Nem tudom...biztos "nincs turistaszezon" 2 hete is akartunk, meg most szerdan is jottek ismeroseim, veluk se tudtunk felmenni. Meg, jo, hogy a domon kivul olyan sok latnivalo van itt...bar legalabb saldi volt(van) az valamennyire kiengesztelte oket. :)))
A Dom gyonyoru...csak...epp minden oldalan korbeplakatolva...es meg a tetejere sem lehet felmenni, pedig legalabb ennyi lenne lathato belole, de nem....szerintem szegyen. :(
Bocs, hogy en valaszolok elobb... Igen, mindegy hol ervenyesited eloszor a jegyet, csak utana arra figyelj, hogy a surranosavban menj a metrohoz,azaz ne kezelj ra a mar korabban kezelt jegyre, mert akkor ha jon ellenor, hiba van igazad, nem hisz majd neked. Es a sima jegy is 75 percig ervenyes nem ugy mint otthon...
Bergamoban a palyaudvaron van csomagmegorzo. Legalabbis a nyaron meg volt. :)
P.S.: Aki Milanoban elo magyar annak uzenem, hogy szombaton a szokasos magyar vacsi! Meg nem keso eldonteni! :)
Én már megkezdtem a visszaszámlálást a milánói utazásunkig, már csak 23-at kell aludnunk és repülünk:))
Végigolvastam a teljes topicot, nagyon hasznos dolgokat találtam, köszönet érte mindenkinek.
Fredné! Kérdezni szeretnék tőled valamit. Pár száz:))) hozzászólással korábban említetted, hogy Milánóban az egynapos, illetve a kétnapos jegy érvényessége nem úgy van, mint nálunk, hogy az adott naptári napra vonatkozik, hanem az érvényesítés megkezdésétől számított 24, illetve 48 óráig. Az érvényesítést teljesen mindegy, hogy hol teszem meg? Metrón? Villamoson? Egyéb helyen?
Tudna valaki abban segíteni, hogy Bergamóban van valahol csomagmegőrző (nem a repülőtéren, hanem a városban! Buszpélyaudvar? Vasútállomás?)
Szerintem mindegy, en se tudtam,csak talalomra valasztottam egyet, de a vonat Comoban csak 1 helyen allt meg...szoval kizarasos alapon az maradt...meg ugyanaz a vonat megy, szoval nem lenyeges.
a trenitalia.it-en van menetrend. Comoba Reginaleval mentem es EuroCityvel jottem, csak az arban volt kulonbseg, meg +15 percben. Szoval Stazione Centrale, de kulonben szinte minden vonat onnan megy. Comoban meg szinten a kozponthoz nagyon kozel tesz le, 5 perc seta es maris megerkeztela tohoz.
Como-ba Eurocity vonat megy, kb óránként, a Stazione Centrale-ról (központi állomás). Menetidő 30 perc, kényelmes, tiszta, Milánó és Como között nem is áll meg. Mi ezzel mentünk-jöttünk.
"Ferrovie Nord is a private railway company that runs lines from Cadorna Station, Stazione Nord, to various locations north of Milan (Saronno, Laveno, Novara, Asso). In particular it runs the Malpensa Express train link to Malpensa airport, and a very handy train to Como which arrives right on the lakeside. Info: tel. 02.20222, website www.ferrovienord.it"
A megadott honlapon nem sok használható információt találtam, ezért kérdezlek benneteket, hogy a como-i vonat melyik pályaudvarról indul? Az Interneten találok valahol menetrendet? És ezek a vonatok jobbak valamiben mint a Trenitalia járatai?
koszi mindenkinek a szallassal kapcsolatos segitseget. mar korvonalazodik a dolog.
viszont. most ujabb segitseg kellene.
nalunk most az van h hosszu tepelodes utan a kovetkezo kalandos utazas var rank: bp milano repulovel (odavissza 9ezer volt mindenestul a jegy fejenkent - ha oda vissza utat vennek dupla ennyi lenne... viszont ha veszek egy egyiranyu oda es egy egyiranyu vissza utat sokkal olcsobban kijon...erdekes),
es milanobol pedig vonattal nizzaba. azt mondtak az kb 5 ora ut es kb 30 euro utankent fejenkent. es hazafele ugyanigy es akkor negy napot maradunk milanoban :)
valaki esetleg tudna segiteni vonat ugyben? mert a máv nemzetkozi informaciojaban edesek, de nagyon nem tudnak mit segiteni, az elvirarol elerheto nemzetkozi vonatize meg azt mondja h sorry de nem talalt milano es nizza kozott vonatot...hehe.
szoval esetleg van vonatszakerto koztetek? :) vagy tipp h hol lehet reszletesen kitotozni h melyik vonattal hogy kene mennunk
es van tipp arra h hogy lehet mindezt olcson meguszni?