Marosánnak szokása volt egy szóba írni, ami kettő?
Más, az eggyel alanti hozzászólásodhoz, amiben ezt írod: A fórumtársakat taní tani kell ám.
Ehhez egy idézet Tolsztojtól, aki ugyan messze van a topik eredendő tárgyától, de az olvasása soha nem haszontalan (ellentétben például ezzel a topikkal, ami időnként bizony az, tisztelet kivételeknek, satöbbi). A napokban úgyis szóba került itt Gorkij egy írása kapcsán, most akkor egy idézet a naplójából:
"Számomra egyre világosabbá válik, hogy minél kevesebb erővel, érzéssel és önálló gondolattal rendelkezik az ember, annál könnyebben fogadja be az átadott dolgokat. - A tanítás bizonyos fokig szintén hipnózis. Hisztériás állapotban megdöbbentően sikeres az elsajátítás utánzás útján. És a hisztériás emberek, akik nem rendelkeznek más gondolattal és érzéssel azokon kívül, melyek egy adott pillanatban fogva tartják őket, igen nagy hatással vannak másokra, és szintén hipnotikus hatást fejtenek ki. Ők is, mint az átmágneseződött vas, mágnessé válnak maguk is..."
Tolsztoj persze több mint fél évszázadig írt naplót (megszakításokkal), sokszor előfordult vele, hogy változott a véleménye, elképzelhető, hogy erről is mást gondolt élete különböző szakaszaiban. Mindegy is. Annyiban illik ide, hogy a hisztériás ember típusa - és ahogy látom időnként, az ilyen ember hatása - itt is jól tanulmányozható.
Magyar avagy zsidó költő.. Maga a kérdésfeltevés eleve rossz. Nem vagy-vagy, hanem is-is. Összeszámolható-e, h egy ember hány /mennyi számosságú/ hálózat tagja lehet.
Amúgy meg minden nicknek (meg)van, kialakul (az) arc(ulat)a, minősége, róla kialakul közvéle(mény)kedés, nóta benne: a vélekedőktől teljesen függően. Ha akarja, ha nem. Ha elismeri, ha nem. Hogy a stílusodra hajazzak. Szöszödön találjalak.
Szmájli-lánchegység, hogy fájjon.. :-) :-) :-) :-) :-)
igazad van jogos a felvetés. Mert ugye így írjuk: Mondd mit érlel annak a sorsa aki nem tud helyesen írni.
és, hogy a gyűjteményt gyarapíts-am, hass, alkoss és mindenki nyelvész lesz, e kis hazában.
Azt találtam ki, hogy a nickedet valószínűleg a Gördülő kövek nevű zenekartól irigyelted el, de mivel csak egymagad vagy a Gördülő Kő a helyes név. Így lett a Rolling Stones, egyesszámú Rolling Stone.
Én tisztelettel jelentem, dacára, hogy nem a valódi nevemen írogatok itt, attól még embernek érzem magamat. Továbbá, ha valaki valamiért lehülyéz akkor bevallom nagyon rosszul esik, még akkor is ha történetesen igaza van az illető neveletlen fórumozó polgártársnak. Persze erre mondhatod, ha ilyen mimózalelkületű vagyok, akkor inkább járjak a vasárnapi istentiszteletre, és ne egy olyan fórumon keresgéljek szórakoztató perceket, ahol elgázolhat egy figyelmetlen gyorshajtó. Természetesen ilyenkor: Ha egy úri userrel találkoztam, s bevert sárral: nem pöröltem, félreálltam, s letöröltem.
A fórumozás azért lett olyan közkedvelt, mert itt mindenki alkothat. Akinek a közlési vágy kikönyököl ablakából, leírja, itt megjelenik, aztán vagy elolvassák valakik, vagy nem, de ö megtette, amit lelke megnyugtatására meg kellett tennie. Mindegy, hogy ki ír meg egy hozzászólást, de annak meg kell jelennie, mert különben meggörbül az a gyémánttengely, de meg ám. Most néked magyarázzam?
Biztos vagyok benne, valami olyan kényszer hajt, hogy itt írogatsz, mert azt hiszed, ettől jobbá válik a világ és a tengely is egyenes marad. Én egész népemet fogom nem középiskolás fokon… és így tovább.
Ámdeviszont! A fórumtársakat taní tani kell ám. Nem móresre, hanem a szépre, a jóra, egymás megbecsülésére. Nem rombolni az énjüket, belegázolni a lelkükbe, beledöngölni az agyagba.
Ehhez képest egy kicsit lejjebb, már lerombolásról beszélsz. Nem is olyan régen, nagyon intelligensen kiigazítottad egy mondatomat, amiben teljesen igazad volt. Elbénáztam! Szóval a rombolás szó, egy folyamatos cselekvést kifejező ige, a lerombolás, meg egy befejezett múlt. Mert mit mondunk?: Lerombolták a Bastille-t mégpedig 1789 jul.-14.-én. Ma ott nincs börtön, az Opéra Bastille található a helyén. Karthágót is lerombolták, csak romok vannak, a só valószínűleg elolvadt. Na már most, a rombolás igét, igekötő nélkül, akkor használjuk, ha azt mondjuk, hogy a tenger folyamatosan rombolja a szárazföldet. Mondjuk Dover fehér szikláit a tenger, állandóan rombolja. Évmilliók óta, és még sokmillió évig így fog tartani. Eszterre, Fö Bundyra, Gondoljátok meg-re már senki sem fog emlékezni.
Azért lehet, hogy Babarcy Eszter összegyűjtött munkái London még megmaradt könyvesboltjaiban, a Magyar filozófusok polcán, még megtalálható lesz.
Fájó csalódásokat kerülhet el, aki elhiszi, amit most mondok.
Ja, ez is mennyire igaz.
Én meg azt mondom, hogy aki egy teljesen marginális kérdésben képes össze-vissza hazudozni, annak én egy szavát sem hiszem el, aztán legfeljebb fájdalmasan csalódni fogok.
Hadoválhatsz itt repkedő szekercéről, meg sírva vigadó holokauszt-túlélőkről, egyiket sem hiszem el.
Te akkor se látod a fától az erdőt, ha beleverik az orrodat, mint a kismacskáét az önnön piszkába.. Született hülye vagy, vagy inkább -ami rosszabb- annak tetteted magad.
A „született hülye” szintagma annyira gagyi, hogy elolvasni is szégyen, nemhogy leírni. Ócska parlamenti nívó.
Ugyanakkor az is igaz, hogy ez a mocskos szájú (értsd: primitíven faszozó) nick még mindig szólásmondást emleget, noha a „tizenkettő egy tucat” több, mit egyszerű (esetleg kissé sántító) szólás; ez speciel hibátlan, méghozzá minden ízében hibátlan nyelvi fordulat! Mert ismétlem: a tízes számrendszerben a tucat nem matematikai fogalom. A tízes számrendszerben vannak kerek számok, egészszámok, törtszámok, prímszámok, van mindenféle, csak éppen tucatszámok nincsenek. Ergo minden további nélkül lehetséges a tucatban tíz-tizenegy tucatlény, illetve egy-két nem tucatlény (feketebárány, kakukktojás, deviáns stb.).
A „tizenkettő egy tucat” tehát nem a „tucat” (gyufa) fogalmának „szólásmondás”-változata, hanem több annál. Nem csak egyedet, hanem viszonyt is minősít.
Találtam egy versikét a neten, A csönd hídja című filmből idézi valaki. Nem emlékeztem már rá, de biztosan benne van, illik a filmbe, persze én nem a művészi értéke miatt hozom ide (nincs neki), hanem mert jól jelöli a tucatlény, illetve a tucatság fogalmai közti fontos különbséget.
...Bárcsak a húgom lennél. Megtanítanálak arra, hogy bízzál magadban. Nem kell szégyellni, ha más vagy. A többiek nem olyan csodálatosak. Tizenkettő belőlük egy tucat. Belőled csak egy van. Ők mindenfelé mászkálnak, Te itt maradsz. Ők olyanok, mint a gyom, Te törékeny virág vagy!...
Csakhogy. Akinek a szemantikai érzékenysége nem terjed túl a „fasz”, „hülyefasz”, „ótvartetű”, „hazúúg”, „elmebeteg”, „pszichopata”, „szociopata”, „takaroggy a picsába” kifejezéseken, illteve azok „értelmén”, illetve mindezek néhány szinonimáján, annak a nyelvi finomságokról hiába magyarázol, maximum ennyit tud rá kipréselni magából:
Közben még eszembe jutott lépcsőházice, hogy az ünnep nem lehet tejes, ha Babarczy nem vesz részt azon a bizonyos orgazmusszínlelő stafétán. Nyilván semmi pénzért nem hagyná ki..., esélye is van, hogy elvigye a pálmát, node hogyan oldható ez meg, ha közben az árbocon lengedez republikánice?
Te akkor se látod a fától az erdőt, ha beleverik az orrodat, mint a kismacskáét az önnön piszkába.. Született hülye vagy, vagy inkább -ami rosszabb- annak tetteted magad.
Kedves Fő Bundy! ( hú, micsoda emberséges hang, rögtön elalélok magamtól) Tudom nem vagy szokva, legalább is itt a fórumon, hogy ily kedvesen szólítsanak, igaz nem is vágysz szívélyes emberi viszonyokra. A Te, éltető elemed a permanens harc, gyanakvás mindenkivel szemben.
Fájó csalódásokat kerülhet el, aki elhiszi, amit most mondok.
A fórumon nincsenek „emberi viszonyok”, s így értelemszerűen nincsenek „szívélyes emberi viszonyok” sem. Mégpedig azért, mert a fórumon emberek sincsenek.
Ha elég szépen, tiszteletteljesen kérsz, elmagyarázom, ha meg nem, akkor maradsz ilyen okos:)
Előzmény:Fő Bundy (15335)
Ez ugyebár egy kurvára szellemes „riposzt” akarna lenni (szegénykém), ugyanis én írtam itt egyszer hasonlót Tristének. Na de éppen nem azért, hogy Triste kérjen meg engem „tiszteletteljesen”, hanem épp ellenkezőleg: azért, mert olyan kérdést feszegetett, amelyre nem akartam válaszolni. Nevezetesen, hogy Radnóti zsidó költő-e volt, vagy magyar költő-e volt. Természetesen nem provokatív a kérdés (a fórumon – a fentebb leírtak értelmében – nincs provokatív kérdés), hanem ostoba. Ezért nem akartam rá válaszolni.
Elemeznéd Radnóti költészetét a magyar nép zsidó gyalázása szempontjából? Látod, nem használtam idézőjelet. S válaszolnál arra, ha szépen megkérlek, hogy Radnótit magyar, avagy zsidó költőnek tartod?
Kedves Fő Bundy! ( hú, micsoda emberséges hang, rögtön elalélok magamtól) Tudom nem vagy szokva, legalább is itt a fórumon, hogy ily kedvesen szólítsanak, igaz nem is vágysz szívélyes emberi viszonyokra. A Te, éltető elemed a permanens harc, gyanakvás mindenkivel szemben.
Előzmény:Fő Bundy (15334)
Szó sincs gyanakvásról. Harcról még kevésbé. Tárgyiságról van szó. Márpedig a fórumon a szöveg a tárgy. Ezért szövegeket egyeztetek szövegekkel, stilisztikai fordulatokat stilisztikai fordulatokkal. Nem érdekel, hogy személyesen ki áll mögöttük. Még Bayer Zsolt sem érdekel. Mint személy. Se megölni nem akarom, sem barátkozni nem akarok vele. Számomra Bayer is csak tárgy a fórumon. Babarczy is, Esterházy is, Almási Miklós is csak tárgy. A fórumon. Tudniillik ettől fórum a „fölhasználói” fórum.
Aztán, hogy volna-e olyan nick (szöveggazda) amellyel (akivel) személyesen is szívesen megismerkednék? Nem mondom meg. Merthogy semmi jelentősége. A fórumon ennek nincsen jelentősége.
(Reggel hatkor dartsvederbőlcsődörbőrbe behúzott vasas, cinkes, alpakkás, újezüstös és rezesbandák, klf. színesfémmentő alkalmi szövetkezések járják a falut és várost, vidéket és T. Anyát, lepattogzó, málló és ved(e)lő dallamokkal
ébresztik a zembereket. Az enekarok nyomában különféle alapítók, béltagok, céhek, D-listák, e-menágerek, f-ingerek,offshow és outSirzwinger társaságok cziffra szűrőkbe, esterházykba vagy
egyszerűbb nádasokba csíkos kertésznadrágokba öltözött elől és H-turuljáróságai vonulnak, élükön a csőd-őrök magisztereivel, palánta-tiberiseikkel, vessző-styxeivel, magonc-thesiseivel. A polgárok,
fékezhetetlen ünneplő és kisestélyi, valamint koktél vágyuktól sarkallva, oxizva, csizmaszárazva, körömpasszolva házról-házra falváról-falva szállják meg illetve szabadítják föl a miutcánkokat, életképestereket, boulvár-és kockasajtokat,nemessyudvarházakat, pénzmosókonyhákat és zuspájzokat. és lihtófokat is.)
Ennek az embernek a feje tele van zagyvalékokkal, azt hiszi ilyen különleges mókákkal kiengesztelhet. Aki évek óta munkám rombolásából szerez magának élményt a fórumon.
Előzmény:Fő Bundy (15334)
Milyen (minőségű) „munka”, miféle teljesítmény az, amelyet egy „zagyvalékkal” tömött fejű ember le tud rombolni? Vagy egyáltalán, csak rombolni tud belőle valamennyit is. Tudniillik logikailag épp ellenkezőleg áll a dolog. Mennél zagyvalékosabb valaki és mennél inkább rombol(ni igyekszik) valamit, annál inkább válik nyilvánvalóvá, hogy az a valami érték. Vagyishogy rombolhatatlan. Az értelmes emberek szemében. A hülyék pedig nem számítanak. És azok a hülyék, akik pluszban árulók is, alattomosak is, eladják a meggyőződésüket egy tál lencséért (merthogy „köll a pénz”), még kevésbé számítanak.
Nem tudom, mikor találkozol legközelebb Babarczy Eszterrel, tulajdonképpen nem sürgős, tehát ha találkozol vele, mond meg neki: én a helyében nem azon siránkoznék, hogy egy zagyvalékos fejű elmebeteg maszturbátor lerombolja a munkámat, ti. így, ha lehet, még szánalmasabbá válnék (a helyében).
... be kell vallanom, hogy tetszik, amit és ahogyan ír. Előzmény: gábornok (15283)
Tulajdonképpen büszkének kéne lennem az „ami” vonatkozó névmás accusativusára, ti. egy másik hímre vonatkozóan csak az „ahogyan” volt itt olvasható korábban, igaz, szeretettel magasztalva őt, de minden tartalmi szépség elismerése nélkül:
Tehát csak az „ahogyan”. Csak a forma. Vagyis én joggal örülhetnék dicsőített tartalmiságomnak, ám valljuk meg, ez egy vérnősző férfiembernek vajmi kevés. Vagyishogy hol marad a gyönyör? Mármint a felém áradó kéjes elragadtatás. Lelomboz, hogy nem involválok efféle lenyűgözően entellektüel bujaságot:
szeretem, ahogyan fáradtolaj ír… a hozzászólásaiban érzéki gyönyört lelek…
Előzmény: babarczyeszter (2642)
Mi ez?! Bundi elvtársat már meggyönyörni sem akarják? Én már egy kisdeci fáradt olajat sem érek?! Nékem csak szimpla szenvedély jut osztályrészül? Csak ilyen?
Tudom, hogy sokkal kisebb szenvedélyért is büntettek már embert, sőt talán már akasztottak is, de be kell vallanom, hogy tetszik, amit és ahogyan ír. Előzmény: gábornok (15283)
Elismerem, valóban halállal dacoló szenvedély ez, ám mégis, a cupidói töltet fájón hiányzik belőle!
Kérem pótolni! Erotikusan eszteri szenvedélyre vágyom!
Az itteniek alapján nagyjából ki lehet bogarászni, hogy miként is föstene az ünnep. Néhány
pillanatkép:
Reggel hatkor csődörbőrbe behúzott vasas, cinkes és rezesbandák járják a várost, pattogó dallamokkal
ébresztik a zembereket. A zenekarok nyomában különféle céhek és társaságok cifra esterházykba vagy
egyszerűbb nádasokba öltözött előljáróságai vonulnak, élükön a csőd-őrök magisztereivel. A polgárok,
fékezhetetlen ünneplő vágyuktól sarkallva házról-házra szállják meg illetve szabadítják föl az utcákat, tereket, házakat, mosókonyhákat és spájzokat.
Kilenc órakor a Klapka-induló (Vámház körút 9, szinte féláron) zálogból visszamaradt dallamára ünnepélyesen felhúzzák az árbocra köztársasági Babarczy Esztert, s ő haladéktalanul republikánus lobogásba kezd, Európa minden égtája felé. Alant, a végre gordontalanított téren megannyi bariként hancúrozó polgárság beleolvad a láthatatlan államfőbe, aki nemzeti egységcsutorájából szívvel kínálgatja a jóféle, házilag párlatú demokratikusabb megoldásokat.
10.23-kor félárbocra eresztik Babarczy Esztert, miután több panaszos bejelentés érkezett a Bőrezredhez, hogy a hatalmas (fallisztikus) rúdra felhúzott hullámzó női test erotikus látványa frappírozza a promenádozó (köztársasági) polgárságot.
A délelőtt érdekes attrakciójának ígérkezik az Európa-kész gyerekek szekercehajigáló versenye, ahol
nem valódi építőipari művezetők feje mellett kell a szerszámot beledöngetniük az e célra kijelölt
zsalutáblába. Akinek nem loccsan szét a koponyája, az a helyszínen veheti át valódi művezetői beosztását.
Terünktől tisztes távolságban tolongó tömeg türelmetlen tekintete tüzeli Váncsa István kondérját, melyben előbőrétől megtisztított Faragó-darabkák úszkálnak Soros lében, melléjük fogyasztható írásműveket hajigál a séf, de előbb még a fortyogó masszáról leszűrt csetelős zagyvalékot a földre löttyinti.
Pár lépésre innen húspusziló verseny zajlik, klisé messzebb az éterbe beleböffentett vérbarom
közhelyszerűségek vetélkednek a közönségdíjakért. Nagy érdeklődés mellett nyílik meg a Kulturális
Pódium, ahol a Csortos Gyula által valaha lekurvázott sznészmatrónák hordája idézi fel, hogy milyen
életre szóló pillanat volt az, mikor a színpad fejedelmét oralizálhatták.
A Faragó-pörkölttől felpuffadt boldog apósok sem maradnak nívós szórakozás nélkül, mivel máris
kezdődik a Gátlástalan Neofiták SC kötélhúzó viadala a Kevésbé Gátlástalan Neofiták SE ellenében. Az állás az első perc után 132:0. A közönség soraiban megbúvó ortodox, poszt-, ex- és kriptokommunisták durva bekiabálásokkal zavarják a bírónak felkért kötélügyi szaktekintély, Kövér László tevénységét, aki kizárólag a GNSC-nek ítél pontot.
Az alkalomhoz méltón fellobogózott (köztársasági) Megyesi Gusztáv téren kerül sor az indulatköpködők és csatornapatkányok maszturbáló és hullarugdosó díszbemutatójára, ahonnan csak
pár perc séta az "elmenni nem tudó nők" tarka színpadképe, ahol az orgazmust leghitelesebben színlelő lányok-asszonyok és transzszexuálisok kelnek versenyre a Kelemen Anna Vándorserleg megtisztelő
birtokáért.
Az ünnepi alkalomra végre a köztelevízió is összeszedi magát, és az otthon ragadtak épülésére megrendezi
"Az Ország Legokosabb Asszonya" című köztársasági vetélkedőt. Babarczy mobilon küldi válaszait az árbocról a stúdióba, és a jeles zsüri (Esterházy, Nádas, Almási) - mint tavaly és azelőtt is - az első három helyet neki ítéli oda. A végletekig kiélezett döntőben BabarczyNo.1 azzal előzi meg
BabarczyNo.2-t, hogy helyesen mutat rá arra, hogy a "nem állíthatok minden.... mellé" fordulat nem
Gorcsev "kollégától" származik, hanem Fülig Jimmytől. BabarczyNo.3 a helyosztón hajszállal nyer
Fencsik Flórával szemben, aki viszont azt nem tudta, hogy a "kifaszolni" ige egy honvédségi kifejezés.
A diadaltól Új Erőre kapva Babarczy még egy utolsó Európa-szemléletű lengésbe kezd, majd
leeresztik, és - elvágólag összehajtogatva - illatos naftalinágyba fektetik a következő ünnep idejére.
Dehogy locsolt. A cseresznyevirágzást jött megnézni. Tudod ilyenkor Japán családok ezrei vállalnak több órás autóutat, hogy megnézzenek egy virágba borult fát. Persze Magyarország nem Japán, így lehet,hogy nem is értheted, hogy mi bámulni való egy fán. Ha például szereted a zenét, és megteheted, akkor mondjuk elautózol Bécsbe, vagy Milánóba mert meg akarod hallgatni, hogy hogyan vezényel Lorin Mázel, akkor ez ugyan olyan.
Na még egyszer : Kedves Fő Bundy! Korábban nehezményezted, hogy kategorikusan, őrültnek neveztelek. Most mond, normálisnak lehet nevezni azt az embert, aki ilyen gyönyörű időben a gép előtt ül, és ismeretlen emberekkel hadakozik? Mindenféle összeesküvéseket vizionálsz, hogy például én, ismerem dögönbőgő olvtársat. Most, itt, ünnepélyesen kijelentem, hogy sohasem láttam említett személyt és teljesen mértékben elhatárolom magam tőle. Persze nem úgy, mint Orbán Viktor a Magyar Gárdától, hanem valóságosan.
Megjegyzem egyes afrikai kultúrákban a hiénát nevezik dögön bőgőnek, merthogy dögöt eszik és furcsa hangokat hallat közben. Na most a kollega fecsegési kényszere és indiszkréciója kizárja, hogy közelebbi kapcsolatot ápoljak vele. Nyilván valamiféle újságíró lehet vagy esztéta, mivel ily míves hozzászólásokat izzad ki magából.
Egyébként ma nem akartam bekapcsolni a gépet. Képzeld a kertemben, van egy gyönyörű cseresznyefa, és most van teljes virágzásban. Nagyon szép! Egész délelőtt eszelősen bámultam. Közben beugrott Eszter, „see and go”. Éppen csak megmutatta az új frizuját, megnézte a cseresznyefát, von blumen aus. Aki a virágot szereti, az kaphat söröt! Szokta mondogatni Wágner úr, de most ez nem lényeges.
Említettem Eszternek, hogy van egy érvényes meghívásunk hozzád, csak még tisztázni kell az időpontot.
Mit gondolsz mit mondott az Eszter? Nem kell találgass, megmondom: azt mondta, hogy hülye vagyok. Na most mond! Aztán igen emelkedett hangnemben folytatta. Ennek az embernek a feje tele van zagyvalékokkal, azt hiszi ilyen különleges mókákkal kiengesztelhet. Aki évek óta munkám rombolásából szerez magának élményt a fórumon. A fórum egyik legélesebb elméjű ugyanakkor legmocskosabb embere. Nem akarok találkozni vele!
Hát rajtam nem múlott, ha nem hát nem. Pedig hidd el, civil környezetben Eszterrel egész jól szót lehet érteni. Homlokát sem ráncolja. Cseppet sem. Érezd magad vesztesnek.