Én is kedvelem mindkettőjüket, de most sajnálom Robertsont, néha olyan, mint egy kisfiú, lelkesen játszik, és jól megy neki, aztán valamiért összezuhan, nem megy neki, és szinte sír. Nem hisztizik, mint Carter, csak csendben, magában...
Higgins pont nem ilyen, tapasztalt öreg róka, nem lehet őt pár rosszul sikerült frame-mel kizökkenteni.
Gilbert és Wilson a vártnál könnyebben nyertek, simán benne van a történetben, hogy az egyik ágon a "kis név" lesz a döntős.
Viszont azt nem hiszem, hogy a döntőben akár Gilbert nyerne Trump ellen, akár G. Wilson Higgins ellen, a Cruicible döntőtől még a nagyok keze is megremeg, Ding, Carter, Hawkins, sőt, Matthew Stevens és voltak már döntősök 2000 óta, de nem tudtak nyerni, mert a "nagy név" mindig legyőzte őket.
Nagyon nagy dolog a "szüzesség" elvesztése, és ez egyértelműen Higgins mellett szól.
Viszont ha ő kiesik, akkor biztos, hogy újoncot avatunk.
Ez is mutatja, hogy a Világbajnokságon mennyit számít az, ha valaki 2 meccsen - mint Robertson -, vagy akár 3-4 meccsen, az elődöntőig, döntőig nagyon jól játszik...
Én viszont bízom az ausztrál idei remek formájában és megtudja fordítani az eredményt.Higgins az idén nem sokat mutatott és ennek meg kell mutatkoznia valamiféleképpen.
Jó, a visszahozta a meccsbe az túlzás, de le kellett volna zárnia ezt a meccset, szüksége lenne a pihenésre és gyakorlásra, mert az eddigi ellenfelei közül Wilson lesz a legnehezebb, de mikor jusson be a döntőbe, ha nem most?
Közben Gilbert megveri Wilsont, és elődöntős, nem semmi sztori ez se.
Trump ma eddig az Un-Nooh, és Ding ellen első két szakaszban mutatott formáját hozza, visszahozta Maguiret a meccsbe ahelyett, hogy lezárta volna a meccset egy szakasszal kevesebb alatt.
Pont ez a lényeg, hogy kapott ajándékokat. Azért kapott, mert Robertson nem bírta fejben. Georgiu és Murphy ellen nem véletlenül nem adott ajándékokat, mert egyszerűen olyan formában volt, hogy minden sikerült neki, Higgins viszont olyan nyomás alá helyezte, amit nem bírt el.
Ettől persze még megnyerheti este a meccset, és a vb-t is, de egészen biztos vagyok benne, hogy nem nagyon van más játékos, aki ellen most hátrányban lenne.
Ami a fluke-ot illeti: mindig is azt gondoltam, hogy (főleg az ilyen hosszú meccseken) kiegyenlítik egymást. Például a mai első frémet Robertson is nagyban egy fluke után nyerte meg (beragasztott utána a zöld mögé, és Higgins nem jól menekült, induló maradt neki). Csak hajlamosak vagyunk úgy érezni, hogy az egyik játékosnak szerencséje van, hányszor érezzük úgy, hogy akinek szurkolunk, annak sose sikerül a bontás, ha kihagy valamit mindig marad állás, a másiknak meg nem, pedig nyilván nincs így. Egyébként azért se hiszem, hogy csak ezen múlt volna, mert minden fontosabb statisztikában jobb mutatója volt Higginsnek, mint Robertsonnak.
Higgins egyszerűen elképesztő. A meccs elején gyengén játszott, de még így is kihozta döntetlenre az első szakaszt. A második szakasz elején Robertson ellopott tőle egy 50 perces frémet, amit simán meg kellett volna nyernie, de folyamatos taktikai csatákra kényszerítette Robertsont. A szünetben 7-5-re vezetett. A szünet után valami elképesztően feljavult, minden beesik neki, Robertson pedig ezzel párhuzamosan leromlott.
Egyszerűen egy fantasztikus játékos, a legnagyobb küzdő, akit a sport valaha látott. És ne felejtsük el, hogy mindezt közel 44 évesen, egy katasztrofális szezon után.
Egyszerűen soha ne írd le John Higginst.
Egyébként az Eurosport Playeren John Virgo mellet Shaun Murphy kommentált, és egyszerűen élmény hallgatni, nagyon jó "belsős" dolgokat mond.
Szerintem semmi meglepő nem lenne egy Gilbert-G. Wilson döntőben. Mindkettő kiváló játékos. Főleg G. Wilson, ha megnyerné a vb-t meg is érdemelné. Tudása alapján rég ott lenne a helye a legjobbak között.
Kedvelem Higginst, de most Robertsont szeretném az élen látni, viszont én meg pont attól tartok, hogy a nagy rutin meg fogja állítani.... Higgins papa meg a sorozatos világbajnok verésekben el fog fáradni a végére.
Szinte biztos, hogy mindkét elődöntő nagy név - kisebb név párosításokból fog állni, onnan meg lehet bármi... Milyen komoly lenne már egy Gilbert - G. Wilson döntő :))