Keresés

Részletes keresés

PETYUS Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1800
Meg magamat is, de nincs mivel.
Előzmény: Foeniculum V (1799)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1799
Szeretnél felvidítani talán...?
Előzmény: PETYUS (1796)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1798
????

(ez most nem esett le nekem)
Előzmény: PETYUS (1796)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1797
Dianás cukorkát 20 éve nem ettem:), most kipróbáltam újra, hogy olyan-e még mint régen. Meg ennyi alkoholmennyiséget még elvisel a szervezetem:)))))
-----------------

Egyre sem. ;)
Nem gondolod?
Még áram sem lesz. Bár fazekazni lehet áram nélkül is , de internet nincs áram nélkül...
Meg amikor már a 'Titanicból ugrálunk ki' akkor már nem lesz semmi.

Persze a közeli jövő azért még mást mutat. És valóban a jelen gazdasági válság átalakítja az erőviszonyokat is

Na épp Olimpiáról beszélnek már megint a tv-ben.
Előzmény: tnsnames.ora (1795)
PETYUS Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1796
> dianás cukorkával vidítom fel ...

Megvan hogy mit nem vettem!
Előzmény: Foeniculum V (1794)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1795
>No, de dianás cukorkával vidítom fel magamat éppen ;)))

Jajjjjj! Én mindig kiköptem, ha véletlenül ilyen került a számba.

Mondok neked valamit
==============

Szerinted egy ilyen-olyan összeomlás/felfordulás után hány adatbányászra lesz szükség? És hány fazekas mesterséget (is) tudóra?

;)
Előzmény: Foeniculum V (1794)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1794
Nem. Tegnap óta valahogy megint minimumon vagyok:(
Lehet, hogy figyelnem kellene a bioritmusomat?!
Ez a jövőkép pedig most méginkább lehangolt.

No, de dianás cukorkával vidítom fel magamat éppen ;)))
Reggel vettük. Már rég ettem ilyet, most pedig megláttam... :)
Előzmény: tnsnames.ora (1792)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1793
Gyorsan "kiélem" magam a topikolásban, hogy holnaptól minden idegszálammal a munkámra tudjak összpontosítani.
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1792
Itt vagyok. A peak oil topik nagyon pörög. Sőt írtam levelet Zsoltnak is.

Mindig tudsz meglepetést okozni. Miért kedvetlenedtél el? Én vagyok az oka?

A sorozatot ismerem, meg is van, ha jól rémlik ;). De még nem láttam. Kérdés mikor fogom.
Előzmény: Foeniculum V (1791)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1791
Itt vagy még?
Nagyon elkedvetlenedtem. Kicsit pozitívabb téma ezért, amiről korábban beszéltünk:
Hugh Laurie Valóban angol színész, és eszembe jutott, hogy pl. a "Fekete vipera" (Blackadder) c. sorozatban is szerepelt annakidején.
Előzmény: tnsnames.ora (1790)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1790
Madáchról elhiszem, hogy ekkora koponya volt. Az az Ember tragédiája, azért nem semmi mű, lássuk be!

Pont ezért vettem elő az egész "remény"-témát a másik topikban, egynapi gondolkodás után, mert az irdatlan nagy topikban irgalmatlanul kevés szó esett róla (ahogy bennem lecsapódott). Akkor is inkább csak implicite.
Előzmény: Foeniculum V (1789)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1789
Köszi, bár nem kiegészítésnek szántam, csak úgy.
Különben, ha jól értelmeztem, te is valami hasonlót fogalmaztál meg a másik topikban aztán...(?)

Ha az ember nem bízna a jövőben, értelmetlenné válna az élete.
Különben HZs által felvázolt témáról valahogy az "Ember tragédiája" utolsó színe jut folyamatosan eszembe: az eszkimók rész: 'túl sok az eszkimó, kevés a fóka.....'

Mondhatjuk, hogy Madách már akkor látta a jövőt? ;)

Gazdasági válságok idején így is megnő az öngyilkosságok száma, ez a lehetőség-felvázolás pedig a labilis egyéneknél még ráerősíthet.
(mindegy, valahogy nem szeretnék ezen töprengeni többet, mert elveszi a kedvemet)

(lehet, hogy az utolsó előtti szín)
Előzmény: tnsnames.ora (1788)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1788
Abszolút jogos: mindennel egyetértek a magam részéről, amiről írsz.

Én csak azt akartam hangsúlyozni, hogy a jó meglátását ne zárjuk ki a nagy globálpesszimizmusban. Nem többet nem kevesebbet.

Kurundzsija-féle Titanic-írás (összeomlás modellezése), meg pont arról üzen (nekem), hogy a jelek, a lefutások sejthetően sokfélék lesznek. Amibe a legcsúnyább éppúgy beletartozhat, mint a végsőkig kitartó hidegvérű cselekvés, vagy mint a legcsodatelibb történés (direkt nem legcsodásabbat írtam, közhelyektől elszakadni vágyás céljával)

A többi kiegészítésed, meg valóban és nagyon jól kiegészít...
Előzmény: Foeniculum V (1787)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1787
Elolvastalak.
Számomra ez kezd túl bonyolulttá válni. Nem tudok hozzászólni, főként nem érdemileg is vitázni a témában.
Csak reménykedek, hogy valahogy csak megoldódik a probléma, hogy talán ennyire nem is óriási, mint ahogy felvázolták...

Sajnos sok jót ezek alapján nem látok, mert én sem tudom elképzelni, hogy az egyén felülkerekedjék önnön érdekein a köz, egy nagyobb átfogó érdek kedvéért.
Biztosan érdemes, sőt szükségszerű odafigyelni erre a témára, de megoldani én biztosan nem fogom tudni. Nyilván a magam módján odafigyelek, de ezt már egy ideje amúgy is teszem, és igyekszem a saját fogyasztásomat csökkenteni, optimálisabbá tenni. A figyelemfelkeltést nagyon fontosnak tartom, de a túlzott mértékű elrettentés nem biztos, hogy célravezető. Az embert még depressziósabbá teszik vele, méginkább az élvezetek felé fog fordulni, és lehet, hogy ezáltal nem ,hogy lassítani, megállítani nem tudja a folyamatot, hanem felgyorsítja...mint az alkoholista, aki egy idő után már kijózanodni sem akar, csak részegen meghalni.

A Titanicos hasonlatodról is az jutott eszembe, amikor a pár együtt akart meghalni a szobájában (Titanic ügyben nem vagyok tájékozott, még a filmnek is csak a reklámját láttam, de azt hiszem volt ilyen rész). Lényeg, hogy az ember egy idő után már nem megmenekülni akar, hanem addig élvezkedni, amíg még él, tudatánál van...

Nekem most épp ez kezd lejönni a dologból...kissé elkeserít, de én hajlamos vagyok a hirtelen hangulatingadozásokra. És magamból kiindulva egy ideig mindig küzdök, de, ha ez hosszabb időn át sikertelen, megunom és akár az ellenkezőjébe csapok át tetteimmel (talán mérgemben, csalódottságomban) és úgy gondolom, hogy az emberek nagyrésze, hasonlóan viselkedik.
Úgyhogy ezzel az elriasztó jövőképpel akár még rontani is lehet a helyzeten....
és épp az ellenkezőjét elérni annak, ami az eredeti cél volt.

Lehet, hogy oltári nagy butaság amit most itt leírtam, de azért érdemes szerintem egy ilyen lehetőségen is elgondolkodni...
Előzmény: tnsnames.ora (1786)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1786
Na csak kipréseltem magamból az ominózus hozzászólást. Döcögösebb lett, mint szerettem volna, de legalább kinn van.

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=87162101&t=9105736
Előzmény: tnsnames.ora (1781)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1785
Én inkább úgy akartam ide beírni, hogy győzött Nadal!
Én is néztem az utolsó menetet.
;)
Előzmény: tnsnames.ora (1784)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1784
Kikapott Federer.... Láttam az utolsó menetet. Nem sok örömöm volt benne :o(
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1783
Hát jó munkát neked, és várunk vissza!
Igen, meghallgattam a Tavaszi zsongást, és (szerintem ismertem is) valóban tetszett (bár a zongorával nekem is volt gondom, én nem a belinkelt felvételt választottam volna)

[és féltékeny leszek, ha más lányokkal úszol egy sávban;))) ]
Előzmény: tnsnames.ora (1781)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1782
Na most látom, az élet annullálta a tervezett hozzászólásomat: peak oil topikban ismét megszólalt BSM. Ez a Bor Sörmester srác fantasztikus tollal bír: nagyon jól ír: most legalább csomó minden sokkal jobban érthető vele kapcsolatban is.
Én csak azt az egyet nem értem már csak nála, hogy miért rossz műfaj a topikolás, miért "lehetetlen" ilyetén formában valami jót és értelmeset kikristályosítani.
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1781
Megjöttem az usziból, és olyan izomlázam van, mint még soha úszás után. Lehet, azért mert a sávomban egy gyönyörű és elképesztő kisugárzású lány úszott velem "párban", és ösztönösen is szépen akartam úszni nemcsak hatékonyan. :o)))) /Azt is ki lehet találni, ő választotta-e az én sávomat, vagy én az övét.... ;)/

Viszont holnaptól előreláthatólag egy hétig nem leszek. A progim egy hét futás után holnapra köpi ki az adatait, amit elemezni fogok meglehetős intenzítással, és nem akarom, hogy itt az indexes gépszíj elkapjon. Hihetetlen mennyi időt el lehet tölteni csak itt az indexen is (meg folyományaként).

Tervezek még egy nagyobb hozzászólást ma a lányoknak ide is meg a peak oil topikba szólóan is (közösen). Kiváncsi vagyok összejön-e.

PS: Dárga Köményke! Hallottad/láttad a klasszikus zenei topikba linkelt Sinding Tavaszi zsongást? Szerintem csipáznád, ha már így szóbakerült. :o)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1780
http://wm1-cm.edgestreams.net/f7/fc/f7fcca6ca625ac838e847ba89452b1b4-43a1f9be.asf?auth=caEdubFdZdFcSdUamcTaIbDclccbVdWbMb.-bjHw4k-eS-Fwb&aifp=0001

http://wm2-cm.edgestreams.net/38/f7/38f75d9c6cb1eb574e7a35ad90b850b0-43a1f90e.asf?auth=caEaEaZcZbRdKcGabcrdXdwbwbdcFajaOd6-bjHw5C-eS-Fvc&aifp=0001

http://wm1-cm.edgestreams.net/94/a8/94a8a99f6f0cbcfc7b5bd93c1b1d0b91-43a1f94b.asf?auth=caEbncfbybhcKaNdmbhdWdvcraobuapcmdt-bjHw58-eS-Ixf&aifp=0001
Előzmény: Foeniculum V (1779)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.31 0 0 1779
Az első fenn van a honlapjukon is.
Előzmény: tnsnames.ora (1777)
PETYUS Creative Commons License 2009.01.31 0 0 1778
Ja, és azt még nem is írtam, hogy a rapszódia kétzongorás verzióját is hallottam élő koncerten. A zongorazongorát ugyanaz a Lányi Péter játszotta aki a fúvós változatban, a zenekarzongorát pedig az azóta elhunyt Thész László.
Előzmény: Foeniculum V (1772)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.01.31 0 0 1777
Pörög a topik:

Az én perpillanat legkedvesebb videóim a TSO-DVD-ről azok ezek, lásd alább. Az előbbi jó minőségben, zongorázás havazás közben, kölyökcicák, ilyesmik, utóbbi Pachelbel-kánon, sajnos nem a DVD-változat (képileg) a gyerekkórussal, de legalább zeneileg az.

Addig nézzétek, amíg fennvan! :o)

Trans-Siberian Orchestra - "Christmas Eve/Sarajevo - 12/24"
http://www.youtube.com/watch?v=alIcwofkrS8

Pachebel Christmas Cannon - TSO Trans Siberian Orchestra
http://www.youtube.com/watch?v=oHi_1u6h15s
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.01.31 0 0 1776
Na a TSO az alábbi - mint kiderült tradicionális - dallamot dolgozta fel. Köré épített ABBA-s feelinget, és a DVD-n egy szöszi énekli. Na most a youtube-os koncertvideókon nyoma sincs ennek (azon a pár darabon amit megnéztem). Még ebből az eredetiből hallatszik ki legjobban az ABBA-feeling. Lehet, hogy az ABBA-srácok is ismerték a nótát? ;)

Hark the Herald Angels sing
http://www.youtube.com/watch?v=LDPwNPAV6tA
Előzmény: tnsnames.ora (1771)
PETYUS Creative Commons License 2009.01.31 0 0 1775
> az eleje kicsit serceg nekem valami miatt

Lehet, hogy a húr zizeg a dob alsó fenekén.
Előzmény: Foeniculum V (1769)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.31 0 0 1774
Inkább belinkelem az egész oldalt.
Előzmény: Foeniculum V (1772)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.31 0 0 1773
Jaaaaaaa! (pirulós smiley/olyanom sajnos nincs)

Pedig tök érdekes lenne, ha gyorsítva lezavarnák:)))))
Előzmény: PETYUS (1770)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.31 0 0 1772
Idézet a MűPa honlapjáról:

>>>" Budapesten a március 26-i, Carnegie Hallban tartandó koncert anyagát adják elő, beleértve Gershwin kevéssé ismert, ritkán előadott Kék rapszódia és az Egy amerikai Párizsban két zongorára írt verzióit, valamint az I Got Rhythm című, zongorára és zenekarra írt variációkat." >>>

(A koncert febr. 4.-én lesz)

Ami miatt beírtam, Petyus által említett "kétzongorás" előadás.....!!!!!!!
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.01.31 0 0 1771
Meg akartam nézni az ABBA-s TSO nótát, de már leszedték a youtube-ról a videókat azóta, szerzői jogi okokból. Egyébként esélyesen a 3-ban lett volna, ami amúgy sem állt rendelkezésre.
Előzmény: tnsnames.ora (1451)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!