De király lenne ha a Pityut elvinnék a görögök...keresnénk egy halomnyi lóvét, amiből lehetne egy-két IGAZI csatárt igazolni...bár most hogy így gondolkodok a dolgon, tulajdonképpen annak is örülnék, ha valaki ingyen elvinné a Ferenczit Elekkel Komlósival Juhásszal....csak a csapat közelében ne kelljen többet látni őket....
Egyébként ezt egyszerűen nem vagyok képes megérteni....nem találkoztam még olyan MTK szurkolóval, aki Elekről vagy Ferencziről jó véleménnyel lett volna...akkor meg hogy lehet, hogy ezt eddig egyik edzőnk sem vette észre, és még mindig itt vannak?
Komlósival és Juhásszal kapcsolatban legalább vegyesek a vélemények, de az Elek, Ferenczi kettős....hát....
Doki és Rednic valóban nagyot tudnának alkotni a középpályán. Jó lenne ha az edzői stábban valaki figyelne a BKV-ban játszó srácokra is. Lehet, hogy nem vezetik a tabellát, de vannak ott ügyes gyerekek. Többek között Disztl Milán, Ruzics, Bene. Bodajkról sem ártana bevetni Rodenbüchkert és a Kanta tesókat. Remélem télen igazolunk legalább 1 jó csatárt, különben bajban leszünk. Bár úgy látom mostanában mintha VG csak a Fradinak venne játékosokat.
Dehogynem! Maradj csak optimista. Legalább 90 percre engem is ösztönöztél kicsit. Aki Mo-n (rendszeresen) bajnoki meccsre jár, arra ráfér az optimizmus.
A balhátvéddel egyetértek. Dokit vissza a kp-ra, Rednic-cel kavarhatnának, mint k..va a körmenetben.
majd elfelejtettem. bár ugyanez a kérés volt tavaly is, meg általában mindig: csatárt! ja és kiegészül a kivánság-lista: baloldali hátvédet! Bár van Győri Janink is, de kell egy csere, mert Eleket nem szivesen látnám újra, meccsről-meccsre a kezdőben...
ez biztos, szép őszi idény volt megint, persze nem olyan jó mint a tavalyi. A legutobbi tavaszi teljesítmény viszont annyira kiábrándító és elkeserítő volt, hogy már már azon gondolkoztam, h többet soha ki sem megyek a Hungária körútra. (Persze végül kimentem, és asszem ki is fogok!) Most pedig arra gondolok, h talán nem is baj, ha csak pár ponttal leszünk az elsők (vagy tán rosszabb gólkülönbséggel a másodikak), ha ez arra ösztönzi majd a csapatot tavasszal, hogy ugyanolyan lelkesen és harcosan játszanak, mint ahogy most ezt ősszel tették (jo-jo minumum, de akkor is, az NB1-ről van szó...), akkor már sokkal jobb és kellemesebb lesz, és a bajnoki cim (hacsak nem VG fejében döl el) is reális. Szoval szerintem az mindenképpen fontos, h ilyen lelkes a csapat és hajtanak (általában), mert az előfordul, h jobb csapat az ellen, de akkor is küzdeni kell, mert az amit tavaly tavasszal adott elő a csapat az elkeserítő volt.
Ja és nagyon remélem, h Rednic továbbra is ugy játszik ahogy általában, és nem szürkül bele ebbe a remek magyar mezőnybe!
Az agárdi Sándor Károly Akadémián tanuló U-17-es csapatunk ezen a héten Németországban túrázik.
Első mérkőzésüket hétfőn játszották a mieink a Bayern München korosztályos csapata ellen és 0:0-ás félidőt követően 2:0-ra győztek.
Legközelebb szerdán és szombaton lépnek pályára a srácok a VFB Stuttgart és az 1.FC Nünberg fiataljai ellen. Természetesen mindkét mérkőzés eredményéről és érdekességeiről beszámolunk honlapunkon.
Ha valaki itt valamivel is jobb képességekkel rendelkezik, mint az átlag, azt vagy elviszik külföldre (ld. pl. Buzsáky - drukkolok neki, mert mostanában nem igazán tudják megvetni a lábukat kint, tisztelet a kivételnek) vagy ha itthon marad, akkor elrontják, beleszürkül a mezőnybe. Ha azt látja, hogy a többi sem hajt, akkor ő se fog, mert azt gondolja, hogy minek hajtsam ki magam, ha más sem teszi.
Én a döntetlent igazságosabbnak tartottam volna, mert a Fradi a gól után rendesen visszaesett - az pedig a mi hibánk, hogy impotensek voltunk.
Mindenestre kicsit szomorúan látom ezt a sok negatív kritikát, mert ugyan tényleg kikaptunk vasárnap, de:
1. a csapat ősszel nagyon sok örömet szerzett nekünk,
2. ezek a srácok tényleg végig hajtották a szezont (OK, ez a minimum),
3. ha csak az igazolásokat és a játékoskeretet nézzük, akkor a Fradinak kb. 10 ponttal kéne vezetnie előttünk, ennek ellenére péntekig még biztosan mi vezetjük a bajnokságot,
4. csapatunk - itthon - évek óta kiváló teljesítményt nyújt (tényleg: hogy lehet, hogy a FIFA klubvilágranglistán megelőz minket a Fradi, az UTE és a ZTE is? Sem múlt, sem jelen nem indokolja, hogy nem mi vagyunk ott, a Fradival együtt). Mi lenne, ha pl. a Vidi, a Siófok, a Dferr, stb. helyzetében lennénk? Az apró örömök is örömök, és értékelni kell őket.
Szóval azért köszönöm a csapatnak ezt a szezont, szerintem ŐK mindent megtettek, remélem, tavasszal is jól teljesítenek majd (csatáááááárt!)
Hajrá MTK!
Ez az, teljesen bénák és impotensek voltunk. Csak rajtunk múlt az, hogy kikaptunk, nem a Bedén.
Rednic kapufája volt az egyetlen normális támadás-féleség részünkről. Mico kapufája véletlen volt, de ha bement volna kifutottam volna a világból örömömben.
Cicó nagyon aggaszt, félek, hogy belesüllyed a posványba
Emberek, ne áltassuk magunkat, teljesen megérdemelt volt a Fradi győzelme. Sőt, kicsit olyan volt, mint mikor a nagycsapat játszik a kiscsapat ellen félgőzzel és nyer, és mivel félgőzzel játszik, a kicsi meg lelkes, úgy tűnik, mintha nagyjából pariban lennének, csak hát a nagy rúg gólt.
AZ EGÉSZ MECCSEN A FRADI AKARATA ÉRVÉNYESÜLT.
Az elején letámadtak minket, és közünk nem volt a játékhoz. Rúgtak egy gyors gólt, ahogy eltervezték. Ezután visszaálltak védekezni, minek is támadtak volna tovább. Akkor tudtunk támadni, amikor hagyták, amikor átengedték a területet és kontrázni akartak - nézzétek meg hány óriási gólhelyzetünk volt, miközben a gyors gól miatt szinte végigtámadtuk a meccset. Nem sok.
Ha rúgtunk volna valahogy egy gólt, a Fradi 5 percen belül rúgott volna még egyet.
Én nagyon nagyon elégedetlen voltam a csapat teljesítményével.
Nem kell úgy kétségbe esni! Tavaly Béla nélkül nyomtuk le az UTE-t 3:0 -ra. Engem jobban aggaszt Cicó látványos visszaesése és Jezdi -szerintem legjobban - harckocsihoz hasonlítható mozgása. Nagyon sokat várok Rednictől, Dragantól és Andronictól. Főleg Andronictól, neki még kevés lehetősége volt bizonyítani, de az alatt le lehetett venni, hogy sokkal gyorsabb és technikásabb mint Jezdi és előre is sokkal jobban játszik. Nagyon örülök Zava góljainak, de megmondom őszintén én még egyszer sem ájultam el a játékától. Juhász Roli nagyon ritkán alkot értékelhetőt, Ferencziről meg már az előttem szólók mindent leírtak. Szerintem a középpályánk nagyon erős, kéne egy jó védő, meg egy jó (kettő) csatár. Mondjuk Cannavaro és Kluivert (Henry).
Üdv minden MTK drukkernek! Csak most találtam a topicra, ezt is úgy, hogy a lányom mondta (ő is MTK drukker).
Láttam, hogy Bede ténykedése megosztotta a társaságot. Szerintem is többször hibázott, de pl. Komlósi kezezéséért nevetséges lett volna 11-est adni, mert Tököli gurította végig a labdát a földön fekvő játékos kezén. Egyrészt nem volt szándékos, másrészt hátrány sem érte a Fradit, mert Tökölinél maradt a labda, csak eltökölte...
Ami a meccs egészét illeti, az MTK inkább érdemelt volna győzelmet, mert mondjátok már meg nekem, mennyit kellett Hajdunak védenie, és mennyit Szűcsnek (hogy a kapufáról ne is beszéljünk).
Szerintem meg Pistának az az EGYETLEN komoly erénye, hogy erőszakos, és küzd, mint az állat. Gondolkodásban nagyon lassú, nem egy labdazsonglőr, de rendesen hajt - ezt nem lehet elvenni tőle. Ha pályán van, a védők figyelme megoszlik, és Béla könnyebben tud kilépni, vagy esetenként valóban ziccerbe tudja hozni Pistát. Bár lenne még valaki (Rednic és Cica néha), aki Bélának vissza tudja tenni ... ath aggodalmát osztom, hogy mi lesz AB? (after Béla) Mert csatárunk, az tényleg nincs.
Az nb1.hu pedig ... Mit vársz, amikor kőkemény zsidózások napokig ott maradhatnak a hozzászólások közt? Ne olvasd, ezt megteheted.
az az igazság, hogy én nagyon sok biztató jelet láttam a csapat játékában. A meccset mi irányitottuk(10emberrel is), a Fradi talált egy gólt, utána beállt védekezni. Mindegy, KÜZDÖTTÜNK végre (föleg Molnár Zoli) és ha az a Mico-fejes bemegy...
HAJRA MTK!!! A NUMBER ONE BUDAPESTEN MI VAGYUNK
UI: Nézzétek meg ennek az ocsmány nb1.hunak a kommentárját, amit az MTK szurkolókról írtak...
Szerintem Illés hiánya azért mutatkozik meg ilyen drasztikusan, mert nincs egyetlen csatárunk sem.
Ha pl. Ferenczi gólt lő, akkor 90% hogy miután Illés csinált egy parádés megoldást, lepasszolta óriási gólhelyzetben, és így tudott Ferenczi gólt lőni. Közel 2 méteres nagy ló, de esküszöm, hogy egy 75 éves reumás apáca erőszakosabb lenne a pályán, mint a mi nyámnyila "rozoga" Pityukánk.
Egyszerűen lassú - mind játékban, mind a pályán gondolkodásban - , nem technikás, nem erőszakos....abból él meg, hogy tud fejelni és Illéstől jó labdákat kap.
Juhászról ugyanaz a véleményem ami másfél éve folyamatosan: jól fejel, de ugyanaz, mint a Ferenczi, csak fiatalabb változatban.
Dragan ügyes srác, talán lesz is belőle valami, de ahhoz még évek kellenek, addig cserének jó lenne.
Ha lenne két agresszív, gólérzékeny csatárunk, akkor nem a középpályánk lenne ennyire leterhelve, és Béla nélkül sem keltenénk halott csapat képét...remélem egyébként igaz a hír és meg is valósul, hogy leigazoljuk a Debrecenből Böőr-t...
bede alapvető hibája a tipikus magyar bírói mentalitás: széttördeli a játékot.
illésről meg annyit, hogy nagy szégyen, hogy évek óta képtelen az összes edző valamilyen taktikát kidolgozni a pótlására. nélküle az mtk egy tipikus középcsapat, ahogyan tegnap is látszott. sajnos. bélával, tiszta körülmények között 3 góllal vertük volna a teganpi fradit.
rednic tényleg sokat dolgozik, legalább ezt el lehet ismerni, a többiek kritikán alul játszottak. molnár nem egyzsr törte el fájdalmasan a lbadát, egy épkézláb átadása nem volt.
nagyjából perlasca véleményét osztom, bár azért Bedére kicsit jobban neheztelek, hiszen (ahogy RG is irta) nagyon sok szabadot adott a fradinak a 16osunk környékén, aminek talán fele sem volt igaz. néha ugy éreztem, h ha Gera a földre kerül akkor rögtön Bede sípot ránt... Elekről, ugyan a multheti gólja és "alakulgató" játéka után kicsit mindenki pozitivabban kezdett gondolkozni róla, de tegnap bebizonyította, h mennyire alkalmatlan a rá kiszabott feladat ellátására. Egyszerűen nem MTK szintű (bár néha kezdem meg kétdőjelezni ezt a minősítést) játékos. Ádámmal nem tom mi volt. Béna volt és kész. Nem végig, de azért tulnyomó részt. Füzi, Zava magalatt ugyancsak, legalább az utobbi hajtott... Egyetlen egy játékosunk volt akit szerintem dicséret illet, az Rednic, aki ugyancsak nem hozta a formáját, már cselek és beadások szintjén, de nagyon agilisen és fáradhatatlanül száguldozott az elsőtől az utolsó percig, és a párharcokat is rendre felvállalta. Meg az a lövése amit fordulásból adott le ugyancsal szép jelenet volt, csak Szűcs parádézott...
Szoval az alapvető probléma szvsz 4 névvel vázolható: Elek, Ferenczi és Cvitko (sajnálom, h őt is ide kell sorolnom), a negyedik név az pedig Illés, akinek hiánya (irányítás, elmozgás, figyelem elterelés, gól(!)) szinte az első pillanattól érezhető volt.
HAJRÁ MTK!!!
QQRYQ
ja és kivételesen(!), csak pénteken és csak arra a 90 percre: hajrá Kispest! mert azért jó dolog az az őszi elsőség...
Bede sokat tévedett mindkét csapat kárára, szerintem nagyjából egyenlő arányban.
A meccs olyan szar volt, hogy a 70. perc után nem bírtam nézni. Pusztító unalom, tomboló impotencia.
Nem volt szükség bundára, Illés ki, Elek be - pont elég.
Elekre a gól előtt 5 méteren kettőt rávertek és utána is hajmeresztő volt.
F. Pista megint alulmúlta önmagát, ami lassan világrekord, Cica kezd belesüppedni a nagy magyar rögvalóságba és a legjobb úton van afelé, hogy belőle is sorozatgyártott fos legyen.
Nekem nagy csalódás volt Füzi játéka, tőle sokat vártam és irtó gyenge volt, rossz passzok, sok elvesztett párharc, stb. Jezdi meg addig néz ki úgy, mint egy focista, amíg nincs nála a labda.
Jó teljesítményt szvsz csak Zava nyújtott, közepesnél valamivel jobbat Monyó és Rednic, de ők is csak a többiekhez és nem magukhiz képest.
Mindenesetre kiderült, hogy
- teljesen tehetetlenek vagyunk a letámadássl szemben
- a védelmünk röhejes
- felállt, kicsit is megszervezett védelem ellen ugyancsak tehetetlenek vagyunk
- és persze, Béla nélkül szárított bölényszart nem ér az egész csapat.
Szerintem teljesen jogos volt a Fradi győzelme, ha csak a mutatott játékot nézzük. Mi teljesen impotensek voltunk, néhányan alapolsan alulmúlták önmagukat. Komlósi amilyen jó volt az elmúlt időszakban, ma olyan szar volt, dettó Elek.
Mégis a legrosszabb szerintem Czvitkovics volt, egyetlen normális megmozdulása nem volt. Ferenczi is csak vergődött, Rednic nyomott volt, Jezdi egyre lassabb, mozgásban meg gondolkodásban is, és a visszafelé-játékban jó a srác.
Azért az elgondolkodtató a Fradi részéről is, hogy emberhátrányban mi támadtunk többet, kapufánk is volt, bár azt a tök véletlen kategóriába sorolnám. A kiállításről nem tudok semmit, csak azt láttam hogy Lipcsei repül egy nagyot.
Bede szerintem annyira nem qrta el a meccset, ezért nem is vagyok ideges.
Azzal egyetértek, hogy nem Bedén múlott, bár egy iszonyatosan nagy f.... Tényleg 11-est kellett volna adni, és tényleg jogos volt a kiállítás (nekem azért továbbra is úgy tűnik, hogy Ádám rengeteget fejlődött - még ha ez tegnap nem is volt érezhető), de pl. Szkuki háromszor rántotta le egymás után HÁTULRÓL Cvitkovicsot, meg Zavát, és ott nem volt sárga. Bede spori a 16-osunk környékéről kb. 15 szabadrúgást fújt be, aminek a fele semmi nem volt. Utána Monyó is osztotta a népet, de ő viszont jól is focizott.
Szerintem itt az MTK-nak nem kellett győznie, még ha nem is direktbe mondták meg nekik, hogy srácok, ma ne szakadjatok meg, hanem egyszerűen fejben nem pörgették fel őket rendesen (Cica pl. egy nyugdíjas határozottságával járkált a pályán, a középső védők Hajdúval az élen egész szezonban nem csináltak ennyi bugyuta hibát), a taktika nem igazán győzelemre épült (egy csatárral játszottunk hetven percig, otthon, miközben vezetett a Fradi). Ha TÉNYLEG akarunk vmit (bár ezt a tegnapi nap után még erősebben kétlem), akkor valóban kell rendes csatárt is venni. Nem törődve azzal, hogy hülyének néznek minket, továbbra is
hajrá MTK!
A kezezést talán be lehetett volna fújni, de a kiállítás szerintem túlzott volt. Ennyi erővel Gerát is ki kellett volna állítani az Üllői úton, és sok lerántás+labdaelrúgás is volt most is. Elsősorban Ferenczi buktatására gondolok a gól elött, valamint arra az esetre, amikor tévesen állították meg lesen. Ha nem fújják be egyedül törhetet volna kapura.
Szerintem nem múlott semmi a Bedén....sőt....
Komlósi kezezése miatt akár 11-est is adhatott volna (nem volt egyértelmű, de gyanús...), a kiállítás meg teljesen jogos volt, gusztustalan megmozdulás, ami még szándékosnak is tűnt, még jó, hogy nem lett belőle komoly sérülés.
1. Sajnos bekövetkezett, amitől tartottam: Bede elvezette ezt a meccset. Abban egyetértek elöttem felszólaló drukkertársammal, hogy lehetnének jobb csatáraink is, de ha nem engedi a bíró, hogy támadjunk, akkor megette a fene az egészet. A csapat viszont tényleg becsülettel küzdött.
2. Egy első helyen álló csapat részvényeit jobban el lehet adni a tőzsdén, mint egy pontokkal lemaradt másodikét. (Vajon most mire gondolok?)
3. Ne örüljetek zöldek! Semmi garancia nincs arra, hogy a Fradi nem ég le ugyanúgy jövő tavasszal, mint tettük azt mi az idén! Ez örök téma marad ameddig egy kézben lesz a 2 klub.
Ez pech, sajnos jogosan nyert a fradi, jobbak voltak. Annak azért határozottan örülök, hogy a srácok mindent megtettek a győzelemért, és nem volt bunda...maga ez a tény is felér egy győzelemmel.
A meccs azt hiszem a csatárok közti különbségen ment el, ugyanis addig amíg egyetlen normális csatárunk sincs, addig ne is álmodjunk bajnoki címről. Remélem a szünetben (ha lesz átigazolási időszak) fogunk legalább 2 csatárt, és 1 jobb ill. egy balhátvédet igazolni, mert sem Elek, sem Komlósi nem elsőosztályú képességű labdarúgó.
Komlósi mellesleg élete egyik legrosszabb teljesítményét nyújtotta, teljesen jogos volt, hogy kiállították, remélem Elekkel együtt most láttuk utoljára a csapatban.