Sajnos az internetemnek lőttek és csak mostanra javúlt meg.
Úgy gondolom valamivel bővebb volt az idei fűvészkerti kínálat (pld. kakaó eddig még nem volt)
A gyümölcstálról azóta elfogytak az ínyencségek.
A tálon volt:
Cserimoja, sweety édes citrom, passiflora ligularis, maláj alma, mangosztán, zapota,passiflora flavicarpa, citrofortune (orangequat), rambután, kakaó,földi cseresznye, papaja, longán, marakuja, trópusi citromFinom volt: cserimoja (csak sok volt a magja), passiflora ligularis (édes granadilla), zapota, rambután, papaja, longán, földi cseresznye, sweety édes citrom, marakuja
Csapni való volt: passiflora flavicarpa (zöld marakuja), maláj alma, citrofortune,
A kakaó belseje kiapadt, közel 42 maggal a belsejében.
Az éjszakai felvételen látható kakiszilván még nyolc (olasz fajta) csümölcs volt. Előtte már kettőt megettünk. Megnéztem a fűvészkertit és apróbbnak láttam. (valószínű más fajta).
Nagyon finom mag nélküli, de ma egyet újból levettem és meg akartuk enni. Pórul jártunk a mohósággal, kellett volna néhány napot puhulni hagyni.
Bórzasztóan fanyar volt. A korábbi már a fán megpuhult, ezért lehetett olyan finom.
Üdv.
Egyenlőre arra hajtok,hogy virágozzon talán már jövőre?Gáborke azt mondta az elképzelhető.De mint növény nagyon szép.És kellemes csalódásom,hogy a magról is szépen fejlődik.
Dzsekfruit bármikor kaphato,nekem idén elpusztult,most nem akarok ujat,durian nehézségeiről már régebben értekeztünk,cukornádam van,manna az nem tudom mi mert több növényt is takarhat,óriás jujubát majd szeretnék,mert a Rappaitol sosem maradt meg,sem sarj sem oltás, a termés magok meg évek alatt sem kelltek ki soha(nekem csak kistermésű van igaz idén sokat falatoztam belőle),földicseresznyét nem szeretem, a fehér mango meg nem tudom mi.
Hello Kezdő gyümölcsözőknek nagyon hasznos ez a tál. Sajna én nem látok újdonságot előző évekhez képest.:( Látok rajta cserimoját, sárga marakuját, rambutánt, mangosztánt, licsit, papaja, kakaótermést, a dobozban ha jól sejtem ananászcseresznye, malájalma, licsi, citrusok. Igy elsőre ezeket ismerem fel. üdv.
Én is a növényt pártolom.Bizonyára a fermentálás is olyan mint az oltás:olyan egyszerü mikor más csinálja.Akkor van a baj ha fogd meg uram.A kávéval voltam igy,hogy mig nem termett mindig gondoltam milyen jó lesz ha lesz termés.most meg a madarak örülnek mert szeretik a magköpenyt.
Fermentálásról láttam egyszer egy filmet vmelyik természet-csatornán, sztem nem olyan egyszerü, mint ahogy le van irva, persze lehet, h. érzésre sikerül. De eddig nem poroztam (elég egyszerü, ha önporzós) mert orchis vagyok, a növény fontosabb, mint a termés.
Csurog a nyálam a tropusi tálra.Mik is vannak benne?Az éjszakai felvételen lévő kaki ha 1éves nálad az jó mert vagy 5db. gyümölcs látszik rajta.Ez igen.
Szép. A virágzás még csak elérhető, mert a Füvészkertben majd minden évben virágzik, de hiába porozzák szakszerűen, nem köt, úgyhogy a termés majdnem lehetetlen kicsikarni. Neked mekkora volt mikor virágzott?
A vanilia fermentálás megtalálható a :"Nálunk is megterem./Veich István-V.Nagy Enikő/-ben.Szerintem vágj bele.Más.....Többeknek:borneoi Durian/Durio kutajensis/mag vehető: http://www.kpr.sk kereshető.
Ha van egy üvegházad, amiben télen is van ugy 20 C, meg hely-mert marha nagyra nő- meg időd, próbáld meg. De mikor az enyém először virágzott, felbiztattak, h. irjak róla cikket az Orchidea ujságjába, mert kuriózum. A prágai bot. kertben van akkora,h. befutotta az egész üvegház tetejét, virág még nem volt rajta. Beporozni lehet, de a vanilia fermentálással készül, szal olyant csak ugy tudnál csinálni, ha pontosan tudnád a menetét.