A Vili valóban nem egy labdaművész, de hát Szmilja, és pláne Komlósi sem az... Valahogy csak bekerült egy Bundesligás csapatba, és játszott is éveket, ellentétben például Vincze "hű de technikás" Ottóval. Én azért én kíváncsi lennék, mennyire alázná a magyar támadókat az első hetekben, mielőtt visszasüllyedne a jól megszokott magyaros szintre. Márpedig Komlósi nem megoldás középen. Más: remélem nem a Béla fog csatárt játszani, szerintem ez ostobaság és pazarlás. Egyébként meg hiperborzalmas meccsre van kilátás, negyedgőzzel, apátiával.
Horváth Leventének a délutáni edzésen egy szerencsétlen becsúszásnál megfájdult a lába.
Az edzést követõen a csapat gyúrói stábja rögtön kezelésbe vette és az elsõdleges diagnózisuk szerint Levinek eltörött a szárkapocs csontja, emiatt pedig elõreláthatólag legalább három hét pihenõ vár rá. Az viszont, hogy valójában mennyit is kell kihagynia a fiatal védônek, csak az elsõ orvosi vizsgálatot követõen derül majd ki.
Horváth Levente -Juhász Roland és Alin Dragan után- már a harmadik olyan játékos, aki ezen a héten sérült meg, és akire a következõ fordulóban biztosan nem számíthat Egervári Sándor.
A Békéscsaba elleni meccs meg egy órával korábban (6-kor) kezdődik.
Igen, ezt a kérdés én is gyakran felteszem: van-e élet Béla után (röv.: ab). Nem lesz egyszerű, de egyenlőre örüljünk annak, hogy nálunk játszik. A fiatalokat én is fel-, illetve visszahoznám.
Egyébként Sebőkkel kapcs.: tényleg kell egy középső védő + 2 csatár, de én sem a Vilire gondoltam elsőre ...
Juhász Rolandnak mandulaműtéte volt hétfőn, so még tovább csökkentek támadási variációink, legalább 2 hétre. Én is feljebb tolnám a dokit, valahogy úgy, ahogy írtátok alant. Pl. itthon, a Csaba ellen lehetne 3 csatárral felállni (Hajdú-Molnár, Smilja, Komlósi - Cica, Zava, Illés, Jezdi, Füzi-Dragan, Ferenczi, Rednic) és tudom, hogy Pista elöl nem megoldás, de azért egy erős, magas pali kell fent. Győri Janit persze a kezdőbe, ahogy felépül!
Engem azóta nem érdekel a Gellei féle válogatott, amióta megláttam egyszer Sebők Vili nevét az összeállításban, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nem egyedül emiatt rosszabb a válogatott, mint amilyen különben lehetne. Szerintem akkor már inkább a Norbi.
Viliről fogják megformázni az antifoci szobrát. (Már ha nem tette ezt már meg valaki.)
Indexen jelent meg a hír, hogy jönne hozzánk esetleg Sebők. Ugye nem?!
Részlet:
MTK: Most nem tervezünk igazolásokat
Így hát jobb híján magyar csapatok is képbe kerültek Sebőknél. Az érintett a Magyar Hírlapban így vélekedett: Valóban érdeklődik irántam az MTK és a Videoton. Várhatóan a hét végén menedzseremmel hazautazom, s leülünk az MTK vezetőivel. Ha megegyezünk, nekik a Cottbusszal is meg kell állapodniuk, hiszen június 30-ig szerződés köt a klubhoz."
Az Index ezek után felhívta mindkét szóba jöhető csapatot. Fülöp Ferenc a listavezető MTK klubigazgatója határozottan cáfolta a válogatott játékos állítását. "Nem tárgyaltunk vele, most nem tervezünk igazolásokat. Egervári Sándorral sem beszéltünk az esetleges szerződtetésről" - összegzett.
Valóban, megye II meccsen még nem voltam...
de az egésznek a képe elképesztően szánalmas volt.
Valahogy a játékosok diszjunkt elemekként funkcionáltak, és nem csapatként, nem egy gépezetként, minden megoldást, minden döntést (cselezzek-fussak-lőjjek-passzoljak/merre-hova-milyen erősen-csavarva-e? stb.) leginkább a véletlen és az illető játékos habitusa vagy pillanatnyi ötlete határozott meg, nem pedig a helyzet. Annak kéne örülni, hogy - ellentétben a kispesttel - többször volt olyan, hogy sikerült egymás után 2-3-szor azonnal, egy labdaérintéssel továbbítani a labdát... A csapat pedig továbbra is Illésre épül, nem tudom, van-e elképzelés, mi lesz őutána, vagy ha neadjisten megsérül. Akkor milliméterre ugyanolyanok leszünk, mint szinte bármelyik fos magyar csapat.
Megye II...?
Azért ez túlzás. Azt kell gondolnom, hogy nem voltál még megye 2-es meccsen.
Az rendben van hogy mély és csúszós volt a talaj, és ez - ahogy mondani szokták- rányomta a bélyegét a játékra, de voltak jó megoldások, szép gólok stb.
Amúgy nagyon várom már Győri Jani visszatérését, mostanában mintha gólképesebbek lennénk hátul
Akkor már én is hozzászólok, habár csak az utolsó 20 percet láttam, mondjuk így is négy gólt. Elek egyértelműen felrúgta Torghellét, de szerintem véletlenül. Persze így is szabálytalan és 11-es, az pedig elszomorító, hogy így egy abszolút veszélytelen támadás (Torghelle teljesen kisodródott) végén kaptunk gólt. Arról viszont meg vagyok győződve, hogy Illés 11-ese nem volt az, feldobta magát, bár a dologhoz egyvalami tartozik: ha megnézitek az összefoglalót, a kispesti védelemből összesen Balint reklamált, és róla esett el Béla. Nagyon tetszett, hogy mikor hátrányba került a csapat, akkor nem omlott össze, hanem még jobban hajtott. Czvitkovics indítása szerintem az idei legjobb mozdulata volt, hihetetlenül jól lát a pályán. Ferenczi persze szar volt, de kivételesen Rednic gólja előtt nagyon jól fejelte le neki a labdát. Aztán persze kihjagyta a maga egy az egyben helyzetét. A csatárainkról nincs mit beszélni, vissza kéne állni az egy csatáros játékra, talán valami ilyet képzelnék el:
Hajdu-Szmiljanics, Komlósi, Molnár Z., Győri-dr. Füzi, Jezdimirovics, Rednic, Zavadszky, Illés-Dragan
Cserék: Horváth L., Ferenczi, Juhász, Némethy, Lambulic, Szántai
Sajnos a védelemből most ketten is sérültek és így bizony egy kicsit túlzottan is gólképesek lettünk hátul. Molnárt nagyon hiányolom. És szerintem fel lehetne hozni egy pár fiatal csatárt (illetve vissza Bodajkról meg az Előrétől). Sokat nem veszthetünk.
Hajrá MTK!
Biztos az a baj, hogy kevés magyar meccset nézek, de ez a kispesti szar volt. Nem tudtam magamtól elhesegetni az a benyomást, hogy itt egy megye II megy éppen...
Szerintem Hajdu a második gólnál hibázott, mert a lövés erős volt, de nem volt nagyon pontos és rá is készülhetett. A Béla büntetője pedig az volt, tisztán lehetett látni a lassításban, ahogy próbált lefordulni, de nem tudott, mert fogták/elrántották a mezét. Pisti és Norbi a magyarfutball továbbfejlesztet verzióját játsszák, egészen elképesztő, nem tudom, van-e még első osztályú csapat, amelyik berakná őket a kezdőbe. Tényleg vicc, hogy nekünk van az egész nb1 leggányabb csatársora. Zava jó lenne elől, de szerintem pazarlás Füzit hátrakötni, akár őt is ki lehetne próbálni csatárposzton.
Valaki monnya meg, miért van Elek még mindig az MTK-ban !?
Uff. Jól beszélsz. OK, hogy Smilja sem a Cannavaro, de Norbi helyett akár én is játszhattam volna. Nem is értettem a mestert. Rednic nagyon jó igazolás volt, iszonyúan hajt, gyors, technikás - és Bélával érzik egymást. Nekem Zava játéka tetszett a legjobban, igazi támadó kp módjára "viselkedett". Nagyon jó formában van hetek óta, akárcsak Dani és Béla. A három kapott gól sok, de őszintén szólva a Kispest sem játszott rosszul, sőt... A tizenegyesek közül én egyiket sem adtam volna meg, viszont ha már megadta, Eleknek piros járt volna. Remélem, Győri Jani mihamarabb felépül, és elfoglalhatja helyét a csapatban (nekem mániám, hogy középre elég lenne az egyik sarabolós - Komlósi, vagy Smilja -, és Jani léphetne fel a megszerzett labdával középről). Csatáraink tényleg elég vérszegények, és Cica sem remekelt, de az ötödik gól előtt nem sokan tudták volna így kitenni a zs-t Bélának (aki persze megint eldöntötte a meccset).
Hajrá MTK!
remélem Elek tagnapi játékával(?) végre bebizonyította Egervári mesternek, hogy semmi keresni valója az felnöttcsapat környékén. még a cserepadon sem! inkább maradjon az egy kicsit rosszabb estét kifogo Smilja, vagy inkább ne is legyen védő a pályán...
ráadásul ez Ferencz Pistára is igaz, aki az utobbi időben még a régi nem éppen fényes teljesítményénél is rosszabb.
Béla sem játszott fényesen, de amikor kellett ott volt és berúgta amit kellett és három gólt absz nem kell magyarázni.
Kicsit azt sajnálom, h Füzi dr. nem megy/mehet többet előre, bár igaz, hogy ahova mehetne ott jelenleg az egyik legjobb spílerünk rohangál, tényleg elképesztő futómennyiséggel (már magyar szinten).
Zava folytatja remek szereplését. igaz a második féidoben kicsit elfáradt, de voltak igazán igéretes megmozdulásai. én még mindig tartom, h ha a "csatáraink" ilyen játékot produkálnak, Zavát nyugodtan csatársorba lehetne küldeni. lehet, h nem "működne", de egy próbát megér esetleg.
Jezdi szokásához híven jo volt. Sokkal stabilabb vele a középpálya!
Végre egyszer igazán lelkesen játszottunk...a félidőben amikor bejött az Elek-Ferenczi kettős, biztos voltam, hogy kikapunk....
Hajdú (6): Jól védett, több bravúrja volt, de szerintem az első gólban kicsit benne volt...
Smiljanic (5): Nem volt elég határozott, nem fogta össze igazán a védelmet jól ma...cseréje indokolt volt, főleg a sárga miatt.
Komlósi (5): Közepes teljesítmény, több hibával
Horváth (6): Mint az előző meccsen is - jól játszott - , igaz, most kevesebbet ment előre
Füzi (6): Ua. mint Horváth....
Jezdimirovic (6): Sokkal stabilabb volt vele a középpályánk, mint Némethy-vel, nagyon jó helyen volt nála a labda, pontos passzai voltak, szokásosan jól játszott.
Illés(8): Az első félidőben az átlagnál jobban játszott, a második félidő elején eltűnt teljesen, a végén remekelt...a 3 gólja magáért beszél.
Rednic (9): Szerintem magasan a mezőny legjobbja volt, többet futott, mint 1-2 magyar játékos 4-5 meccsen együtt, nem bírták tartani, szenzációs hosszú passzai voltak, no és persze egy szép gólja - megint a legjobb pillanatban.
Cvitkovics (5): Az egyik leggyengébb játék, amit tőle láttam...az első félidőben talán 1-2 alkalommal lehetett csak a nevét hallani, az utolsó 20 percben már aktívabb volt.
Zavadszky (7): Az első félidőben kiemelkedően jól játszott, a másodikban is az egyik legjobbunk volt...több jó lövése, passza, szólója is volt, no meg egy gólja.
Juhász (5): 1-2 fejest leszámítva láthatatlan volt...nem is véletlen, hogy lecserélték...még mindig nem megoldás a csatárgondunkra.
Elek (2): Katasztrófális...ennyire gyengén még őt is ritkán lehet látni játszani...majdnem rajta ment el a meccs. Kezdve azzal, hogy a második félidő elején eladott egy labdát, amiből Torghelle 1-1 ben vihette rá a kapunkra, Hajdú nagy bravúrral védett. Utána produkált utolsó emberként egy lerántást (a helyzet az ő hibájából alakult ki), amiért ki kellett volna állítani - összeteheti a két kezét, hogy csak sárgát kapott.
És ezek után csinált egy teljesen hülye lökéssel egy 11-est...no comment, egyszerűen értékelhetetlenül gyenge.
Ferenczi (5): A saját átlagánál jobban játszott,
de ez a magyar szinten is a közepes teljesítmény alatt marad...kicsit akaratosabban játszott, 2 ziccert elpuskázott...ki kell jelenteni, az MTK csatárgondjaira ő sem megoldás...nagyon nem.
A meccsről csak annyit, hogy a Kispest nagyon jól játszott, a Torghelle nagyon ügyes csatár, akit nem bírtunk tartani, és ha Rednic és Illés nem remekelt volna, nem nyerünk...még annyit kell hozzátenni, hogy Eleket ki kellett volna állítani, és kaptunk egy ajándék 11-est...szóval a bírónak ezt megköszönhetjük. Az 5 gólunkból egyiket sem lőtte csatár...megint.
jol hangzik, de kétlem, h bármi is megtörténne ezek közül a közeljövőben. impotens banda van 'odafenn'.
amugy az azért szvsz nagy kérdés, h nállunk mi lenne az 'ultra-szektor'? az a két sor? :)
na szoval a lényeg az, hogyha lesz is ilyen fényképes kartya rendszer (ami egyenlőre erősen a vicc kategória) akkor szerintem az a Hidegkuti stadiont nem nagyon fogja érinteni...
A futballvezetők hat pontja:
1. A rendőri jelenlétet fokozni kell a stadionokban, ez eddig ugyanis nem volt kötelező. A vendég-, illetve az ultra szektorokat át kell alakítani úgy, hogy a vendégszurkolók teljesen el legyenek szeparálva a hazai drukkerektől - ha kell, ketreccel kell elkülöníteni a lelátórészeket. A rendőri erőknek a stadionokban a vendégszurkolók létszámának minimum 3, maximum 10 százalékát kell képezniük.
2. Az ultra és a vendégszektorokban történtekről videofelvételeket kell készíteni.
3. A mérkőzések biztosítását végző biztonsági cégeknek meg kell felelniük a vagyonőri, valamint az MLL által indított tanfolyamokon. 2003 második felétől csak olyan cégek biztosíthatnak a stadionokban, akik akkreditálást szereztek az előbb említett tanfolyamokon.
4. 2003 második felétől fényképes szurkolói kártyával rendelkező szurkolók léphetnek be az úgynevezett ultra-szektorokba az NB I-ben illetve az NB I/B-ben. A tagok ellenőrzésében a rendőrök segédkeznek.
5. Szükség esetén, kiemelt mérkőzéseken korlátozni kell a stadionba beléphető vendégszurkolók számát a mérkőzés veszélyességi fokát figyelembe véve. A kezdés előtt két órával már csak hazai nézők válthatnak belépőt.
6. Az MLSZ és az MLL határozottabban fellép azokkal a labdarúgókkal, vezetőkkel szemben, akik sportszerűtlen magatartásukkal (trágár beszéd, színészkedés) hergelik a nézőket.
Amit irtál, azt gondolom a Fradi-balhé miatti MLSZ ülés után mondták. És minthogy az MLSZ mondta, garantálhatom neked, hogy úgysem valósítják meg. Ez a mi kis szövetségünk kizárólag a deklarációk, a felháborodások és a látjukazútvégénafényt szerű marhaságok szintjén él. Egyébként meg év közben ilyet úgysem lehet bevezetni, ha lesz, akkor is csak a következő szezontól.
Azzal, amit Charlatan írt teljesen egyetértek, és Rednic is nagyon jó igazolás volt, csak szerintem ezen a meccsen piszkosul rossz volt. A csatárainkkal kapcsolatban (leszámítva Dragant, aki szerintem is nagyon jó) kezdek arra gyanakodni, hogy idén a vezetés elhatározta, hogy mi annyival jobbak vagyunk a többieknél, hogy hendikep rendszerben indulva akarják megnyerni a bajnokságot. Igaz eredetileg ehhez le akartak igazolni két láb nélkül született embert, de aztán rájöttek, hogy sokkal nehezebb lesz a dolgunk, ha csak hagyják, hogy a Ferenczi-Juhász duó szerepeljen. Csak akkor miért küldték el Branezsacot? :-)
Azt az Andronicot ezek szerint tényleg csak azok látták jól játszani, akik sok edzőmeccsen voltak. Én hiszek Nektek, srácok! Sokszor még nem láttam élesben, úgyhogy nem tudok róla véleményt formálni. Három csatárunk közül tényleg a Juhász, Dragan kettős van jobb formában, de hát velük sem lehet kilépni a határon túlra ... Kispestre sajnos nem megyek, utoljára az ominózus meccsen voltam, azóta nem szívesen. Talán majd ha fényképes kártyarendszer lesz. Sebaj, remélem nélkülem is győznek a fiúk!
Off
Nem a kedvenc külföldi csapatom (azok leginkább az Ajax és az Arsenal), de tegnap a Real Madrid a második félidőben új értelmet adott a modern focinak. Esküszöm, néha már fájt a szívem a Romáért. Az utolsó 15 percben nem tudtak labdához érni ...
Sziasztok
Nme voltam ugyan a meccsen, de ez az aláirásgyűjtés inkább poénos, mint komoly (ha jól értelmezem az előttem szólók mondatait)
A csapatnak én gratulálnék a meccshez, mert az ilyen meccseket szoktuk mi elvszíteni. Ráadásul a Siófok túl jó, hogy csak egy legyintéssel el lehessen intézni. Legalább megvolt az utolsó pillanatig tartó küzdeni tudás és akarás, ránk nem igazán jellemző ez.
Azzal is egyetértek hogy erős a védelem és a kp-sor, de hozzávenném még Andronicot is, akiben egyértelműen van fantázia, fiatal még sztem időt kell neki hagyni
A csatársorunk olyan amilyen, leginkább akkor lehetne veszélyes ha Juhász és Dragan játszik együtt,ha Ferenczi is beszáll akkor már önveszélyes az egész.
Ja és még valami:
Az MTK-nál árulnak szurkolói kártyát az A lelátóra. Tegnap azt hallottam, hogy 2003jan1 től arcképes igazolvánnyal lehet csak meccsre menni.
Tud erről valaki bővebbet mondani? Mi lesz a már megvásárolt szurkolói kártyákkal?
Szerintem az aláírásgyűjtés csak egy irónikus üzenetnek jó...ha ennek szánták, bejött, ha komolyan gondolja valaki is, hogy visszakéri VG a drapit, az viccnek is rossz.
Az előző hozzászólással ellentétben nekem egyedül Rednic játéka volt elfogadható a Siófok ellen, szerintem nagyon nagyon jó igazolás volt a srác.
Dragan egyébként jobb szerintem mint akár Ferenczi, akár Juhász, de két csatárt sürgősen igazolni kell a szünetben. Andronic az edzőmeccseken nagyon ügyesen játszott, amikor a nagycsapatban lehetőséget kapott, nem igazolta, hogy helye lenne a csapatban. Szerintem 2-3 év múlva nagyon jó kis labdarúgó lesz belőle - remélem nálunk.
Az bosszant, hogy 2-3 forduló múlva az NB1 legerősebb védelmével (Molnár,Győri,Smiljanic,Füzi) fogunk rendelkezni, a középpályánk az első 3 között van (Jezdimirovic,Illés,Zavadszky/Cvitkovics/, Rednic)
de emellett miénk az NB1 talán leggyengébb csatárduója....(Juhász, Ferenczi /Dragan/).
Ha tudnánk két jó csatárt igazolni mondjuk a Ferenczi árából....
Hát azt én se mondanám, hogy minden elismerésem a csapatnak. Ha volt valami pozitívum, akkor az annyi volt, hogy a második félidőben legalább úgy nézett ki, hogy akarnak nyerni. Piszkosul nagy mázlink volt, attól félek ez az a szerencse, ami tavasszal mindig elhagy minket. Annak külön örültem, hogy nem én vagyok az edző, mert Rednicet rég lehoztam volna, szerintem nagyon gyenge volt. Horváth Levi kivételével senkit nem lehetett ezen a meccsen kiemelni. A balhékról a véleményemet pár hozzászólással lejjebb olvashattátok. Amikor megnéztem a Fradi meccs összefoglalóját, az jutott eszembe, hogy ezek az emberek inkább meggyalázzák Simon emlékét, amikor őt a zászlójukra tűzve és indokként felhasználva provokálnak balhét.
Hajrá MTK!
PS.: Ja igen: Van itt valaki a BF-ből? Csak mert volt ott egy aláírásgyűjtés egy levélhez a Várszeginek és azt azért megkérdezném, hogy miért nem vittétek körbe a levelet? Nekem úgy sikerült aláírnom, hogy amikor láttam a papiron a megszólítást, elkértem, hogy elolvashassam és akkor aláírtam.
Először is, az alattam szólóval teljesen egyetértve: legyen nyugi a stadionokban.
Csapatunk számtalan olyan pillanatot okozott nekem szombaton, mikor tenyereimbe voltam kénytelen nézni, közvetlen közelről. A "minden elismerés"-hez nekem azért lenne egy-két kifogásolnivalóm, pl. hogy csatárunk idén még nem nagyon rúgott gólt, vagy hogy Füzi dr. feltűnően keveset van játékban, mióta hátul tevékenykedik. Meg aztán a labda is elég sokat sírt a szombati meccsen. Elégedett Rednic-cel, Zavával, Horváth Leventével és elsősorban Komlósi Ádámmal voltam, aki a csapat legjobbja volt.
A győzelemnek örültem, szenvedős meccs volt, de nem lehet mindig szépen játszani. 3 pontot meg ezért is kaptunk.
MTK!
Pár perce az alábbi levelet juttattam el a Nemzeti Sport szerkesztőségébe a Videoton-ETO meccs kapcsán:
Tisztelt Szerkesztőség!
A szombati fehérvári eseményekkel kapcsolatban megjelent cikkre szeretnék reagálni pár mondatban.
Barátaimmal kb 15 perccel a meccs kezdete előtt értünk a stadionhoz, ahonnan számos rendőrautó távozott szirénázva. Mi rögtön elfoglaltuk helyünket a vendégszektorban, üdvözöltük a vidéki meccseken megszokott győri arcokat, köztük családokat is. Úgy 5 perccel a meccs kezdete előtt ért(ek) a győri szurkolói csoport(ok) a szektorba, ahol egyből a Videotont és Fehérvárt mocskoló rigmusokat kezdtek énekelni(?). Abban biztos voltam, hogy történt már előtte valami a stadionhoz vezető úton, de ez akkor is érthetetlen és elfogathatatlan volt, mert a stadion hazai szektoraiban is szinte kizárólag békés, csak a meccsre váró és kíváncsi fehérváriak voltak, akikkel bármikor jó hangulatban el lehet beszélgetni akár Győrben, akár Fehérváron, nyíltan vállalva szurkolói hovatartozásunkat.
A meccs viszonylag békében csordogált, bevallom jóval több mocskolódást hallottam győri szájból, mint fehérváriból, bár ennek az is lehet az oka, hogy a fehérvári keménymag a túlsó karéjban foglalt helyet és nem is igazán a bekiabálásokra figyeltem. Úgy a 30. perc tájékán szép lassan néhány fehérvári ultrás(?) megjelent a stadion G szektorának jobb oldalán (a G szektor a hazaiak által elfoglalható szélső szektor, amit egy üresen hagyott szektor választ el a vendégszektortól, annak jobb oldala pedig a vendégszektorhoz legközelebbi, a hazaiak által "legálisan" elfoglalható hely), és kezdtek odamondogatni a győrieknek. A mieinknek(?) persze több se kellett, ment a mutogatás, odamondogatás, ekkor már senki sem a meccset figyelte, hanem arra, hogy vajon mi lesz ebből. Mivel legfelül álltam, ráadásul a vendégszektor forróbb talajú bal oldalán, láttam, hogy több győri is odament mutogatni, kiabálni a vendégszektort a semleges szektortól elválasztó kapuhoz.
Az igazi ijedtséget az okozta, amikor a már tömegesen odaérkező fehérváriak egy-két rendező félrelökése után elkezdték rángatni a fenti kaput, ami aztán rövid ellenállás után (de még mindig határozottabb volt, mint a rendezők) megadta magát, kinyílt.
Ami ezután történt, azt már mindenki ismeri, a korrektebb hazaiak megkeresték a magukhoz való párt, a kevésbé korrektek vagy csak lassúbbak elkezdték puhítani azt, akit értek.
Én ekkor viszonylag hamar leértem a stadionon kívül várakozó rendőrökhöz, akiktől segítséget kértem, de ők azt parancs hiányára, illetve a stadion magánterület jellegére hivatkozva megtagadták. Úgy 3-4 percbe tellett, mire aztán bevonultak a szektorba és sikerült szétválasztani a feleket.
A történésekkel kapcsolatban nem sok olyan szereplőt tudok felsorolni, aki ne hibázott volna valamiben, amik miatt ez idáig fajulhatott.
1. Hibázott a rendező klub, hogy nem biztosította a vendégszurkolók megfelelő védelmét. Különösen egy átépítés alatt álló stadion esetében, főleg egy ősi rivális ellen nem szabad spórolni a rendezői létszámon, illetve a rendőrök jelenlétén. Hibázott abban is, hogy a szektort a pályától elválasztó menekülőkapu nem volt nyitva, így a szombatinál határozottabb támadás esetén még a kerítés is plussz veszélyforrást jelentett volna, illetve veretésre kárhoztat mindenkit, aki a szektorban tartózkodik és egy vészkijárattól azt várja, hogy vész esetén kijárat.
2. Hibázott a győri klub, hogy nem kérte számon előre a rendező klubtól a saját szurkolóinak biztonságát, illetve nem segítette a rendező klubot. (Ez nem tudom, hogy megy a gyakorlatban, erre milyen előírások vonatkoznak, de valamit biztos lehetett volna tenni, lévén korábban rendszeresen győri rendezők voltak vidéki meccseken körülöttünk, mint ahogy voltak ferencvárosiak szombaton a Megyeri úton is.)
3. Hibázott a rendőrség, amiért nem figyelt oda a stadionból kiszűrődő, sokat sejtető zajokra és nem lépett közbe időben.
4. De legfőképpen a két keménymag hibázott abban, hogy a vitájukat(?), háborújukat(?) behozták a stadionon belülre, veszélybe sodorva egy-kétszáz, kizárólag a meccsre kíváncsi szurkolót, köztük gyerekeket, lányokat, asszonyokat.
Én nem tudok és nem is szeretnék különbséget tenni a csöndes győrieket ütlegelő fehérváriak "vitézek", illetve az őket felhergelő, majd a csatát egy az egyben viszonylag kis számban vállaló győriek között. (Tudom, sokan azt mondják, hogy jöttek volna a fehérváriak akkor is, ha nincs a provokáció, de én csak akkor tudnám kizárólag őket elítélni, ha mi tényleg rendesen – ahogy egy vendéghez illik – jelentünk volna meg a stadionban.)
Tudomásom van róla (és ezt nem most hallottam először), hogy a Videoton hazai meccsein nem az ultracsoportok tagjai az igazi hangadók, hanem olyan gyerekek, akik talán életükben nem voltak Fehérváron kívül Videoton-meccsen, ezért is ítélek el bármiféle visszavágási szándékot, amit tudom, hogy nehéz lesz megakadályozni, de ezért a fent felsorolt illetékeseknek mindent meg kell tenniük!
5. És eljutottunk az utolsó szereplőhöz, aki valamilyen szinten felelőssé tehető a történtekért. Ez pedig a csöndes "kocaszurkolók", a hangoskodóknál jóval szélesebb köre. Én eddig csak az utcán szemetelő embernek szóltam, ha leejtett valamit, ezután azonban a feleslegesen, de legfőképp nem a legjobb helyen gyalázkodó "szurkolótársamnak" is szólni fogok, hogy ennek nem akkor és nem ott van a helye és erre kérek mindenkit, aki érzi magában ugyanezt a bátorságot és elszántságot, esetleg elkeseredettséget!
Nekünk, azt hiszem, ez a maximum, amit megtehetünk, de ezt meg kell tennünk! Tudom, ezek után lehet, hogy saját szurkolótársainknak leszünk célpontjai, de nekik is meg kell érteniük, hogy nem viselkedhetnek ennyire önző módon, hogy a velük együtt más városban megjelenő, kizárólag a meccsért elutazó szurkolók szórakozását veszélyeztetve, alkalmasint tönkretéve fitogtassák erejüket!
A közeli béke reményében kívánok mindkét klubnak sok sportsikert (na jó, az ETO-nak egy picit többet)!
Volt szerencsém személyesen ott lenni a Dunaszekcső-Ferencváros (1-0, gólszerző:Pankovics) MK meccsen, még a Vargazoli idejében.
Hatalmas élmény volt
A fiúk majdnem eljátszották ugyanezt, ez nem lett volna akkora élmény:(
MTK: mindig ugyanúgy. Ebben a csapatban azt szeretem, hogy az elméletileg jóval gyengébb ellenfelekkel szemben mindig nagyon megszenved, egyszerűen nem lehet motiválni őket, amikor azt hiszik, hogy sokkal jobbak. Végülis csak ugyanolyanok vagyunk mint a Manchester United :-) Ezekután nem lehetetlen, hogy nagyon jó játékkal lemossuk szombaton a Siófokot a pályáról. Nem lenne rossz.
MK: Bőcs-MTK 1-2
Megszenvedett az MTK
Hírforrás: www.BORSODILIGA.hu
Bőcs, szeptember 11., 19.35
Az utolsó pillanatokban lőtték a győztes gólt a kék-fehérek.
Hiába kezdte a mérkőzést legerősebb összeállításában az első osztályú MTK, az NB II-es Bőcs nem ijedt meg a nagynevű ellenfelétől és Kulcsár Sándor előzetes ígéretének megfelelően bátran futballozva meglepte ellenfelét. Bár valamivel többet birtokolta a labdát az MTK, nagyobb helyzetei voltak a Bőcsnek, sőt az első félidő hajrájában Simkó egy szép góllal vezetést szerzett a hazaiaknak. A második játékrészben is jó iramú maradt a mérkőzés, és még inkább a vendégek uralták a játékot, de egy-egy kontra során a bőcsiek is többször kerültek ziccerbe. A félidő közepén góllá érett az MTK fölénye és Illés góljával sikerült az egyenlítés. A játékosok fejben már talán a hosszabbításra készülődtek, amikor két perccel a lefújás előtt újra villant Illés, passza után Rednic állította be a végeredményt, ezzel az MTK, ha a vártnál sokkal nehezebben is, de továbbjutott a nagyon jól játszó Bőcs ellen.
Hm. Bár a jobb focicsapatok is megszenvednek olykor alacsonyabb osztály ellenfelekkel a kupákban ...