Keresés

Részletes keresés

divaoni01 Creative Commons License 2025.03.03 -1 2 222322

pandeamonium Creative Commons License 2025.03.03 0 0 222321

A sok szófosástól függetlenül a Galar akkor is kurva jó. Mer' innen indultunk el.

pandeamonium Creative Commons License 2025.03.03 0 0 222320

Jóra hallgatás: ejj, de utáltam gyerekfejjel a Walls Of Jerichót, nem hallottam én ott se dallamot, se semmiféle megfejtést, csak a nyers szörnyeteget, bezzeg a Keeperek akkor már simán lementek a torkomon. Majd azután visszatértem a Jerichóhoz, és lőn! Viszont kellett őt babusgatni elég sokat még akkortájt, de mint ahogy az ábra mutatja, azóta is a szívszerelmem. :)

Előzmény: Alternative Thor (222318)
pandeamonium Creative Commons License 2025.03.03 -1 1 222319

Távol álljon tőlem a provokáció (na, jó, csak néha), viszont gondoltam, kedvezek neked is, hogy kicsit otthonosabban érezd itt magad. ;)

1. Freedom Call: emlékszem, amikor '99-ben megjelent a Stairway, CD beszerezve, engem azonnal megtalált, mert gyors volt, himnikus, dallamos, ötletes, tapadtak a dallamok, ők voltak a szememben a Helloween/Gamma Ray/Rhapsody-kisöcsi. Tudom, létezett akkor már bőven a HammerFall meg egy rakás másik, akik friss vért injektáltak a tradicionális metal vérkeringésébe, az FC az újak közül nálam top 5-ös volt. És akkoriban amúgy is már sok éve éltem ezt a fantasy metalt, meg hát most sincs vele bajom. Az első három album szerintem a mai napig nagyon remek, teszem azt a Call Of Fame vagy a Metal Invasion ordas nagy speed metal himnuszok, ezt most is vállalom fejvesztés terhe mellett. A későbbiekben már sok volt nekem a kommersz, rádiós happy metal, mint pl. a Hero On Video vagy a Rock The Nation. (Mondjuk, a másik kortárs kedvenc Lost Horizon ennyire nem tudott elkurvulni, jóóó, igaz, mindössze két lemezzel a tarsolyban nem olyan nehéz.)

2. Manowar: a '90-es évek legelején engem annyira beszippantottak, hogy DeMaio csinálhat és mondhat bármilyen faszságot, nálam ők már rég a saját bejáratú panteonomban heverésznek felkent császárként a legnedvesebb bacchánsők társaságában, főként az életművük első felének (kb. 1982-től 1992-ig) köszönhetően. (Én amúgy még a sokat szapult, 2007-es Gods Of War-on is találok kedvemre való jóságokat: King Of Kings, Blood Brothers, Sons Of Odin vagy a címadó szám, utána azonban valóban elvesztettem a fonalat velük kapcsolatban, de úgy imádnám, ha egyszer még leszakítanák a fejemet egy korrekt lemezzel!)

3. És igen, Eric Adams. Valahol minden zeneszerető elkezdte a rajongást, és nagyon nem mindegy, mikor és miként szocializálódott gyerekként, milyen hatások érték, ekként nem is igazán számottevő az, hogy mi számít közmegegyezéses klasszikusnak, ha a szubjektív antennáink másfelé visznek. Mit tudom én, a Black Sabbath, a Metallica, a Judas Priest vagy az Iron Maiden kétségkívül korszakalkotó, nem tagadom, ám engem mégis inkább a Deep Purple, a Pink Floyd, a Yes meg a Bathory kapott el abban az időben, amikor az ember zenei ízlése kezd formálódni, majd utat törni – gyerkőcként, kamaszkorában. De mondhatnám későbbről a SOAD-ot, a Kornt vagy a Slipknotot, nyilván valós időben ismertem meg őket, mégsem éreztem semmit, nem okoztak libabőrt, nem nekem szóltak. Ahogy hazai viszonylatban a Tankcsapda sem: a bakancsos Edda számomra alapvetés, és Bakos Attila Aranyhajnalát, Kamondynak a Dalok Közép-Nirvániából albumát vagy bármelyik Cseh Tamást sokkal szívesebben hallgatom meg, holott elismerem, hogy Lukácsék milyen szinten formálták a közízlést, és sokak szemében ők mit jelentenek. Visszakanyarodva Eric Adamshez: számomra ő A Definitív Rock/Metal Énekes, bevallom, hogy nálam mindenki más mögötte van. Igaz, nem sokkal, mert pl. egy Glenn Hughes, egy Michael Kiske, egy Ian Gillan, egy Jorn Lande, egy Warrel Dane, egy Matt Barlow, a hölgyek közül pedig egy Loreena McKennitt, egy Sade, egy Anneke, egy Lisa Gerrard, egy Dolores O'Riordan, egy Sebestyén Márta vagy egy Anna von Hausswolff azért bizony bármikor megmelengeti a kérges szívem.

Előzmény: parszek (222316)
Alternative Thor Creative Commons License 2025.03.02 0 1 222318

Nálam - de szerintem a legtöbben így működünk - kétféle nagy szerelembe esés van zenékkel kapcsolatban. Az egyik olyan, mint a Galarnál, hogy már elsőre érzem, ez jó, de kell rá időt fordítani, egyre többet hallgatni, a lehető legjobban megismerni, hogy a folyamat vége a rabul esés legyen. Hümmögtem én legelőször mindkét Keeper, Mozart Requeimje, a Vienna (Ultravox), az első Edda vagy a Bathory The Return...-je hallatán is, aztán a vége az lett, ami. Az ellenpéldák pedig azok, amik rögtön legelső hallgatáskor áramütések voltak, ebből is van egy rakás, Walls Of Jericho (csak hogy legyen itt ellenpélda a Helloweentől), első Arcade Fire, Mahler Ötödikje, az első Korál vagy az Anthems... az Emperortól stb. Nemigen hiszek a jóra hallgatásban, persze létezik, de abból nálam sosem lesz olyan igazi hatalmas kedvenc.

Előzmény: pandeamonium (222311)
attailor2 Creative Commons License 2025.03.02 -4 1 222317

Látom, megy az észosztás és megint szépen összezár az a pár nyomoronc, akiket itt esz a penész és ők a nagy metálosok! 

Nem ismerem parszek-et, de látatlanban egyetértek vele!

Már csak azért is, mert ritka nagy tahók vagytok! 

Vergődhettek itt 100 ezerrel, de nem áll jól!)))

MM: Slayer-Seasons in the abyss (saját cd)

parszek Creative Commons License 2025.03.02 -1 1 222316

Tudom, hogy csak provokálsz, de válaszolok.

1. A Stairway To Fairyland az egyetlen rossz lemeze a bandának, a Crystal Empire tökéletes.

2. Nem hiszem, hogy lenne értelme ennek a kérdésnek, Eric Adams mindig zseniális. A Heart Of Steel persze az egyik legkiválóbb dal.

3. Természetesen Ozzy, az egyik legjobb, akárcsak Eric Adams. A felsorolásból második Gillan.

És te hogy gondolod?

Előzmény: pandeamonium (222315)
pandeamonium Creative Commons License 2025.03.02 -2 0 222315

Csak hogy legyen máma gyereknap: szerinted a Stairway To Fairyland jobb lemez vagy a folytatás, a Crystal Empire? A Heart Of Steelben énekel szebben Eric Adams vagy a Master Of The Windben? Ozzy vs. Dio vs. Martin vs. Gillan vs. Hughes? Tessék nyilatkozni!

Előzmény: parszek (222312)
parszek Creative Commons License 2025.03.02 -1 1 222314

Szánalmas lúzer vagy, ahhoz a 3-4 emberhez tartozol, akik a leggecibbek, akiktől meg kellene tisztítani ezt a topikot. Életedben egy tízes listát készítettél, tele fos zenékkel. Ennyit tudsz felmutatni.

Előzmény: enbéhá (222313)
enbéhá Creative Commons License 2025.03.02 -1 0 222313

pár éve már eljátszottad ezt a Drámai Kivonulást, te bohóc.

Előzmény: parszek (222312)
parszek Creative Commons License 2025.03.02 -3 0 222312

Lehetne ez a topik sokkal jobb, ha nem egy kiskirály uralkodna a kegyetlen módszereivel. Ahol bátran megírhatnák, ha a kiskirály és a haverjai faszságokat írnak, ahol nem csak az történhetne, amit ők elfogadnak, és megengednek.

Olyan világban nőttem fel, amelyben a rajongók nagy többsége tudta, mi a jó metál. Nem tudom elfogadni azt a helyet, ahol megírják, hogy a Galar-lemez egy kolosszus, és senki nem tiltakozik. A továbbiakban nem akarok ebbe a topikba írni, nem látom értelmét. Nem ígérem, hogy mindig így lesz, de igyekezni fogok, hogy minél kevesebbszer történjen meg.

pandeamonium Creative Commons License 2025.03.02 0 0 222311

Ugye, milyen érdekes lehet egy lemezanyag tetszési görbéjének változása az első találkozástól a ki-tudja-hanyadik meghallgatás katarzisáig? Most futottam bele ismét, ahogy Thor a Galar De gjenlevende albumáról áradozik (jogosan, tényleg egy kolosszus!), és egy gyors kereséssel visszafejtettem a folyamatot. Elsőként, 2015-ben még ezt írtad: "Nem egy nagy megfejtés, de már rég hallgattam ilyesmit, most valahogy betalált." Aztán pár hónapra rá már így magasztaltad: "döbbenetes mestermű, 1000 pont, az évtized lemeze, ilyesmi." És 2024.03.26-án is zengedeztél róla egy 10/10-es AOTD-vel. Már nem emlékszem pontosan, hogy általad ismertem-e meg őket vagy az akkori Hammer-kritika hatására, gyanítom, Milán Peti értekezett róla, de most nem tudom lecsekkolni, hogy valóban így van-e.

Előzmény: Alternative Thor (180483)
Törölt nick Creative Commons License 2025.03.02 -4 0 222310

Írhatna már valaki egy jó dalt ennek a zsidólánynak.

Mert ez megint elég gyenge lett sajnos.

Honeybeast – Eladó | Official Music Video - YouTube

pandeamonium Creative Commons License 2025.03.02 -2 0 222309

Fölöttébb gyanús. De hát legalább önazonos más platformokon is. :)

Előzmény: klogg (222303)
Törölt nick Creative Commons License 2025.03.01 0 2 222308

Szürreális.

Érdekes lény lehetsz.

Előzmény: parszek (222307)
parszek Creative Commons License 2025.03.01 -1 0 222307

A másik topikból hozta ide a témámat ellenkező véleménnyel úgy, hogy erre nekem nem volt lehetőségem reagálni. Tőle kérdezd meg, hogy miért. Én ezzel nem szeretnék már foglalkozni.

Előzmény: Törölt nick (222306)
Törölt nick Creative Commons License 2025.03.01 0 0 222306

Egyébként a véleménye ellenkezője volt az enyémnek.

Oké, de akkor miért lopta a témádat?

Mert ugyanabban a témában mondott véleményt?

Hát istenem, és akkor mi történt?

Tényleg nem értelek, már bocs.

Előzmény: parszek (222304)
parszek Creative Commons License 2025.03.01 -1 0 222305

Nem én voltam.

Előzmény: klogg (222303)
parszek Creative Commons License 2025.03.01 -1 0 222304

Semmit nem fogok reagálni, mert azt sem lehet megállapítani, igazat mond-e. Így képtelenség vele korrektül kommunikálni. Nem szoktam blöffölni, elő lehet keresni a hozzászólásokat.

Egyébként a véleménye ellenkezője volt az enyémnek.

Előzmény: Törölt nick (222301)
klogg Creative Commons License 2025.03.01 0 0 222303

Vagy maga a mester, vagy egy követője már a shockot is terrorizálja. A szókincsre felhívnám a figyelmet!

Törölt nick Creative Commons License 2025.03.01 0 0 222302

"kevés igazán jó amerikai metálbanda van"

Anthrax
Manowar
Slayer
Metallica
Exodus
Overkill
Pantera
Testament
W.A.S.P.
Nevermore
Megadeth
Cannibal Corpse
Morbid Angel
Deicide
Nile
Obituary

Mondjuk a lakosság számhoz viszonyítva lehet, hogy ez még tényleg kevés.

Előzmény: parszek (222297)
Törölt nick Creative Commons License 2025.03.01 -1 0 222301

Szerintem blöfföl.

Vagy tényleg elhitette magával, hogy az ő véleményét te a sajátodként adhattad elő.

Minden esetre, kíváncsi vagyok, mit fog reagálni erre. Érdekes nicknek tartom, figyelem őt.

Előzmény: pandeamonium (222300)
pandeamonium Creative Commons License 2025.03.01 -2 2 222300
Mit loptam én? Azt sem tudom, hogy miről hadoválsz.
Előzmény: parszek (222297)
Törölt nick Creative Commons License 2025.03.01 0 0 222299

Én pl. úgy mondom, hogy champion.

Előzmény: klogg (222298)
klogg Creative Commons License 2025.03.01 -1 0 222298

Így kérik a Sao Paulo-i piacon? Legalább portugálul mondják, hogy sampinyon? Nem kevered véletlenül a békésszentandrási piaccal?

Előzmény: egylambos (222293)
parszek Creative Commons License 2025.03.01 -6 5 222297

Egyértelmű, hogy itt mindenki tökéletes rajtam kívül. Ennek így kell lennie, hiszen téged elismernek, engem meg utálnak.

Sosem felejtem el, amikor loptad a témáimat. Akkor nem követtem ezt a topikot, csak később vettem észre. Arról írtam, milyen kevés igazán jó amerikai metálbanda van. Ekkor te engem meg sem említve büszkén felsoroltál temérdek zs-kategóriás gagyit. Vajon én milyen embernek képzellek el téged? Inkább nem írom le...

Előzmény: pandeamonium (222296)
pandeamonium Creative Commons License 2025.03.01 -1 0 222296

Parszeket pont ilyennek képzelem el a való életben.

pandeamonium Creative Commons License 2025.03.01 0 1 222295

Oké, én abban az esetben Anaal Nathrakh-pólóban megyek. :)

Előzmény: klogg (222269)
Alternative Thor Creative Commons License 2025.02.28 0 0 222294

EFB

Anneke van Giersbergen - La Vie (EP)

Ez egy trilógia első darabja, három EP-ből áll majd össze 2026-ra egy teljes lemezzé. Élet, Halál, Szeretet, ezek lesznek a címek, és a szülei halála után írta az egészet. Nagyjából a The Darkest Skies... vonalán halad, ami nekem eléggé bejött, szóval nem metál, inkább rockos-popos, gazdagon hangszerelt (vonós, fúvós), de természetesen az ének a lényeg, ami megint elég jó. Ígéretes.

egylambos Creative Commons License 2025.02.28 0 1 222293

Fogalmad sincs rajta kívül még hányan...

Előzmény: klogg (222292)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!