Kicsit máshogy tudom mint Tessloff, vagyis mi tapasztaltuk.
Lányomat már 2,5 évesen felvették oviba a TPS-ba. Annyi volt csak a feltétel, hogy szobatiszta legyen. Ráadásul csak délelőttönként volt az első időben, ebédre, aludni hazahoztam.
Kértek lakcímet is. A hivatalos lakcím meg nálunk csak annyi volt, hogy bementünk a polgármesterhez, elmondtuk, hogy a városban fogunk lakni. Lakcím kártya nincs, mert magyaro. EU tag. Abban nem vagyok biztos, hogy munkahelyi igazolás is kellett e a polgármesternek, de szerintem igen.
Ami lemaradt a helyhiany miatt szinte mindenutt kerik a lakcimigazolast. Ahol meg probalkozhatsz: creche familiale - csaladi bolcsode. Nem resze az oktatasnak igy valamivel lazabbak.
Nem akaralak elkeseriteni, de szinte biztos, hogy nem veszik fel a csemetet az oviba:
1 fel napos ovi nem letezik, az oktatasi rendszer nem olyan mint otthon. Itt az ovit iskolakent kezelik, max ebedre hazaviheted a csemetet de delutanra vissza kell mennie.
2 A legtobb ovi csak a 3. evet mar betoltott gyerekeket veszi fel.
A bolcsikkekl kapcsolatban sem biztatlak semmi joval, mikor mi arrafele laktunk sok terhes anyuka mar a gyerek szuletese elott 2-3 honappal beiratta a meg meg sem szuletett gyereket olyan nagy volt a helyhiany, ez lehet, hogy valtozott azota. Legnagyobb esellyel egy bebiszitter ugyeben jarhatsz sikerrel, viszont sok penzbe kerul
Kint élek pár hónapja Itt Cannes közelében párommal, és 2 éves nevelt fiammal. Egy Német ember villájába vagyok házmester hivatalosan bejelentve, de még nincs elintézve a hivatalos lakcimem. Párom januártól lesz szintén alkalmazott itt, s bejelentve is természetesen csak attól az időpontól.
Szeretnénk beíratni a majdnem 2 éves gyerkőcöt oviba egy kb. 4 órás időszakra naponta. Tudja valaki, hogy ennek milyen feltételei vannak, esetleg milyen költségekkel. Egyáltalán lakcím nélkül ez lehetséges egyenlőre?
Ha netàn van valaki, aki szintén unja, hogy ebben a topikban csak àllàskeresésrôl, kivàndorlàsrol van szò, itt lehet màsrol is csevegni franciaorszàgi magyarokkal:
Raklapos tételben (ahogy éppen gyűlik kb. negyedévente egy raklap) lenne nagyon kedvező áron új francia nyelvű könyvek, albumok, DVD filmek, számítógépes játékok vegyesen eladók tőlem Magyarországról, ha valakit érdekel kérem írjon.
36 eves no vagyok.5 hete erkeztem ,Limayben elek rokonoknal.Ez Parizstol 60 kmre van .Munkat keresek,takaritas,betanitott munka!Alapfokon beszelek franciaul!Konyhai munka is erdekel!A segitsegeket elore is koszonom!
Pékeknél vagy màs élelmiszer boltokban ki szoktak tenni aprò hirdetéseket. Fôleg azok vannak többen, akik keresnek bébiszitter àllàst. De ti is megtehetitek és beirhatjàtok azt is, hogy lehetôleg angolul is értsen. Egyetemeken is szoktak hirdetni. (En is igy talltam 29 éve egy munkàt :-)
Én szoktam Párizsban bébiszitterkedni, 8-10 eurót kapok, leginkább a családtól függ mert nem hivatalos cégenél vagyok, hanem ismerősökön keresztül találnak meg. Közvetítő cégeknél általában magasabb az ár hisz a bébiszitter ellenőrizve van, biztosítva, hivatalosan papírozva.
Aranyalma, így teljesen megértem, hogy nem küldted el.
Hát, én még nem tudom, hogy mikor lenne az óra, még nincs is leegyeztetve, csak gondolom, hogy egy bébiszittert sem 1-2 nap találni. Valahogy úgy gondolom, hogy egyik játékidőben kellene jönnie. Altatni nem tudom, hogy el tudná-e, és nem is akarom, hogy megpróbálja, mert nálunk ez egy eléggé következetes dolog, és nem akarom, hogy ezen változzon bármi is. Pici kora óta így alszik el (teljesen egyedül), ahogy most is, úgyhogy nem akarom, hogy egy idegen bezavarjon.
Amit ajánlottak tanár nem is lenne messze, gyalog, úgyhogy szerintem 2 óra altt meg is járnám a dolgot, és itthon is lennék.
Azt sem tudom, hogy hol lehet szerezni bébiszittert... Meg nem ártana, hogyha beszélne angolul. :-)
Az oké, csak miután mi a negyediken lakunk csk bizonyos írányokba tudom fordítani a tányért, ezért muszáj tudnom előre, hogy tőlünk lehetséges-e egyáltalán a vétel.
Csak teljesen véletlen tévedtem ebbe a topikba, és csak a festés kérdésre válaszolnék neked.
Mi nem olyan rég festettünk ki, szintén az volt, hogy párom dolgozott én meg itthon csináltam,
soha nem festettünk még, én meg főleg, mi úgy oldottuk meg, hogy mivel alacsony növésű vagyok :),
ezért hengerrel amíg elértem a dolgokat végig mentem a falakon, a tetejét meg párom ecsettel csinálta, illetve a plafont szintén hengerrel festette, vettünk hozzá ilyen telescopós akármit is.
Itthon nem volt olyan drága kb. 2000 Ft, így feltételezem, hogy kinn sem lehet az.
Még csak annyit, hogy mi dispersitet kevertünk be pasztával és azzal csináltuk, de persze így csak akkor jó szakértők szerint, hogyha csak tisztasági festésről van szó, tehát nekünk azt javasolták, hogyha a falak rosszak esetlegesen, akkor még glettelő anyagot is vegyünk és előbb gletteljünk. Szerencsére arra már nálunk nem volt szükség.
Dispersitbe vagy a hérára vagy a sima dispersitre márkákra esküsznek itthon a szakemberek, mi hérát vettünk. Nekünk tetszik a munkánk, teljesen jól lefedett mindent, azt mondjuk nem tudom, hogy kinn mennyire lehetséges ezeket a márkákat kapni.
Sok sikert hozzá, remélem hasznos infókat adhattam!
Hat ezt kerdezd meg egy irodában közvetlenül. De ha meló megvan , miért bonyolítod a dolgot, miért nem kötsz a céggel egy mondjuk 2 hetente megujitando szerződést? Az interimnek kb ez a lényege. Ameddig kellesz a cégnek dolgozol, utána pedig mehetsz máshová. A végkielégítés és stb mar be van építve az oraberedbe.
A furcsa hol ekezetes, hol anélküli írás a telefonom T9 szótára miatt van...
Az első alkalommal én is féltem idegenre hagyni a gyerekeket. Féltem, hogy ellopják őket és mire hazaérünk mar nem lesznek meg. Aztán megszoktuk és még jó is néha nélkülük elmenni vacsizni vagy moziba menni. szóval nem vagy aggódos, ez normális, de sajnos akiknekmnincs más megoldás csak ez marad.
Én csak azért nem kültdem el lányt, mert a gyerekek szeretik, nehezen talátunk volna mást. Most, hogy költözünk már azért nem kerestem másikat.
Ja és ráadásul mi megyünk érte és visszük haza ha végzett. Szóval ha valaki kicsit drágább, de nem kell hozni-vinni akkor az jobb.
Legyél mindig elérhető ha van valami akkor tudjál róla. Ha rövid időre mész el, akkor ne engedd, hogy utcára kivigye a picit, mert a lakás szerintem biztonságosabb. Ja és ne hagyd hogy a napirendedet felborítsa. Én hiába mondtam a lánynak, hogy a mieink már nem alszanak délután, ő lefektette őket. Ennek következtében jó estem volt, mert a megszokott lefekvesi időben persze nem aludtak el.
Probalkozz a "monocouche" festekekkel. Egy kicsit dragabbak de jobban takarnak. A henger pedig tokeletes megoldas, nem kell semmi kulonleges szaktudas hozza, festot hivni hacsak nem valami nagyon bonyolult a haz elrendezese felesleges penzkidobas. Hacsak nem kertes hazban laksz az antennaval vigyazz, mert lehet, hogy a hazkozosseg nem engedelyez nagyobbat.
Szerintem fr-ból elég nehéz német területen elhelyezkedni. Hacsak nem akarsz ott élni, de én ilyen munkaerő kölcsönzésről nem nagyon tudok. Meg úgy lehet hogy nemzetközi a cég és oda áthelyeznek téged dolgozni.
Az irodak meg ha egy orszagos halozat reszei lokalis jellegel dolgoznak. Az uzletkotoik az iroda kornyeken levo cegeket keresik fel. Ha egy iroda nem talal munkavallalot egy adott melora, akkor meghirdeti a halozaton belul. Ha Nemetorszagban akarsz dolgozni akkor vagy ott vagy a hatar mellett probalkozz.