Hát ha annyi, akkor annyi, munkaeszköz.
Amúgy talán lehet mindenféle oktatási kedvezményeket igényelni rá (Nejecke éppen újra tanul) és vannak mindenféle kevésbé nyilvánosan kezelt támogatások is, aminek ha utánakavar az ember, akkor jól járhat. 2-3 éve pl. a Kereskedelmi és Iparkamaránál lehetett helybéli vállalkozásoknak szoftver vásárlásra vissza nem térítendô támogatást kérni, aki idôben hozzáfért, az bevásárolhatott. Az egyik cimbi Esztergomban másfél milkát kapott, fel is szerelkezett belôle. Kár hogy ezeket a tűzhöz közel lévôk mindaddig titkosan kezelik, amíg ki nem elégítik a haverok Office meg játékprogram igényeit. Gondoltam jó tudni hogy van erre egy csomó EU meg Phare meg mittoménmilyen pénz, amire lehet pályázni. Csak utána kell kavarni...
Egy jogtiszta archicad 1-1.5 milla :-(
Ezen nagy vitak mennek, hogy melyik a jobb, az acad vagy az archicad, hasonloan nagyok, mint hogy melyik a jobb, a mac vagy a pc :-)
Szerintem egy epitesznek egyertelmuen az archicad a jobb. Az arra, amire kitalaltak, nagyon jo, mig az acad sokkal tobb mindenre jo, de specifikusan erre nem annyira. Meg az egesz program felepitese, stb, tipikus mac-program, szemben az acaddal, ami tipikus pc-program :-)
Ha jól emlékszem, elvileg bármekkora SCSI HDD-t belerakhatsz. Mac OS 8-tól kezdve a limit 2TB(!) Extended Format (HFS+) használata esetén. :-)
Bővebben:
http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=24601
Ha valaki adna kitróbálásra egy ArchiCAD-et Mac-re, azért nagyon hálás lennék. Valaha építészként végeztem és újra kezdek kacsingatni a szakma felé, bele szeretnék kóstolni a számítógépes grafikába. Ráadásul a párom is dolgozna CAD-ben, érdemes lenne megnézni, mire utunk vele...
Leginkább arra lennék kíváncsi hogy miképpen renderelne az ArchiCAD-bôl exportált file Bryce-ban...
Próbáld ki a transsoft scsi director nev? ?srégi, de nagyon okos kis programját! Néhány száz kbyte az egész, ha nem sikerül letölteni, elküldöm neked, az szerintem segít ezen a problémán.
De jó! Már csomószor kerestem mac-juzer építészt :-)
Szépen, sorban. 68k macintoshra az 5-os archicad a legujabb, nekem sajnos csak a ppc verzió van meg. A két gépet a pc-re telepített pc maclan nev? programmal tudod összekötni, elindítod a pc maclanban az appletalk filszervert, és már látni is fogja a mac. Mac-re van a Dave, de szerintem az er?sebb gépet kell terhelni. Internet: pc-n beállítod az internetmegosztást, mac-en beállítod a tcp/ip control panelben a pc ip-címét gateway-nak vagy routernek, most nem tudom, de rájössz, aztán megy is. Ez tuti, mert nekem m?ködik egy lc-n 7,5-os rendszerrel. Nyugodtan használhatsz pc-re formázott floppyt, a mac tudja írni-olvasni, csak arra vigyázz, hogy mindig .sit vagy .hqx fájlokat másolj, (vagy .bin-t), mert a pc tönkreteszi a resource forkot, és a mac anélkül van, hogy nem érti a file-t. F?leg programoknál veszélyes ez, egyszer? kép stb. fájloknál nincs jelent?sége. A rendszertelepítést?l ne félj, a világ legegyszer?bb dolga, és ha valamit elcsesztél, még mindig megmarad a régi system folder, és be tudsz bootolni róla.
(A ctrl-klikk a jobbklikk megfelel?je a 8-as és annál újabb mac os-ekben, amúgy mac-en a pc-s ctrl megfelel?je a command (alma) billenty?. Tehát alma+d=drag :-)
A vigyorgó mac-arc engem is mindig felvillanyoz, kár, hogy az új os-ekb?l kiszedték :-(
Sz'al, már csak a Parity jumpert nem magyaráztátok el, hogy mi és miért van:-(
Most betettem, a Cdromot, de ez sincs mountolva:-(((
A system profilerben:
Látja, a hardvert, kiírja a nevét, és minden adatát.
Látja a benne levő CD-t a nevét, és a méretét.
Akkor most hol kell mountolni???
Lehet, hogy csak egy kattintás???
A quadrámban most egy 850-es vinyó van. Ha akarok bele még egyet, akkor mekkora az a max méret, amit tud kezelni? (nem tudom hol találok hasonlóan kis kapacitású scsi vinyókat)
Hoppá, archicad! Én is azt használok. Tehát szaktárs. Nincs véletlenül egy feltört verziód quadrára ;-)
Naszóval calami olyasmit szeretnék csinálni, hogy az internetről pc-vel letöltött fájlokat átnyomni a macira. Ethernet link kábelen keresztül nem ismeri fel egymást a két gép. PC-vel meg (még) nem tudok mac floppylemezt írni, CD-t meg azért nem, mert nincs scsi a pc-ben. A Quadra meg telepítési hibát ír ki, amikor elindítom a böngésző net beállítását. Valszeg újra kell majd telepíteni az egész oprendszert, de azt majd ha már magabiztosan megtalálom a billenyűket :)
(Én mindig is ctrl-t használtam az archicad-ben, nem is tudtam, hogy lehet máshogy is)
Lehet,h öreg masinák de engem felvillanyozott, amikor bekapcsoltam és az egyébként ablak mellé telepített monitoron egy vigyorgó Mac-arc jelent meg...
En egy quadra 700-at buvolok mostanaban, ugyhogy asszem tudok majd segiteni, ha elakadsz, kerdezz csak! Jo kis oreg masinak :-)
Amugy az egygombos egeret konnyu megszokni, en mar a pc-s archicad-ben is ctrl-klikkelek :-)
Új vagyok itt a topikon, de lelkes, mivel megvettem életem első Maciját. Elég régi, de kezdésnek szerintem jó lesz. Letörni úgy sem fogtok! Ez egy Quadra 650. Még csak az alapoknál tartok (mivel itt nincs jobb-egér gomb), de majd kérdezek sokat.
SCSI-ID ID2 ID1 ID0
0 : : :
1 : : I
2 : I :
3 : I I
4 I : :
5 I : I
6 I I :
7 I I I
: = nincs jumper
I = van jumper
jumper = az a kis pöcök, ami rövidre zárja a két tüskét
Egy BUS(e: busz)-on nem lehet két azonos ID-jű eszköz. A kártya (vagy alaplapon lévő vezérlő) ID-je általában 7-es.
Egy BUS mindkét végét ún. terminállal le kell zárni. A kártyán (vagy alaplapon lévő vezérlőn) legtöbbször alapértelmezés szerint le van zárva. A kábel másik végén a felhasználónak kell gondoskodni erről. Ezt kétféleképpen lehet megtenni:
1. Van a kábelen egy olyan "izé", ami rámegy a csatlakozóra, és lezárja (ami eltávolítható). Így elfoglal egy helyet a BUS-on.
2. A rádugott eszközön be lehet állítani a Terminal (Power) engedélyezését. Ennek az eszköznek ekkor a szalagkábel végén kell lenni!
Több eszközön nem lehet Terminal (Power) engedélyezve!
ne is mond!
a multkor feltelepitettem az office-t. elindult, valami kiscsavo ott ugralt a jobb also sarokban majd olyan merevre fagyott ahogy kell. kekhalal az ugyan nem volt,ez igaz, de hat mit tegyunk, ha eccer ezen nincs..:(
egy korabbi verziot vegul felraktam, ment is, tudtam vele dolgozni. irtam nyolc oldalt, elmentettem. mikor bele akartam javitani, kozolte, hogy ezt o soha tobbet nem nyitja ki, mert ez nem office doksi.
egy apple works vegul segitett, de soha obbet nem fogom hasznalni, mar le is toroltem, nehogy bekavarjon itt az officenak!
hű, egyszer 96 táján láttam valami DTP stúdióban MACeket, de nincsenek benyomásaim. Viszont a windózos quicktime alapján azt kell mondjam, ha az egész MAC olyan gyors, felhasználóbarát és stabil mint a QTime, akkor hálát adok Billgéccnek a windózért...
Mi a baj, mi a baj?
Hát pl. az ujraírható CD, amit nem is lát!:-(
Nna akkor ennek fussunk neki részletesebben.
A kábeleken, egészen közel van két csati, ami ránézésre egyformának tűnik.
Most nincs itt a gép előttem, de mintha, a vinyó kábelének a végén, nem lett volna olyan elektronika, mint a CD én.
De én azt tettem, hogy kihúztam a régi CD-t, és bedugtam a helyére az "újat". Persze nem látta:-(
Most nem tudtam még kipróbálni, hogy azzal a jumpereléssel, ami felötlött bennem az előbb látná-é???
Viszont jut eszembe, azt az új vinyót én minden hókusz-pókusz nélkül egyszerűen csak feldugtam valamelyik kábelre, oszt kész.
Tény és való, nem is tudom használni:-(
Tehát???? : Akkor most hogyan tovább???
mi baj az eredetivel?
a scsi annyira maceras.
najo.az :)
egy kis segitseg:
- egy scsi lancon minden egysegnek kulon azonositoja van.
- minden lancot le kell zarni. (terminalni) ami a terminalt eszkoz utan van a droton azt a vezerlo nem latja.
Nna format ügyben nem vagyok előrébb, de van más is:-)))
Kaptam, egy nagyon pepec kis plextor olvasót. De én nem csak maciban vagyok lemaradva, hanem szkáziban iss:-(
A jumperezése, számomra kínai!
Nem elég, hogy nem ugyanazok a jelek vannak rajta, mint a benne levőn, de még csak nem is ugyanabban a sorrendben:-(((
Tehát:
A benne levő CD: PARITY zárva, ID-0. zárva, ID-1 zárva, ID-2 nyitva, . nyitva, . nyitva, TERM POWER zárva.
A plextoron van: 3db, SCSI ID, PRTY, TERM, TEST, BLOCK, EJECT,
Most akkor ezen mit hova dugjak???
Most, hogy leírtam, kezd valami derengeni, de azért bátran válaszoljatok, majd bevallom, hogy arra gondoltam-é, amire ti:-)))
Ne kezdjük megint... ki ezt szereti, ki azt. Szerintem SMILE a windows commanderre gondolt, azt szokas hianyolni mac-en, izles dolga, en pc-n sem hasznalom.
"ne akarj átláthatóan másolni, hanem rángasd az ikonokat, ne akarj egyszeree öt programot futtatni. Ilyenekre gondoltam."
Ez ügyben ÉPPEN MOST van tapasztalatom. Itt a két asztalon egyszerre két gép megy, egy G4 meg egy PIII. Mind a kettôn (minimális eltéréssel) ugyanaz a Bryce file renderel, közben meg használnánk.
Nos, a Macen jelen pillanatban számol háttérben a Bryce, Fut az Outlook és a Necckép, plusz dolgozgatok InDesignban és szól a zene is.
A PC-n tegnap este a Bryce futott, miközben a Nejecke próbált Wordben dolgozni. Amíg a doksiját igazgatta, a Bryce nemes egyszerűséggel felfüggesztette a számolást, nem dolgozott.
Ami az "átlátható" file-másolást illeti, hát ezt utálom a legjobban a PC-n. Ez a Windows Intézô egy hihetetlenül elkefélt példány. A Mac ablakaiból pakolgatni milliószor egyszerűbb és felhasználóbarátabb dolog. Most rendszeresen másolok oda-vissza Bryce anyagokat egy USB sticken, hát az a macera amit a Windows művel egy ilyen másolásnál, az kész katasztrófa: bedugomasticket-feldobegyablakotmajdeldugja-kinyitomazintézôt-megkeresemamunkamappát-szkrollozokastickhez-átmásolomakétfájlt-kattintokastickkikapcsgombra-leokézomazablakot-kitépemahajam-grrr...
Macintoshon pedig bedugomasticket-feljönazablak-áthúzomakétfájlt-commandipszilon-kihúzomasticket-ennyi
Persze minden nézôpont kérdése, de ne magyarázd el nekem, hogy PC-n windowson egyszerűbb fájlmásolni :-)