Ennél közelebbi képet nem találtam,Kletter Star volt a rendelésem,amiről azt írták, hogy folyamatosan virágzik.Ez csak egyszer,de elég tartósan,nagyon erős a hajtások növekedése.Nem tudom azt kaptam-e , amit kértem.Engem ez a hagyományos nagyon régen ismert futórózsára emlékeztet.De mutatós a tömeges virágzása.2004. tavaszán ültettem.
Az én Icebergem sem virágzott az idén, csak hajtásokat hozott. De mivel a levele és a hajtása nem tűnik vadnak ezért azt gondolom, hogy csak jövőre fog virágozni. SAjnos több rózsával így jártam, habár a többi csak egyszer virágzó fajta. (Pl. Tuscany Superb). Reménykedjünk, hogy jövőre elhalmoz minket virággal... :o)
Jó reggelt a rózsakedvelőknek!Nekem még nincs túl sok rózsám, minden szezonban vásárolok 1-2 tövet, így lassan csak összegyűlik.Teszek fel néhányat a meglévőkből.
Sziasztok! Mesések a rózsáitok! Szerintetek miért nem virágzik az Icebergem? Brigi hozta tél végén rendben be is gyökeresedett, óriásira nőtt, de nincs virága. A többi újültetésű mindig hoz valamennyit. Lehet, hogy tévedésből vad tő? Vagy csak ilyen fajta? Kinek van Icebergje? Olyan szivesen megosztanám veletek a kertem bájait, csakhát a képátszabással annyi időt vesz igénybe, hogy le is mondhatnék a kertészkedésről egész nyárra :) Amikor beköszöntenek a zord napok (amit nem tudom hogy birok ki megint) nekikezdek olvasni benneteket onnan, ahol elveszitettem a fonalat. Lehet, hogy akkor kapok majd a fejemhez, hogy jajjajjaj, miért nem olvastam ezt korábban, mert akkor jobb lenne ez meg az is... Addig is tudom, hogy legalább nem vagyok egyedül a hóbortjaimmal és a vágyaimmal. Csali, viszek mutatóba az Icebergből. Csak el ne felejtsem.
És a mai nap meglepetése (legalábbi számomra)! Tavaly ősszel vettem egy rózsát (többek között) Szőregen az Áfész lerakatában. A rózsa nem volt rajta az értékesítési listán, de a lerakaton felajánlották és én megvettem. A neve Crimson Glory és abból is a futó változat. Nagyon dicsérte a hölgy, ezért elhoztam. Sokáig úgy volt, hogy kipusztul és a telet sem éri túl, de mégis túlélte és ezidáig növögetett és én tűkön ülve vártam az első virágot.... Már meg is feledkeztem rólla amikor ma észrevettem, hogy valami piroslik ott... Hát egy szép formájú virág volt és amint közelettem megcsapott a finom illata. Aki piros futó rózsát szeretne erős illattal az ilyet vegyen! Ajánlom mindenkinek... Az illata valami fantasztikus és a virága is csodaszép. Sajnos ma elég későn értem haza és így nem tudtam jó képet készíteni, de íme.... :o)))
Antike 89 - Kordes futórózsa, krémfehér, széles rózsaszín sziromszéllel, ezért összességében rózsaszín hatást kelt. Erős, robosztus növekedésű fajta.
Bel Ange - Lens hibrid tearózsa, szép tiszta rózsaszín, erőssen visszapöndörödő sziromszélek.
Chorus - Meilland floribunda rózsa, gyönyörű tüzes, narancssárgás-piros. Szinte szikrázik... Sajnos aminnyire imádom, legalább annyira kedveli a gombás megbetegedéseket (levélfoltosság).
Szia! Szerintem nyugodtan átültetheted. A szabadgyökerű rózsákat is októberben ültetjük, és jó esetben azok is megmaradnak:) Az a lényeg, hogy maradjon idejük még a hidegek előtt begyökeresedni, és elég erősen vissza kell metszeni őket. Kicsit ugyan megsínylik, de hamar -egy év alatt- kiheverik. Idén én is átültettem egy kb. 3 évest, és semmi baja, még virággal is tele volt. Igaz, én tavasszal ültettem át másik helyre, de csak azért, mert akkor érkezett az új, aminek kellett az a hely.
Hadd kérdezzem meg, hogy a kb. 3 éves rózsáimat (köztük egy futó) átültethetem e? Ősszel? Megsínylik?
Egyrészt kertrendezés lesz, és a korábban ide-oda dugdosott virágokat ültetnénk végleges helyére, másrészt a futó helyén régen (mint kiderült) szőlő volt, és szegényt állandóan befonja alulról. Tépkedem ki, ahogy meglátom, de biztos a gyökerére is rámászik, nem is úgy fejlődik, ahogy szeretném. Így, hogy egybe vannak nőve, nem merem a szőlőt vegyileg írtani se.