Utánanéztem: kéregelhalásnak gondolom. Igaz, amit eddig írtam:) És még azt találtam róla, hogy a nitrogén túltrágyázás kedvez a terjedésének. Meg, hogy a fertőzött vesszőket le kell vágni:(
Szia! A képen én úgy látom, mintha a metszés sebfelületéből indulna a barnulás. Így van? Szerintem, hangsúlyozom, csak szerintem valamilyen gombatámadás lehet. Esetleg baktérium. Ez utóbbira a rezes permetezés a megoldás. A gomba ellen pedig egy felszívódó és egy kontakt hatású keverékét szórnám rá. (Fundazol+Orthocid, pl.) Mindjárt utánanézek valahol:)
A következő problémámra kérnék segítséget. Futórózsa, bakkeréktől. Rózsaszín a piros helyett, de sebaj.:) A gond: barnulnak a szárak, ahogy a képen látjátok. Annak ellenére, hogy élő vidám hajtások vannak rajta. Mit tudok tenni, hogy ezt megállítsam? Vagy mit ne tegyek? Köszönöm Balázs
Köszönöm!!! Ott találtam Eden 85-öt rózsaszínben és bordóban is! (Lepke, ha erre szállsz, szólj, és erndelek Neked is, ha szeretnél -ma hívtam a Silvanust, hogy tudtak -e szerezni Edent, de azt ígérték, hogy visszahívnak...).
Szóval akkor érdemes az oldalról összeírni, hogy mit szeretnék, és a listámmal Fráter úrhoz fordulni?
Piroska (a Farkas elhagyható, csak a Piroska magában már foglalt volt:-)))
Hú, ez a Shocking Blue milyen nagyon illatos! A bejárat közelében van, és ahogy megérkeztem, kerestem, hogy mi az, ami ennyire illatozik: hát ez a kis 10 centis csöppség volt:))
1. Shocking Blue 2. Bonica 3. ismeretlen kis parkrózsa, remélem lesz termetesebb is, Pink Gr-ként árulták:))) 4. Rosa Guajard sajnos képen nem látszanak az igazi színei: ezüst és bíborrózsaszín 5. Othello 6. ismeretlen mini
Nálam is egyen mutatkozott, de már permeteztem gombaölő keverékkel. Ám ma reggel rémülten láttam, hogy az elöl lévő (déli oldal, rekkenő hőség, semmi páratartalom) rózsákon megjelentek az atkák:((( Este atkaölő és Thiovit megy rájuk. Akik másodvirágozni akarnak, bimbóznak ezerrel, de mindnek sokkal kevesebb szirma van, mint normál körülmények között.
Igen, én is ezt tapasztaltam: idén szerencsém volt pont április végén ott vásárolni, és látszott, melyik növény él, és melyik nem bírta:( Azt mondod, inkább érdemes várni? És a választék akkorra nem csökken?
Néhány kinyílt a kis bimbók közül: 1. Kronenbourg 2. Rose de Cisterciens és nem a Grimaldi, bocsánat 3. Nagyenyed 4. Othello - olyan, mintha nem is ő lenne, nem tömvetelt, semmi angolosság, viszont a szirmok összege állandó: egy száron 5-6 bimbó csokorban, ezek kiadják a fővirágzás egy virágjának sziromszámát:))
Szerencse, hogy én nem lakom olyan messze a starktól, így mindig személyesen megyek, és látom mit veszek, azt is kitapasztaltam, hogy szabadgyökerű rózsát csak májusban érdemes venni, akkorra kiültetik őket kis cserépbe, és meggyökeresednek. A Citron Fraise eddig 3-szor halt meg, többet nem is veszek.