 ?

Másik:
Szereztem ethernet transceivert, de sajnos csak BNC-s :-(((
Nna most már csak BNC->UTP átalakító kéne, mert a HUBomon, nincs BNC! Basssz:-(((

Vagy ki tudja, / tudom, hogy nem javasolt:-) / Az AMP vagy hogyhíjjáknak a bekötését, UTP-hez képest?

Előzmény: Törölt nick (1578)
Dr. Lecter Creative Commons License 2003.10.27 0 0 1577
www.versiontracker.com
www.macorchard.com
www.eskimo.com/~pristine/
Előzmény: tomajer (1576)
tomajer Creative Commons License 2003.10.27 0 0 1576
Rémes, hogy az 1530-asomra nem reagáltatok sem, egy-két címmel, hogy honnan, sem egykétháromnégysok progival, hogy ezeket aztán igazán, és mindenképpen, töltsem le, mert enélkül nem is MAC a MAC!:-(((

Így aztán én vaktában töltök, telepítek, törlök.-))) Szegény szegény OS:-)

Dr. Lecter Creative Commons License 2003.10.26 0 0 1575
7.02 necckép nem a prefbe rakja a profilokat
Előzmény: fargo (1574)
fargo Creative Commons License 2003.10.26 0 0 1574
"esz nelkul azert nem szabad dobalozni, mert ismeros igy tuntette el az osszes mailjet... istenem.a necckep ott tartja."

Tudom, ezért mondtam hogy amíg nem ismeri ki a rendszert, ne nyúljon hozzá.
Én is eltüntettem egyszer már a mailjeimet :-)))
A Necckép meg kapja be. Alkalomadtán néhány száz megát is bepakolhat így a sysfolderbe...

Előzmény: w8800 (1573)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!