"A Red Eden-nek az eredeti Meilland neve GPT Eric TabarlyŽ (link!), sajnos tavaly nem tudtam a Szőregi Áfésztól venni, mivel nem volt nekik, de a Fráter úr megrendelte a Kordestől nekem.
A Kordesnél a Red Eden néven találod, a rózsaszínt pedit Eden Rose 85 néven.
A szőregi Áfésztól megrendelheted, de szerintem csak ősszel a rózsák felszedése után szállítanak (ha van), ami kb. október közepe."
Ezen felbuzdulva, a kordes oldaláról összegyűjtöttem 15 féle rózsát, amit szívesen emgrendelnék Fráter Úrtól. Hogy működik ez, tudnál segíteni?
Főleg futó rózsákról lenne szó, és persze az Eden rózsákról is:-))) (Lepkének ígértem, hogy ha találok, szólok, de nem találtam sehol)
Sziasztok! Nagyon régjártam erre, szerintem tán még hó volt... azóta folytron csak a kert... Továbbra is szilárdelhatározásom, hogy ültetek rambler rózsát a kertembe, már ki is néztem melyik fajta lenne jó. Egyelőre viszotn az a bajom, hogy fogalmam sincs honnan szerezhetném be. Tudtok esetleg itthon valami elvetemült kertészt, aki árul ilyesmit?
Sosem a számuk fontos, hanem a boldogság, amihez akár egyetlen rózsa is elég lehet - csak hát telhetetlenek vagyunk. Le is lassitok a "telepitéssel", mert igy nem jut idő mindegyikkel ismerkedni. Külön-külön szeretnék örülni nekik. Annak nagyon örülök, hogy szűrőként mindig szem előtt tartottam, hogy illatos legyen a "befogadott" tündér. Kellemes "klimát" alakitanak maguk körül :)))
Igen hasonló, már én is megcsodáltam a tiédet :) Nyílik még? Egyébként nincs túl erős illata, bár eléggé le kell hajonlni a födhöz ha szaglászni akarom, mert olyan pici.
1. Harfrisky (hát, nem is tudom, de szerintem pont olyan, mint a Kimono) 2. Lancome 3. Szendrey Júlia emléke 4. Árpádházi Szent Erzsébet emléke 5. The Rood Fairy 6. Tóth Árpád emléke
Nagyon kedves vagy, de még sohasem kísérleteztem rózsa szaporításával, bár ha jól emlékszem itt volt róla szó, vissza tudom keresni. De ha tudod a nevét, talán be tudom szerezni. Az e-mailem: asti55kukacfreemail.hu.
Sajnos lassan vége a nyárnak, így már mi is haza-hazajövünk... :-( Aztán szeptembertől indul a "szobafogság". :-(
Hoztam egy-két fotót az Árpád-házi Szent Erzsébet emlékéről (Márk G.), most leginkább (és szinte folyamatosan) ő virágzik:
Ő a kedvencem!
(A többi nyári fotót reményeim szerint még az idén megtalálom valamelyik CD-n, amelyikre lementettem a gépem, mikor a hackertámadás miatt újra kellett telepíteni.)
Gyönyörűek, különösen az a rózsaszín, szimpla virágú. Imádom az egyszerű virágú fajtákat. Évek óta Hugo rózsát keresek, de az általam ismert kertészetekben sosem hallottak róla.