Pedig ez csak töredéke a rózsáimnak. Nem hiába! Töredelmesen bevallom: függő vagyok! Sajnos a kedvenc virágom a rózsa... :o))
A kertemben több min 200 féle van. Ha szereted a rózsás képeket akkor megnézheted a galériámat.... Persze vigyázz, mert ez a függőség ragadós és percről-percre közelebb kerülsz ahhoz, hogy végképp magával ragadjon. Aztán jöhet a tarackirtás! ;o)
Nahát ilyet!Nem tudok magamhoz térni, gyönyörüek!Ennyi féle rózsát egy kertben, ez nem igazságos!.:))
Kénytelen leszek átszervezni a kertemet-mióta ezt a topikot nézegetem ez forog a fejemben.Vagy újabb területet kell művelésbe vonnom, ami tarackirtással jár.Ez meggondolandó.
Jó lenne ismerni valami kedvező árfekvésű beszerzési helyet.
Hú, ez a Rosemary Harkness!! Mint a katalógusban:) Gyönyörű! Persze mindegyik csodaszép, de rajta megakadt a szemem. Na és a Frederic Mistral színe... A kedvenc rózsaszínem. Gratulálok hozzájuk!
Kedveseim! Szerintetek lehet itthon valahol futtatókat, egyszerűbb (nem fa) rózsakapukat vásárolni? Aki tudja, mondja el! Az is érdekel, hogy ha nem lehet kapni:)
Ügyes a férjed is:) Valahonnan sejtettem, hogy nem készen vásárolt darabok. A Westerland futóra nevelhető floribunda-bokorrózsa, 2-3 m lesz remélem:) A Lancome-ról meg leírtam, amit tudok, szerintem lesz idén ősszel v. jövő tavasszal is a Starklnál.
A 2. és az 5. nagyon felkeltette az érdeklődésemet, persze a többi is szép, csak hasonló már van.Lehet tudni, hogy a szomorú mekkorára nő?
A kapukat, futtatókat a férjem barkácsolta, a hegeszésben a testvérem segített.Az anyagokat olcsón be lehet szerezni, én csak az elképzelésemet tudom mondani neki.
Akkor a kerted növényeit irigylem, hogy ilyen gazdijuk van:) Tény ami tény, nálam a növényzet nem volt ilyen három év után, hiába igyekeztem:(
Még egy kérdés, ha szabad: a növényfuttatókat (kapuk, obeliszkek) honnan szerezted be?
Nálam ez a két zuhé közti helyzet: (csak a jobb fényképarcúakat hoztam, sokan mentek tönkre idejekorán az esőben) 1. Bonica 2. Lancome - a Starkltól, mindenkinek csak ajánlom, aki szereti az ilyen "visszafogott":))) színű rózsákat. Élőben sokkal rikítóbb, de szép. Idén ültettem, és az első virágzás során kb. 8, most 11 nagy virága volt/van/lesz. A növény egyelőre kb. 30 cm magas. 3. mini, ismeretlen 4. Cessie (?) 5. szomorú Westerland
Csali! Ne irigyeld a talajt, nagyon rossz, köves,meszes, helyenként 1 ásónyom után szikla van. :) A vizet épp olyan gyorsan átengedi, mint a homoktalaj.Sziklakertnek ideális.
Len!
Igazi rózsakertet varázsoltál!Nagyon tetszenek a mini virágúak.
Sziasztok! Nagyon szép rózsákról hoztatok képeket!
Csak ámulva nézem iberis, a kertedet, hihetelen, hogy itt még nemrég gaz volt! (olvastam másutt) A talajod is biztosan segít abban, hogy ilyen csodákat hoztál létre! (Csali irigy, itt csak sovány homok van:()
Len, az örökség de tündéri! A Compassion a Harkness-féle futó? Arra én is fenem a fogam. Írnál róla tapasztalatokat? off Majdnem minden elültetve:) Köszi még egyszer:) on