Tég jártam erre! Sajnos időm elég kevés mostanában, de a héten biztos jelentkezem esténként, mert a párom ismét elutazott... :o( Igyekszem friss képeket is hozni... :o))
Kedves kiw!
Ha a hortenziád nem színeződött be, akkor valószínűleg a föld ph értéke és vas tartalma nem megfelelő. Egy kis vas tartalmű tápsót vagy tápoldatot javasolnék. Lehet kapni több barkács és kertészboltban, vagy gazdaboltban. Virágzás előtt kell használni.
Pl. az Oaz.s kertészetben lehet kapni Fito tápoldatot ami vasat tartalmaz. könnyen megismered, mert az elején színes hortenziák vannak, de ha jól emlékszem a leírásában is benne van, hogy a hortenziák szinesedését segíti. Én is ott vettem, de ezt a fajtát lehet kapni a Bau...xban is.
Ez egy tipp ami nállam bevált. Próba szerencse! Sok sikert hozzá! :o)
Mindjárt kérdeznék is valamit. Idén vettem hortenziát, és nem szinesednek be a virágai. Biztosan tudod mi lehet az oka, mert a Tieid csodaszépek. Ha van ötleted kérlek oszd meg velem!
Szia! Azt nem tudom, hogy ő milyen fajta, de azt tudom, hogy van a Márk rózsakertben, Szőregen egy olyan rózsa, ami meggypiros, ezüstös fonákkal, a neve Brassó, és teahibrid. Itt találod az oldalt: invitel.hu/godzsi
Nyáron a nyaralóhelyünkön gyönyörű rózsák voltak, hoztam haza belőle dugványnak valót, de sajna úgy fest hogy nem igen maradnak meg. Esetleg ha valaki ismeri őket, közelebb lennék egy névvel. Narancs színű rózsa, szinten neonosan narancs.