Akkor együtt megyünk a diliházba, mert én sem érem fel ésszel! Sajnos köti őket a szerződés, amiben benne van, hogy a megrendelő ( jelen esetben a Delbard) minden egyes virág felett rendelkezik.... És magyar piacra nem adható el.
Azt kérdezted a termelőktől, hogy miért nincs esélyünk ilyen szépségekre?
Helyben vannak, megfizetnénk, akkor meg...?!
Szegény növényeknek először el kell utazniuk külföldre, aztán, ha valaki innen rendel, akkor vissza? Vagy ezt csak én képzelem, hogy így van? Egyszerűen nem érem fel ésszel, valaki segítsen! :(
Ismerős az érzés! Képzeld mit éreztem, amikor meglátam a tavalyi egyik szerelmemet, amit nem tudtam beszerezni égen s földön....!!! Sajnos csak a Delbard cégtől közvetlenül lehetett volna rendelni, de francia nyelvből nem vagyok a toppon, így elmaradt a rendelés. És láss csodát! Sétálok a rózsasorok között és ott van Ö! Azt hittem belehalok.... A neve Atlas és csodás!
Hamár Szőregnél tartok... Ott láttam egy gyönyörű fehér illatos rózsát! A neve Grand Nord, Delbard tearózsa kicsit rózsaszínes-barackos középpel. Fantasztikus illata volt, pedig csak közepes illatnak írják a HMF-on.
Íme pár kép ami rólla készült. (Sajnos a Magyar vevőknek tabu...:o( ))
Én a Sebastian Kneipp-en lepődtem meg. Tudtam, hogy bokor rózsa, de most hozott két embermagasságú erős ágat, teli bimbóval. Lepipálta a többi futórózsámat... :o))
Igen, én is láttam, hogy nincs benne. Sajnálom. Kerestem, de csak egy nagyon drága angol cégnél láttam. :o(
Igen, még mindig a kedvencek között van! Imádom az illatos rózsákat! De hamár a fehér rózsáknál tartunk, ott van a Caroline Victoria is.... Ő is illatból 10-et kapott...:o) Persze a listámon ő is rajta van.:o))
Sok kinyílt, de kép nemigen született róluk:( Azért még van néhány, ami vár, hátha jó idő lesz a fényképezkedéshez:) Az Othello több virágot hozott másodjára, mint az első virágzása során! Gyönyörű volt, és az illata! Mennyei:) Végre elkezdett felfelé szaladni a Westerland is, és nagyon sok virágot hozott. Sajnos, a virágok a forróságban is, de az esőben is rövidebb életűek, mint szeretném.
A Harkness már hozzám is megérkezett, és sikerült belőle azonosítani az egyik ismeretlenemet:) De a Princess Alice nincs benne:( Mit szólsz az egyik újdonságukhoz, a címlaphölgyhöz? :) Még mindig a kiválasztottak között van?