Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.12 0 0 504
Robet szerntem megmüttette az orrát hamár valaki kérdezte akkor ez a véleményem:
A másik meg az hogy Robert valami független kiadóról beszélt év elején és az talán az ö tulajdona lehet, ha mindenki kedvenc chris parry és bandája sokba számitaná a 10 koncertet:
ha meg nem lesz kiadva? azt sem sajnálom mert év végére 15 lesz cd_n ebben az évben enélkül is:
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.12 0 0 503
Mi a faszt kell itt veszekedni???? Már aki Cure-t hallgat azok közül is találtam néhany faszt az országban, de hogy még égessék magukat ilyen szar dolgokon az már nevetséges.Nem mindegy kinek mi a véleménye az öltözködésröl meg ilyesmi??? Ugyis mindenki magából indul ki.
PL. a harisnya, meg a kapucnis felsö király he-he.
hAJ-RÁ PATRONA
Előzmény: patrona (477)
Szigi101 Creative Commons License 2000.09.12 0 0 502
Flare: én 20 vagyok, és ismerek 18, sôt, 16 éves Cure-rajongót is.
Előzmény: Törölt nick (499)
Szigi101 Creative Commons License 2000.09.12 0 0 501
Flare: én 20 vagyok, és ismerek 18, sôt, 16 éves Cure-rajongót is.
Előzmény: Törölt nick (499)
Justin Creative Commons License 2000.09.11 0 0 500
Hello Flare!
Lehetséges amit mondasz,nem tudtam a jótékony célú dolgokról.Egyébként csak azt próbáltam kifejteni,hogy a 10 koncertalbum nem szólna másról,mint a pénzről,amit akármire fordítanak akkor is a mi pénzünk.Különben a költői kérdéseid jók.Erre szerintem senki nem gondolt:-)A koncertvideó is igen jó ötlet.Mondjuk úgy mint a Show.
Előzmény: Törölt nick (498)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.11 0 0 499
Sejtésem szerint mindannyian 20 felettiek vagyunk.
Ismer valaki 15-18 éves Cure fant? Léteznek még ilyenek?
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.11 0 0 498
Költôi kérdések a 10 koncertalbumról.
Mindegyik tartalmazná a Bloodflowers (majdnem) teljes anyagát?! A Fascination Street, a One Hundred Years pedig harmadszor jelenne meg koncertalbumon?

Justin!
A fiúk nem ebbôl akarnak meggazdagodni. Biztosan nem tudsz arról, hogy a '90-es években megjelent 3 Cure koncertalbum bevételei túlnyomórészt (pl. Entreat - 100%) jótékonysági célokat szolgáltak.

Egy koncertvideó megjelentetése már jóval elfogadhatóbb és reálisabb ötlet volna.

Szigi101 Creative Commons License 2000.09.11 0 0 497
Na emberek, a kezdö Cure-os megint megszólal...

Tegnap megláttam néhány Cure klipet... (ugye én voltam az, aki mindig amiatt sírt, hogy nem látott még Cure klipeket). Elsöre kedvenceim: (nagy csalódás lesz az elsö néhány): Let´s go To Bed, Friday I´m In Love, Inbetween Days, de jó még a Lullaby és a Close To Me is. A leggázabb egyelöre a High és a Lovesong...

És a klipek, amelyeket megismertem: Forest, Let´s Go To Bed, Inbetween Days, Close To Me, Lullaby, Lovesong, Pictures Of You, Never Enough, High, Friday I´m In Love, Letter To Elise.

Justin Creative Commons License 2000.09.10 0 0 496
Bocs emberek.Nem néztem a Gábor által belinkelt nyilatkozatot(mondjuk nem is tudok angolul)Ha megtenné nekem valaki,hogy nagyjából lefordítja,azt megköszönném.Utána fogok reagálni is rá.
Justin
Előzmény: Justin (495)
Justin Creative Commons License 2000.09.10 0 0 495
Nos elsősorban szeretném mindenkivel tudatni,hogy nem direkt gennyeskedésből írom amiket írok,hanem egyéni vélemény.

Hogy témánál maradjak,ez mind szép meg jó amiket leírsz kedves Gábor,de ez némi naivitásra vall részedről.Nem mintha jobban elmerültem volna a dolgokban,nem is értek hozzá,de azért mert fan vagy még nem biztos,hogy a Cure tagjai úgy gondolkodnak ahogy te.Sőt biztos,hogy nem.Általában az volt a szokás,hogy a zenekarok,időnként kiadtak egy-két koncertlemezt,vagy válogatást,vagy koncertválogatást,mikor ők,vagy a kiadók megszorultak.De az nem volt soha szokásban,hogy minden,vagy majdnem minden koncertet kiadnak.Hiszen,ha belegondolsz,egy koncertet,ha nem voltál jelen,akkor látatlanban veszel meg.Ha meg ott voltál,akkor kétszer fizettél érte!!!Jelen esetben pedig a Cure zenekarnak fizettél kétszer,hiszen mint mondtad független kiadásról van szó.Azt elhiszem,hogy nem a zenekarok szabják az áraikat,de van némi beleszólás.Az tény,hogy a kiadók trógerek.Különben mondok egy példát független kiadásra,nem a Cure lesz a főszereplő.Az idén márciusban megjelent-nagyjából a Bloodflowers-el egyidőben-a New Model Army Eight című lemeze.Független kiadásban,ugyanúgy mint tavaly augusztusban a ...& Nobody Else című koncertválogatásuk amit a 98-as albumuk lemezbemutató turnéjának anyagáról válogattak.Mivel független kiadásról van szó,ezért a mi kis országunkban nem lehet kapni egyiket sem!!!És ennek szerintem az az oka,hogy a terjesztők nem szórják,mivel független kiadás.Érted mit jelent ez?Nagyjából azt,hogy a ezekkel a koncertekkel is ez lesz a helyzet!(bízzatok benne,hogy nem lesz igazam).Máskülönben nem vagyok csont rajongó,de ezt asszem már említettem.Ja a másik.Nemrég beszereztem egy Cure koncertet cd-n,aminek az egyik lemeze a koncert,a másikon b-oldalas számok vannak.Saccolj mennyi volt,milyen kiadás,és milyen minőségű az anyag.(én elégedett vagyok vele)Különben meg a Courtney Love szerencsételen Curt Cobain halálából él a mai napig,úgyhogy nemigazán értem mit nyafog,hiszen őróla mindent el lehet mondani,csak azt nem,hogy értékes zenét csinál.Azért nincs harag remélem?Hiszen ez vitafórum:-)

Bloodflower!Az Apart Paris verziója volt az első igazán nagy kedvencem.Arra mindig szívesen fordultam be.

Bloodflower Creative Commons License 2000.09.09 0 0 494
én az Apart-ot szeretem nagyon koncertváltozatban - sajnos még nem hallottam élőben..:-(
love cat Creative Commons License 2000.09.09 0 0 493
Szerintem az csak a szokásos "hazugsága" Robertnek, hogy 10 koncertalbumot fog megjelentetni. Talán ha a fele fog megjelenni, vagy még annyi sem.
Azt hiszem ilyenre még soha nem volt példa, és szerintem nem is lesz. Persze ez csak a saját véleményem.
Attól függetlenül ha megfog jelenni, én biztosan megveszem.
A bécsi Trust viszont ha hamis volt, hanem nagy élmény volt, mert nem túl jellemző, hogy előadják koncerten.
Egyébként erre a dalra mentem férjhez.

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.09 0 0 492
Justin > Ha valaha is jobban elmerültél volna a dolgokban, akkor tudhatnád, hogy azoknak az együtteseknek, akik nem szerzői kiadásban jelentetik meg a lemezeik, semmiféle befolyásuk nincs a lemezeik árára. (Kivéve talán pár punk zenekart, amely kis, független kiadónál van, ahol az az elv az elfogadott, hogy pl. "Ezért a lemezért ne fizess többet 1 fontnál!", de én nemigen hallok ilyenről.) Egy CD árát elsősorban a kiadó állapítja meg, erre aztán rájön a forgalmazó haszna, majd végül a kiskereskedő is rárakja a maga nem csekély %-át. Hogy hazai példát mondjak, ez az MCD-nél pl. 35% tudomásom szerint. Egyébként arról, hogy a kiadók hogyan zsákmányolják ki az előadókat, még májusban Courtney Love (Hole) tartott egy hosszú és részletes beszédet a Digital Hollywood konferencián, ami nagyon tanulságos volt. Javaslom, ha tudsz angolul, olvasd el itt, és azok után próbáld a valóban értékes zenét játszó előadókat pénzéhséggel vádolni a lemezeik ára miatt.
A másik, "ki a franc fog most hirtelen 10 lemezt megvenni?". Jézusom, mindig túlbecsülöm az embereket. Nem gondoltam volna, hogy valakit, aki rajongónak tartja magát, ez zavarni fog. Mit tiltakozol? Valaki kényszerít talán, hogy megvegyél akár egyetlen egyet is a lemezek közül? Ha nem, akkor meg miért zavar, hogy végre van egy újabb alternatíva, és talán végre meggyengül a bootleg-terjesztők eddigi, lényegében monopól helyzete? Ebből te, mint fogyasztó, csak profitálhatsz, mivel a választási lehetőségek száma nő, a Cure pedig minden bizonnyal a koncertjei egy olcsóbb és jobb minőségű hangfelvételét kínálja azoknak, akiket ez érdekel, szemben az irreálisan drága és sokszor pocsék minőségű kalózfelvételekkel.

G****

Justin Creative Commons License 2000.09.09 0 0 491
Hali!
Akkor én rosszul értelmeztem a honlapon szereplő hírt.Aszittem válogatnak a Dream Tour-ról.Ezt viszont tróger dolognak tartom.Ki a franc fog most hirtelen 10 lemezt megvenni?Vagy mp3-ban adják ki?Mer akkor beleférne.Ráadásul ismerve a Cure árképzését,hogy a tíz éves album annyiba kerül,mint más zenekar vadonatúj,esetleges jobb albuma.Szóval ez nem szép dolog.Mintha már jobban érdekelné a pénz,mint az,hogy mit nyújt.

Igen,fikáztam a Cure-t kedves Gábor,nem kell mindenféle megjegyzést tenned,hogy szabályzat stb.Mégvalami:Nick Carter szerintem nem fan,csak hallotta a számot,és tudja miről szól,csak nem ismeri a Cure-t.Különben általában mindenkinek tetszik az a szám.

Koncert,ill.albumverzió.Nos némelyik télleg jobb koncertváltozatban.Négy koncertem van,név szerint:Paris,Show,Budapest 90',Cologne 98',és jópár(ezeket nem tudom név szerint)Hát nekem a Show,a Paris,meg a Budapesti jön be,a többi nem annyira.A Forest kb négyféle változata közül a toplistám:1.Show ráadás,2.Mixed Up ver.,3.Budapest,4.album ver.

Gyerekkérdés.Nem mindegy?A PUF topicban is feljött ez a marha érdekes kérdés.Úgy látszik most ez a favorit kérdés.

Üdv
Justin

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.08 0 0 490
Hi!

Úgy tudom, Robert egyrészt saját gyerekessége miatt nem akar gyereket, meg mivel "nem akarja másra helyezni az élet súlyos terhét".

Mary-rôl ezzel szemben nem tudhatunk semmit. Lehet, hogy a normális nôkhöz hasonlóan ô is akart/akarna gyereket, csak Robert nem...

Azt olvastam, hogy "gyerekezési" indíttatásaikat a Smith és a Pool családban fellelhetô nagyszámú gyerkôcön élik ki. Szerintem mellesleg a Galore borítóján egy unokaöcsi szerepel. (Ugye, tudjátok, hogy Porl Robert sógora?)

OFF >
A Bauhaus pl. nem hiszem, hogy gothic-nak nevezte volna magát.

Üdv,
Flare

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.08 0 0 489
Gyerek kérdés > Eredetileg csak Mary nem akart gyereket, Robert igen, de aztán Mary meggyőzte őt, és mostmár egyikük sem akar. Ez még évekkel ezelőtt történt, min. 10 éve, amikor még nem voltak biztonságtechnikai veszélyek. Hogy hogyan győzte meg, az más kérdés, elképzeléseim vannak, de azokkal nem kerülünk semmivel sem közelebb a valósághoz (és a Britney Spears példa szerintem nem tartozik ezek közé), mindenesetre én abszolút egyetértek ezzel a döntéssel.

G****

Motyo Creative Commons License 2000.09.08 0 0 488
Woodpaul "- Szerintetek Rob és Mary miért nem akarnak gyereket? "

szerintem azért, mert, mint ahogy Al Jourgensen, a Ministry énekese is mondta, a lánya most 15 éves, és Britney Spears-t hallgat, amitöl ö meg teljesen beidegel. Szóval nem akar gyerket, mert lehet, hogy csalódás lenne. Ezenkívül Mary már 41éves, és 41 évesen nem túl biztonságos gyereket szülni...

Nekem albumverzióban a Lullaby jobban tetszik, de amúgy a koncertek, (föleg a régiek) még sokkal intenzívebbek, azaz jobbak. Kedvencem a 15 perces Forest a Bp- koncertröl, de shake dog shak meg a give me it is jó a The Concert albumról.

CSá:

Motyó, aki régen nagy curés vót, most meg inkább a gótik vonalon mozog.

Előzmény: Woodpaul (487)
Woodpaul Creative Commons License 2000.09.08 0 0 487
Sziasztok!

Rövid is eléggé OFF leszek:
Szóval, még augusztusban beneveztem az SWI (www.swi.hu) honlap-készítő versenyére a Woodpaul's DarkSite-tal (annak aki nem ismerné: témája DM és a Cure). Pár hete bárki szavazhat a nevezett honlapokra. Szeretném, ha minnél többen voksolnátok az enyémre. w3.swi.hu/tinywds néven szerepel, ez tulajdonképpen az eredeti (w3.swi.hu/wds) kurtított, 10MB-os verziója (a nevezésnek ez feltétele volt). Képzeljétek, milyen jó volna, ha egy kedvenceinkről szoló honlap minnél jobb helyezést érne el! Én számítok rátok és szavazataitokra... :-) Mindenkinek előre is köszi.

ON:
Nekem is volna pár kérdésem Robi bácsiról:
- Amikor nem szerepel nyilvánosan, akkor hogy hordja a haját? Nehogy azt mondjátok nekem, hogy otthon, "civilben" is minden nap tupírozza! Ez esetben már rég kihullott volna a sok vegyszartól.
- Szerintetek Rob és Mary miért nem akarnak gyereket?

Album verziók vs koncert verziók:
Nos, én az élő lemezek közül csak a Parist ismerem, véleményemet elsősorban erre alapozom.
A 100 Years és a Figurehead élő verziója szerintem nagyon klassz, megkockáztatom, az albumverziónál is jobbak (ne feledjük, 1993-ban a fiúk már nagy múlttal rendelkező, érett zenészek).
A Play for Today-jel is ez a helyzet (a közönség "vokálja" nagyon hangulatos!).
A Dream Tourt tekintve is hozhatók ilyen példák. Például a bécsi Bloodflowers (a dal) szerintem jobb az albumverziónál. Valahogy a szintik jobban el vannak találva. Őszintén szólva ezért a dalért már sajnálom, hogy nem lehettem ott Bécsben. Lehet, hogy elsírtam volna magam rajta, annyira jól sikerült. Viszont a Disintegration szerintem sajnos elég gyengére sikerült, meg sem közelíti az albumverziót (még mindig a bécsi koncertről beszélek). Véleményem szerint elmondható, hogy a dalok többsége élőben legalább olyan jó, mint a lemezeken. Nagyon tudnak a fiúk! Bár megjegyzem, Robert néha (ritkán!) hamisan énekel vagy elfelejti a szöveget. Például a bécsi Trust szerintem kifejezetten hamisra sikeredett. A There is No If-nél pedig eltévesztette a szöveget (ha jól emléxem). Mégis, jó volna egyszer ott lenni egy Cure koncerten...

Woodpaul

bat66 Creative Commons License 2000.09.08 0 0 486
A playfortoday és a forest mindenképpen jobb koncertverzióban.
Előzmény: Szigi101 (485)
Szigi101 Creative Commons License 2000.09.08 0 0 485
Bocsánat, talán túl óvatosan tettem fel a kérdést. Tehát: Olyan sázmokra vagyok kiváncsi, amelyek nektek egyértelmüen jobban tetszenek albumverzióban, mint live verzióban, illetve fordítva: egyértelmüen jobban tetszenek albumverzióban, mint live verzióban.

Én, mint kezdö Cure-os, csak a Concert-et és a Show-t ismerem, ezek alapján:

Ami szerintem sokkal jobb albumverzióban:

High, Just Like Heaven, Fascination Street, From The Edge To The Deep Green Sea

És ami szerintem live verzióban sokkal jobb:

Shake Dog Shake, Primary, Give Me It, A Forest, Open, Trust, Doing The Unstuck.

Mi a Ti véleményetek?

Előzmény: Szigi101 (480)
Zero Creative Commons License 2000.09.07 0 0 484
nekem a just like heaven koncertverziója nagyon tetszik. nem tudom, melyik lemezen van, mert hozzám egy jugó kalóz cd bonus track-jeként jutott el. a többi szám nem live...
z.
Előzmény: Törölt nick (481)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.07 0 0 483
10 koncertalbum > Szerintem Robert utóbbi nyilatkozatai alapján - amelyekben arról beszélt, hogy mennyi gond van a kiadókkal, és már hogy várja a szerződések lejártátami a Bloodflowers megjelenésével meg is történt - egyértelmű, hogy a kiadók teljes kiiktatásával akarja megjelentetni a lemezeket,gondolom a Five Swing Live mintájára a www.thecure.comon keresztül. A másik dolog, hogy 10 koncertalbum kiadása egy olyan zenekarnál, ahol még a stúdióalbumoknál is fanyalog a kiadó, hát... nem hiszem, hogy belemennének.

G****

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.07 0 0 482
Még valami.
Nem akarok finomkodni, de szerintem ne becsméreljük egymást!
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.07 0 0 481
Szigi > Kérdésedben a válasz: általánosságban ezt nem lehet megítélni. Vannak viszont olyan számok, melyeknek (szinte) mindig a koncertverziója jobb, ilyenek pl.: A Forest, 10.15 Sat. Night, Kyoto Song, One Hundred Years.

A "halálmadarak" szerintem is kihaltak, úgy 7-8 éve... Vagy nem?
Aki meg a halálvágyát zenében akarja viszonthallani, hallgasson Joy Division-t.

10 koncertalbum – kíváncsi vagyok, mit szólnak hozzá a kiadók!!! Bár lehet, hogy csak rendelhetôk lesznek, a Lost Wishes-hez hasonlóan.

Jelentéktelen apróság: nem tudja valaki véletlenül, hogyan tört el Robert orra? A '84-es fotókon még egyenes, aztán már nem...

Üdv,
Flare

Előzmény: Szigi101 (480)
Szigi101 Creative Commons License 2000.09.06 0 0 480
Sziasztok! Volna egy kérdésem, ami már régóta foglalkoztat: Szerintetek ÁLTALÁNOSSÁGBAN az albumverziók vagy a live-ok jobbak? Pl. gondolom, hogy a Doing The Unstuck live-ja jobban tetszik az embereknek, mint az albumverzió, de pl. a From The Edge-nél vagy a High-nál már nem ezt érzem. Mi a Ti véleményetek?
Előzmény: Justin (479)
Justin Creative Commons License 2000.09.06 0 0 479
Üdv mindenkinek!
Most mincs időm elolvasni a dolgokat,csak közkinccsé szeretném tenni,hogy az MCD-ben a nyugatinál a Wild Mood Swings 1599 Ft!!!!!!!!!!!!!Legalábbis tegnap annyiért vettem.

Üdv
Justin

Bloodflower Creative Commons License 2000.09.05 0 0 478
Hihetetlen, hogy így nekiestek patronának....

patrona> ne is foglalkozz velük. nekik van miből kinőniük!

patrona Creative Commons License 2000.09.05 0 0 477
Lusti: Erről a témáról már írtam vagy ide, vagy a Dark topicba, már nem tudom. Keress vissza egy picit mindkettőben! De azért röviden ismét visszatérek rá:
Én nem vagyok sem Dark, sem Cureos, sem egyéb ilyesmi. Én Modeos vagyok, és úgy is öltözködöm(kockahaj, bőrkabát, bakancs, stb), de nem ettől tartom magam Modeosnak!! Engem ugyanúgy érdekel a szövegek értelme, a dolgok miértje, stb. És ha valakinél a kinézet párosul az értelemmel, azt nincs jogotok leszólni!!!
És nem azért öltözködöm így, hogy feltűnősködjek, vagy hogy hasonlítsak Davere. Egyszerűen tetszik ez a stílus, és jól is áll nekem. A fekete szín meg ráadásul a kedvencem, és nem a "depissége" miatt. Nem kéne ennyire álltalánosítani, és ez mindenkinek szól!

Zann: Köszi a felvilágosítást! Bár nem kellett volna messzire mennem infóért, hisz a barátnőm ismeri a zenekart, bár ezt csak most tudtam meg........:-))))

Gallup: Köszi a tudod mit!:-))))

GÁBOR: Én inkább arra nem pazarlom az időm, hogy veled foglalkozzak!

break2 Creative Commons License 2000.09.05 0 0 476
azert mert valaki tizeneves lehet jo izlese

nekem pld az volt.

:-)

Előzmény: Törölt nick (473)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.05 0 0 475
patrona > Megfigyelted már, hogy ahol megjelensz, ott azonnal esni kezd a színvonal? Én személy szerint szarok rá, hogy mit gondolsz az évszakokról, valamint hogy mivel égeted magad más topicokon. Szerintem ahhoz, hogy képet alkosson rólad az ember, az is bőven elég, amit itt nyújtasz. Ha nem tudsz valami témába vágó hozzászólást írni (azt senki nem várja tőled, hogy értelmes is legyen!), akkor javaslom, hogy fordítsd másra az időd.

gallup > Jól értetted a hírt. Mellesleg a 10 koncertalbumról pár hete már volt szó ezen a topicon.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!