Előzetes terveimmel ellentétben sajnos nem tudtam kimenni a meccsre, de ahogy olvasom az újságot, meg a beszámolót, jó derbit hagytam ki. Talán majd legközelebb összejön.
Ferenczi mintha mostanában nem hagyná otthon meccsek előtt a góllövőcipőjét. :) Nem kellett volna még ennyire se bántani a srácot, valahol sejtettem (vagy csak akartam sejteni :)) hogy rátalál magára.
Ez a mostani volt a legjobb meccs idén amit láttam. A Győr is jól játszott, ezért még értékesebb a győzelmünk. Nyomtak a fiúk mindkét oldalon rendesen, végre iram is volt, szóval grat a srácoknak. Az elsó gólunk előtti 5 perc nem volt semmi.
Rednicet a visszarúgásért valszeg el fogják tiltani, de ha így lesz, akkor se szólhatunk semmit, mert tényleg csúnya volt.
Hónapokkal ezelőtt, éppen egy Győr elleni mérkőzés előtt szenvedett súlyos sérülést az egykori győri védő, Győri János (csak úgy hemzsegnek a ?győriek?). Jelenlegi csapata az MTK pénteken újra az ETO-val játszik fontos mérkőzést, tehát adott a kérdés: hosszú kihagyás után megérett-e az idő a visszatérésre a sérülésből felépült védőnek?
- Lassan már aktuális lenen a visszatérésed a csapatba, ráadásul pont korábbi klubod, a Győr lesz az ellenfél pénteken?
- Lehet, hogy pénteken már pályára léphetek, de nagy reményeket azért nem fűzök hozzá. Az előző mérkőzésen már leültem a padra, jó lenne, ha ezúttal már be is állhatnék. Ha jól megy a csapatnak, esetleg két-három góllal vezetünk, akkor elképzelhető, hogy bizalmat kapok, mert az igazat megvallva még nem vagyok olyan állapotban, hogy egy szoros meccsen játszhassak. Éppen azért akkor sem szólhatok semmit, ha a cserék közt sem leszek.
- A tartalék közt már néhány hete rendszeresen szerepelsz. Ott hogy megy a játék?
- Egyre jobban, de azért még nem az igazi. A lábammal már nincs semmi gond, de még nem értem utol magam fizikálisan. A harmadik meccsemen volt egy mélypont, amikor éreztem, rengeteg meccsre van még szükségem, hogy sorozatban végigbírjam a találkozókat. Az éles mérkőzések közben szükséges dinamikus mozgás teljesen más, mint mondjuk a hosszútávfutás. Elképzelhető, hogy a téli szünetig hátralevő fordulókban már nem játszom, hiszen nagyon nehéz meccseink lesznek, és nem érdemes kockáztatni. Lehet, hogy a meccshiány miatt nem tudnék megfelelni a várakozásoknak, az pedig hosszú távon csak hátrányomra válna, hiszen semmi jó nem származna belőle, ha a korai visszatérés miatt csalódást okoznék.
- Ezek szerint nem vagy egy türelmetlen típus.
- Dehogynem! Már hónapok óta nem játszom, edzek a többiekkel, aztán mint szurkoló, leülök a lelátóra, és biztatom a csapatot. El lehet képzelni, milyen rossz ez a szerep. De most már túltettem magam ezen, és várom, hogy eljöjjön az én időm. Szerencsére Egervári Sándor nemcsak szakembernek nagyon jó, de pszichésen is sokat tud segíteni, és maximálisan odafigyel arra, hogy sérülés után a megfelelő módon szokjak vissza a meccsterheléshez.
- Igaz rangadóhangulat van az öltözőben a Győr ellen, vagy ez is "csak" egyike a meccseknek, amit hozni kell?
- Természetesen nem hagyhatjuk figyelmen kívül a Győr folyamatos jó formáját, ezért fontosabb találkozó lesz, mint általában. Ha valaki, akkor én tudom azt, hogy Győrben milyen magas színvonalú szakmai munka folyik, hiszen Győrben még Tamási Zsolt volt a pályaedzőm, aki egy nagyon tehetséges, jó szakember. Kiderült, hogy a nyáron igazolt külföldiek sem csak a létszám feltöltésére voltak jók, hanem nagyon hasznos játékosok. Úgy látom, hogy Tamási Zsolt nagyon sokat tanult Garami Józseftől, hiszen hasonló taktikát dolgozott ki, mint a Fradi jelenlegi trénere. A pénteki is olyan meccs lesz, mint az Újpest elleni volt, azaz elsősorban nem a látványos játékra, hanem az eredményességre kell törekednünk. Úgy érzem jobban felkészült, erősebb csapat az MTK, mint a Győr, ezért győzni kell pénteken, remélem úgy, hogy néhány percet én is játszhatom.
Bokor Péter
Kedden avatják fel Hidegkuti síremlékét
Hírforrás: www.BORSODILIGA.hu
Budapest, november 12., 16.20
Az avatásra délelőtt 11 órakor, az Óbudai temetőben kerül sor.
Az Aranycsapat és az MTK legendás csatárának emléket állító sírkövet Fülöp Ferenc, az MTK Hungária klubigazgatója és Bozóky Imre avatja fel, de a ceremónián ott lesz a GyISM és a MOB képviselője is.
Mint ismeretes, a legendás Nándi bácsi, az "Öreg" február 14-én, életének 80. évében távozott közülünk.
Nem tudjátok, hogy most is ingyenes lesz-e a pénteki meccsre a hátsó bejáratnál a belépés?
Kimennék a Győr elleni meccset megnézni. Remélem Bélus rúg már 1-2 gólt.
(Egyébként Béla még edzhetne. Elég gyér volt az a belemenés Tomicba :-)). Bocs...)
A lejtőben benne volt a játékvezető és a közönség is. Én nem voltam Debrecenben, de ezt egy Loki szurkolótól kérdeztem meg, ő mondta úgyhogy lehet benne valami.
A második félidőben az összefoglaló alapján teljesen passzívak voltunk, tényleg elég volt az X.
Dragan kapufája előtt csodálatos támadás volt
A pénteki meccsel kapcslatban Perictől egyenesen FÉLEK, főleg ha Elek is játszik
Hm, Te ennyire átlátod a magyar focit? Szerintem egy 5-0 győzelem ugyannyira benne van, mint egy zakó. Azért én bízom a fiúkban ...
Pénteken nagyon jó meccs lesz szerintem, az ETO is jól megy, nekünk pedig otthon MINDEN meccset meg kell nyerni. Szerintem kulcskérdés lesz, hogy Szanyó ne tudja túl gyakran átvenni a labdát, és Pericnek (akinek az NS 5 osztályzatot adott, miközben a Győr legjobbja volt) ne hagyjunk teret a futásra. A védelmüket szerintem a földön lehet a legjobban megverni, mert elég magas srácok.
Dragan célozhatott volna egy kicsit jobban is Debrecenben. Tényleg, volt valamelyikőtök lent? Érdekelne, hogy Sanyi bácsi miért látta lejtősnek a pályát.
Ne csináljunk már úgy, mintha az MTK-ban nem lenne benne az orbitálisan szánalmas szenvedés lehetősége bármilyen huszadrangú csapattal szemben, főleg, ha nincs Illés.
Teljesen komolyan egy ezresbe fogadok bárkivel, hogy nem jutunk tovább.
Én is valami hasonlóra tippelnék, szerintem Komlósi fog kikerülni. Elől annyiban más, hogy az Újpest ellen, eltérve a korábbi taktikától egy csatárral játszottunk és 5 középpályással (Cicó lenne az 5.) Szóval 1-3-1-5-1 lenne a rendszer egy baromi erős középpályával, ami megjátszathatná elől a csatárt, aki pedig ha nem tud semmit kezdeni a labdával (és ez Ferenczinél igen gyakran előfordul) visszajátszhatja azt akár Illésnek, Zavadszkynak, Czvitkovicsnak.
Hogy hol fog játszani azt nem tudom, én csak a saját elképzelésemet tudom leírni (nem hiszem, hogy így lesz). So, az európai tendenciát követve és Győri Jani képességeit szem előtt tartva én az egyik középső védőnket (Mico, Ádám) áldoznám fel, és a 3-1-4-2 rendszerben Jani lenne az a bizonyos 1, aki szűrőből irányíthatná a középpályát. Hátul a Monyó, Smilja, Füzi, középen a Zava, Jezdi, Illés, Rednic, elöl meg mondjuk Pista és Dragan.
Hát ennyi.
Itt beszélünk mindenféle műesésekről és labdaelrúgásokról, aztán csak az 1-0 lal azt értük el, hogy azanos szinten vagyunk a Tápiószecsővel.
Más.
Volt egy interjú Győri Janival és Egervárival, hogy mikor fog visszatérni a védelembe. Az edző azt mondta, hogy nem fogják siettetni, mert túl nagy érték. Talán az ősszi szezon végén pár meccsre beszáll csereként.
Kiváncsi vagyok Győri Jani visszatérésével hogyan módosul az összeállítás, ki marad ki és ki játszik majd más poszton. Szerintetek?
Visszanézve az összefoglalót, azért más lett a véleményem, mint a meccsen. Sajnos tényleg les volt a gólunk előtt. A Rednic sárgája viszont abszolút igazságtalan, nem történt szándékos labdaelrugás, rosszindulatú volt a bíró. És az első félidőben Rósa többszőr tényleg elrúgta a labdát, azért jogosabb lett volna a sárga. Egyébként mind a két oldalon volt elmaradt piros lap, Szmiljanicsot és Rósát nyugodtan kiállíthatták volna, durva és szándékos szabálytalanságokért. A Juhos hülyeségéről meg csak annyit, hogy többszőr ítélt félig. Azaz lefújta, amikor Illést utolsó emberként az egyik védő felrúgta, de nem adott piros lapot, csak sárgát. Ha szabálytalanság akkor piros. Kovács második esése (és talán az első is) tényleg tizenegyes volt, bár előtte meg kezezett, azelőtt meg lesen volt. Viszont, ha egyiket se fújta le, akkor meg sárga műesésért Kovácsnak. Teljesen tipikus a magyar bírókra, hogy nem merik alkalmazni normálisan a szabályokat, csak belátásuk szerint. És a sárgalap, az nem egy gyenge piroslap, azaz piroslapos szabálytalanságért, ha nem annyira durva, nem kell csak sárgát adni. Egyébként szerintem nagyon jó meccs volt, szinvonalilag nulla (amit már megszoktunk), de nagyon izgalmas. Olyan jó meccsen meg, mint a Dunaferr elleni, régen nem voltam, baromi jól szórakoztam végre egyszer. A Debrecen elleni meccstől félek, vidékre megyünk és ez idén sok jót nem jelentett eddig. Debrecenben pedig minden évben nagyon megszenvedünk.
Puhl jó volt, de főleg amiután a Vb döntött vezette, mert akkor megnött a tekintélye is volt a pályán és igy már könnyebb volt.
CSak ismételni tudom magam ha valami nem tetszik akkor "Csinálj forradalmat" politikai szlenggel szólva. Kritizálni a legkönnyebb.Nem tudom mi a te munkád, de ha én egész nap ott ülnék mögötted és basztatnálak, akkor te is azt javasolnád hogy akkor csináljam én ha jobban tudom
Nem??
Figy, tudom nem minden bíró nem hozzáértő, de jelenleg amit én (és nagyon sok más szurkoló) látok, hogy az NB1-es keret bírói között sok olyan található, aki bíráskodás helyett egyszemélyes show-t rendez a pályán, és meccsről-meccsre folyamatosan "gyönyörű" tévedéseket produkál. Nem azt mondom, hogy nincs normális bíró, én személy szerint bíróként pl. nagyon sokra becsültem a Puhl Sanyit, csak azóta, hogy ő befejezte, sajnos nagyrészük nem pályára való.
Tudom ajánlani a BLSZ-ben induló tanfolyamot.Elvégzed és ha jó vagy akkor 3-8 év 5-6-7-ik vonalbeli meccsvezetés különböző gladiátorképzőkben és már fel is kerülhetsz az országos keretbe, ott még eltöltesz 4-5 évet és akkor vezethetsz esetleg NB1-ben, de addig is hallgatnod kell a sok parasztot aki leköp,leparasztoz,fenyeget,anyáz,dobál,stb.,stb, mindezt büntetlenül.Fogadom, ha ezeket mind veled tennék a civil életben akkor megvernéd,feljelentenéd,vagy mittudom én mit csinálnál velük, de a pályán semmit nem tudsz tenni a közönség ellen.
sok sikert
"Nem tudom, én csak 1 meg nem adott érvényes MTK gólra" amit a tévében - krézy kivételével - mindenki látott, hogy tényleg les is volt.
"Nem voltunk jobbak az Újpestnél, csak nektek van egy töketlen edzőtök aki nem tud cserélni....neki köszönjétek a vereségeteket, ne a Juhosnak..."
Ezt - sajna - jól látod. És nem csak a cseréket rontotta el, hanem sokmindent mást is. Ennek ellenére a lerántásért meg a lökésért adjon tizenegyest, mert az van a szabálykönyvben!
Olyan bírót nem tudok mondani, aki MTK-párti lenne, de ezzel semmi baj nincs, egy bíró legyen pártatlan...olyanra is csak 1-re emlékszem, aki meccset csalt el ellenünk és még vezet (Juhos MTK-Győr 2-4), viszont a jelenlegi bírói keretben a bírók nagyrésze töketlen félvak és nem bírónak való...(Hanacsek, Bede stb...)
Minden pályán megy a "mocskos csalózás", gyakran indokolatlanul persze, de a szurkoló már csak ilyen...ez minden pályára igaz.
Talán ha lennének normális bírók, akkor nem szídnák őket ennyire....
"Pont a Juhos nem...."
meséld el nekem, hogy nektek ki mtk párti a jv. közül, mert én nem tudok olyanról aki megfelel az elvárásaitoknak hacsak nem nyertek 1-2 illés alibi góllal, de még olyankor is mocskos csalóztok
Egy jó védőnek fel kell mutatnia bizonyos stabilitást, amivel Ádám egyáltalán nem rendelkezik. Mindig, amikor hozzá kerül a labda, elkezdek félni, mert az ember sose tudhatja, milyen baromságot fog csinálni. Ezenkívül lassú, gyakran rosszul helyezkedik és szvsz kirívóan rossz az ütemérzéke. Nem tartom MTK szintű játékosnak, ha ez még jelent bármit is.
Hrutka nem eladó?