Egyébként ha már szar kapust akarunk, akkor a kispesti Tóth János az első választás; ilyen rossz kapus kevés lehet az országban.
Szántai hány éves, milyen magas, hány kiló, hol védett? Nálunk védett már?
Azt hiszem Boskovic-ról beszélsz, de ő ha jól tudom, kanadai származású. Ő Kantáékkal, Rodenbücherékkel együtt Bodajkon van, ott véd. Ő a kezdőkapus az NBII-ben, tehát nem olyan rossz, de ha muszáj, akkor inkább már Szántai. Ők még túl fiatalok a feladathoz.
Más... Szerintem a NS ranglistáját nem szabad lényegesen szem előtt tartani, mert az egyik barátom példáján át látom, hogy hiába szakad meg az NB1/B-ben, hiába véd olykor egészen kiemelkedőn, csak 6-os, esetleg 7-es osztályzatokat kap. És még tudnék mondani bőven példát. Az a baj, hogy egy, max. kettő tudósító nem tud 22 játékost, plusz a cseréket reálisan megfigyelni, osztályozni.
Esetleg Torghelle meg kéne még venni Bajzátot, akkor ha gól nem is, kiállítás biztosan lenne minden meccsünkön. Egyébként a tavalyi (?) Debrecen-Bordeaux meccsen bizonyította az utóbbi, hogy egészen más színvonalon is képes lenne játszani - gyakorlatilag akkor cselezte ki az emberét, amikor csak akarta.
Népek, látta már valaki védeni a szláv nevű ausztrál kapusunkat? Nálunk van még egyáltalán?
Tényleg olyan nagy tehetség?
Kapuskérdés nincs, amennyiben Attila itthon az egyik legjobb kapus, viszont most már szerintem nem nemzetközi szintű. A Fradi kapusa érezhetően jobb (nem jut eszembe a neve :-( ), mint ahogy Babos vagy Rabóczki is az volt. Néha olyan kiégettnek tűnik. Mindenesetre Magyarországon szvsz (a fradién kívül) nincs nála egyértelműen jobb kapus, főleg nem Vezér Ádám, aki szerintem kimondottan szar, emlékeim szerint soha nem végzett az élmezőnyben a NS éves összesítésein.
Tényleg, Rabóczkiról tudtok bármit is?
A csapat többi része: a védelmünkből szerintem csak Mico és Molnár megbízható, Komlósi legfeljebb tartaléknak lenne jó, azaz kellene egy jó középső hátvéd és egy balhátvéd, mert igazán luxus, hogy Füzi játszik nálunk balhátvédet. Elek Norbit pedig statáriálisan el kellene küldeni jó messzire - máris felére csökkenne a kapott góljaink száma. A középpályán kiválóan el vagyunk látva, csatár kellen vagy három, Ferenczit pedig eladni Türkmenisztánba (mi fizetünk), onnan hátha nem talál haza. A jelenlegi helyzetben igenis meg kéne próbálni Rednicet és/vagy Zava a csatársorban, Illést pedig békiben hagyni középen.
Torghelle jó lenne előre, csak kell mellé szerződtetni egy csúcspszichológust.
Igen az uszítás csak azoknál működik akik valóban fogékonyak rá, ez egy összetett probléma, nem hiszem hogy a DK-ban kell ezt megvitatni.
Nem véletlenül vagyok MTK szurkoló és konzervatív szavazó egyszerre.
Ezzel lezártam a témát
Kapuskérdés:
Szerintem ez nem létezik, Hajdú jól teszi a dolgát, bár nemzetközi meccsen nem mérettetett meg. Vannak hiányosságai de nincs vele gond
Viszont a csatársorral sürgősen tenni kell valamit
Nekem sincs bajom ezzel, mert akit nem akarnak, nem állítanak maguk mellé. Sem a baloldal, sem a jobboldal. De múltkor pl. aki ide bejött hozzátok mocskolódni (valamelyik fradista), szerintetek nem azért csinálta ezt az egészet, mert teletömték a fejét? Én ezzel a vonallal nem vagyok kibékülve. Csak pl. a felesleges indulat-szítások szele is a politika felől fúj. Nekem tényleg mindegy, azoknak a zsidóknak viszont biztos nem, akik ennek erősödése miatt depressziósok, és amikor zsidóznak a meccseken, ezt hallván a kisfiának nem tud mit mondani, miért bűn az, hogy ő zsidó.
De már feleslegesen belefolyunk a témába. :) Beszéljünk már tényleg a csapatról! Mit szóltok a kapuskérdéshez? Egyáltalán van kapuskérdés? Milinte mellett még eszembe jutott Vezér Ádám neve is. Nyáron - ahogy olvastam - vissza akar jönni Magyarországra.
Nagyon sok mindenben igazad van. Én a nézőszámokkal kapcsolatbn csak attól félek, hogy a politikában ez a mai divatirányzat teljessen cikivé teszi a fiatalok körében az MTK-t. Tehát itt arra gondolok, hogy nem csak a teljesítmény lehet emögött. Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy nem hagyják az embereket felejteni. Mindig eszükbe juttatják, hogy ez és ez kinek, minek a csapata, és sajnos a társadalom már csak ilyen, megy a buta emberek után. Eddigi életem alatt észrevettem, rádöbbentem már, hogy a világot a buta, hozzánemértő emberek irányítják. És fiatalon a legformálhatóbb az ember. Márpedig a jobboldal nagyon sok fiatalt maga mellé állít/állított folyamatosan. Egyébként az asszociációs gondolatmeneted nagyon áll, ez nagyon igaz szerintem is.
1. Izraelben, minthogy szüksége van a bevándorlókra, elég enyhék a bevándorlási szabályok, a vallás senkit sem érdekel (hiszen a lakosság jelentős része is hótateista), valami minimális származást köll felmutatni. Egyébként - most tanultam - Magyarország is komoly kedvezményeket biztosít azon Erdélyiek, Vajdaságiak stb. számára, akik fel szeretnék venni a magyar állampolgárságot.
2. Megalakulásakor minden csapat egyértelmű társadalmi profillal bírt, és a csapatok versengése leképezte egyes társadalmi csoportok versengését. Ilyen volt állítólag az FTC és MTK párharc, mint a németek és zsidók közti asszimilációs vetélkedés megjelenítése.
Mára ezek eltűntek szerintem, csak az MTK maradt mint "beszédes" csapat, csak MTK szurkolónak lenni számít pejoratívnak. Az MTK nem azért fog megmaradni zsidó csapatnak, mert a szurkolók ezt gondolják, pláne akarják, hanem azért, mert kiváló szelepként működik a társadalom által elítélt, ezért csak ilyen közösségben és tömegben hangoztatni mert indulatoknak.
3. U-boot - a kérdést (mi az első?) szerintem sokan a legjobb szándékkal sem tudnák megválaszolni, és őszintén szólva semmilyen jelentősége nincs. Milyen következménye van annak, hogy nekem a magyarságom az első? És milyen lenne, ha a zsidóságom? Az egész kérdés mögött az a feltevés bújik meg, hogy az identitásában nem magyar itt élő kevésbé hasznos tagja a közösségnek, mint magyar identitású, egyébként ugyanazt, ugyanúgy csiná-
ló társai, ha nem éppen káros vagy veszélyes.
4. Nézőszám. Az, hogy zsidó a csapat nem okolható az alacsony nézőszámért, hiszen rengeteg zsidó identitású ember él Budapesten, valamint olyan, aki nem zsidó, de leszarja, ha mégis lezsidózzák - ld. Büyük. A magas nézőszám szükséges feltétele volna a csőcselék kívül maradása, azaz a biztonságérzet a stadionban, de kellene hozzá egy csapat is, amelyikért érdemes kimenni. Amelyik béna, szar, lyukat rúg, rosszul passzol, de hajt és küzd és fut és megpróbálja. Magyarországon ez az attitűd nem csak hogy teljességgel hiányzik, de rövid idő alatt ki is öli azt még az idetévedő másként szocializáltakból is, ld. Pinte, Szkukalek stb stb.
Ennek az okait kellene már egyszer alaposan megvizsgálni.
Na bocs a bőbeszédért
Én is erről beszéltem, és ezt akartam ebből az egészből kihozni. Igazad van!
Én nem vagyok MTK-szurkoló, de nem azért, mert nem szimpi a csapat, hanem azért, mert én már fanatikusan szeretem a FOCI-t és tulajdonképpen akkor egymillió meccsre mehetnék, ha minden számomra kedves klub mérkőzéseit meg akarnám tekinteni. Sok olyan csapat van, ami a szívemhez közel áll, ilyen az MTK is. Azoknak a kluboknak szurkolok általában, ahol van ismrősöm, barátom stb. Tehát egy kicsit átlátom az egész magyar labdarúgás klubjainak életét. Tehát nem az MTK ellen, hanem ÉRTE szólok. És ugyanazt gondolom a nézőszám-problémáról, amit előttem már leírtak és én is tettem már az imént célzást rá. Szóval gyökeres változtatás kellene ebben a témakörben sok ember részéről.
De most jutott eszembe egy történet a tegnapi meccsről. Mivel mint mondtam, egyedül mentem a meccsre, egy kicsit egyedül is éreztem magam, így az ember ilyenkor nagyon könnyen tud ismerkedni, beszélgetni. A mellettem ülő középkorú, egyébként szimpatikusnak tűnő emberkével érdekes beszélgetés alakult ki köztünk a meccs szünetében. Szóba került köztünk nagyon sok minden. Elmondta, hogy ő zsidó, és mennyire nehéz ezt elviselni sok helyen, sok szituációban. Bár elmondása szerint 30-35 éves korára már kialakul a beletörődés érzése minden zsidóban, és ezeket a negatív dolgokat sokszor észre sem veszik már. És ő is, amikor meglátta azt a zászlót, csak rámutatott, és azt mondta, hogy ezek miatt van a diszkrimináció. Hogy a magyarokat is mindig emlékeztetik arra, hogy itt valami nem stimmel, itt valami nem ugyanaz. Arra pedig, hogy ezt hogy lehet elviselni, azt mondta Hevesi Tamás után szabadon: "Ezt egy életen át kell játszani."
Szóval ennyi. A nézőszám sem fog egy ideig drasztikusan emelkedni, az biztos. Éppen emiatt. Úgyhogy ebbe is bele kell törődni.
Hogy miért csak 358-an vagyunk a meccseken? Erre a kérdésre a válasz valahol megint az előbbi hozzászólásokkal kapcsolatban keresendő.
Mert sokan azt hiszik, hogy az MTK zsidó klub még mindig, és ez ellen a vezetőség nem tesz semmit propaganda szinten, sőt, ők tulajdonképpen a szurkolókkal nem is foglalkoznak picit sem.
VG is eldöntötte, hogy az MTK-nál nem a szurkolók visszacsalogatásával és az ebből származó bevétellel, hanem csak a játékoseladással kíván a csapatból pénzhet jutni. (azaz a nullszaldót kihozni)
A baráti kör meg....arról ne is beszéljünk. A bk vezetőségének nagyobbik része valóban zsidó származású öregember, akik le sem ejtik azt, hogy azzal amit ők csinálnak (azaz NEM csinálnak), méginkább űzik el a szurkolókat a csapattól, nemhogy vonzanák.
Az ilyen zászlót lobogtató dilettánsok megint csak azt érik el, hogy miattuk is kevesebben mennek ki a pályára, mert ezek a megnyílvánulások azt egyértelműsítik nekik, hogy az MTK "zsidók zárt közössége", és "minek menjen ki rá egy Magyar ember?" Sok ember nagy hülyesége, és a múlt az oka annak, hogy csökken egyre inkább a nézőszámunk...és ezért is voltam én is kissé dühös a zászlós fazonra.
Ha valakit megbántottam volna a hozzászólásommal, azért sorry, nem állt szándékomban.
Egyébként az előbb említett dologban valahol igazad van, de ha úgy van, ahogy mondom, akkor egy kicsi különbség érezhető a befogadóképességben. :)
Na, de tényleg hagyjuk, beszéljünk inkább a csapatról! :)
Itt nem azsidóságról van szó hanem Izrael államról.
Először Magyar vagy először zsidó ezt kell mindenkinek magában eldöntenie.Mikor a zsidósága fontosabb és méjjebb érzés mint a Magyarsága az probléma.
Ezt hívjátok ti antiszemitizmusnak mi meg idegenszívüségnek.
:))) Nem, bocsáss meg, félreértesz. Nekem nem ilyen fontos ez a kérdés, hogy összevesszem veletek. Én ezt egy olyan embertől hallottam, aki Izraelben focizott. Állítólag csak a zsidó vallású emberek kaphatnak állampolgárságot. Letelepedési engedélyt kaphatnak mások is, de csak ideigleneset. Lehet hogy nem így van, de ezt így hallottam egy tapasztalokkal rendelkező ismerősömtől. Amúgy tényleg nem érdekes ez az egész, ez a vita nálam nm élethalál kérdése. Én szeretem az MTK-t, a jó focit, a politika nm nagyon érdekel. Egyébként éppen én vagyok az, aki itt és minden más fórumon a zsidók mellé áll, és védelmébe helyezi őket. NÁLAM MINDEN EMBER EGYENLŐ.
Amit a csabaiak műveltek, arról nem is beszélek, mert nem érdemes. Nagyon primitív. Bár ugye azon is elgondolkozik az ember, hogy az az izraeli zászló az égből pottyant oda, vagy számítottak erre a provokációra? Mert viszont így a kék-fehér emberke is a bunkók csoportjába tartozik.
Na, de hogy a meccsről is essen szó. :)
Tényleg érdekes, hogy első a csapat, és ennyi néző van kint a meccseken. Ebben egyrészt az idő is szerepet játszhatott szombaton. Én pl. a barátnőmmel mentem volna a meccsre (mostanában ott vagyunk szinte minden MTK-meccsen), de ő a rossz időjárás miatt visszafordult, így kénytelen voltam magam menni. Szerintem a b.nőmhöz hasonlóan többen ebben a szituban lehettek. A másik ok a már előbb lebeszélt érthetetlen előítélet. Emiatt sohasem fogják annyira szeretni a csapatot, mint amennyire megérdemelné.
Egyébként nem tudom hogy látjátok, de a védelemből nagyon hiányzik Győri, másrészt Hajdu helyett/mellé kellene egy jobb kapus, hiszen Attila nagyon vonalkapus. Kifutásai félelmetesek. A tegnapi meccsen is hajmeresztő volt, amit a Dokival összehoztak, illetve amikor Füzi kisegítette. Szántai nem lenne rossz, de azért hiba lenne még rábízni az első csapat kapuját. És szerintem Vlaszák sem egy MTK-kategória volt. Én több csapatnál is, ahol kapusgondok vannak, néha megemlítem Milintét a Vidiből, mert ő egy luxustartalék Fehérváron. Szóval Hajdu nem egy hosszútávú megoldás a hálók előtt, annak ellenére, hogy bravúrkapus lévén vnnak jó meccsei.
Én nem akartalak megbántani sem téged, sem másokat. Ha elolvasod utolsó mondataimat, akkor meg fogod érteni, hogy éppen azt mondom, amit te. Nem kell különbséget tenni! DE! Azért érdekes, hogy Izraelben csak zsidó vallású kaphat állampolgárságot, mi meg mindenkit befogadunk, sőt el is viseljük saját pályáinkon az idegen országok lobogóit. Na, én erre mondom, hogy ne kövessük Izraelt, a zsidókat, mert tulajdonképpen ők a legnagyobb rasszisták, ők nem akarnak senkit sem befogadni országukba és közösségeikbe. Ne legyünk olyanok, mint ők (ilyen szempontból).Ezzel el is mondtam a dolog lényegét: mindkét fél részéről hiányzik a közeledés. Ennek ellenére mégegyszer a félreértések elkerülése miatt: a barátaim egy része zsidó, és ezzel nincs bajom. Szeretek MTK-meccsre járni, mert kulturált körülmények között, kulturált emberek társaságában lehet meccset nézni. És számomra ez a lényeg. Az meg hogy ki milyen vallású, ki milyen zászlót tűz ki, az már különösebben nem érdekel. Ugyanis úgy vagyok vele, hogy itthon vagyok, Magyarországon, és itt bárhová megyek, az a miénk és valahol az enyém.
Már megint jó mélyen belenyúltunk a szarba..
Azzal kéne már foglalkoznunk, hogy amikor tuti elsők vagyunk, akkor miért csak 358-an vannak a meccseinken!
Jó, hogy megint fociról beszélgetünk... Izrael állam zászlójának tényleg nincs helye a pályán, ugyanúgy, ahogy a palesztín zászlónak sem. De azt nem értem, miért kell szétválasztani a zsidóságot és a magyarságot. Miért ne lehetnék én zsidó származású magyar? Miért zárja ki ez a kettő egymást? Az Ajaxról meg annyit, hogy amszterdami zsidók alapították, elismerten zsidó csapatnak. Ha jól tudom, a Dávid-csillag még a csapat címerében is benne van. Viszont ne hasonlítgassuk
Magyarországot Hollandiához, ahol a szélsőjobboldal vezére egy homoszexuális zsidó volt, amíg a nézetei miatt le nem lőtték.
Akkor erre azt mondom, hogy legyünk különbek a provokátoroknál
Csak azért ne tegyen ki senki izraeli zászlót, mert szemben meglátott egy palesztin vagy mitudomén milyen lobogót.
Egy zászló nem erre való
A gágogást én poénosnak tartom, a vonatozást elítélem, noha sem én, sem senkim sem zsidó, de megértem a helyzetet
Nekem ezzel a dologgal nem lenne problémám, ha nap mint nap zsidó ismerőseimtől nem ennek a felvállalósdinak az ellenkezőjét hallanám. Mégegyszer mondom: jól érzem magam az MTK meccsein, vannak zsidó barátaim, nincs semmi bajom velük, csak nem értem azt, hogy ha ezt a zászlómutogatást normálisnak tartjátok, akkor miért van az a klub nevében, hogy Hungária? Most akkor mindenki egységesen vállalja a zsidó létet, vagy elfelejtjük ezt az egészet, és mindenki magyar? Ez a zászlómutogatás csak újabb szidalmakra fog okot adni a jövőben. Ez viszont nagyon fölösleges. És ezzel az a legfőbb problémám, hogy akkor most zsidó csapat-e az MTK vagy sem? Mert valaki sok minden következményt vállalva felmutatja kilétét, más pedig tiltakozik, és igaz magyarnak tartja magát. Az egységességet hiányolom. A másik pedig az, hogy az izraeli állam befogad minden zsidó vallású embert, tessék az ottani bajnokságban próbálkozni, az izraeli zászlóval együtt! Ha viszont valaki felvállalja zsidó létét a magyar zászló mögött, azzal nincs semmi probléma. De tudtommal - bármilyen furcsán hangzik is - ez a mostani bajnoki kiírás a Magyar Labdarúgó Szövetség égisze alatt működik.
Ez igaz, de ettől még nem vagyunk zsidó csapat.
Félreértés ne essék, semmi bajom a zsidókkal, de én nem vagyok az, és az ilyen zászlók miatt azonosítanak engem - és mindenkit a zászló tulajdonosával, és bár engem ez különösebben nem zavar, de azért már ne legyünk olyan marhák, hogy még adjuk is a lovat ezek alá az emberek alá....
Azért ez már hülyeség.
A zászlós gyerektől két méterre álltam. A második félidő közepén vettem észre, hogy a békéscsabai szektorban, ahol egyébként a bejárati részen pont öten álltak, valaki az egyik támaszkodó korlátra kitűzött egy palesztin zászlót. Nem sokkal rá a Blue Frontban is észrevették ezt, aztán az egyik gyerek, aki mindig a testvérével és az apjával áll ott, kivette a táskájából az izraeli zászlót és felmutatta. Akkor odajött egy másik srác, aki évek óta kinn van, és szintén a BF-nél szokott állni, és elkezdte erről lebeszélni a srácot, aki hajthatatlan volt, meg az apja is biztatta. Közben valaki a lelátóról is lekiabált, hogy tegye el a gyerek a zászlót, de nem volt hajlandó. Végül az öccse kivette a kezéből és elrakta a zászlót. Ennyi történt. Nem tudom, mi a szarnak kellett válaszolni a provokációra, de a srácot már kinéztem korábban magamnak, nagy baromnak tűnt. Szintén benne volt abban a néhány emberben, aki a 20. perc környékén elkezdte a Fradit szidni, nagyon örültem, hogy nem vette át a közönség ezt. Nem tudom, minek volt nála focimeccsen az izraeli zászló, valószeg csak várt a provokációra. Nem lenne rossz, ha ezzel olyan pályákra menne, ahol megszokottabb ez a viselkedés, és minálunk továbbra is nyugi lenne.
Ez az izraeli zászló, mint független meccsnézőt, nekem is szúrta a szemem. Nem tudtok erről valamit? Mert azért elég felháborító ez az egész. Most akkor nem MTK "Hungáriáról" beszélünk? Nem Magyarországon vagyunk? Nekem személy szerint semmi bajom z izraeliekkel, de nem tartom valószínűnek, hogy kell ez a provokáció az amúgy is felizzott magyar fociban.
Ezekeből lesznek a jó meccsek:)
Egyszer voltam egy MTK-Csepel meccsen, amikor kb hasonló volt a szitu mint most. 5-2 lett ide, de volt döntetlen állás is
Én a dögunalomra tippelek. Szar idő, csomó sérült játékos, 350 néző, ráadásul ismerjük, az MTK mennyire motivált, ha elvileg sokkal gyengébb csapatok ellen játszunk.
Ha ki tudok - valószínűleg igen - akkor kimegyek a meccsre. Kíváncsi vagyok vajon mi kerekedik ki ebből a párosításból. Ahogy ma a Sport Pluszt olvasgattam meglepődtem, mert hátul a tippeknél Emsberger Gyula bácsi 6:1-et tippelt az MTK javára. Kíváncsi vagyok, hogy valamit megérzett, vagy egy dögunalmas meccsre lehet számítani. Majd kiderül...