Az apának joga van a többi apával együtt érdekképviseleti civil szervezetet alapítani, és lobbitevékenységet folytatni az országgyűlés előtt érdekei érvényre juttatása miatt. Ezen felül joga van személyesen az országgyűlési képviselőjéhez fordulni problémája orvoslásáért. Ezen felül kezdeményezhet polgári peres eljárást. Tegye!
"Ha egy gyereket is bántanak a családban, azt alapvetően a bántalmazott szülő (több mint kilencven százalékban az anya) mondja el a segélyhíváskor."
Ehhez képest néhány éve volt egy EU-s felmérés, kifejezetten nők elleni erőszak ügyében. Ott arra a kérdésre, hogy gyermekkorban bántalmazott nőket melyik szülú bántalmazta majdnem azonos volt a nemek aránya (férfi-nő: 50-50%).
Egyelőre csak az első részt olvastam, amíg melegítettem az ebédet. Több időm most nem lesz mert újra indulnak a projektek.
Az a "mondjuk Zsuzsa" nevű eset erősen elfogult, a pasit száműzte a pincébe, és csodálkozik, hogy konfliktus lesz belőle, meg befényképez a "mondjuk Zsuzsa" nappalijába . Ez egy közös otthon a nő meg kisajátítja magának és már úgy emlegeti, hogy az ő nappalija pasi meg húzza meg magát a pincébe. Milyen jogon?
"Én egyik kormányt se soroltam sehova, hogy melyik milyen ezt te írtad ne feledd!"
Igaz, nyafogó ellenzékről írtál ...
"Én olyan felvételeket láttam ahol székházat ostromoltak, gyújtogattak, és rendőröket dobáltak.
De ez nem CSBE téma-bocs."
Igen volt ilyen is, csak apró bökkenő, hogy nem ekkor estek le az azonosító számok.
Arra viszont fel lehet fűzni, hogy a CSBE kapcsán hasonló megy, hogy xy megverte a feleségét, ebből következik, hogy minden férfi potenciális elkövető, ahogy a székház ostrom utáni napokon bárkit meg lehet verni az utcán, mert minden ellezéki* potenciális székházgyújtogató.
Ezek most tényleg azt szeretnék, hogy közlekedési szabálysértés esetén a nőket ne lehessen megállítani, igazoltatni...?
Vagy mivaaaan….?????
Vagy esetleg azt, hogy ugyan megengedhető az igazoltatás, de a nőnek legyen joga hamis adatokat bediktálni, és szidni a rendőrt a foganatosított intézkedés miatt? :-D :-D