Keresés

Részletes keresés

Chipie Creative Commons License 2008.03.26 0 0 340

:-)) bőgés rulez, emlékszem, az első terhességemnél még suliba jártam, és minden nap átautóztam a városon, és minden áldott nap végigbőgtem a rakpartot dugóban odafelé és visszafelé is, hol ezért, hol azért :-)

Hormonbombák vagyunk, evvan.

Első babád lesz?

Előzmény: vamme (338)
adrenka Creative Commons License 2008.03.26 0 0 339
Én mint topicnyitó belekotyogó három kölkös anyuka extra pusszancsot küldök Neked és az egész NAGY családodnak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: Chipie (330)
vamme Creative Commons License 2008.03.26 0 0 338

Chipie nagyon tetszett a történeted még el is sírtam magam rajta....bár most ez nagyon megy:D

Gratulálok.

Shiro Creative Commons License 2008.03.26 0 0 337
Rendkívül jól mulattam a történeteden! Szenzációs ahogy leírod! :o)))
Köszi, hogy itt is megosztottad.

A férfi főszereplő pedig gyönyörűséges! Gratulálok!

S.
Chipie Creative Commons License 2008.03.26 0 0 336

csak mondom, nekem lujzi is meg most gergő is a 40+3 napon méltóztatott előfáradni...hátha ez a varázsdátum nektek is, megnéztelek, hogy pont ott tartasz  :-)

drukkolok nagyon!

Chipie Creative Commons License 2008.03.26 0 0 335

a legjobb barátnőmtől kaptam szemrácnkrémet, még amikor az első terhességem kiderült, mondván hogy a nem alvás miatt úgyis kelleni fog :-)

örülök hogy jól szórakoztál :-) de látom te is tapasztalod a ctg-s túrák páratlan szépségét :-)

(egyébként mi még a szülés előtti napon kexeltünk egy jót emberrel a szülésznő tanácsára, éljen a természetes oxitocin-felkiáltással ,lehet hogy az is segített, javaslom kipróbálásra, veszteni nem veszthetsz :-))

Előzmény: Gonoszka2 (334)
Gonoszka2 Creative Commons License 2008.03.26 0 0 334

hát chipie én még ilyen jól nem szórakoztam egy történeten se :-))))))

iszonyatosan jó a mesélőkéd....  és gyönyörű a fiad nem csak a méretei miatt :-)))

miért is kéne szemránckrém? vagy miért nem kell? ezt az egyet nem vágom...  

Gonoszka2 Creative Commons License 2008.03.26 0 0 333

egyben vagyok. semmi előjel. holnap uhu+nst meglátjuk, hivlak ha van valami.

Előzmény: Moka25 (328)
Chipie Creative Commons License 2008.03.26 0 0 332

ja és itt egy kép is a produktumról :-)

Chipie Creative Commons License 2008.03.26 0 0 331
bocs a hektikus betűméretért, nem teljesen értem hogy lett ilyen.....:-O
Chipie Creative Commons License 2008.03.26 0 0 330

akkor nesztek :-)

Na akkor szülök a gyerek után egy történetet is J

Szóval a szülés előtt már 3 héttel elszántan és nekikeseredetten szülni akartam, tele volt a hócipőm, a hóbakancsom, a hószandim és a hópapucskám egyaránt, idegesítettem magamat és a környezetemet egyaránt, már-már mozgásképtelen bálnaként alig bírtam ellátni a két kintlévő törpét, de persze Gergő nem és nem akart kijönni, vártuk, hogy mikor dug ki egy táblácskát: Jó itt! - felirattal, és élcelődtünk, hogy hogyan fogjuk neki bejuttatni az érettségi tételeit.

Közben szorgosan jártam ctg-re, flowmetriára, ultrahangra és méhszájvizsgálatra, minden alkalommal ciccegés és rosszallás kísért, a flow rendben, a méhszáj magasan, uh oké, ctg elmegy, a gyerek ugyanis délelőttönként menetrendszerűen bealudt, (jelzem ezt csinálja idekint is), úgyhogy jöttek a méter hosszú ctg-papírok, a hasbalökdösés, az elektromos berregő kütyü, a lépcsőztetés, mind-mind eredménytelenül, majd amikor totál elkeseredve végre békén hagytak, akkor méltóztatott felébredni, rúgni 3 orbitálisat, és végre mehettünk haza, ahol már komplett hadsereg végezte a gyerekek körüli logisztikát, ovibahordást, stb.

Aztán végre egyik este jó két órán keresztül ötperces keményedéseim voltak, nem igazi fájások, de sziszegős keményedések, már örültem, hogy tán szülünk vagy mi, de nem, lefeküdtem aludni, mondván, ha szülök, úgyis felébredek, reggel keltem arra hogy még mindig egyben vagyok, ember megfordul az ágyban, rámnéz, és szemrehányóan megkérdezi: Na, hol a gyerek? J

Hol lenne bazeg, odabent, namindegy, nekiindultam a szokásos jánoskórházas élménytúrának, gyerekek lepasszolva, beérek, dokim megultrahangoz, flow rendben van, aszongya megvizsgáljam? Mondom, ááh, minek, megerőlteti a csuklóját, úgyis zárt és magas a méhszáj….röhögünk, azért megnéz, és hoplacsek, a tegnap estének meglett a hatása, bő kétujjnyi a méhszájam, jessszjesssz, ebből ma gyerek lesz!

Nem enged haza, mert szerinte nem érnék vissza időben, plusz mivel több a magzatvíz a kelleténél, jobb lesz ha burkot repesztenek és elfolyatják, mert különben esély van rá hogy ha magától reped meg és elkezd ömleni ki a víz, kisodródhat a köldökzsinór, ami ciki lenne. Oké, telefon embernek, lehet csattogni befelé, nekem bekötik az oxitocint, ücsörgök, várom őt, érdekes, egy deka fájásom nincs, mintha a szervezetem is meg akarná őt várni, belép az ajtón, rá két percre elindulnak a fájások J

És indul a neheze, megjelenik a dokim egy másik langaléta bajszos dokival, hogy akkor repesztenek, ő elfolyatja a vizet, a másik meg nekinyomja szerencsétlen gyerekem fejét a méhszájnak, a köldökzsinór-előreesés miatt, és azzal a lendülettel a bő kilencvenkilós csávó felpattan a hasamra, majd beszarok J, a másik matat, aztán érzem, hogy csobog ki a víz. Megkérdezem, hálistennek szép tiszta. A hasam lemegy a felére, és nekiindulnak a fájások is, de nem gyengén, a következő két órában egyperces fájásaim vannak, de nagyon durvák, sajnos képtelen vagyok úrinőként viselkedni, muszáj kiabálni, a fájások közti 8-10 másodpercben meg bőszen ájuldozok elfele J Közben vérhólyagot szorítok az ember kezére, meg annyira rángatom, hogy másnap a gátsebemnél is jobban fáj a jobb vállam, kicsit izomlázas lettem J

És akkor két átüvöltött óra után egyszercsak végre megérkeznek a tolófájások, jellemzően annyira fájt már előtte, hogy a tolófájásokat egész megkönnyebbülésnek érzem, mert ugye feszít ezerrel, de legalább az éles fájdalom megszűnik, és kettő vagy három tolásra egyszercsak kibuggyan a kölökmaci, hallom, ahogy ember felkiált mellettem örömében, és abban a másodpercben már felháborodottan ordít a kicsi is, ilyen hamar egyik gyerekem se sírt fel, aztán hallom ahogy a doki meg a szülésznő álmélkodnak, hogy úristen mekkora J.

Odapakolják a hasamra amúgy magzatmázasan, iszonyú formás és szép gyerek, apa elvágja a köldökzsinórt – már rutinosan ugyebár – elviszik megmérni, 4.80 és 61 centi, jesszusom, hogy jött ez ki…….alig találnak rá ruhát J

És ennyi, kész, háromgyerekesek lettünk, odaadják a manót, bénázok a mellretevéssel, mert még mindig be van kötve az infúzió, hogy nem tudom behajlítani a kezem, ember segít, és végül a kis ipari porszívó elkezdi működését, méghozzá hibátlanul J

Közben a dokim a gátamra hímzi a monogramját, legalábbis én úgy érzem, aztán két óra lazsálás, majd simán felkelek, lezuhanyzok, átcsattogok a gyerekágyra, kicsit fetrengek, majd elmegyek a friss-ropogós gyerekemért, aki az újszülöttosztály aktuális rekordere a méreteivel, szegénykétől kétszer is vesznek vért, hogy a cukrát ellenőrizzék, nem azért lett-e ekkora kis víziló, de hát teljesen rendben van. És természetesen megint az én gyerekem az egyetlen az osztályon, aki az ilyenkor kötelező súlyvesztés helyet plusz 30 grammal jön haza :-) J J

Konklúzió: többet nem szülök, mert egyrészt egyre nagyobbak a gyerekek, ha maradna a tendencia, a következő gyerek 64 centi és 5 .10 lenne, és hát azt már szülje meg a menyét, másrészt a szüléseim – bár egyre gyorsabbak, egyre jobban fájnak, már Lujzinál azt gondoltam, hogy ez a top, és most mégis sikerült alul – vagy felülmúlni J, a következőnél már sztem a falról lerágnám a csempét. :o)

Namindegy, most már itthon vagyunk, mindenki örül, kicsi eszik-alszik-nézelődik, tesók érdeklődnek és rosszalkodnak kicsit féltékenységből, szemránckrém még nem kell :-D

Előzmény: Allia (329)
Allia Creative Commons License 2008.03.26 0 0 329
Tedd be ide, nem mindenki nézi az indexesbabk.uw.hu oldalt, de ha gondolod, küldd el nekem emilben, és felteszem oda. :-)
Előzmény: Chipie (327)
Moka25 Creative Commons License 2008.03.26 0 0 328
Vamme,
nem jössz át a Koraterhesbe?
Ott most egész sokan vagyunk, gyere Te is!:)

Biribonnak hatalmas gratula!!:))

Gonoszka,
hogy vagy, még egyben?;))

Chipie,
szerintem jöhet ide, én nagyon szívesen olvasom;))
Előzmény: vamme (324)
Chipie Creative Commons License 2008.03.26 0 0 327
csajok, megírtam a szüléstörténetet, kicsit hosszú lett, betegyem ide, vagy küldjem el emailben és akkor megy a többi  közé az oldalra?
jefkoT Creative Commons License 2008.03.25 0 0 326
Na, persze, ez így is van, gyerkőc odabent még nem maradt.:) Anyukája idegeit meg előre megtépdesi kicsit.:)

Biribonéknak gratulálok, ők sem siettek!
Előzmény: KisTiggrincs (325)
KisTiggrincs Creative Commons License 2008.03.25 0 0 325
Előbb-utóbb muszáj lesz neki kijönni. Nekem azt állította a doki, hogy nincs más választási lehetőségük :)
Előzmény: Gonoszka2 (323)
vamme Creative Commons License 2008.03.25 0 0 324

Gratulálok az új babásoknak.

Nálam nehezen indult a 8.hét...ma haza kellett jönnöm a munkahelyemről mert annyira cudarul voltam.... remélem ez hamar elmúlik...

Gonoszka2 Creative Commons License 2008.03.25 0 0 323

bizony bizony

de ma is hazaküldtek :-) részletek a 2008.I.féléviben rendszeresen :-)

jelentem a tegnapi palacsintasütés sem jött be...

Előzmény: KisTiggrincs (322)
KisTiggrincs Creative Commons License 2008.03.25 0 0 322

Gonoszka a dobogón :)

Biribonéknak gratulálok. :)

Előzmény: Allia (321)
Allia Creative Commons License 2008.03.25 0 0 321
Frissítetem az indexesbabak.uw.hu oldalt.
Előzmény: Allia (318)
SisiEva Creative Commons License 2008.03.25 0 0 320
Sziasztok!

Én is csak most találtam rá erre a fórumra.
Mi ma vagyunk 16 hetesek.
Ha leányzó a csöppség akkor Száva Anna, ha meg fiú akkor... azt még nem sikerült eldönteni. Erre az eshetőségre még több név is versenyben van.
Nekem Ő a harmadik csimota. Van egy 17 és egy 15 éves rosszcsontom.

Szeretnék azoknak gratulálni, akiknél már megszületett a kicsi, és azoknak is akik még csak várják.

Puszi: Vica
MaMy. Creative Commons License 2008.03.25 0 0 319
Gratula! :-))
Végre-végre! ;-)
Előzmény: Allia (318)
Allia Creative Commons License 2008.03.25 0 0 318
Tegnapi hír, megszületett Biribon kislánya!

A 2008. első félévi topikban kerestem, mert már rég túl volt a kiíráson, és lám:
"Biribon üzenete:
21:37-kor megszületett M. Luca Sára! 3150g, 52 cm a gyönyörűségünk, hangosan cuppogott, míg be nem kaphatta a cicimet.Jól vagyunk, majd jelentkezem."
esheenan Creative Commons License 2008.03.23 0 0 317

Sziasztok!

Gratulálok a megszületett babákhoz!

Üdv az újaknak!

KELLEMES HÚSVÉTOZÁST KÍVÁNOK  MINDENKINEK!

Gonoszka2 Creative Commons License 2008.03.22 0 0 316

Nagyon szépséges a kisdömper :-))))))  Pihenj sokat.

G2

39+6

Előzmény: Chipie (314)
Schusy Creative Commons License 2008.03.22 0 0 315
Chipie nagyon édesek :)

Vagyok én is, csak sok fórumban olvasok, kevésben jut idő írni :(

Mióta nem dolgozom sokkal kevesebb időm van, hogy van ez???
Ma beléptünk a 9. hónapba, ennek köszönhetően egy kis apázás után volt pár 10 perces fájásom.... és rájöttem hogy én még nem akarok szülni, még semmi nincs készen :) erre elmúltak...

Nagyon fáj a combcsontom, kínszenvedés az alvás, az ülés, a házimunka meg pláne. Szerencsére férjre számíthatok, kivéve tegnap, mikoris kicsit túlzásba vitte a haverozást :)

Puszi mindenkinek, aki még egyben :)

Zsu
35+5
Előzmény: Chipie (314)
Chipie Creative Commons License 2008.03.21 0 0 314

szia, én már off vagyok itt, de a fáradtság az abszolút normális, gondolj bele, egy komplett kis embert hoz éppen létre a szervezeted, nem csoda hogy elfárad. Pihenj sokat, én minden terhességemnél menetrendszerűen délután négykor ájulásszerű fáradtsági rohammal küzdöttem, volt, hogy benyomtam a mesedvd-t a kölköknek, én meg félórákat aludtam mellettük a kanapén :-))

amúgy meg köszi a gratulákat, nemsokára kész lesz a szüléstörténet, nem lesz hosszú, a szülés is rövid volt ámde rohamos, kisgergő meg egy tünemény pofa, eszik-alszik-nézelődik, majd kezdi elölről, szóval még a beetetős résznél tartunk, a nagyok imádják kisdömpert:

Előzmény: vamme (310)
Celtic Moon Creative Commons License 2008.03.21 0 0 313

Én megcsináltam a Kriston féle tanfolyamot, sőt a gésát is, ami a következő szint de még évekkel ez előtt. A páromnak tetszik :)

Hogy szülésnél segített vagy sem azt viszont nem tudom.

Minden esetre bármikor csinálod hasznos.

Előzmény: KisTiggrincs (302)
Allia Creative Commons License 2008.03.21 0 0 312
Ha a hasfájás alatt a hasad/méhed megkeményedését érted, akkor az normális, főleg, ha az orvosod is ezt mondja. Számold hányszor, mennyi ideig van egy nap, és emlíytsd meg újra az orvosodnak.
Előzmény: cheyeine (309)
Allia Creative Commons License 2008.03.21 0 0 311
Igen, normális a fáradtság a terhesség első és harmadik trimeszterében. Egyél igyál rendesen, és pihenj sokat, az segít. :-)
Előzmény: vamme (310)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!