a coupém anyósüléséből hiányzik egy tengely, ami a dölésszöget állítja. Sajnos jelenállapotában, csak féloldalasan lehet állítani a dölésszöget, amitől elég csalé lesz az ülés, és rendesen hátrahajtani sem lehet. :(
akinek van ilyen alkatrésze, és szeretne megvállni tőle, legyen oly kedeves, és jelezze :)
Kösz!
Egy kis segítség a kereséshez :)
német neve: Verbindung Gyári cikkszáma: 111 918 5127 és elvileg az összes állólámpában ugyanilyen van.
108/109 vs 114/115 témához: Ahogyan Stunt is írta, alma-körte. Hobbiautóként mindkettő tökéletes, viszont amit látni kell: A 108 széria (illetve a 109 -es légrugós változat) luxusautó volt, az "S" osztály, nagyméretű, csendes, egyáltalán nem mai értelemben takarékos benzinmotorokkal, gyönyörű, finom részletekkel teli karosszériával, beltérrel, rengeteg luxuslehetőséggel (elektromos tetőablak, elektromos ablakok, klíma, automata rendelhető volt, USA változatokban mind elő is fordul). Kissé antikabb is a koránál, a futómű pedig a Fecskéhez áll közel, 14 zsírzóponttal, hátul lengőtengellyel, 108 -nál hidrós szintszabályzó elemmel (ami elromlik és egy vagyonba kerül újan, acélrugóra cserélhető). A felfüggesztés mai szemmel nagyon lágy, egy hatalmas hajó az autó, de nagy élmény. Nekem egy jó 3-as állapotú OT -s 108 -am van, és nagyon szeretem. A 114/115 az "új széria", ami '68 -tól jött, új, "gondozásmentes" futóművel, hátul kettőscsuklójú féltengellyel, dízel-és kisebb benzines motorokkal, kevesebb extrával. Kissé "modernebb" beltér, de még klasszikus. A kisebb benzinesek is nagyon rugalmasak, a futómű mai szemmel sem rossz (szerintem), a dízelek szinte elpusztíthatatlanok (de itthon már életük lefelé ívelő szakaszában vannak sajnos). Árak: 108 kissé drágább tud lenni, mert ritkább autó, bontott alkatrész csak olyan van itthon, ami 115 kompatiblis. Az sem sok. Kasztni kényes pont mindnél. Ha jót akar az ember magának, télen nem veszi elő (talán még száraz téli időben sem a sópor miatt).
a következö találkozora megprobálok elmenni mind kettövel csak idöbe szoljatok elég sürü a veterános program jövö héttől oktoberig majdnem minden hétvége foglalt
Köszönöm a biztatást, igazából már meg vagyok nyerve márkatársnak, csak sajnos még az AUTÓ hiányzik hozzá :( , bár lehet, hogy ez így is van jól, először szeretnék a segítségetekkel választ találni a kérdéseimre, mert az szerintem senkinek sem használna, ha úgy veszek egy ilyen érző lélekkel bíró autót, hogy nem próbálok minél alaposabban megismerkedni vele, mert esetleg rövid idő alatt csak egy megunt és félredobott játékszerré degradálódna, ez pedig itt mindenkinek fájdalmat okozna, gondolom. Hogy megint valami ''követeléssel '' lépjek elő, vrossi kolléga említetted, hogy Te mindkét típussal rendelkezel, esetleg lehetne szó egy bemutatóval egybekötött típusismertetéssel, nagyon hálás lennék érte:) (én pesti vagyok jöhet az e-mailom nyilvános) ez a kérés nem csak hozzá szól, csak Ő írta, hogy mind a kettővel rendelkezik, és ez így komoly csemege, de ha bárki más szán rám időt, azt is nagyon szépen köszönöm, képes vagyok én akár az összes fórumos autót is végignézni ám:) Tényleg, ha már itt tartok, találkozót szoktatok tartani, és ha igen mikor és hol lesz a következő? A végére egy kis nyalánkság, ha valakinek véletlenül nem hozta volna meg reggelre a posta: http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=1438770&submit=ugras&p=ceg
Ez a Californiából származó Merci? Az tényleg nagyon szép, raadásul ez még az utolsó merci, amin nincsenek ilyen csúfságok, mint hosszított lökhárító, hatalmas indexlámpa stb. Hatalmas autó, és én félteném mindennapi közlekedésre. 114-es kisebb kicsit, és baromi fordulékony. Tisztára, mintha lenne egy citygomb valahol elrejtve :D
A kék 108-ast én megnéztem, le is fotóztam, be is indítottuk.
A karosszériája szinte teljesen hibátlan, korróziómentes. A Nap nagy pusztítást végzett a műszerfalon (fabetét megfakulva, eltörve), a hátsó üléstámla tetején (teljesen szétment) és a műszerfal fa elemein, de összeségében az autó nagyon jó állapotú. Belenézel az első sárvédő alá és gyári fényezés, korróziómentes lemez illesztések. Öröm ránézni!
Motorra ráfér egy beállítás, hidegen nem ment henger, legalábbis rosszul, kicsit sántítva.
Tulaj értő Mercedes-es, van egy 107-ese, meg még vagy kettő autó, tisztában van az értékével, nincs rászorulva a pénzre. Elmondása szerint árukapcsolással jutott hozzá egy árverésen, egy nagy értékű "másik" miatt vette meg, tudta azonnal, hogy ez eladó lesz.
A kecskeméti dízelt nem láttam közelről, de a tulajdonos korrekt figura, a Formont autóházban dolgozik mint értékesítő, azt hiszem. Beszéltem vele telefonon és közös ismerősünk is van.
nekem mind a két tipusbol an w109 w114 w109 es sokkal érzékenyebb a napi használatra a w114 sokkal strapabiróbb de eggyüt véve megfelelő odafigyeléssel mind kettö alkalmas a hó mentes napokra alkatrész ellátás szemszőgéböl minden van hozzá normális áron
a kék 108 amit kinéztél reális áron van ennyit ér kb és igen jó állapotban van
:-) AKkor én szerencsés vagyok a Nejemmel, mert ő is szereti az öreg vasakat! A Te Nejedenek milyen kocsija van? Épp nemrég kérdeztem a nejem, hogy mi legyen? kb 2 év múlva megérik a kocsi (swift sedan 1,6 1998) a cserére. Vegyünk-e kb 2,5-ért valami páréveset, vagy használjam tovább a szutyukit (kitűnő bőrben van, abszolute hibamentes) és vegyünk mellé valami régit hobbiautónak. Azt mondta, hogy jó lenne valami szépséges régiség, munkábajáráshoz sokáig elszalad még a japó-magyar gépsárkány. A Nejemnek városi használatra Twingoja van, az tetszett neki, és nagyon jó is egyenlőre. Arra akartam kilukadni, -megvédvén a nejeket- hogy ha az Ő igényeiket is figyelembe vennék néhányan (és nem tudományosan megmagyarázva más autót vetetni velük, mint amit szeretnének) akkor valszeg nagyobb megértésre találnának a saját hobbijai(n)k esetén.
Igen, én is ugyanígy gondolom a dolgot, igazából a mostani off autóm árából kifutná az általam belinkelt autók valamelyike, és még egy ragyogó hóban járos szutyukira is maradna, de itt következik a nagy probléma, amelynek kapcsán én azt szoktam tanácsolni minden magyar állampolgárnak, hogy tartson el a nősüléstől... na mindegy, ezt azért remélem valahogyan meg fogom oldani(apropó, feleség vs. öreg sz@r konfliktus feloldására valakitől jótanács?) Most viszont ha esetleg ismeri a linkelt autókat ezekkel kapcsolatban konkrétan lennének kérdéseim, pl. a kék 108-ast meg merném venni, ez csak azért van, mert nem értek hozzá? Relatíve olcsó(szerintem) mégis egy éve árulják. Ismeri valaki? Hiába néz ki szépen, nem ér ennyit? Vagy pedig ilyen nehéz eladni még egy ilyen jó állapotban lévő példányt is? Mert akkor hiába fog az nálam 12 év múlva nagyon sokat érni, a pénzemhez nem fogok jutni sosem. Ugyanezek lennének a kérdéseim a kecskeméti drappal kapcsolatban is, az is már egy éve áll(olvastam a fórumban, tudom a történetet hogy nepper kezén van a dolog, de az az Ő szerencséje, ha ár alatt jutott a vashoz, attól még érhet ennyit - vagy nem?) Bocsánat a sok kérdésért, köszönet a türelmetekért!
Autó nélkül okoskodom, akár figyelmen kívül is hagyhatod a véleményem. (régebben volt W116-osom, nagy álmom, hogy ismét lesz, esetleg egy "töklámpás" W108) Sztem ha 2 millig veszel egy akár W108-ast, és évente 300.000 Ft-ot félreteszel-beleteszel a felújításra-karbantartásba az kb elég. No ha vásárolsz egy 4millás újautót, az is veszít Neked évente ugyanennyit az értékéből, tehát nem vagy hátrébb. Azt meg már láthatóan nem kell bizonygatni, mi a különbség egy W108 és egy H Astra közt :-))) (Brrr, még leírni is borzalmas) Azt nem is számoltam, hogy a W108-as 12 év múlva (mire az astrát fillérekért odaadod a szomszéd kölykének) nem 2milliót fog érni, hanem jóval többet.
Valami meg leszívja , mert nyáron 3-4 hónap állás sem árthat meg egy új akksinak. Villamosságis kiméri , nem lehet nagyon veszélyes ügy. Az 55 A max hideg téli reggeleken lesz akadály, hacsak a generátor nem tölti túl...ezt is megmondja a szakember.
Félreértettél, de én írtam rosszul :) Szóval tudom, hol vannak a biztosítékok, csak azt nem hogy a beszámozott biztosítékokhoz merre van az, hogy melyik biztosíték mit "biztosít" :)
Állandóan kiég nekem a 6-os számű, és fogalmam sincs, hogy mi az, ezért kérdezem, hogy valaki tudja-e, hogy mi a 6-os a 280CEnél.
Másik problémám, hogy Berczik belerakott egy 55 amperes akksit, ami lemerült kb 2 hét állás után. Ez szerintetek normális? 66os a gyári akksi ebben a kocsiban. Fogalmam sincs, hogy Brczik még rakott bele ilyen kis görcs akksit, ráadásul direkt kérdeztem tőle, hogy mekkorát rak bele, erre csak annyit mondott, hogy ami való bele... Hát rohadtúl nem ez való bele szerintem, de mindegy. Mondjuk az akkor is gyanús, hogy egy 55AH-s akksi lemerül 2 hét állás után. De olyan szinten lemerült, hogy az indítózásnak még hangja se volt, csak a töltés lámpa halványúlt el, és a beltér világítás volt tompa narancs fényű.
Hali, hát a mezei autóknál a motortérben van a biztosítéktábla, menetirány szerinti bal oldalon, fent a szélvédőhöz közel. kis barna doboz, két tekerentyü a tetején.
a fedél alatt megtalálod a kartonpapírt, hogy melyik mit biztosít...
Lehet ,hogy a 280-as ebben is más? Vagy most nagyon félreértettem valamit ?!?