Igazából első gondolatom nekem is az volt, hogy rendelek ebből a CD-ből, de aztán arra gondoltam, hogy miért másokat gazdagítsak ezzel az összeggel...
Böszmének azt javasoltam, hogy szerezzék meg az anyagot és adják ki hivatalosan ők! Úgy már nagyon szívesen megvenném! Hiszen egyébként nemcsak a példányszám utáni díjtól esnek el így a Solaris-tagok, hanem a szerzői jogdíjaktól is!
A Nearfest már csak ilyen helynek tünik. A Solaris mellet láttam a belinkelt oldalon Transatlantic, Spock's Beard, Mastermind, IQ, Illuvatar, Happy The Man, Alaska "Nearfest-es" koncertet is, hogy csak az ismertebb bandákat említsem. És ilyenkor korántsem biztos hogy a rendező cég a hibás, bőven elég hozzá egy technikus aki hozzáfér a keverő pult anyagához vagy a rádio felvétel szerkesztéséhez...
Másrészről viszont, ezek a bootlegek a gyűjtőknek felbecsülhetetlen kincseket jelentenek, az együttesek népszerűsítéséhez is hozzájárulnak, így én azért nem kergetném őket Böszme helyébe túlságosan. Egy bizonyos példányszám alatt szerintem valós károkat nem okoznak, a fölött meg kapcsolni kell időben és ki kell adni hivatalosan is! Erre már elég sok példát láthattunk más együtteseknél.
Nem tudom azt is kiszúrta-e Böszme, hogy az oldalon az After Crying 99-es bajai koncertje is szerepel, márpedig azt nem a Nearfest technikusai keverték...
Én is rábukkantam a neten kalóz kiadványra, a '99-es NEARfest-es anyaguk kapható így, dupla CD formájában.
Böszmének szóltam is róla, ki is akadt rendesen!
Mert a rendező céggel abban állapodtak meg, hogy a rádióban részleteket lejátszhatnak a koncertből, de arról szó sem volt, hogy ki is adhatják. Főleg nem a zenekar háta mögött!
Azt mondta, beszél majd erről Erdész Robival, nem tudom, mire jutottak.
Solaris Nearfest 1999 6/27/99 Great Qual 2CD
(CD1)
01. 10:32 Book of Prophecies Intro
02. 04:21 The Duel
03. 11:22 Mickey Mouse
04. 04:18 Oz
05. 05:16 Hungarian Dance
06. 06:48 Book of Prophecies Pt 3
07. 04:02 The Lions Embrace
08. 07:01 Concerto in E-Minor
(CD2)
01. 08:13 M'ars Poetica
02. 11:01 Bonus Game
03. 05:29 If the Fog Ascends
04. 03:59 Apocalypse
05. 02:26 The Monment of Truth
06. 11:22 Eden
07. 03:11 Undefeatable
08. 07:09 Solaris
Ennek az oldalnak kb. az alsó negyedében meg egyenesen úgy sorolják föl ezt a kiadványt, mintha sorlemez lenne!
Azért kérdezem mert nemrég kaptam róla egyet, ami egész jó minőségű soundboardos felvételnek tünik. A forrás szerint ráadásul egyenesen Mexicóból jött, tehát lehet, hogy az együttes nem is tud róla hogy létezik...
Ez a koncert 2 évvel korábban, 2001. márc. 9-én volt Mexico City-ben, és az előzményben Erdész Robi mesélt az élményeikről egy 2001. nyári rádióinterjúban.
Poster de "Solaris" y "Cast" en Ciudad de Mexico 2001.
És egy kép arról a koncertről Bogdán Csaba honlapjáról:
koncert Mexico City-ben - 2001
Valamikor mintha egy koncertvideó is lett volna fent Csaba honlapján erről a 2001-es koncertről, de most nem találom...
Ha már itt tartunk, egyszer cirrocumulus valakitől kérdezte, felismeri-e a 15:15-nél levő részt a Noabból. Bocs, hogy belekontárkodom, de szerintem az is a LA2026-ba lett belekomponálva.
A LA2026 előtt egy másik számba is bekerült, nagyon jellegzetes rész ez... Melyikben hallható?
Nem is tartjuk annak. Tulajdonképpen a füzetecskében is felhívják a figyelmünket, hogy próbáljuk meg felfedezni azokat a részeket amiket később más számokba beépítettek, ezenkívül cirrocumulus is bíztatott minket a játékra. Számomra tényleg nagyszerű, hogy életemben először vadonás friss lemezem van, rajta pazar zene és még egy kis játékot is lehet vele játszani.
Ha már itt tartunk, egyszer cirrocumulus valakitől kérdezte, felismeri-e a 15:15-nél levő részt a Noabból. Bocs, hogy belekontárkodom, de szerintem az is a LA2026-ba lett belekomponálva.
Megvettem a NOAB-ot, és nagyon tetszik, főleg, hogy ez az első EREDETI Solaris CD-m. Nagyon érdekes a borítón levő szöveg is, meg lehet belőle tudni, miért nem jelenhetett meg 82-ben a lemez. Na mindegy, lényeg, hogy most megvan:) Hallgatás közben felírtam (már valaki írt ilyet korábban is), hogy melyik részlet "miből van" (pontosabban melyik részletből van mi) :) Egyszerűbben:
NOAB:
2:33-tól A párviadal, és ez többször felbukkan
3:40 és 5:43 valamelyik részlet asszem a LA2026 c. számból
20:55 a Marsbéli krónikák vége
Toatelle:
LA2026 valamelyik része
Dr Mabuse ezR szeme:
M'ars poetica variálása
Legalábbis nekem ezek ugrottak be. Nem azért írtam, hogy fikázzam, hogy ismétlés, hiszen írtam már, hogy nagyon tetszik.
Ehhez még annyit, hogy a Párviadal eleje Bátor Tamás éneke után, ill. az 5 perc körüli rész a Noabból való mégpedig a Noab éneke utáni orgonás rész ami egyébként nagyon a szívemhez nőtt. Az az igazság, hogy a billentyűs hangszerek közül nekem elsősorban is az orgona tetszik, akár klasszikus fújtatós orgonáról vagy elektromosról van szó.
És ez a sajnos-sajnos csentrack bizony már a harmadik féleképpen viselkedik. Érdekes.
Volt ugye az intelligensnek kikáltott előre-vissza-előre számlálósdi, majd Cirrocumulusnál a beállításfüggően való számhoz tartozás. Most pedig az én otthoni lejátszóm notóriusan csak az előző számhoz tartozóként méri az idejét (akár előre-, akár visszaszámlálásra állítom).
Ismerje ki magát a csendszámon inkább Frank Zappa !
Nem mondod, hogy a valóságban kihagyta Zappa ezt a mindenkit azóta is éltető örömforrást, ami szerint oly' jól esik erre a legendás lemezre hivatkozni (legalább ilyenkor :) ?!?
Lehet, hogy ilyen lemez nincs is, csak "urban legend" ?
Kár !
Én magam is csak a hírét ismerem a csendlemeznek, sajnos közelről én sem találkoztam vele. :-(
Tán akkor most a Solaris adott végre alapot az ilyen anekdotázgatásnak. Legalábbis két perc erejéig. :-)
Én ezt a lemezt eddig csak autóban hallgattam. Az ottani lejátszóm úgy látszik eléggé intelligens egy Solaris CD lejátszásához, merthogy rendesen előre számlálgat a számok alatt, majd a Mabuse ezR szeme előtt szépen átváltott visszaszámlálásba, majd a számkezdet után ismét előre számlálásra vette magát.
Azt hiszem, nem az elektronikában van az okosság, hanem a lemezen, a szám azonosító információk között.
Attól függően, hogyan van éppen beállítva a CD-játszódon az idő: ha a számonkénti folyamatosan telő időt mutatja, akkor ez alatt a 2 perc alatt még az 5. track-et írja ki és előrefelé számol (11'09"-től egészen 13'09"-ig), ha viszont még a számokból hátralévő időt mutatja a lejátszó, akkor az ominózus 2 percnél már a 6. track látható és -2 perctől számol vissza 0 percig, és ekkor indul a Dr. Mabuse ezer szeme.