Keresés

Részletes keresés

Macimedve Creative Commons License 2002.06.14 0 0 5558
Au EAC-val grebbelésnél ne az IMAGE hanem a COPY IMAGE&CREATE CUE SHEET/UNCOMPRESSED opciót kell választani. Ekkor keletkezik egy 600 Mega körüli Wav és egy pár kB-os CUE file. Az első tartalmazza az összes zenét egymás után, egy egészként, mintha egy magnószalagra vetted volna föl. (A gépen meg is lehet hallgatni, ha van hangkártyád), a CUE fileben (Belekukkanthatsz egy editorral) pedig le van írva, hogy melyik szám hol kezdődik, esetleg az is hogy mik a címek, előadók stb. de ehhez kell a CDDB elérés (ha van neted, akkor ez automatikus) vagy a lemeznek CD-textesnek kell lennie.
A gyári Textes lemez ritka, (licencvita miatt jóformán csak a Sony/Columbia kiadványok) de ha az íród támogatja (az újabbak mind támogatják) akkor érdemes a CDDB használatával vagy kézi beírással textesen írni.

A Feurióban aztán a „Create project from cuesheet file” opciót választod, majd megadod neki a CUE helyét, és ezzel minden el van intézve.

A Feurió egyébként megírja a CD-t csak wavból is, ha a project ablakban az „Add Wav f.” opciót választod, csak így egy 70 perces szám lesz a cédén, egyetlen trackban, nem tudsz léptetni a számok között. Mint egy magnószalag…… Ezen lehet segíteni, még írás előtt a „Track editor”-ban fel lehet szabdalni a fájlt, lehet szüneteket betenni stb. és akkor minden OK.

De sokkal egyszerűbb, ha csak a Feuriót használot. Teljesen korrekt másolatot kapsz, ha a Copy ablakban a „Read track linked” valamint a „Read index markers” és a „Read index0” opciókat is bekapcsolod. Így gyakorlatilag az eredeti lemez 1 az 1-ben másolatát kapod, ugyanúgy indexelve (esetleg az indexbe illegálisan beleírt bonus trackkel stb.) mint a gyári.

Ha az CD olvasód nem képes indexeket korrektül olvasni (sajnos sok ilyen van), akkor válaszd az „Auto-detect linked tracks” opciót, (az indexeket ilyenkor ki kell kapcsolni!). Ebben az esetben a Feurió kiszámolgatja, hogy melyik számok között nincs szünet stb. és így is korrektül másol, a koncertlemezeken sem lesz pattanás stb. (Index 0 nem lesz a cédén, kivéve a kötelező első két mp-et, de ez normál felhasználás szempontjából nem gond.)

Ezeken kívül még kismillió opció van, de a többit célszerű alapállapotban hagyni, hacsak nincs valami külön igényed.

Egyébként a Feuriónak kitűnő helpje van, németül is, angolul is. Érdemes átolvasni, nagyon sok mindent meglehet belőle tudni a audió cédéírás elméletéről.

Előzmény: tündérlala (5556)
Mage Creative Commons License 2002.06.13 0 0 5557
Mert nem a wavot kell megadni a CD iro proginak, hanem a cue sheet file-t, amit az EAC odatesz a wav melle :))

Nero gyonyoruen kiirja az EAC image-et. Azzal ird, ne az EAC irojaval.

Es figyelj oda arra, hogy ne track at once, hanem disk at once mode-ban ird. (Mondjuk ez mix cd-nel szamit igazan, de jobb, ha megszokod). Max. 4x sebesseggel.

Ja, es az EAC nalam sosem fagyott olvasas kozben (max indulaskor), viszont volt olyan, hogy 60 oran at dolgozott. Ha kell, le lehet allitani.

Előzmény: tündérlala (5556)
tündérlala Creative Commons License 2002.06.13 0 0 5556
Köszönöm a válaszodat!

Jóformán csak audiót írok, azért keresem a legjobb (minőségű) megoldásokat.
Az EAC grebbelt nekem egy szép 567 MB-os WAW file-t, amelyet sem a Nero, sem a Feurio nem volt hajlandó értelmezni.
Asszem maradok a Feuriónál.

lala

Előzmény: Macimedve (5555)
Macimedve Creative Commons License 2002.06.13 0 0 5555
Tapasztalatom szerint az EAC kitűnően grebbel, de meglehetősen labilis, fagyós progi. Próbáltam jó pár oprendszeren és konfigon, de szinte mindenhol volt egy-két fagyás. Olvasásnál ez kevésbé fáj, de íráskor már igen. (Írni emiatt még nem is próbáltam vele)
Javaslat:
Grebbelj az EAC-vel, aztán írd meg egy tisztességes íróprogival, olyannal, ami tud CUE SHEET-ből is IMAGE fileből írni, pl. WinON-nal vagy Feurióval. De ha már a Feurió a gépeden van, akkor grebbelésben az EAC nem igazán nyújt többet, mint a Feurió. A Feurió ellenben sokkal intelligensebb, felhasználóbarátabb, sokoldalúbb audió író progi.
Előzmény: tündérlala (5551)
kalapács Creative Commons License 2002.06.13 0 0 5554
Ha ennyit rá tudsz szánni, akkor csakis Plextor ! Talán még lehet kapni a 24/10/40 -est, az tuti, de a 40/12/40 -es is jo. Kicsit olcsobb a TEAC, ez is OK.
Előzmény: Munchausen (5553)
Munchausen Creative Commons License 2002.06.13 0 0 5553
Szia kBagyula!

Sajnos nekem is meggyűlt a gondom egy Phillips CDRW804-essel, mert 40MB +- 8 MB felírása után egyszerüen lehal.
Próbáltam több op. rendszeren, más vasakon is, és a helyzet nem változott. Sajnos már nem garanciális, egyetlen dologra jó, 40MB-nál kisebb, de azért olyan 10-20 megás állományok CD-re karcolására.
Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy mit vegyek helyette, mi jó kapható a piacon mostanság, olyan középkategóriás (30-50ezer) árban.
IDE vagy EIDE kell, mert néha ide-oda kellene szerelgetni, szóval a gyűrődést sem árt ha bírja... Az már csak hab lenne a tortán, ha linux alatt is szépen muzsikálna. Nos van valakinek tippje?

Előzmény: kBagyula (5519)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.13 0 0 5552
Szia lalaaaaaaaa!:)
Nem vagyok benne biztos, de mintha w2k-nál valamit be kellene külön állítani a progiknál, hogy normálisan dolgozzanak, lentebb valaki írt valami hasonlót, talán a Neroval kapcsolatban, de gondolom más progiknál is van ilyen opció.
Előzmény: tündérlala (5551)
tündérlala Creative Commons License 2002.06.12 0 0 5551
Letöltöttem az EAC b4-est, sikerült is életem első rontott CD-jét megalkotnom... aztán azonnal mégegyet.
Az írás azonnal megszakadt, "Write error! Write blocks: (itt semmi...)" üzenettel, amelyet még megtoldott egy sokatmondó "Logical unit not ready, long write in progress!" szöveggel is.
Ráadásul minden lebénult, még a lemezt is csak a Win2K újraindítása után volt hajlandó kiadni.

A rontott (zene) CD-ket csak az író látja, a 13 szám helyett 13 "Track" van rajta, mindegyik 44 byte hosszú...

lala

simson Creative Commons License 2002.06.12 0 0 5550
Nyugi, nekem is ilyen van. Ha jól tudom, nem sok író tudja ezen kivül megírni a 90-99 perces lemezeket. Úgyhogy én is meg vagyok elégedve vele. Először egy 16x10x40-est használtam, de aztán downgrade-eltem egy 12x8x32-esre.
Előzmény: Galine (5549)
Galine Creative Commons License 2002.06.12 0 0 5549
Csak de. ;)
Miért?
Ez a legóccsóbb, az írót kb. egy éve használom.
Előzmény: simson (5548)
simson Creative Commons License 2002.06.11 0 0 5548
Lemeze válogatja. Ott a cd info-nál kell megnézni.
Egyébként milyen íród és olvasód van? Csak nem LG?
Előzmény: Galine (5547)
Galine Creative Commons License 2002.06.11 0 0 5547
Igen, ezekre én is rájöttem totál magamtól. ;)

Felirattam 750 megát is, a sikeres akción felbuzdulva, fel is íródott, az eredményt a CD-íróm és a CD-olvasóm is megeszi, de három másik gépben három másik CD-olvasó a végét nem tudja olvasni.
Valaki meg tudja mondani, hogy egészen pontosan hány byte-ot lehet felírni 650-es, illetve 700-as CD-re, mondjuk az EasyCD-vel...?

Előzmény: simson (5545)
nicko Creative Commons License 2002.06.11 0 0 5546
:)
Előzmény: Galine (5543)
simson Creative Commons License 2002.06.11 0 0 5545
galine:

fájl-beállítások-különleges beállítások-maximális CD méret.

Itt állítsd be a megfelelő perceket.

Előzmény: Galine (5538)
shop Creative Commons License 2002.06.11 0 0 5544
Zolcsi Baba: köszönöm a tippeket. Most éppen jó az EAC, de már alig várom, hogy elromoljon...;-).
Előzmény: Zolcsi Baba (5530)
Galine Creative Commons License 2002.06.10 0 0 5543
Hurrá! Sikerült!!
Köszi a tippet!
Előzmény: nicko (5542)
nicko Creative Commons License 2002.06.10 0 0 5542
Értettem elsőre is.
Én a progit ajánlottam.
Előzmény: GaMeR (5540)
Galine Creative Commons License 2002.06.10 0 0 5541
Hehe, írtam már 740 megát 700-as CD-re, egyszer, akkor valami trükkel sikerült a Nero-t rávenni, csak most nem bírok rájönni...
Előzmény: GaMeR (5540)
GaMeR Creative Commons License 2002.06.10 0 0 5540
80 percesre szeretne... ;)
Előzmény: nicko (5539)
nicko Creative Commons License 2002.06.10 0 0 5539
:)))
sorry nem rajtad hanem az ismerős problémán nevetek.
Én is így voltam a 90 perces CD-vel.
Padus DiscJuggler progi nekem segített.
Előzmény: Galine (5538)
Galine Creative Commons License 2002.06.10 0 0 5538
Emberek, SOS!

Hogyan lehet 730 megát felírni egy 700-as CD-re...???
Egyszer már sikerült, de azóta újratelepítettem minden szoftvert, beleértve a Nero-t is - abban van overburn, de akárhol, akármit állítgatok, kihajítja a CD-t, miszerint nem fér rá a cucc...
Az oké, hogy Disk-at-once, de ezt hogyan értethetem meg a programmal, hogy meg is jegyezze...? Az overburn csak audio-CD-vel működne...? Beállítottam az overburn-t 90 percre - biztos, ami biztos -, de mindenáron kilöki a CD-t...

nicko Creative Commons License 2002.06.10 0 0 5537
Miért nem kérted el előbb az újságostól, hogy:
"elnézést megnézhetném, hogy ezt a számot kell megvennem?"
:)
Előzmény: creeping death (5536)
creeping death Creative Commons License 2002.06.10 0 0 5536
Megvetetted velem ezt a kurva ujságot,de szart sem ir,akár én is irhattam volna azt a cikket:-))
Előzmény: nicko (5531)
creeping death Creative Commons License 2002.06.10 0 0 5535
Idöm volt csak cd-nem amivel szenvedhettem volna mert vissza kellet adnom igy csak párszor tudtak probálkozni,de nem ment.Elinditottam programot megnézte a cd-t majd elinditottam a clonecd-t,de ez elkezte beolvasni de 0%-nál tovább nem jutott.
Ugyhogy egy két ötletet irhatsz.
Miért gázos a philipsem?kb.100cd-t irtam eddig,de még nem rontott egyet sem.
Azt tudom hogy a régio függetlenitésnek nincs köze "semmihez":-)
Ewok Creative Commons License 2002.06.10 0 0 5534
Köszi a tanácsot!
Összeraktam, az ajánlott módon. Müxik, csak megkinlódtam, mert az egyik IDE kábel hosszabb is lehetett volna legalább egy cm-rel...
Sajnos ez az iró nem burn proof-os.
Az Easy CD Creator 5. Basic. verzió. Felinstalláltam, de a Dirct Cd-is felrakta.
Egy Nero mennyibe kerül?
kBagyula Creative Commons License 2002.06.10 0 0 5533
Sziasztok!

Esetleg ha van valamelyikőtöknek WinOnCD progija írhatna nekem néhány sort, hogy mi a véleménye a progiról... úgy nézem többnyire mindenki a NERO-t vagy más progikat használ. Nekem spec semmi bajom vele a WinOn csak alternatíva...
Köszi előre is!

kBagyula

kBagyula Creative Commons License 2002.06.10 0 0 5532
Igazad van, volt nekem is olyan Pioneer DVD olvasóm ami gázos volt és nehezen vagy nem olvasta be a lemezeket, de az első 10 hiba után visszavittem és kicseréltettem... volt olyan is ami nem tálcás kivitelű, hanem "elöltöltős" (DVD102s) volt evvel sem volt semmi bajom azon kívül, hogy 2 év alatt annyira elhasználódott, hogy jobbnak találtam kicserélni a mostanira... mellesleg nem találkoztam olyan lemezzel amit nem bírtam volna grabbelni, kivéve azokat a lemezeket amelyikek teljesen karcosak voltak... 1biztos azonban, hogy jobbára DVD-t rippelek vele (népes DVD gyűjteményem archiválom) és valóban kitartóan 12-17szeres sebességgel leszedi a lemezekről a vob fileokat... ez azért nem semmi, mert amíg audiót, vagy image-t csinálok az a 700MB-nyi adat eltörpül a DVD 5-6 GB-nyi adatához képest. Arról nem beszélve, hogy legtöbbször "on the fly" másolok és kihagyom a merevlemezt a játékból... 'szal nincs semmi baj vele.

üdv.
kBagyula

nicko Creative Commons License 2002.06.10 0 0 5531
Alapjában nincs bajom a Pioneer olvasóval (autómban is ez a cd lejátszó van) :) csak 1-2 lemezt nem olvas be amit az előd (Creative 24x)minden gond nélkül.
Visszavettem a sebességéből, de az sem segített. :(
Viszont a 90 perces írt CD-t simán beolvassa, míg az LG író gondolkodik elég rendesen, hogy milyen lemezt tettem be. :)

A Clony XXL leírása benne van pont a júniusi Computeraktívban.

Zolcsi Baba Creative Commons License 2002.06.10 0 0 5530
creeping death(5514): A hétvégén volt időd, hogy rájöjjél a Clony működésére ? Ha nem, akkor írok majd per privatim, hogy ne terheljük a topikot... A nicko és kBagyula közötti, és téged is érintő "vitához": a Philips-ed télleg elég gáz, a Pioneer-od viszont /a nicko-ét leszámítva... 8(/ kifejezetten jó mind grebbelésre, mind másolásvédett cd-k beolvasásához. Lehet, hogy a Pioneer által készített image-et más íróján kell majd megírnod, ha olyan fajta a másolásvédelem... 8(
A régió-függetlenítésről annyit: semmi köze sem az audio-, sem adatolvasáshoz; kizárólag a dvd-filmek exportja ellen találták ki.
OFF: Nem ismerhettem meg a szöveget, mert 1-2 nótát kivéve nekem túl erős a Metallica. Max a Dreamtheater, de inkább a progresszív-, hard-, és szimfonikus rock a nyerő /meg a jazz természetesen... 8)/.
ON

shop(5517): Aranyos vagy, köszi, de végül is nem kellett a mail! 8)
EAC: ASPI-t használj, ne winnt calls-okat. Ha nem használ az átállítás sem, akkor a Daemon a kiváltó ok /de bármilyen más virtualcd proginál is ez lenne a helyzet (VirtualCD v4, FantomCD, VirtualDrive)!/ , és az hogy az EAC-ban a drive konfigurációd megelőzte a Daemon telepítését. Így nézve inkább az EAC a bűnös... Komplett uninstall /beállítások is!/, és újrahúzás.

bandikaa(5520): CDMage, IsoBuster, WinISO. Ha egyikkel sem tudsz belőle kibuzerálni semmit, akkor részemről passz.

nicko(5522): tudomásom szerint az NHL 2001 SafeDisc2-vel "ellátott", azt pedig igen nehéz korrekten lemásolni, mert jó hardver és szoftver(is) kell hozzá... Ha szar a másolat, akkor nem biztos, hogy a dvd-d a rossz... :)

Ewok(5524,5525): Verziószámtól is függ, hogy milyet kaptál. DE ! Ha nem akarsz packet-writing-ban írni, akkor fel ne telepítsd ! Ezek szerint a premastering progi amit kaptál hozzá, az EasyCD x.x.... 8( Ha engem kérdezel /mint ahogy nem teszed... 8)))/, akkor inkább Nero-t használj.
Az elrendezésről: attól függ, hogy elsősorban mire használod a gépet, milyen az oprendszered (bár a hardvered erőssége alapján w98/ME-t valószínüsítek...). Ami szvsz biztos: amin az opsys lesz/van prim.mast.-ként az UDMA33-s legyen, sec.mast. pedig az író. Én otthon is és a cégnél is a mobil rack-et teszem prim.slave-ként, a ROM-ot pedig sec.slave-ként. Ezen (is) lehet persze vitatkozni, de én sosem szoktam semmit sem on-the-fly másolni, így ez optimálisnak tekinthető így, ha a prim.slave-es vinyót használod az image tárolási helyének. Főleg így, hogy burn-proof-osak az írók, mint a tiéd is!

Ewok Creative Commons License 2002.06.09 0 0 5529
Adjatok tanácsot, hogyan kössem be a cuccokat?
Van: 2 vinyó,( az egyik UDMA 33, a másik nem) 1 Cd-iró és 1 Cd-Rom. (A gép Celeron 400, 128 Ram)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!