Keresés

Részletes keresés

borsi momo Creative Commons License 2007.08.11 0 0 3326
Kedves Nyufi!
Köszi szépen a segítséget!Az étterem nevét felírtam.
Annyit szeretnék még kérdezni,h.a konyhában mi van?Nem voltunk még app.-ban,nem tudom mit kell vinni (evõeszköz,tányér stb.). Volt e mindíg meleg víz a zuhanyzóban?Tiszta e az S.B.App.? Bejár e oda valaki(pl. takarítani)?Biztonságban vannak e az értékeink(Korfun vszínûleg 1 albán takarító ellopta a lányom 20€-ját!(még jó h. a többi pénz a széfben volt).Lehet e a közelben kaját venni (vszínûleg csak reggelire,mert folyton úton leszünk).Autót lehet bérelni?Ha igen,mennyibe fáj?Bocs,h.macerállak,de annyira örülök h.Te ott voltál,és a Belláékkal.:))Elõre is köszi.
Előzmény: nyufi-fufi (3324)
borsi momo Creative Commons License 2007.08.11 0 0 3325
Kedves Dr Akula23!
Köszi szépen a tájékoztatást,arra vtam kíváncsi,h.elég korrektek e.Mi is voltunk busszal már.de a másik -Kassandra félszigeten,Polychronon,2003-ban.Akkor még a Neck. indított utakat busszal Chalkidikire,(azért is volt jó,mert félig üres volt a busz-na azért is hagyták abba),és velük minden rendben volt,de a Belláékat nem ismerem.Mi autót béreltünk,és azzal mentünk a Meteorákhoz(ha legközelebb mész,feltétlenül nézd meg,mert 1xûen lélegzetelállító).
Sajnos a mi buszunk délben indul csak,sajnos:(.
Előzmény: Dr_Akula23 (3322)
nyufi-fufi Creative Commons License 2007.08.10 0 0 3324
Szia momo.Mi 07.20-tól 07.29-ig voltunk a Bellával a Sarti Beach Aparthotelbe.Nekünk nagyon tetszett minden. A tenger közelsége és amikor nagyon hullámzott a tenger akkor ott volt a medence tengervizzel feltöltve.Még az is jo volt amikor jöttünk haza Be pakoltunk a buszba és indulásig bőven volt időnk fürödni a medencébe. Sarti nagyon szép. Van 1 nagyon klassz étterem az "Argiris".Jannis a főpincér.Remek tengeri ételek vannak,de persze bármi más is.Ha bármilyen kérdésed volna szivesen válaszolok.
Előzmény: borsi momo (3305)
nyufi-fufi Creative Commons License 2007.08.10 0 0 3323
Mi már kétszer voltunk a Bella tours-szal.Busszal mentünk.Megfelelő minőségi buszokat inditanak.A soförök korrektek segitőkészek,ha valakinek bármi problémája van.Igaz a most,hogy voltunk Sartin 26 h.alatt értünk le,de ez nem a soförök hibája volt hanem a Macedon határöröknek.Csupán csak 6 h.-t álltunk a határon.Haza felé már 19 h.alatt érkeztünk meg.Egyszoval mi nagyon megvoltunk elégedve.
Előzmény: borsi momo (3320)
Dr_Akula23 Creative Commons License 2007.08.09 0 0 3322
Kedves Momó,
2004-ben utaztam Sartira, a Bella Toursszal. Reggel kilenc körül indult a busz a Hősök teréről, és másnap reggel hétre meg is érkeztünk. :-)
Átlagosan 3-4 óránként volt megálló, légkondícionált, emeletes busszal utaztam. Az út nagyon hosszú volt, és ilyen hosszú úton még nem voltam busszal, ezért nem készültem fel eléggé sem idegileg, sem a kényelmemet nem biztosítottam kellőképpen.
Nálam rutinosabb emberek mindenféle párnákkal voltak felvértezve, meg szemvédő ( fény ellen), meg takarók. Néhány fickó a busz közepén aludt, lent ahol járni lehet..elvileg. Jól elvoltak, jót szórakoztam rajtuk, de aztán reggel, mire már minden egyes porcikám fájt, és álmos voltam, rájöttem, hogy nem is volt olyan nagy hülyeség.
A sofőrök jól vezettek, nem volt probléma. A határátkelőkön nem kellett sokat várakozni odafelé, csupán visszafelé szívattak meg minket a görög-bolgár határon.
A megállóknál ( benzinkutak) egész kultúrált wc-zési, mosdási lehetőségek vannak. A buszon lehetett venni kávét, cappuccinot, meg talán forrócsokit.
Mindent összevetve nem volt olyan rossz, és ami a lényeg, hogy piszokul olcsón megúsztam ezt a nyaralást.
Sarti kellemes, csendes kis falu, kitűnő hely a csendes nyugodta kikapcsolódásra. Ez mellett minden lehetőség megvan a szórakozásra.
Én voltam szervezett kiránduláson Thessalonikiben, csak ajánlani tudom, nagyon szép. Továbbá voltam hajókiránduláson, azt is ajánlom. Meteorákhoz nem jutottam el, mert közben a társaság egy része megfázott, lebetegedett... :-(
Robogót El Greco-nal béreltünk, az nagyon jól ment.
Kellemes nyaralást kívánok neked!
Üdv
Akula
Előzmény: borsi momo (3320)
masaim Creative Commons License 2007.08.09 0 0 3321
Sziasztok!

Szept.4-től készülök Sartira, repülővel Thessalonikiig, onnan pedig busszal tovább a középső nyúlvány gyöngyszemére :-). Ha tudnátok valami infót adni arról, hogy milyen jegyárakra számíthatok a távolsági buszokon, vagy valakinek esetleg hanyagságból megmaradt a helyi menetrendje és megosztja velem, azt nagyon megköszönném, mert a http://www.ktel.org/ honlapja baromra nem érhető el már régóta, ami egy hatalmas LOL a nyár közepén. Ja, és kb. milyen áron jutok appartmanhoz, ha helyben próbálkozom? Mert gondolom szept. elején biztosan akad már üres!?

sef13@freemail.hu - köszi az infókat előre is!
borsi momo Creative Commons License 2007.08.09 0 0 3320

KÉREM,    AKI A BELLA TOURS-SAL UTAZOTT MÁR SARTIRA (BUSSZAL),ÍRJA MEG, LEGYEN SZÍVES A TAPASZTALATAIT!!!                                              SZERETNÉM TUDNI,HOGY MIRE SZÁMÍTSAK(SZEPTEMBERBEN MEGYÜNK VELÜK).                Elõre is köszi szépen,Momó.

Diko3 Creative Commons License 2007.08.08 0 0 3319

Szia Vega! Érdeklődni szeretnék hogy melyik apartmanba voltál, és mennyibe került?

Ajánlod esetleg a szállást? Part távolsága?

Nagyon köszi a választ. Ildi

Teo papa Creative Commons License 2007.08.08 0 0 3318

Halihó

A Galini a Sarti Village falutól távolabbi végén van, a tengerparton lévő utcában. Sok apartmanja van, többnyire kisebbek, de van néhány igen tágas is. Én a legnagyobb apartmant szerettem volna megcsípni az idén, de január elején már csak szeptember közepe utáni helyük volt sajnos :-(( .. szóval eléggé időben kell lépni, ha oda akar menni az ember

Teo >

Előzmény: bigyo5 (3315)
vega19 Creative Commons License 2007.08.08 0 0 3317

Sziasztok!

Mi 2 hete jöttünk haza sartiból, autóval mentünk, lenyomtam oda-vissza az 1200 km-ert. Odafelé hajnalban indultunk, király volt mert pestről kb. másfél-2 óra alatt ott voltunk röszkénél, ott a határon meg rögtön 2 óra várakozás mire átjutottunk.

Ráadásul dög meleg volt. Aztán odafelé a többi határokon 10 perc alatt átmentünk, macedóniában volt egy csomó erdőtűz, volt hogy közvetlen az út mellett égtek a fák és hogy olyan füst volt hogy le kellett lassítani 20-30-ra mert alig lehetett látni.

Sartiban mi jól éreztük magunkat, valóban sok magyar van ami zavaró, de ez van, aki odamegy az jobb ha kicsit felkészül rá lelkileg. ja meg a fele pincér aki ott dolgozik magyar:))

De sebaj, jókat ettünk kinn. Polip, tintahal votl a sláger, de azért 1-2 pizza is (persze tenger gyümölcseis) is belefért, na meg gyros és souvlaki.

víz is jó volt, a szállás is remek.

Mi nem foglaltunk előre szállást, hanem ott kinnt bementem 3 helyre és mind3 helyen volt hely, szal már scak választani kellett.

Volt motorbérlés is, körbemotorozás Sithonián...neos marmaras, toroni, vourvourou....ajánlom mindenkinek.

Hazafelé este indultunk...gondoltam legalább nem lesz meleg és nem lesznek sokan a határon. Ez így is volt, de olyan hajnali 2 körül már kezdtem picit gondolkodni, hogy mégis hogy bírom én ezt ki alvás nélkül...de végülis gond nélkül megvolt a táv.

Végig nagyon jól jöttünk erre nem a magyaroknál volt egy scomó sorbanállás?

Dehogynem.

Felnyitották a csomagtartókat, meg szőröztek egy scomót én meg nem győztem röhögni rajtuk...na nem jókedvemben hanem, mert már minden bajom volt.

Na de ezt leszámítva jó volt az egész...majd megyünk ki máskor is, olyan 10 év múlva:)))))

Addig meg irány más tájakat is megnézni.

molnarmarina Creative Commons License 2007.08.08 0 0 3316
ha a Galiniban nincs hely indulj el visszafelé a falu irányába és onnan kb. a 3-4. ház ami kékszínű, a neve Elizabet apartments, mi ott kaptunk szobát július közepén.  Egy helyes görög nő a tulaj Elizabeth a neve. És ha valaki ott jár vagy száll meg megkérhatném, hogy hozza haza a fa grill csipkedőnket és ha még megvan a jugó-dínáros pénztárcámat? Itthon nem leljük, tehát valszeg ott maradt.  De ha itt sincs hely akkor menjetek tovább és ahol a ház előtt kint ül a tulaj vagy csak szék és asztalka van a járdán oda menjetek be és érdeklődjetek.    
Előzmény: Teo papa (3314)
bigyo5 Creative Commons License 2007.08.08 0 0 3315

Köszi, 1 hete jöttünk haza, úgyhogy idénre már kilőve.

Milyen ez a Galini? Hol helyezkedik el?

Előzmény: Teo papa (3314)
Teo papa Creative Commons License 2007.08.08 0 0 3314

A Galiniban

De ott nemigen fogsz találni most, mert eléggé tele van

Teo >

Előzmény: bigyo5 (3313)
bigyo5 Creative Commons License 2007.08.08 0 0 3313
Melyik apartmanban voltatok?
Teo papa Creative Commons License 2007.08.07 0 0 3312

Hmm .. nem semmi

Nekünk két éve romlott el kint a hűtő az apartmanban. Reggelre vettük észre, hogy nem hűt, a kompresszorja el sem indult. Szóltunk a tulajnak, azonnal jött és megnézte. Persze ő sem látott semmit, úgyhogy mondta, hogy a tejet, romlandó cuccot most azonnal vigyük át a recepción lévő hűtőbe. Átvittük, aztán pár perc türelmet kért. Nem telt el tíz perc és kezében egy másik hűtővel állított be, hozzányúlni nem engedett semmihez, pillanatok alatt kicserélte és beüzemelte. Mondta, hogy egy fél óra múlva, mikor már rendesen hideg, akkor menjünk át és hozzuk el a cuccunkat a recepcióról és megint elnézést kért a kellemetlenségért. Megjegyzem a hűtő, amit hozott, zsír új volt, ott csomagolta ki az orrunk előtt. Na ez az a hozzáállás, amiért még fogok nála nyaralni.

Teo >

Előzmény: bigyo5 (3309)
Diko3 Creative Commons License 2007.08.07 0 0 3311

Sziasztok! Sartiba olcsó és tiszta szállást keresnénk a párommal kb 5-6 napra. Aki tud segíteni, az kérem írjon ide, vagy mailcim: yldyko3@freemail.hu. Kb ár és mailcím jó lenne a szálláshoz.

Tudom sokan kérdezték már tőletek, sajna nincs idő visszaolvasni, ezért bocsi a kérésért.

Ezen kívül Thessalonikibe is aludnánk egy éjszakát, mindössze arra a 8-9 órára kellene egy kis szoba apartmanban, vagy egy olcsó hotelben. Ha vki csak ebben tud segíteni, akkor azt is megköszönnénk!

Előre is köszi: Ildi

borsi momo Creative Commons License 2007.08.07 0 0 3310
Sziasztok!
Itt hallgathattok egy kis görög zenét:
http://www.e-radio.gr/locations/thessaloniki.asp
Sok szeretettel küldöm!   :)
bigyo5 Creative Commons License 2007.08.07 0 0 3309

Még egy kis mesélni való.

Első héten a PAPUS apartman-ban kaptunk szállást a másodikon.

Hát kissé meleg volt. Ráadásul a hűtő már a második napon bedöglött, így a páromnak és a kedves szomszéd fiúnak a földszintől kellett felcipelniük egy másik még működő békebeli szerkezetet. De ez legalább hűtött.

Senkinek nem ajánlom ezt az apartmant. Nekünk szerencsék volt a vízzel, mert csak 2 esetben okozott problémát hogy vagy meleg víz nem volt víz egyáltalán. Volt olyan hogy zuhanyoztunk, beszappanoztad magad, a hajad és akkor hopp eltűnt a víz. Várni kellt jó pár percet mire visszajött. Vagy én pédául az öblítést már hideg vízben tettem meg, mert egyszerűen eltűnt a meleg víz.

Szegány szomszédaink állandóan belefutottak ebbe a két problémába és hát ennyi pénzért azért egy ilyen alap szolgáltatást elvárt volna az ember. Úgyhogy a PAPUS-t nem ajánlom senkinek.

Második hétán már a VIROZI-ban voltunk, ami sokkal kultúráltabb volt és a tulajok is sokkal kedvesebbek. És mág légkondi is volt. :-)

Az utolsó hetünk legalább már rendben volt.

Röviden ennyi.

bigyo5 Creative Commons License 2007.08.07 0 0 3308

Sziasztok!

Friss infókat szeretnék veletek megosztani. Július 29-én jöttünk haza Sarti-ról.

Bulgárián keresztül mentünk-jöttünk.

Július 15-én délután 15:30 körül indultunk Tahitótfaluról (Szentendrei-sziget). Szegeden telitankoltunk (benzines régebbi Audi80). Határon voltunk 18:15-re.

Szerbiában 2 kapu: 5 EUR/5EUR

Belgrád kb este háromnegyed 9

NIS-i kapu 22:50, 13 EUR

0:35 Bulgár-Szerb határ, fertőtlenítés 2 EUR

Kb hajnali 4 óra Görög határ. :-) Itt már egész jól voltunk. :-)

Innen itthoni idő szerint 7 óra körül értünk Sartira.

Úgyhogy kb 16 és fél óra alatt odaértünk, a határokon max 10 percet kellett várnunk.

Hazafelé sajnos nem volt ilyen szerencsénk. Júl.28-án Szombat reggel itthoni idő szerint fél 6-kor indultunk el.

Bulgár határ kb 9 órára / 5 EUR

Bulgár-Szerb határ 12:30, innen 13:37-kor tudzunk tovább menni. :-(

Kapu 17:15  13 EUR

2 kapu 18:04 5 EUR/18:50 5 EUR

Szerb-Magyar határ 19:50, Magyar határ átlépés: 22:15

A szerbek egy legyintéssel tovább engedtek. Viszont a magyarok "szivattak". Nem elég, hogy kifogtuk ezt a sok @&#> török vendégmunkást, a magyarok mindenkit átnéztek. Úgy látszott, hogy valamit nagyon kerestek. Ehhez a 2 és fél órás várakozáshoz hozzátennék egy kis megjegyzést.

Eddi nagyon kedveltem Farkasházi Tivadart, de itt kissé csalódtam benne. Ugyanis két kocsival mögöttünk állt a határon. Kiszállt a kocsijából és nagy mérgesen előre ment a határhoz, majd kb fél óra múlva visszajött, beült az autójába és előre flikk-flakkozott... Hát mit tesz a hírnév...

Mi meg tovább vártuk a sorunkat a többi sorstársunkkal. :-(

Leslie05 Creative Commons License 2007.08.03 0 0 3307
Tavaly még meg voltak a normális sofőrök és még a buszok is bírták. Idén minden héten ledöglik vmelyik buszuk. Már a megaliner sem bírta csak Belgrádig.
Előzmény: Ptom8 (3299)
borsi momo Creative Commons License 2007.08.03 0 0 3306
Van valahol Sartin webcam???Köszi szépen,ha segítene valaki!!
borsi momo Creative Commons License 2007.08.03 0 0 3305
Sziasztok!Jön valaki szept.14-tõl a Belláékkal a Sarti Beach Aparthotelbe?Ha volt már velük-- vagy ott --kérem írjon,elõre is köszi.
Teo papa Creative Commons License 2007.08.03 0 0 3304

.. megugye az a kérdés, hogy az ember mennyire "felfúrt" szállást szeretne. Mert a parttól néhány száz méterre lehet, hogy találsz augusztusban is simán. De a parton, netán kicsit nagyobb apartmant klímával szinte biztos, hogy nem.

Egy barátom járt úgy, hogy sosem foglalt, mert mindig talált a helyszínen. Ráadásul Asprovaltára ment, de se a parton, se klímásat nem talált, pedig a gyerekei egy héttel korábban már ott voltak. Mindez augusztus közepén, 2005-ben.

Teo >

Előzmény: Teo papa (3303)
Teo papa Creative Commons License 2007.08.03 0 0 3303

Ja

Csak ez augusztusra messze nem annyira érvényes .. szerintem

Teo >

Előzmény: csá (3302)
csá Creative Commons License 2007.08.03 0 0 3302

"felesleges volt előre izgulni annyit, mert ott kb fél óra alatt lehet szállást találni."

Maximálisan egyetértek.

Előzmény: juhaszpeter (3301)
juhaszpeter Creative Commons License 2007.08.03 0 0 3301
Nekünk is Sarti Beach legvégén volt az apartmanunk, de semmiből nem tart onnan bemenni a központba szerintem. És hihetetlen csend volt, nem úgy, mint amiről a központban lakók beszámoltak.

Légyszi ne kövezzetek meg ezért, de szerintem nem is feltétlen muszáj utazási irodával menni. Persze ez azokra vonatkozik, akik autóval mennének. Bár nekünk volt szállásunk (e-mail címet tudok adni), de ott láttam, hogy felesleges volt előre izgulni annyit, mert ott kb fél óra alatt lehet szállást találni. És helyben még alkudni is tudsz, amit neten, e-mailen keresztül nem annyira. Ez is egy vélemény, de tényleg nagyon sokan ültek kint az utcán és árulták a házakat. Utószezonban meg szerintem pláne van választási lehetőség.
Előzmény: Leslie05 (3298)
ramazza Creative Commons License 2007.08.03 0 0 3300

Sziasztok!

Köszönöm az infókat!

Igazából nem tudom még mit csináljak, de a 7végén már biztos megálmodom:)

Sokat segítettetek, köszönöm!

Üdv mindenkinek! ramazza

Előzmény: Leslie05 (3298)
Ptom8 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 3299

Hali!

Mi tavaly voltunk Sartin a NémethTravellel. Gond nélküli és gyors volt az oda és visszaút is. A sofőrök is normálisak voltak.

Idén is velük megyünk, remélem most sem lessz semmi gáz.
Bízom benne, hogy Leslie05 kalandja egyedi volt, és nem minden út ilyen.

Leslie05 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 3298
Szia!

Én eddig négyszer voltam az Apollon Travellal és semmi gond nem volt velük. A lentiek is azt mondják, hogy ez a legkorrektebb irdoda.
A Grand Tours is jó, bár nenik Sarti Beach legvégén van az apartmanjuk.
Előzmény: ramazza (3296)
annamarie Creative Commons License 2007.08.02 0 0 3297

Paralia sokkal nagyobb, sokkal pörgősebb, hangosabb, bulizósabb hely, mint Sarti. Bár az idén Sarti már nekünk is túl zajos volt, de attól még mindig a szívem csücske. Én személy szerint ha Sarti mellett döntötök, akkor a Forgó Travelt ajánlom. Náluk már törzsutas vagyok, megbízható iroda. http://www.forgotravel.hu  Keresd ki a neten a Lövölde téri irodájukat, és ott egy Tivadar nevű úr készségesen segít nektek.

Előzmény: ramazza (3296)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!