Szia Kika! Bocsi a késői válaszért, de sajnos az időm ritkán engedi, hogy benézzek.
Nos, illatos rózsa sok van a kertemben. Van kevésbé illatos, van erőssen illatos és van olyan aminek gyengéd az illata, de különleges. Én is kedvelem az illatos rószákat, ezért kedvenceim az angol rózsák. Azoknak mindnek olyan finom illata van. Persze a teahibridekből is van aminek kellemes az illata.
Kérlek ponsosítsd, hogy milyen fajta érdekel és igyekszem megmondani, hogy abból minek van illata.
A Schneewittchen illatos, nem erős, inkább finom enyhe gyümölcsös illata van. A Nagyenyed szerintem nem illatos, a Szent Margit a könyv szerint gyengén illatos, a Szent Hedvig nem. Van még egyéb fehérem is, de kettő belőlük nem az aminek vettem, így nem tudom a nevüket sem. A másik kettő pici virágú, inkább talajtakaró fajta. Hogy a faiskolákban-kertészetekben milyen fehérek vannak, azt most nem tudom. Majd ősszel, ha jön a következő eresztés:) A szőregi honlapon néztél már fehéret?
Milyen fajtát szeretnél: teahibrid, park, kis talajtakarócska, floribunda, futó...? :)) Nem tudom, hol, de biztosan kapható a Scneewittchen, ez bokrosodó, nagyon egészséges fajta. Márk rózsák közül nekem van egy fehér floribundám, nagy teahibrid jellegű virágokkal, a neve Nagyenyed. Őszre rendeltem szintén Márk rózsát, Szent Margitot és Szent Hedviget, mindkettő fehér, Godzsákné tavalyi kínálatában szerepeltek is. Mindjárt keresem a képeket hozzájuk:)
Szia Brigi! Nagyon szépek már megint:) Az enyémek most elég ázottak, nagy jégeső volt nálunk, megtépázta őket. Sok bimbós van, ha kicsit kiderülne az ég, örülnének ők is, meg persze én is:)
Sziasztok! Rég jártam erre... Sajnos a rózsáim elvirágzóban voltak az elmúlt hetekben, de most ismét hozzák a szép illatos virágaikat (Persze ha az eső nem mossa el). Íme pár aktuális szépség:
Nálam sem jobb a rózsák dolgában a helyzet: azok a szirmok, amelyek nappalra kerülnek elő a többi takarásábőó, rendre leégnek, aztán a többi megint szép, elég furán néznek ki szegények - öntözés ide vagy oda:(
off Igyekszünk túl lenni mindenen, és összehozni végre! :)
Nagyon sajnálom. :-(( Aug. 18-ig szabin leszünk, ha esetleg összejöhet.
A levelet sajnos nem tudom újraküldeni, mert a leveleim elvesztek az újratelepítés miatt. :-((
A rózsáink a hőséget rosszul tűrik, pedig igyekszem minden lehetségest megtenni az érdekükben. Most már a többi növény is kezd megzakkanni, ez már sok a kánikulából.
Szia Caterina! Ez nagyon rossz hír:( Szegény Te, mekkora bosszúság! Remélem azért a kert kicsit vigasztal! Rózsák jól vannak?
Szerintem nem jött át:( Utoljára én küldtem egyet Neked, valószínű a válasz nem jött át. (Mindemellett nálunk még mindig ugyanaz a helyzet, nem kicsit van elegem:((()
Csak beköszönök, mert telkezünk, csak egy-egy napot vagyok fent néha Pesten. Sajnos -- bár mindössze néhány félórát voltam összesen fent a neten az utóbbi hetekben -- egy hacker behatolt a gépembe, és emiatt újra kellett telepíteni. Sosem fogom megérteni az ilyen beteg lelkű embereket, akiknek ez a szórakozásuk. Hát elég nyomoronc örömeik vannak. Szegények. :-((
Így csak most jutok hozzá, hogy üdvözöljelek Benneteket! :-)
(Csali, nem tudom, átment-e Neked -- kb. két hete küldtem -- a levelem. Lehet, hogy nem.)