Keresés

Részletes keresés

vadmanó Creative Commons License 2005.01.09 0 0 625

"A névleges kereszténység mai általános állapotára mutat rá ez az ige."

Szerintem a névleges keresztények, azok akik maguk sem tudják miben hisznek.

"hazugságok elkövetői közül többen kereszténynek, vagy Bibliai elveket követőnek vallják magukat."

Ezek pedig:

Mert én tudom azt, hogy az én eltávozásom után jõnek ti közétek gonosz farkasok, kik nem kedveznek a nyájnak. 

Előzmény: lsr (623)
lsr Creative Commons License 2005.01.08 0 0 624

"A ki azt mondja, hogy a világosságban van, és gyűlöli az ő atyjafiát az még mindig a sötétségben van. A ki szereti az ő atyjafiát a világosságban marad, és nincs benne botránkozásra való." (1. Jn. 2:9-10)

Jézus valódi követői nem csak arra törekednek, hogy az övéiket szeressék, hanem arra is, hogy az ellenségeiket is. Amikor egy magát kereszténynek valló embernek ilyen irányú törekvése nincs, akkor ő nem Krisztus útján jár, hanem a sötétségben ül, és botránkoztató viselkedésével megfosztja a Biblia áldásainak nagy részétől a rátekintő istenkeresőket.

lsr Creative Commons License 2005.01.07 0 0 623

"Valának pedig hamis próféták is a nép között, a miképen ti köztetek is lesznek hamis tanítók... És sokan fogják követni azoknak romlottságát; a kik miatt az igazság útja káromoltatni fog." (2. Pt. 2:1-2)

A névleges kereszténység mai általános állapotára mutat rá ez az ige. A Biblia következetes igazságait sokan tartják hazugságnak azért, mert a gonoszságok és a hazugságok elkövetői közül többen kereszténynek, vagy Bibliai elveket követőnek vallják magukat. (Főleg ezt nevezi a Biblia botránkoztatásnak...) Ám ha észrevesszük, hogy pont ezek az emberek a legkevésbé követői Jézusnak, akkor kiderül, hogy nem a Biblia a hamis, hanem azok az emberek, akik Jézus tanácsait félredobva vallják magukat az Ő követőinek, azaz keresztényeknek.

lsr Creative Commons License 2005.01.06 0 0 622

Szia Paleo!

Mit is mondott Jézus, mire hivatkozott? Ezt mondta sokszor: "Meg van írva..." (Mt. 4:4-10; Mt. 11:10; Mt. 21:13; Mt. 26:24; 26:31; Mk 7:6 ...) Mire hivatkozzak, ha Őt akarom követni? Megpróbálkozok az Ő követésével úgy, hogy az Ő élete a példa előttem... Te is tedd azt, amit jónak látsz. Élj békében.

Előzmény: Paleokrites (615)
MILU Creative Commons License 2005.01.06 0 0 621
Nem, egy kicsit sem érzem úgy.
Előzmény: Paleokrites (620)
Paleokrites Creative Commons License 2005.01.06 0 0 620

Kedves MILU!

Nos a Rómaiaknak írt levél Pál írása Marcion hajómágnás közreadásával és nem Istené, sem Jézusé, de mégcsak egyetlen tanítványé sem!

Kicsoda hát ez a Pál, hogy olyan fúrmányos idealista görög filozófiai eszmefutatást kanyarintson egy számára akkor még ismeretlen " gyülekezetnek" ?

Vizsgáljuk csak meg mit kavar eme igécske:

Róma: 14, 23

" Aki pedig kételkedik, ha eszik / mit eszik és miben kételkedik? / kárhoztatva van, mert nem hitből eszik. "

Na, hitből kell enni?   Esetleg lelki táplálékról lenne szó, mondjuk az ő tanainak bevételéről, megemésztéséről?, a benne való hitről, amit Pál elvár mindenkitől?

" Ami pedig hitből nincs, bűn az" mondja a szerző!  ??????????  Nem Isten, hanem egy önjejlőlt apostól!

Nem érzed egy kicsit is Istenkáromlónak Pál /egyház / szavait az Úrnak tulajdonítani? nem mi.....

Üdv: Paleo

Előzmény: MILU (618)
MILU Creative Commons License 2005.01.06 0 0 619
Bocsánat, a te gondolkodásod szerint igazat adok. Pál mondta.
De, szerintem Isten.
Bár, ezen kár vitatkoznunk, mert úgysem jutunk közös nevezőre. ( egyelőre)
Előzmény: MILU (618)
MILU Creative Commons License 2005.01.06 0 0 618
Semmi baj, megértelek.

Egyébként: Rm.14,23
Előzmény: Paleokrites (617)
Paleokrites Creative Commons License 2005.01.06 0 0 617

Nos Kedves MILU!

Én nem ragaszkodok ahhoz, hogy Pál szavait isten szavainak tekintsem!  Homérosz írásait sem tartom Zeusztól valónak......

Nem hinném azt sem, hogy Isten szólt háromféleképpen Pálnak..., de egyszer sem hiszem!

A hit az egyházak jelszava......!

Valamiféle logika nélkül hinni sem lenne képes az ember!

Igen a teljes igazság még rész szerint van....., Pál sem bírt eme definissel...., bár mindent úgy állított be, mintha mindentudó és értő lenne, ha ugyan ő írta leveleit és nem más, Marcion és követői!

Én olyat nem olvastam a bibliában sem, hogy Isten azt mondta volna, kinek is?...., hogy ami nincs hitből az bűn....., ez szerintem hazugság, akár ki is monda kiragadva bárhonann is! Ferdítésekkel ugye foglalkozzon az aki ebből él!

Bocsi, hogy elragadtattam magam!

Jó napot:

Paleo

Előzmény: MILU (616)
MILU Creative Commons License 2005.01.06 0 0 616
Kedves Paleo!

Jó ideje figyelem küszködésedet itt a fórumon. Most biztosan felhördülsz, mi az, hogy küszködés!?
Pedig az.
Isten azt mondta Pálnak: nehéz neked az ösztöke ellen rugódoznod.
Én úgy látom, te is erősen rugódozol. Isten pedig ösztökél. Ösztökél arra, hogy megismerd az igazságot. Átrágtad magad 11 egyház tanításán és egyre inkább megerősödött benned, hogy mind hamis.Ebből levontad azt a következtetést, hogy a biblia is hamis.
Isten azt is mondta: ami hitből nincs, bűn az.
Ha csak az ész és a logika oldaláról közelítjük meg azokat a dolgokat, amiket csak hitven lehet megérteni, kudarcot fogunk vallani. Ne érts félre, Isten beszéde, a biblia, nagyon is logikus, nagyon is észszerű, de kell hozzá valami, ami nélkül nem lehet megérteni. Ezt a valamit kell kérni istentől.
Én tiszta szívemből remélem, hogy egyszer eljutsz a teljes igazságra!
Paleokrites Creative Commons License 2005.01.06 0 0 615

Kedves Isr!

Még egy utolsó pár szót had mondjak....

Nem a bibliai szöveg az, ami Istenhez közelebb visz.., sem nem tesz igazabbá, szebbé és jobbá! Nem a hit a lényeg, mert az már egy teljesítménykényszeres dolog, pszihizált megvezettetés.....

Ábrám sem olvasta az evangélium protestáns kálvini meglátásának kitételeit, de a pápák üzenetét sem hangoztatta Jézus.... De annál inkább az isteneikre hivatkozva sütögetik el a szellemi termékeiket az írányadó teológusok...és bizonygatják a ki-kiragadott igékből a maguk igazát prófétikusnak!

Ahol Isten van...., ott nincsennek bibliák....

A biblia hasznos a tanításra, a nevelésre, a megjobbításra....., de erre is használják és ne mások félrevezetésére!

Előzmény: lsr (613)
lsr Creative Commons License 2005.01.06 0 0 613

"Itt sem az igazság a cél, hanem a vélt , az egyházi cenzúrázott, amiben hinni kell...."

Ha számodra a Biblia nem az igazság, és egyházilag cenzúrázott, akkor a te szemszögedből (de nem az enyémből) igazad van, hiszen itt a Biblia megismerése lenne a cél. Bár azt még itt nem olvastam, hogy hinni kell... De olyat már igen, hogy mindent szabad, de nem minden használ.

"Megértem, ha nem válaszolsz....."

Beszélgetésünket igen meddőnek és off-nak látom, így valószínűleg egy idő után valóban nem fogok válaszolni...

Előzmény: Paleokrites (612)
Paleokrites Creative Commons License 2005.01.05 0 0 612

Kedves Isr!

Bocs....., igazad van, felesleges ide írnom, hisz nem tudtam, hogy ez a rajongók egyetértők topicja...

Itt sem az igazság a cél, hanem a vélt , az egyházi cenzúrázott, amiben hinni kell......  :))

Én nem vagyok hívő, sem vallásos már, de szektai értelemben istentagadó sem!

Mit is mond a bibliai Isten?

Ha jót cselekszel, emelt fővel járhatsz...... és ez nem jutalomért van, üdvöség és örökélet reménységéért, hanem egyszerüen emberi és hétköznapi természetes velejárója kell, hogy legyen mindannyiunknak! A többi az köret és hittetés, illúzziókeltés....

Megértem, ha nem válaszolsz.....

Előzmény: lsr (611)
lsr Creative Commons License 2005.01.05 0 0 611

Azt írtad, hogy nincs jogom arra, hogy megítéljem az emberiséget. Nem is a magam véleményét mondtam, hanem azt, ami a Bibliában olvasható. Ez a topik meg arról szólna eredetileg, hogy mit is mond a Biblia. De ha kételkedsz a Biblia ilyen irányú megállapításaiban is, akkor csak nézz szét egy kicsit a világban... Te mindig könnyen belátod a tévedéseidet? Ha így van, akkor rád nyílván nem érvényes, és ezért elnézést kérek tőled, hogy az általánosítás rád is érthető volt.

"... ott tartok, hogy az Igazság fontosabb, mint Péter, Pál és némely egyházfi aranymondása..."

Hidd ezt... De ha ezt hiszed, akkor miért ebbe a topikba írsz?

Előzmény: Paleokrites (610)
Paleokrites Creative Commons License 2005.01.05 0 0 610

Kedves Isr!

Erről beszélek....: "

Attól függ, hogy kinek... Szerintem az igazság (fontos része) az, hogy az ember (így mi is mindannyian) olyannyira önző és kevély lett, hogy nem, vagy csak igen nehezen tudja belátni tévedéseit..." , amit te állítottál, de miből merítetted?

Nos a biblia aktualítása 2000 éve tart, főleg az újszövetségi teológiai értelmezés koronként és felekezetenként....,  nálad mennyi ideje is?

Nos nálad nem tudom, hogy mit jelent a " vita" szó...?  Talán azt, hogy nem egyezik meg a véleményünk?

Gondolom, hogy tudod rólam, hogy 30 éves hívői múlt van a hátam mögött, ebből majd 15 év a pünkösdi érvvonalban telt el...., de nem voltam rest és más /vagy 11 / egyházak teológiai tanításain is át rágtam magam.... és mégis ott tartok, hogy az Igazság fontosabb, mint Péter, Pál és némely egyházfi aranymondása.....

Előzmény: lsr (609)
lsr Creative Commons License 2005.01.05 0 0 609

Szia Paleo!

"Ha bebizonyítod az újszövetségi iratok szerzőiről, hogy ténylegesen ők írták , gondolták, közvetítették a szavakat, mondatokat és értelmeik is megegyeznek a mai felekezeti álláspontokkal, akkor igenis tovább léphetünk vita nélkül e témán!"

Nem kívánok ezekről vitatkozni senkivel. Ha valakit nem győz meg a Biblia aktualitása, és igazságtartalma, és nem győzik meg a benne lévő beteljesült próféciák, akkor hogyan győzhetném meg én... De ebben a topikban a téma szerint nem is a szerzőkről és a felekezeti nézetekről van szó, hanem főként a Bibliában leírtakról.

"... önmagát megcáfolja, mondandói kúszák sok esetben meg zavarosak!"

Erről már beszéltünk... Ha tényleg a tudásvágy, és a megértés utáni vágy késztet szólásra, és nem a Biblia feltétlen megcáfolása, akkor vállalkozok rá, hogy a Bibliában fellelhető látszólagos ellentéteket megpróbálom feloldani. Ez persze nem azt jelenti, hogy sikerül is, hiszen a tudás nem nálam van, hanem Istennél. Tehát ha a motivációd nem a Biblia elleni hadakozás, hanem az egyszerű tudásvágy, akkor várom a konkrét - szövegkörnyezetükből nem kiragadott - igehelyeket, amik szerinted ellentmondanak egymásnak. Ám ha a Bibliát semmiképpen nem tudod elfogadni, akkor beszélgetésünkre nem ez az alkalmas topik. Ha itt off-nak minősíthető dolgokról akarsz velem beszélni, akkor azt tegyük meg ott, ahol on.

"Szerintem nincs jogod, nekem se, hogy megítéld az emberiséget, főleg megbélyegezd egy egyházi-felekezeti bűnőséggel!"

Miről beszélsz itt?

Előzmény: Paleokrites (608)
Paleokrites Creative Commons License 2005.01.05 0 0 608

Kedves Isr!

Ha bebizonyítod az újszövetségi iratok szerzőiről, hogy ténylegesen ők írták , gondolták, közvetítették a szavakat, mondatokat és értelmeik is megegyeznek a mai felekezeti álláspontokkal, akkor igenis tovább léphetünk vita nélkül e témán!

Nem az én hitem, avagy a te elhívésedről van szó, hanem egy igencsak általános igazság feltárásáról!

Nem elég csak azt mondani, hogy fogadjuk el ténynek a bibliát és igéit isteninek, hisz önmagát megcáfolja, mondandói kúszák sok esetben meg zavarosak!

Az újszövetség pedig nem mentes Pláton szellem-idea filozófiájától!, amit persze ráerőltettek az Ószövetségre is! Ki hazudik itt barátom, hát nem én az biztos!

Szerintem nincs jogod, nekem se, hogy megítéld az emberiséget, főleg megbélyegezd egy egyházi-felekezeti bűnőséggel!

Vitatható az is, hogy Ádám, avagy Éva bűnt követett é el!/???/  Ebből messzemenő vallást kreálni már megbocsáss, de az emberiség félrevezettetését hivatott inkább létrehozni egyesektől, mint inkább a javát szolgálni!

A hiszi a piszi játéknál azért többről van szó, ha egyáltalán érdekel téged, avagy csak az jut el hozzád, aki egyettért veled és hiteddel?

Előzmény: lsr (607)
lsr Creative Commons License 2005.01.04 0 0 607

Paleo, látom, hogy szerinted az újszövetségi szerzők "nagyokat" mondanak. Hát hidd azt, ha semmiképp sem akarsz engedni belőle. Van is olyan topik bőven, amelynek a te hited a témája.

"Mi hát a valódi, az igazság és a tény?"

Attól függ, hogy kinek... Szerintem az igazság (fontos része) az, hogy az ember (így mi is mindannyian) olyannyira önző és kevély lett, hogy nem, vagy csak igen nehezen tudja belátni tévedéseit...

Előzmény: Paleokrites (606)
Paleokrites Creative Commons License 2005.01.04 0 0 606

Kedves Isr!

Monjuk az újszövetségi szerzők, de a felekezeti teológiai tézisirodalom sem fukarkodik önjelőlt istenismereti bizonyságtevők írásaival....., itt a fórunokon is lehet bőven találni szerzőket......  :))

Mi hát a valódi, az igazság és a tény?

Az biztos, hogy nem hitből fakadó....., sem nem a teológia része....!

Előzmény: lsr (605)
lsr Creative Commons License 2005.01.04 0 0 605

Szia Paleo!

Biztos olvastad már a topik témaleírását. Ennek a topiknak a téma szerint a Biblia az egyedüli viszonyítási alapja. Más topikoknak más. Itt nem a felekezeti nézetek, hanem a Biblia valódi mondandója a téma oly módon, hogy a Biblia egészét próbáljuk megérteni. Persze minden ember tévedhet gondolatai leírása közben, így én is. És ha a Bibliával kimutatható tévedéseinkre rámutató hozzászólások kerülnek fel erre a topikra, akkor épülhetünk igazán...

"... teológiai paradoxonok eme igefélék..."

Szerintem a paradoxon szó csak látszólagos ellentmondást jelent. Ha szerinted az itt felsorolt igék csak látszólagos ellentmondást hordoznak, akkor egyet értünk. De mondandód többi részéből mintha nem ez derülne ki...

"... bár mondani nagyokat Isten nevében nem nagy ügy..."

Ki mond itt "nagyokat" Isten nevében?

Előzmény: Paleokrites (604)
Paleokrites Creative Commons License 2005.01.04 0 0 604

Kedves Isr!

A tapasztalat, a történelem, a keresztény vallási türelmetlenség, a felekezetközi ellentmondások teológiai paradoxonok eme igefélék....., bár mondani nagyokat Isten nevében nem nagy ügy...., mégha Péter, de bárki neve alatt fémjelzett is!

Előzmény: lsr (603)
lsr Creative Commons License 2005.01.04 0 0 603

"Minden gondotokat ő reá (Istenre) vessétek, mert néki gondja van reátok." (1. Pt. 5:7)

Megoldhatatlannak tűnő és súlyos gondjaink terhét Isten hordozza helyettünk, ha megengedjük Neki. De gondjaink és aggodalmaink átvállalásából ki is zárhatjuk Őt, ha botor gondolatainkra hallgatva nem kérünk segítségéből.

lsr Creative Commons License 2005.01.03 0 0 602

"... a ki akarja az életet szeretni, jó napokat látni, tiltsa meg nyelvét a gonosztól (a gonoszságtól), és ajkait, hogy ne szóljanak álnokságot: Forduljon el a gonosztól (a gonoszságtól), és cselekedjék jót; keresse a békességet, és kövesse azt." (1. Pt. 3:10-11)

Tétlenségünk és önző indulataink iránti engedékenységünk az élet ellenségeivé tesznek bennünket. Ha nem hagyjuk magunkat sodródni a szennyes árral, akkor egyre inkább észre fogjuk venni, hogy Isten az, aki kiemel minket a sötétségből...

lsr Creative Commons License 2005.01.02 0 0 601

"... a hit is, ha cselekedetei nincsenek, megholt ő magában." (Jak. 2:17)

Csak az igaz, élő hit van hasznunkra. Ennek a hitnek mindenkori tanúságtevői a jó cselekedetek. Amelyik hit hiszi a jót, de nem cselekszi meg, az képmutató és hiábavaló.

lsr Creative Commons License 2004.12.31 0 0 600

"Az ígének pedig megtartói legyetek és ne csak hallgatói, megcsalván magatokat." (Jak. 1:22)

Aki az igazság ismeretét annak megcselekvése nélkül elégségesnek gondolják, azok nem a Biblia által megismerhető úton haladnak... Az emberek szinte kivétel nélkül tudják, hogy mikét helyes másokkal viselkedni, és hogy miként kellene élni, de ezeket a szabályokat sajnos legtöbben mindig másokra értelmezik, és sohasem magukra. Ha Isten tanácsait halljuk, akkor azokat elsősorban magunkra kell érteni, még ha feddőek is e szavak...

lsr Creative Commons License 2004.12.31 0 0 599

"A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre, Hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített." (2. Tim. 3:16-17)

A Bibliának minden része hordoz valamilyen személyre szóló és építő üzenetet számunkra. Ha kézbe vesszük és olvassuk Teremtőnk üzenetét, akkor olyan út nyílik meg előttünk, aminek a vége a boldog örök életre alkalmas jellem.

lsr Creative Commons License 2004.12.30 0 0 598

"A botor és gyermekes vitatkozásokat pedig kerüld, tudván, hogy azok háborúságokat szülnek." (2. Tim. 2:23)

Ha az általunk elfogadott igazságra éhes fülekkel találkozunk, akkor kötelességünk megszólalni. De ha tudjuk (vagy csak sejtjük) azt, hogy nem fogadják örömmel szavainkat, akkor legtöbbször a hallgatás a bölcs választás... Ha egy bizonyos dologról olyan emberek beszélgetnek, akiknek nem egyezik a véleményük, akkor a botor vita azzal kezdődik el, ha valamelyik (vagy mindkét) fél nem vesz tudomást a másik ember érveiről, illetve nem érdemben kezeli azokat...

lsr Creative Commons License 2004.12.29 0 0 597

"... Istenünk... azt akarja, hogy minden ember idvezüljön és az igazság ismeretére eljusson." (1. Tim. 2:3-4)

Az Isten terve és akarata az, hogy kivétel nélkül minden embert boldog örök élettel ajándékozzon meg személyválogatás nélkül. De ennek az akaratnak lehetőségünk van ellent mondani. Ám ha elutasítjuk Isten reánk árasztott világosságát (azaz az igazság ismeretét), és segítő szándékát (ami által a szeretetet tanulhatjuk meg), akkor ezzel elutasítjuk a boldog örök élet ajándékát is.

lsr Creative Commons License 2004.12.27 0 0 596

Szia Amet!

"Pál azt mondta: " Mert mit mondjak? csakhogy minden módon, akár színből, akár szívből, a Krisztus prédikáltatik: és én ennek örülök, sőt örülni is fogok.(Fil 1,18)""

Pál nem a hazugságot hirdetőkről szól ebben a részben, hanem azokról, akik az igazságot hirdetik, bár ezt nem szeretetből, hanem dicsőségvágyból teszik. Ám az, hogy a karácsony a Bibliából származtatható, az nem az igazság a Biblia szerint.

Ha az igazsághoz csak egy parányi kis hamisságot keverünk hozzá, akkor azt nem nevezhetjük többé igazságnak. Persze ettől lehetünk megalkuvóak a hamissággal, és becsaphatjuk még saját magunkat is emberi "okosságokkal". Ez van az emberre bízva. Ám ha valaki még úgy látja, hogy a karácsony bibliai eredetű, az éljen hite szerint. De aki tudja, hogy a karácsony nem származtatható a Bibliából, de mégis bibliainak tünteti fel, az olyan ember, akiben nincs meg az igazság szeretete.

És hogy mi van Istentől? Netán a karácsony? Egy bizonyos, amit Isten nem enged meg, az meg sem történik. Persze az embernek megengedi a rossz döntést is... De az is biztos, hogy minden jó adomány Tőle származik. Már csak azt kell eldönteni, hogy a karácson jó dolog e... A személyes véleményem az, hogy jelenleg több jót hordoz magában, mint rosszat, de hogy eredetileg Istentől származna, azt nem hiszem.

"Az első egyházában Istennek amit Ádámnak hívtak..."

Melyik egyházat nevezi a Biblia Ádámnak, és hol?

"Az Új egyház, amit Nóénak hívunk..."

Kik hívják az "Új egyházat" Noénak? Szerintem nem a Biblia, de ha igen, akkor mutass rá...

Kik az "Új egyház"?

"Utána ívelt fel a keresztény vallás, aminek vége a többistenhit (szentháromság)..."

Amelyik keresztény több istent imád, az nem a Biblia szerinti kereszténységet vallja, hanem annak egy elferdített változatát. A szentháromság léte pedig nem az imádat tárgya a valódi kereszténységnél, hanem tény.

"Dániel próféta négy fenevad képében mutatja a négy egyház bukását..."

A 4 fenevad miért azonos 4 egyházzal? Kérlek, ezt a Bibliával igazold. Ha ezt nem tudod megtenni, akkor vajon biblikus tanokat hirdetsz, vagy antibiblikusakat?

Előzmény: Amet (595)
Amet Creative Commons License 2004.12.27 0 0 595

Kedves Estál!

Pál azt mondta: " Mert mit mondjak? csakhogy minden módon, akár színből, akár

szívből, a Krisztus prédikáltatik: és én ennek örülök, sőt örülni is fogok.(Fil

1,18)" A reklámszakma alaptana, hogy minden ami felhívja a figyelmet (tehát, még az ellenreklám is) később megérve meghozza a vásárlót.

Az Úr ismeri ezt a fogást amit láthatunk abból is, hogy az Ő Igéjét néha az ellenségei szájából hozta elő: "Egy pedig ő közülök, Kajafás, a ki főpap vala abban az esztendőben, monda nékik: Ti semmit sem tudtok.  Meg sem gondoljátok, hogy jobb nékünk, hogy egy ember haljon meg a népért, és az egész nép el ne vesszen. Ezt pedig nem magától mondta: hanem mivelhogy abban az esztendőben főpap vala, jövendőt monda, hogy Jézus meg fog halni a népért; És nemcsak a népért, hanem azért is, hogy az Istennek elszéledt gyermekeit egybegyűjtse.(Jn 11,5)"...Így lesz az én beszédem, a mely számból kimegy, nem tér hozzám üresen, hanem megcselekszi, a mit akarok, és szerencsés lesz ott, a hová küldöttem (Ézs 55,11 ).

Gyerek koromban a karácsonyfa alatt állva, halgattam Jézus csodálatos születésének történeteit. Később befogadtam a szivembe, majd még később amikor a Keresztények között lábrakapott hamisságokat kezdtem felismerni, hadat indítottam a Karácsony megünneplése ellen, mint olyan ünnep ellen, amit nem rendelt az Úr, és pogány eredete is nyilvánvaló. Már év tizedek óta nem ünneplem, de tegnap előtt volt egy álmom, ami szöget ütött a fejembe. Gondolkozva rajta, megértettem a fenyőfa titkát. Ezt le is írtam a "A fenyőfa"topic 13. hozzászólásában, ezért itt most nem.

Az ember hamar pálcát tör, mert nem érti Isten Útjait. Ma azt mondják, hogy higyj,

és majd megismered Istent. Tehát a hitet előre teszik, és utána a megismerést.
Az első egyházában Istennek amit Ádámnak hívtak fordítva volt. Istent egyből

felismerték/látták a teremtett dolgaiból, ezért hittek, és a hitről beszélni sem

kellett, mert természetes, és magától adódó volt. Istennek nem csak a betű az

Igéje, hanem minden amit alkotott. Mindent értelemmel szerzett, és ezért ezek

szellemi dolgok képei, amire az írott Igét is alapozta. "Ádám" értette a teremtett

dolgokban elrejtett szimbólumokat, ezekből gondolkozott, és ezekből beszélt. Ahogy

idővel minden megöregszik, és megromlik, úgy az után következő egyházak/Ádám fiai is fokozatosan meszebb kerültek Istentől a teljes megromlásig. Ezzel ez a fajta

egyháztípus megszűnt.

Az Új egyház, amit Nóénak hívunk, átmentette az előző egyházból a  jó szellemi maradványokat, amiket tiszta állatokként irtak le. Ez az egyház már a hitből való megismerést hirdette, ami napjainkban is van. Ismerte még a megfelelések, vagy szimbólumok jelentését, de már nem azokból gondolkozott. Udvaraiba, házaiban, szobrokat készített, hogy emlékeztessék ezek a belső jelentésekre amikor rájuk tekintenek. Írásaikban is alkalmazták ezeket (hieroglifák). Idővel ez az egyház is romlásnak indult, amelynek vége a bállványimádásba torkolott. Ekkorra már teljesen elfelejtették a belső jelentéseket, a szobrokat istenként imádták, és a hieroglifák értelme is megváltozott.

Ez után következett az Izráelita vallás, amelynek vége a köztük megjelent Isten megfeszítésével zárult.

Utána ívelt fel a keresztény vallás, aminek vége a többistenhit (szentháromság) bevezetésével - ami nem más mint az értelem megkavarásával elért burkolt istentagadás (hiszem hogy három, mondom hogy egy=O) - érkezett el.

Dániel próféta négy fenevad képében mutatja a négy egyház bukását, amit a jelenések egy sárkányba tömörítve mutat. Hogy íze legyen az ételnek, és

értékelhető legyen meg kell sózni. Ezért a Dániel fenevadjainak ideig óráig való

élet adatott, vagyis az érthetőség miatt láthatjuk még a földön ezek vegetáló

maradványait.

Ugyan erről ír Ezékiel, amikor pocsolyákról ír amelyek megmaradnak, nem győgyulnak meg és só helyei lesznek, mert az élet vizét nem engedték be! "Mocsarai és tócsái pedig nem gyógyulnak meg, só helyei lesznek.(Ez 47,11)."

Ezt a kis kitérőt azért kellett elmondani, hogy az Úr eljövetelének, más szóval Új

egyházának, ami a fenti négy után következik lelki táplálása azok győztes mennyei

részeiből történik. Ezért a megfelelések ismerete újból eljön, és feltárulnak az

Ige belső jelentései. Ezt már nem lehet megrontani: "És azoknak a királyoknak

idejében támaszt az egek Istene birodalmat, mely soha örökké meg nem romol, és ez a birodalom más népre nem száll át hanem szétzúzza és elrontja mindazokat a

birodalmakat, maga pedig megáll örökké.(Dn 2,44)"

Az Igében az áll, hogy ha valaki az Úrért tart meg egy napot, vagy az Úrért nem

tart meg, ne kárhoztassuk. Az Úr azt vezeti. A fenyőfáról előttem kiderült, hogy az

Úr népét, és ezzel együtt magát az Urat ábrázolja. Ha kerülő uton is de jót munkál.

Üdv: Amet

Előzmény: Estal (588)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!