Én attól tartok, hogy üzleti megfontolásokból egyszerűen le fognak hagyni pár B oldalast. Hogy a kislemezeket is vegye meg valaki (bár én még életemben nem láttam egyetlen Cure-kislemezt sem).
Egy kérdés, ami már régóta foglalkoztat! Minek volt az aláfestőzenéje a Dressing Up? Tisztán emlékszem, hogy valami rendszerváltás körüli műsor (Delta?) alatt szólt ez a szám. Aztán mikor "először" hallgattam a The Top-ot, úgy felkaptam a fejem erre a dalra, hogy ihaj... Szóval tudtok segíteni?
Ezen én is eltöprengtem. A dolgot bonyolítja, hogy ha csak '87-tôl adják ki a B oldalakat, az is több mint 20 dal, ami csak dupla CD-t jelenthet. (A 78-87-es éra B oldalai mindössze kb. 40 percet tesznek ki – tehát ha dupla lesz, ezek is "ráférnek".) Kár, hogy a ritkaságokat nem adják ki így, összegyűjtve...
A szólólemezrôl meg azt olvastam, hogy Robert valami olyat akar csinálni, ami teljesen elüt a Cure hangzásától, és elképzelhetônek tartja, hogy ez a rajongók többségének nem fog tetszeni. (Azért is használja a saját nevét, hogy aztán ne a Cure-t fikázzák.) Simon-on és Jason-ön kívül szeretne bevonni vendégzenészeket is – esetleg Billy Corgant a Smashing Pumpkinsból, talán Trent Reznort /NIN/, meg másokat.
REJTÉLY!
A Cure iránti érdeklôdésem kezdeti idôszakában kaptam egy haveromtól egy olyan válogatást, amit ô állított össze a kedvenc dalaiból. Volt rajta egy szám, melyrôl nem sikerült kiderítenünk, mikor ill. hogyan adták ki. A kazetta elveszett, a számokkal albumokon, kislemezeken találkoztam újra – azt az egyet kivéve! Az internetrôl begyűjtött dalszövegeket böngészve sem tudtam beazonosítani. Pedig nagyjából emlékszem rá. Vannak benne nyávogó vonósok, xilofon is talán (persze valószínűleg szinti), keserédes dal, egy kis kocsmahangulattal, a refrén elején Robert valami olyat énekel, hogy "Hey, Mr. ???? ! Give me all your money! stb.". Hangulatát tekintve egyedülálló, szerintem a 83-87-es korszakból való...
Tudom, ez nem sok, de ha valaki ráismer, írjon!
"Actually i already shaved my head twice in the past 12 years. I make it because
of a psycological reason, because i think hair creates something by growing... it
is like if by growing longer it became something very important, then when i cut
it off i control myself. It is just an image. I know i look ridiculous when shaved.
But i still look like an idiot with the same hairdo as ever. It is inevitable."
"Valójában az elmúlt 12 év során már kétszer is leborotváltam a fejem. Lélektani okból teszem, mivel úgy gondolom, a haj, azáltal, hogy növekszik, létrehoz valamit... mintha azzal, ahogy egyre hosszabb lesz, egyre fontosabbá is válna, aztán amikor levágom, akkor valahogy megfékezem magam. Csak image az egész. Tudom, hogy röhejesen festek kopaszon. Viszont a megszokott hajviseletemmel is úgy nézek ki, mint egy idióta. Ez elkerülhetetlen."
Hi!
Most olvastam a chainofflowers.com-on a legújabb híreket, arról, hogy...
- már megkezdôdtek a munkálatok a B-oldalakat tartalmazó album anyagán. Az összes számot újra master-elik (= gondolom, feljavítják a hangzásukat), és szeretnék MÉG IDÉN ("a nyarat követôen, ôsszel, esetleg télen") megjelentetni album formájában! Egyelôre nem tudják, mi lesz a címe, mik kerülnek rá, és az artwork is hátravan.
- a holland zenei TV-csatorna kedden (11-én, tehát holnap) leadja az "In Orange"-ot – talán akad, akit érdekel...
- Robert a belga alternatív zenei adónak, a Radio21-nek nyilatkozva azt ígérte, hogy lesz még egy világkörüli "búcsú"-turné a következô évek folyamán. Ez ellentmond korábbi nyilatkozatának, mely szerint az ôszi latin-amerikai kocertek után feoszlatja a csapatot. Ahogy a riporter is megjegyezte, R-nél sosem lehet tudni...
- Robert leküzdötte repüléstôl való iszonyát.
- A közeljövôben mítoszrombolás céljából (és egyéb lelki okok miatt) le fogja borotválni a fejét.
STB.
Bye!
Már írtam, de azért újra leírom, hogy keresek kalóz koncert felvételeket. Lehet CD, kazi, esetleg video.
Nekem is van pl: 1989 Bp., Torino, Essen, Paris,
1990 Glastonbury, Leysin,
stb.
Természetesen van korábbi is (1980-2000-ig).
Gallup!
Láttuk a képedet, nem ilyennek képzeltünk.
A csomag mikor jön? jövő héten?
puszika
Osztom véleményed. Porl és Boris két nagy tudású és kreatív zenész volt, kiválásukkal lezárult a zenekar legmeghatározóbb korszaka – ez már csak a ráadás. Négyévente egy album + Robert is egyre kövérebb és kopaszabb :))!
Miért akar Robert szólólemezt csinálni? Mióta Porl és Boris nincs a bandában így is olyanok a lemezeik, mint ha szólólemezek lennének, mert csak az ő gitárját és az ő hangját lehet hallani. A szólólemezen meg úgyis Simon fog basszusozni, akkor meg mi a frásznak ez az egész?!
Úgy tudom, Robert a 39 c. dalt a harminckilencedik születésnapján írta – ez a dal bizonyos tekintetben a Disintegration-nel rokonítható, bár szerintem meg se közelíti azt. (Róbert barátunk pedig már 41 éves...)
A Cure dalszövegeiben a vallási vonatkozás nagyon ritka. Én mindössze kettôre emlékszem:
"Shapes in the drink like Christ..."
(Piggy in the mirror – delíriumos látomás)
"I'm paralized / by the blood of Christ"
(The Blood – itt egy spanyol borfajta K.O. gyôzelmet arat Bob felett) Ki tud még?
A Cure szövegeivel sosem volt értelmezési problémám, a DM számos szövegével ellentétben nagyjából világosak.
Tud valaki bármit a B-oldalak tervezett megjelentetésérôl, ill. Robert tervbe vett szólóalbumáról? (A www.chainofflowers.com szinte semmit.)
Nem tudom, hogy a Cure szövegeire mennyire jellemző a bibliai utalás, sajnos annyira nem vagyok otthon a szövegekben. Mindesetre a 39 című szám nekem elég gyanús. Jézusra 39 ostorcsapást mértek a kersztrefeszítés előtt.
Némi curespotting: tegnap az EST FM-en játszották a Lovecats-et, és bár ez egy elég populáris szám, meglepő volt Cure-t hallani a rádióban, nagyon nem jellemző. A Z+ -on meg éjjel egy Oleander (?) nevű banda nyomta a Boys Don't Cry-t.
Amit én olvastam (Roskilde): A PJ és a Cure is a nagyszínpadra volt kiírva. A PJ játszott éppen, mikor a tradédia bekövetkezett, az ő fellépésük félbeszakadt. Utánuk a Cure játszott volna. Állítólag már minden cuccuk be volt lőve - kivéve a gitárokat, amikor közölték velük, hogy a fellépésük a halottak iránti részévétből elmarad. Ezt a jelenlévő nagyszámú Cure-rajongó, érthető okokból, sérelmezte. Azonban aggodalomra semmi ok, mert egy másik dán városban, egy kisebb fesztiválon eljátszák az egész Roskildébe tervezett programjukat. A történtek után a PJ az összes európai koncertjét lemondta. (Forrás: ChainOfFlowers)
A Roskilde-ről szóló különböző híradások valóban furcsák voltak, volt amelyikből az tűnt ki, hogy a tragédia megtörténtekor a Pearl Jam és a Cure egyszerre két külön színpadon játszott, de olyat is hallottam (Bridge?), hogy előbb volt a Cure, aztán a PJ... A kevésbé tájékozott szemlélő ezekből annyit vonhatott le, hogy a "brit The Cure" is csak egy botránybanda. Kár.
Azért gondolom mindenki hallotta és látta a magyar TV-k 1/2 perces közvetítéseit is.
Ott csak a Pearl Jam és a Cure neve hangzott el!! Csak ma reggel tudtam meg,
hogy a Cure fellépését lemondta, de őszintén megkönnyebültem.
Felfoghatatlanul borzasztó.....
Egy dán lap híre szerint a Roskilde Festivalon történt tragédia után Roberték szétverték az öltözőjüket a megfelelő biztonság hiánya miatti dühükben....
Ma este Werchter.