Eloszor mi is vonattal mentunk, a nemzetkozi jegyet Kassaig vedd meg a Rakoczi gyorsra, Popradig megy, de nem all meg a kis allomasokon. (Bp: 6:15-10:04) Kassan jegyet kell venni Vydrnik allomasig egy szlovak szemelyvonnatra (11:30-13:14). Innen a P jelzesen 1 ora gyaloglas a Podlesoki kemping.
Kéréssel fordulnék hozzátok, mint fiatal de lelkes túrázópalánta: Szervezünk a paradicsomba egy túrát, már foglaltam is helyet a Podlesoki kempingben, de nem tudom hogy jutunk ki:( Olvastam hogy főszezonban van közvetlen vonatjárat (legalábbis Hrabusicéig, de nem tudtam kisajtolni semmit a netes menetrendekből) Igaz ez? Vagy egyáltalán, hogy érdemes menni? Segítsetek, légyszi... Nyomja a vállam a felelősség:S Előre is köszi!
Igen. Az evangélikus templom jobb oldalára merőleges (ha szemben állsz vele)
Köszi. Tegnap én is szereztem pozitív kajás élményeket. A Dedinky leágazó és a Dobsinai barlang között van egy kis falucska (talán Stratena a neve), aminek a Dedinky felőli végén van egy Sáfrány nevű vendéglő. Szintén csak jókat lehet róla elmondani: kulturált hely, magyar megnevezések az étlapon (a pincér is tudott néhány szót magyarul), finom kaja.
"ANTON": Anton Grigliak, 053 Hrabusice 528. Tel.: 421/965/4490270
Valakinek van tapasztalata, hogy beszél-e magyarul, németül, angolul, esetleg franciául?
Ill. van valakinek egyéb szálláslehetőség telefonszáma a faluban?
A jövő hétvégére szeretnénk keresni valamit, csak 2-4 főre.
Vannak néhányan a csapatunkban, akik nem nagyon szeretnének sátorozni, a podlesoki kempingből pedig visszaírtak, hogy nincs már szabad faház :( volt vagy két hét mire válaszoltak, írhattak volna hamarabb is, hogy még több időm legyen szállást keresni...
Pomázról a Köhegyre például 8,5 km/órás átlaggal futottam fel.
Olyankor történt ilyen, ha elaludtam a találkozót és igyekeztem utólérni a többieket.
Egyszer aztán annyira elaludtam, hogy nem volt érdemes már futnom.
Így azután csak ballagtam a jelzésen. Egy irányban menetm egy sráccal, aki szintén elaludta a találkozóját. Azóta Ő az egyik legjobb barátom. 33 éve...
Hát igen, de rohanok én eleget a munkahelyemen, a paradicsomba az ember nem stresszelni megy :)))
Tehát a térkép szerinti 7 órás utat nyugodtan lehet 10-nek venni (nálunk), mert ennyi pihi+kaja+ökörködés benne lesz.
Láttam múltkor kint túristákat, akik szabályosan elszaladtak mellettünk (sziklás lejtő volt éppen - emiatt folyamatosan a lábuk elé kellett nézni), én nemtom mit láthattak a tájból...
Ez az út rohamtempóban 4 óra a következő útvonalon: Podlesok - zöldön Kolostor - sárgán le a ??? patak völgyébe - Sokolia Dolina - Podlesok. Erre 7 órát ír a térkép. Szerintem kényelmesen 5-6 óra. Ha akarsz Hernádot is, akkor Podlesok - kéken a hídig - zölden fel a Kolostorhoz és onnan a fent említett. Ez plusz 1 óra.
Ismerem a cimet, mar volt rola szo a Tatra topicban. Ebbol kb. semmit nem tudtam kihamozni, azert kerdeztem valami szakertobbet, hatha mas mar megjarta. Nekem ugy tunt, hogy nincs busz csak Popradra, onnan mehet esetleg Cingow fele.
Mar amikor irtam gyanus volt. Most direkt megneztem, a Te szamaid a jok. En mar beszoroztam 1x 1.5 -el ugy jott ki a 10.5 ora. Mikor mennetek? Ha 11-12 elott, akkor beszamolhatnal az eredmenyrol.
Nálunk hasonló a helyzet, mert Csingó->SD->Csingó 435 percre jön ki, ami szintén 1.5-ös szorzóval (7ó15p x 1.5 = 11ó) már nagyon hosszú lenne. Ezért gondoltuk azt, hogy felmennénk kocsival Csingó -> Podlesok -> Klastorisko és akkor már Kl.->SD-Kl. csak 4.5-5ó tiszta menetidő lenne.
Ha nem bírunk felmenni Kl-ba kocsival, akkor marad a Sucha Bela.
3 het mulva mennenk megint ki. A Sokolina Dolinaval szemezek, de a terkep szerint 10.5 ora. Ez nalam 15 orat jelent.. Viszont a Pieckynel le tudnank menni, es ha volna valami busz Cingowba, akkor meg lehetne jarni. Van ilyen busz? Podlesokbol is lehetne indulni, de gyakorlitalig mindegy, es legalabb a Hernad attoresbe is beleszagolnank. Az a masik lehetoseg.
" Olvastam itt a topikban, hogy Dobsinán a jégbarlangnál ne a parkolóban pénzért, hanem a Hotel Ruffininél parkoljunk ingyen.
Így is tettünk.
A barlanglátogatás után megéheztünk. A parkolóban olyan balatonira emlékeztető éttermeket találtunk.
Arra gondoltam, ha arra jó volt nekünk a Ruffini arra, hogy ingyen parkoljunk elötte,
miért ne lenne jó arra, hogy ott együnk?
Igen finom juhtúrós galuskát ettünk 65 koronáért. Családi vállalkozás."
Köszi! Nem is tudtam hogy a met.hu foglalkozik Mo-n kívüli területekkel is...:)
Egy kérdés: most vettem egy Mauna Ladakh típusú bakancsot de nincs hozzá igazán jó zoknim. Érdemes-e beruházni valami komolyabba (pl a Mountexben Lorpen Trekking Coolmax Eco 3000 HUF), ami (elvileg) elvezeti az izzadtságot, vagy kamu az egész?
Kicsit már késő, de azért köszi. Nem gondoltam, hogy nem evidensek ezek a kaják minden étteremben, bár azért nálunk sem lehet mindenhol gulyást kapni. Azért végül is sikerült mindkettőt enni, bár a sztrapacska erősen felejtős volt.
a kisgyerekekben sokszor kevesebb a félelem, mert még nem tudják felmérni a veszélyt, szerintem azért ezek a helyek nincsenek nagyon biztosítva, csak a szükséges minimális szinten, én mondjuk gyerekkel nem mennék oda, annak ellenére, hogy nem úgy lettem nevelve, hogy egy gyereket a széltől is óvni kell, de tudom, hogy nagyon sokan mennek családostul, és nem lesz semmi bajuk, és egy életre szóló élményt szereznek
mondjuk köztünk volt egy srác, aki ilyen szempontból egy óvodásnak felelt meg: úgy pattogodott fogóckosás nélkül azokon a helyeken, ahol én hevesen tapadtam a falra, mintha valami Pilisi parkerdőben mászkálnánk :)