Hakuho 52 győzelemnél tart zsinórban... Ha holnap is nyer, behozza Chiyonofujit, ha pedig a 7. napon is nyer, akkor 54 zsinorbéli győzelmével második lesz az örökranglistán... (Ha jol tudom Futabayama az első 69-cel, igaz, az még a régi fajta rangok, tornák szerint volt:)) Továbbá azt is megjegyezném, hogy Hakuho 2009. januárja óta eddig 148-7es mérleggel áll... ez valami döbbenetes adat! Több, mint 10 torna alatt gyűjtött eddig be annyi vereséget, amit egy átlagos komusubi, vagy sekiwake egy tornán is össze szokott szedni...:) Szerintetek?
Ma végre bejött a Sumo reference. Biztos valami karbantartás lehetett. Nézem a büntibe került sekitorikat. Az egy Yoshikaze (a szumo.hu szerint ő is benne volt) kivételével mindenki egy osztállyal lejjebb került. Ebből minket csak az érinthet, hogy Masutoo Ms37, míg Futeno, aki egy éve még Mk volt, most Ms42. Nem szeretném, ha összekerülnének.
Hát igen, a jó öreg Mushashimaru. Számomra mai napig ő az ideális szumóbirkózó. Lehet, hogy nem ő volt a legeredményesebb - bár az ő idejében komolyabb ellenfelek voltak, mint Asa és Hakuho ellenfelei - de a megjelenése, a stílusa és a dojón kívüli viselkedése egyaránt yokozunához méltó. (Legalábbis nem tudok arról, hogy bármi hozzá méltatlan dologba keveredett volna)
Amúgy valaki tud valamit új feltörekvő csillagrol?? Mert egész a juryoig senkit nem találtam, aki Hakuhot megközelitené.. Baruto is 26 lesz idén, Gagamaru sem olyan fiatal má, ráadásul nem volt jó a bemutatkozása..Aran sem fiatal, japánokrol meg ne is beszéljünk.. Kotooshu, meg Harumafuji meg szerintem soha nem lesznek yokozunák:)
Nézegetem a szines-nyilacskás banzukét. Nagyon megsértődhettek a japánok, hogy a kyujo versenyzőknek még a fényképeit se tették ki, (időlegesen?) kitörölték! A Juryo ugye nincs kitéve, így nem ellenőrizhető le, hogy Iwakiyama is így járt-e.
A három, zsinórban megcsinált zensho-yushóval, körítve az eddig 47-es győzelmi sorozattal azt gondolom, végleg elmondható, hogy Hakuho belépett a halhatatlanok közé.
Pont most néztem, hogy Hakuho mióta sekitori lett azóta nem volt make-koshija, hacsak nem volt sérült, és nem tudta befejezni a tornát. De az alsóbb osztályokban is egyszer volt make-koshija, még 2002 júliusában. Anno Muashimaru volt hasonló, neki is csak egy make-koshija volt a makushitában.
Inkább ~38 körüli lesz, mert a Mk aljában a megfigyeléseim szerint egy szint +-8, Mk15 és fölötte +-5, de inkább 3. Vigyáznak ám arra, ki kerülhet be a Juryoba! De valóban, számára még így is az eddigi legjobb eredmény várható.
Hűha. Méghozzá ez a Kotokuni nem is valamikor réges-régen, hanem tavaly volt sekitori. 2008 novemberében 7-0-ra megnyerte a makushita yushót, és után kétszer is 9-6-ot csinált a másodosztályban. Ennél keményebb ellenfelet nehéz lett volna kapni. Mondjuk igaz, hogy azóta rosszabbul muzsikál.
A többi ozeki hozza a szokásos formát. A 7-0-val induló Kotooshu is sikeresen lerontotta magát 8-3-ra. Közben Homashót is bedobták a húsdarálóba, úgyhogy Hakuho már egyedül vezet. Megint uncsi lesz a végjáték, Hakuho csak a világcsúcsok ellen versenyez (például ha megnyeri ezt a tornát is nullára, azzal három egymást követő 15-0-ja lesz, és ilyen még nem volt).