Keresés

Részletes keresés

benudorika Creative Commons License 2007.02.15 0 0 329
Én benézek naponta,de itt tényleg megállt az élet!Nem tudod mikor jelennek meg nyári katalógusok!!????
Előzmény: selwohills (328)
selwohills Creative Commons License 2007.02.14 0 0 328
Hát nem tudom, két hete egy lélek se nézett be ide. A többi spanyol fórumokon azért mindig van egy kis mozgás.
Előzmény: Helma (327)
Helma Creative Commons License 2007.02.14 0 0 327
Majd nyár közeledtével ismét felpörög! Biztosan lesznek érdeklődő utazók!:))
Előzmény: selwohills (326)
selwohills Creative Commons License 2007.02.14 0 0 326
Na itt megállt az élet!
Előzmény: selwohills (325)
selwohills Creative Commons License 2007.01.29 0 0 325

Bevezetett vállalkozás átadó bekerülési áron Costa del Sol-on, mely munkát és biztos megélhetést nyújt 2 személynek! Két éves IVECO büfének kialakítva és felszerelve szendvics, hamburger, lángos, sütemények, sör, üdítö, kávé árusításra. Érdeklödni lehet Sarang Lászlónál a sarang60@freemail.hu e-mail címen, és a +34/652367388 telefonszámon.

lamed Creative Commons License 2007.01.22 0 0 324
Egy hasznos link a fizetős autópályákról.
Nonamekata Creative Commons License 2007.01.21 0 0 323
Sziasztok!

Autóval mennénk júliusban hatan (1 család). Szerintetek érdemes szállásfoglalás nélkül bliccre menni, majd lesz valahogy alapon? Szeretnénk sok mindent látni, de egy hetet tengerparton is töltenénk (nem muszáj egy helyen és egyszerre). Lehet ott helyben szállást találni apartmanban vagy bungalóban? Szállodára nem futja.
McLawrence Creative Commons License 2007.01.13 0 0 322
Kösz a segítséget!
Előzmény: szvili (321)
szvili Creative Commons License 2007.01.13 0 0 321

McLawrens!

Lamedtől nagyon korrekt, lényegretörő válaszokat kaptál, amit legfeljebb megerősíteni lehet, esetleg apróságokkal lehet kiegészíteni:

Parkolás: Még szeptember elején, főszzonban voltunk két hetet, de parkolót mindenütt találtunk, ahol nem kellett fizetni. (Malaga, Marbella, Gibraltár, Cordoba, Ronda, stb.)

Sevillaban nem jártunk. Granada volt az egyetlen, ahol nem lehet kikerülbi a fiz. parkolót. Az Alhambra előtt (mellett) lehet csak parkolni. Autómata. Kifele a kiindulás előtt, még a parkolóban kell az automatában fizetni. Előttünk bedugult a kijárat, mert többen a sorompónál akartak.

Az autópályákkal párhuzamos autóuton kerültük mi is el a fizető pályákat. (ezek helyenként közösek).

Én is élveztem a dinamikus közlekedést, bár az elején szokatlan volt a Stop-tábláktól bekapcsolódni a 100-120 km/h-s forgalomba. Na, meg tájékozódni ilyen tempó mellett, pedig elég jó a kitáblázottság, csak meg kell szokni.

Az élelmiszer-árak nem veszélyesek. Aki kompromisszumokra is hajlandó a nk.i áruházláncol üzleteiben szinte hazai árakat talál.  Talán a kenyér árát találtam a leghúzósabbnak: 1,2-1,6 € / 60 dkg.

Készpézt alig vittünk, mindent kártyákról fizettünk. Minden kártyánkat mindenütt elfogadtak (bankkártya), csak az egyik Maestró-t nem. De mi nem a Malagacarnál béreltük a kocsit!!!

Jó szervezést, tervezést!

Előzmény: McLawrence (320)
McLawrence Creative Commons License 2007.01.11 0 0 320
Köszönöm szépen!
Előzmény: lamed (319)
lamed Creative Commons License 2007.01.10 0 0 319
:)
Igen, a Scenic már jobban hangzik. Bár lehet abból még Picasso is.
A honlapon közölt "fully insurance" azért nem egészen fully, mert:
"Keys, the rims, or the tyres (punctured or blown out), interior, underneath of the vehicle, windows and roof are not included by the insurance."
De a 6 EUR/nap kiegészítő biztosítást drágának találtam, és szerencsére nem is volt rá szükség. Egyébként a leadáskor nem is nézték meg, hogy károsodott-e a kocsi.
Mindenképpen add meg a repülő adatait (járatszámot), mert ha késik a gép megvárnak az autóval.
Jó utat!
Előzmény: McLawrence (318)
McLawrence Creative Commons License 2007.01.10 0 0 318
Most vettem csak észre, hogy Renault Megane-t írtam Scenic helyett. Volt egy kis félreértés... :-/
Előzmény: lamed (316)
McLawrence Creative Commons License 2007.01.10 0 0 317
Köszönöm szépen a segítséget!
Előzmény: lamed (316)
lamed Creative Commons License 2007.01.10 0 0 316
Valamikor év elején (február?), és az utazás július 1-én volt. Tulajdonképpen a repülő és a szállás miatt foglaltam a dolgokat ilyen korán. Viszont később a főszezon miatt nem biztos, hogy lett volna adott kategóriájú autó. Ott érkezéskor a helyszínen pedig szinte biztos, hogy csak jelentősen drágábban tudnál bérelni, kisebb választék stb.
Előzmény: McLawrence (315)
McLawrence Creative Commons License 2007.01.10 0 0 315
Kösssz az információt!!!
Azt még elárulnád, hogy mennyi idővel előre foglaltad a neten az autót?
Előzmény: lamed (314)
lamed Creative Commons License 2007.01.10 0 0 314
EC/MC kártya jó, ha hitelkártya. Ha csak egyszerű dombornyomott bankkártya, akkor nem! Náluk még készpénzben sem elég letenni a kauciót, mindenképpen hitelkártya kell nekik. (Ha nem vagy biztos benne, hogy a kártyád hitelkártya-e, akkor valószínűleg nem az. A hitelkártya éves díja általában jóval több, mint a bankkártyáé, külön számlakivonat van hozzá, és a kártyán is több adat van feltüntetve. Legalábbis az enyém ilyen. Minden bankban lehet ilyet igényelni.)
Az autót a neten foglaltam, mail-ben visszaigazolták.
Nekem itthon Kangoom van, nem találom kényelmetlennek, a sok csomag mind elfér a csomagtartóban. Ilyet akartunk bérelni, csak arra az időpontra már nem tudtak adni, így lett kombi Focus. Ebbe hátra a 3 bőröndünk és 1 kézitáska fért be lecsukott kalaptartó mellett, de ha csak pár centivel nagyobb lett volna valamelyik, akkor már kicsi lett volna a hely. Általában minden autókölcsönzőre igaz, hogy csak a kategóriát választhatod ki, a konkrét gyártmány/típus csak a helyszínen derül ki.
Jobbkezes körforgalmat nem láttam sehol, de olyat igen, hogy a körforgalomban belül lévő lámpa pirosa miatt volt elsőbbsége a jobbról bejövőnek. Ez gyakori megoldás, főleg a nagyvárosok több sávos körforgalmainál.
Előzmény: McLawrence (313)
McLawrence Creative Commons License 2007.01.09 0 0 313
Köszönöm a segítséget!

Elég lamer kérdés: Az EC/MC (Eurocard/Mastercard) vajon jó nekik, vagy sem?
Neten foglaltad az autót, vagy a helyszínen?
A barátainknak, akikkel megyünk, nincs jó tapasztalatuk a Kangoo-val, azt mondták hosszú úton kényelmetlen volt, úgyhogy most ne azt béreljünk... Majd meglátjuk mi lesz. Mindenképpen megpróbálok neten foglalni, mert egy Focus az biztos kicsi lesz.
Hallottam olyat, hogy a Spanyoloknál a körforgalomban haladó autós ad elsőbbséget az éppen behajtónak a jobbkéz-szabály alapján. Ez így elég nagy baromságnak hangzik (önzáró körforgalom), de állítólag máshol is van/volt. Igaz ez?
Előzmény: lamed (312)
lamed Creative Commons License 2007.01.09 0 0 312
Ja, és szerintem 5 fő esetén célszerű kombit vagy Kangoot (E, E1 group) bérelni, a csomagok miatt.
Előzmény: McLawrence (310)
lamed Creative Commons License 2007.01.09 0 0 311
A Malagacar.com szerintem nagyon korrekt, csak jót tudok mondani. A Megane helyett valószínűleg Ford Focust kapsz, legalábbis a telephelyükön nyáron inkább Fordokat láttam, nekünk is azt adtak. A reptéren vár az emberük, kijönnek egy mikrobusszal érted, és elvisznek az 1 percre lévő telepre. Visszafelé a telepre kell leadni az autót, és bevisznek a reptérre. Hitelkártya mindenképpen kell (nem bankkártya!). Extra biztosítást nem kötöttünk, vigyáztunk a szélvédőre és a kerekekre.

Autópálya van fizetős és ingyenes is. Szerintem minden jól elérhető az ingyenes utakon, mi nem vettük igénybe a fizetőseket. Malaga körül ingyenes, aztán lefelé vannak egyes párhuzamos szakaszok, melyekért fizetni kell(ene).

A vezetési morált visszasírom. Sebességkorlátozó tábla szinte csak a valóban indokolt helyeken van, nem úgy, mint nálunk. Sárga vonalnál ne parkolj, kéknél általában fizetni kell. A körforgalmakban (nagyon szeretik!) sokszor belül is van forgalomirányító lámpa, és az első helyen álló számára van egy kis kiegésztő lámpa is úgy 1 m magasan elhelyezve. A nagy forgalomban is figyelnek egymásra, nincs ez a nálunk tapasztalható agesszív előzgetés, de lassú tötyörgés sem.

Az élelmiszer árak szerintem nem horror, de drágább, mint itthon. Egyszerűbb étteremben (Malaga, Sevilla, nem legfelkapottabb helyein) kb 10-12 EUR /fő egy étel. Néhol van menü, az olcsóbb. Többször láttunk 20 EUR / 2 személyes tálat.
Előzmény: McLawrence (310)
McLawrence Creative Commons License 2007.01.09 0 0 310
Kösz az eddigi segítséget! Április közepén megyünk Malagába két hétre. Utazás repülővel (Malév), szállás apartmanban (ellátás nélkül).

Néhány kérdésem volna:
1. Autót bérelnénk a www.malagacar.com -on. Van velük valakivel tapasztalata? Renault Megane kellene, mert öten megyünk. Egyéb jó kölcsönző a reptéren?
2. Milyenek a parkolási díjak a városokban (Granada, Sevilla, stb.)?
3. Milyenek az autópályadíjak arrafelé?
4. Vezetési morál milyen ott délen? Mire kell nagyon figyelni, van-e lényegi eltérés a mi KRESZ-ünkhöz képest?
5. Szupermarketben fogunk kaját venni, aztán elkészítjük az apartmanban. Milyenek a kaja-árak? Milyenek az éttermi árak (persze nem valami GrandRolyale éttermet figyelembe véve).
6. Úgy általában: horror, vagy csak nagyon, esetleg csak mérsékelten drága hely a Costa del Sol?

Előre is kösz a segítséget!

HORI Creative Commons License 2006.12.19 0 0 309
Legcélszerűbb feliratkozni a hírlevelükre. Akkor kapsz hírt e-mailben az akciókról - előre...
Előzmény: ani_83 (307)
selwohills Creative Commons License 2006.12.17 0 0 308
Bevezetett vállalkozás átadó Costa del Sol-on, mely két fő számára munkát és biztos megélhetést nyújt! Két éves IVECO büfének kialakítva és felszerelve szendvics, hamburger, lángos, sütemények, sör, üdítő, kávé árusításra. Érdeklődni lehet Sarang Laszlónál a sarang60@freemail.hu e-mail címen, és a +34/652367388 telefonszámon.

ani_83 Creative Commons License 2006.12.16 0 0 307

Ez szinte hihetetlen. Én is regisztráltam az oldalukra, de minden próbafoglaláskor 2 jegyre 80 eFt körül volt a vételár illetékkel együtt. Érdekes Amszterdamba és Rómába tényleg lehet olcsón foglalni, de Krétára, Korfura és a spanyol városokra /beleértendő Palma de Mallorca is/ mindenhol nagyon drága a jegy még szeptember végére is...

Ha akciót hírdetnek, hogy lehet azt kifogni? Én végigpróbáltam és az adott jegyárat nem találtam sehol. Mindegyik hónapon végig kell menni? /Főleg a spanyolba szóló utak érdekelnének../

Előzmény: HORI (303)
HORI Creative Commons License 2006.12.14 0 0 306

Örülök.

Időközben lejjebb ment az ár, most jövő nyárra 18.000 alatt van 1 főre az oda-vissza repülőjeg mindennel; hátha valakit érdekel.

Előzmény: csheni (305)
csheni Creative Commons License 2006.12.13 0 0 305
Bocs, megvan.
csheni Creative Commons License 2006.12.13 0 0 304
És ezt mégis hol tudtad megvenni, mert az oldalukon minden nap figyelem, de még nem lehet foglalni?
HORI Creative Commons License 2006.12.13 0 0 303

A Sky Europe árul Budapest-Malaga jegyeket jövő nyárra; ráadásul ma délelőttig röhejesen olcsón: 2 főre, oda-vissza minden adóval+illetékkel 20.700 Ft-ért tudtam venni július közepére.

Igaz tegnap kezdték az árusítást.

Most már ugyanezekkel a feltételekkel 80.000 felett van az ár. :-((

Előzmény: Zsó51 (295)
szvili Creative Commons License 2006.12.09 0 0 302

Még annyi jutott eszembe, hogy ha a szállást is egyénileg akarod foglalni, nem mindegy, hogy milyen napra esik a váltás.

Egyes légitársaságok  (mint pl. fapadosok, Air France) a hét elejére, közepére akár fele árért is ajánlalnak jegyet a hátvégihez képest. Nekem idén péntekre kellett, az is előnyösebb volt, mint a szombat vagy vasárnapi lett volna.

A legolcsóbb ajánlatot én az Air Francenél találtam, csak mivel sokáig válogattam, ezek a helyek addigra elfogytak.

Előzmény: Zsó51 (300)
selwohills Creative Commons License 2006.12.08 0 0 301
Van közvetlen Malév járat Malagára május 1-től október 30-ig. Már sokan sokszor kértük, hogy terjesszék ki a teljes évre, hiszen a telítettségi mutatók igen magasak, de egyenlőre nem tettek eleget kéréseinknek a Malévnél.

Alitália Milánon ill Rómán keresztül, Lufthansa Frankfurti átszállással, illetve sokan választják a Bécsből induló Volt Lauda air, most azt hiszem Air Berlin járatait.

Costa del Sol-ról további hasznos infókat találsz itt: www.costadelsolingatlan.hu

Előzmény: Zsó51 (300)
Zsó51 Creative Commons License 2006.12.07 0 0 300
Nagyon köszönöm a gyors válaszokat. Év elejétől figyelni fogom a légitársaságok ajánlatait, remélem sikerül kimazsolázni kedvező és a célnak megfelelő jegyet, ezt követően pedig szállodát is. Lehet- sőt biztos- hogy még kérni fogom a kedves fórumozók segítségét.
Üdv: Zsó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!