Keresés

Részletes keresés

tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.05 0 0 1890
>Nekem az volt a kedvenc lemezem, amelyiken olyan sok kicsi arcképeik voltak.

Melyik a piros vagy kék? ;) Az az "Egy nehéz nap éjszakája" film zenéje. Elmondanám ez volt az első mozifilm, amit moziban láttam a Mátra moziban (szüleimmel). Totál semmire nem emlékszem, csak utólag mesélték. Meg azt, hogy nem volt könnyű mozijegyhez jutni ennél a filmnél... :o)

A kábítózásuk részleteiről nem tudok sokat, de egy Lennon-interjúra visszaemlékezve, valami olyasmire emlékszem, hogy hatással volt a zenei világukra/komponálásukra valahogyan, valamiképpen.
Előzmény: Foeniculum V (1889)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.05 0 0 1889
Bár nagyon szeretem a Beatlest, ilyen szinten nem vagyok otthon a témában (sajnos).
Most így nem tudom, mely dalok voltak a Bors őrmestreben. Szerintem a Beatlest nem lehet nem szeretni, annyira de annyira...
Nekem az volt a kedvenc lemezem, amelyiken olyan sok kicsi arcképeik voltak.
Sajnos csak bakeliten van meg.

[jaj, tényleg valamikor letöltöttük valami oldalról (morpheus), de azóta nem is hallgattam...]

Akkoriban még ők nem kábítóztak (?), ha jól tudom...csak miután visszajöttek Indiából, nem ?!

VÉGRE ISMÉT ZENEI TÉMA ;)))))))))
Előzmény: tnsnames.ora (1887)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.05 0 0 1888
>>>Bár szomorkás amit írsz, de én jót derültem a mondatfűzéseden... :o)

Miért is?! :))) Viszont sikerült jókedvre derítenem téged ezek szerint?! ;)))
[erről jut eszembe annakidején nem lett kinevetve a zeném/dudoláűszásom, pedig felkészítettél rá;) ]

A többszöri elolvasással arra céloztam, hogy, ha valamit nagyon nem értek, de szeretném megérteni, akkor többször is elolvasom, hogy megértsem...ennyi :)))))
gondolok itt az olyan grafikonos gazdasági tömörülésekre
Előzmény: tnsnames.ora (1885)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.05 0 0 1887
Csak úgy eszembejut: mamám nagyon szerette a Beatlest, de a Bors őrmester albumot valamiért nem. Nekem mondhatni a kedvenc albumom tőlük /növelve egy újabb tényezővel a generációs szembenállást :o))/. Ezen az albumon például jól érzékelhető, hogy mekkora utat jártak be, hogy tényleg nem akármekkora tehetségek voltak. Még ha egyes szakaszokon a kábítószer (pl.: lsd) is "segített"...
Előzmény: Foeniculum V (1884)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.05 0 0 1886
wulfin - 2009.02.04 14:59:34 Š (78295)
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=87250439&t=9105736
-->
A Peak oil topik egyik eredmenye:)
http://www.webradio.hu/index.php?option=content&task=view&id=147340
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.05 0 0 1885
Bár szomorkás amit írsz, de én jót derültem a mondatfűzéseden... :o)

>többször pedig nem akarok elolvasni egy hozzászólást

Ezt a sorodat viszont nem érte(tte)m. Ezt miért is kéne elkövetni? Úgy valóban nehéz haladni a topikolvasással, ha egy hozzászólást sokszor olvasol el.
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.05 0 0 1884
Nem olvastam. Most próbáltam rákeresni, de nem találtam.
Mindamellett szerintem én is ugyanazt a cikket linkeltem be ide.

Elég ritkán nézek bele a peak oilba. Több gondom is van vele:
1. politizálnak
2. horrorisztikus jövőképeket festenek: gondolok a Mad Max jövőképtípus megemlítésére, vagy a csicsóka kontra kalecsnyikov témára.
3. Ami érdekes lenne, gazdasági témák, grafikonok, a valós "peak oil" azt viszont nem értem :), többször pedig nem akarok elolvasni egy hozzászólást, annyi időm még nekem sincsen....
De, mint látom mégis maradt Bors örmester ...
Előzmény: tnsnames.ora (1883)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.05 0 0 1883
Láttad a peak oil topikban Wulfin bejegyzését passzív ház témában? Ma volt valami médiaesemény. Vagy tegnap volt? Még oklevél is lesz róla (első magyarországi megvalósult példányáról), ráadásul a számok szerint összemérhető egy új társasház négyzetméterárával.

Nagyon érdemes a srác hozzászólásait böngészni, tegnap nagyon megérintett engem is a téma.
Előzmény: Foeniculum V (1882)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.05 0 0 1882
http://www.uzletietika.hu/20090204/alig_dragabb_a_passziv_haz_a_hagyomanyosnal

Ez a "passzív ház" egy nagyon izgalmas dolog.
Lényege, hogy az épületet úgy tervezik, és építik meg, hogy hőszerkezetileg jól megoldott legyen (hőhidak nélkül, az üvegfelületek is többrétegűek...); az ablakok nem nyithatók. Belső szellőzés, pontosabban a használt levegő átforgatása, ami a föld alatt megy egy szűrőn keresztül. Az ember a maga testének leadott hőjével fűti fel, illetve minden "hőt leadó szerkezet" hőjét hasznosítja újra. Óriási energiamegtakarítás, és ugyanezzel a módszerrel nyáron hűt.
(a cikk alján leírva)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.05 0 0 1881
Erről a múltkoriban épp írtam (amikor az a sok munkád volt, és nem tudtál itt lenni).
Aznap pont kifogtam, hogy sokan voltunk egy sávban, hogy csupa lassanúszó vett körül, és még fröcsköltek is...

Különben én is azt szeretem, ha a velem úszó kicsit úszik nálam gyorsabban, mert akkor próbálok én is erősebb tempót úszni.
Ma volt egy idő, amikor egyedül úsztam a sávomban, a mellettem levőben egy idősebb férfi úszott, de nagyon szépen, és jó tempóban. Próbáltam versenyezni vele, pontosabban felvenni a tempóját, és épp jó volt ennyit ráerősíteni:)))
Előzmény: tnsnames.ora (1879)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.05 0 0 1880
Az ilyen reakcióktól lesz nagyon jó kedvem a nap további részében ;)))))))))))
Előzmény: tnsnames.ora (1878)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.05 0 0 1879
Valóban vannak olyan suttyó tahó emberek, akik sportot űznek abból, hogy tudnak úgy úszni, hogy minél jobban zavarják 1 km-es körzetben ott úszó embertársaikat, például fröccsköléssel. De még ha szépen esztétikusan és/vagy gyorsan úsznának....

Olyan sávot érdemes választani, ahol a másik egy picit gyorsabb nem? ;)

PS: Érdekes volt olvasni, hogy néz ki az uszodai "látens kommunikáció", női szemmel. :o)))
Előzmény: Foeniculum V (1874)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.05 0 0 1878
>Ez most lehet, kicsit zavarosra sikeredett :)))

De mi értjük és szeretjük! :o)
Előzmény: Foeniculum V (1876)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.05 0 0 1877
Én bennem a Kálvin téri (pláne, hogy közel lakom hozzá és sokszor fordulok meg ott) építészeti elqrás óta egy világ halt meg bennem egy picit. :o( Nagyon nem is mélyedek el benne. Csak a pusztulást és pusztítást tudom realizálni magamban ilyen témákban.

Ilyenkor aztán előveszem mamám rámhagyományozott elképesztő méretű és színvonalú képeslap gyűjteményét (döntően a háború elöttről), és az igazi Kálvin teret azok nézésében igyekszem megélni.
Előzmény: Foeniculum V (1876)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.05 0 0 1876
Ez most lehet, kicsit zavarosra sikeredett :)))
De azért jól elvagyok itt egymagamban ;)))
Előzmény: Foeniculum V (1875)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.05 0 0 1875
http://hg.hu/blog/6095-uj-ceggel-folytatja-a-varoshaza-forumon-dolgozo-egeraat

Eric von Egeraat irodája tervezte anno az általam kedvelt ING épületét is.
Csődöt jelentett és nem fizetett ki jópár építészét....
Ráadásul ő nyerte az ősszel a tavaly meghirdetett ún. "Város szíve" pályázatot, ami a Fővárosi Önkormányzat épülete, és az előtte lévő terület kialakításáról szólt (Madách térrel szembeni terület, ahol az önkormányzatnak olyan kis bódéi voltak).
Mellesleg láttam, és az egész pályázat egy nagy nulla volt rosszabbnál-rosszabb tervekkel, odanemvaló lehetetlen, ötlettelen csodapalotákkal. Csodálkoztam az összes díjazott alkotáson, hogy egyáltalán értékelték őket...

Bár, ha elgondolom, hogy a MűPa csodálatosan megtervezett épületének alkotója Zoboki Gábor is mit volt képes kihozni a Várban a Dísz téren lévő régi épületből (nem jut eszembe a neve, bocsi).... :(

Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.05 0 0 1874
További hozzáfűznivalóm: eddig mindig csak azt figyeltem az uszodában, hogy hozzám képest ki milyen sebességgel úszik, mert szeretem úgy kiválasztani a sávot, hogy nagyjából azonos legyen a tempóm a sávtársammal, illetve ne fröcsköljön nagyon úszás közben...:)
(azért a konkurenciát mindig felmérem; az tudat alatt is jön)
Előzmény: Foeniculum V (1873)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.05 0 0 1873
Na hol voltam?!
(lehet kórusban is mondani): uszibaaaaan.

Most kiváltképp jólesett egyet úszni, mert már régen voltam, és borzasztóan hiányzott. Rám is fért, mert (csak így zárójelben elpanaszkodom, hogy visszaszedtem 2 kilót. Miszerint még így is van 4kg fórom, de nem lenne jó, ha több is jönne). Már kezdem magam ismét kövérnek látni:(

Hát, most direkt megfigyeltem női szemmel, kik járnak usziba:)))
Előszöris, mivel nő vagyok elsősorban a 'konkurenciát' szoktam felmérni. Hány jobb, hány fiatalabb nő van nálam:) [a fiatalabb nem feltétlenül jobb ám!]

És most megfigyeltem a férfiakat is.
Legtöbbjük - rossz időben, vagy rossz helyre járok - nyugdíjas, azaz öreg.
Van néhány egyetemista (közelben van egy közgáz fősuli), és a 'bájgúnárok' :))))
Ők azok, akik azért nézik meg a nőket, hogy a nők észrevették-e őket.
Mindenesetre én is 'ki lettem választva' ;))))
Hááááát, így nőként az ember másképp éli meg, ha valaki igyekszik 'szépen' úszni mellette: kicsit mulatságos ;))))), de imponáló.

[és mindamellett ez is egy "feltétlenül értékes"nek szánt hozzászólás akart lenni;)]

:)))))))))))
Előzmény: tnsnames.ora (1872)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.05 0 0 1872
Látom formában vannak a kollégák! :o)))

PS: Minap gondoltam bele, ilyen hülye topikcímmel ennyi - számomra feltétlenül értékes - hozzászólással Guinness-rekord lehet ez a topik. :o)
Előzmény: altos (1871)
altos Creative Commons License 2009.02.05 0 0 1871
Vitathatatlanul jó meglátás!:-)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.05 0 0 1870
Akkor ez a relatív-vitás elmélet?! ;))))))
Előzmény: altos (1869)
altos Creative Commons License 2009.02.04 0 0 1869
Ez a 90 %-os kihasználtság is relatív dolog, ha azt vesszük hogy 100 emeletből 10 tök üres, az óriási pazarlásnak érezzük, ha meg azt nézzük hogy az 5 emeletes Lurdy-Ház tulaja mit nem adna ezért a 90 %-ért....
Előzmény: Foeniculum V (1868)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.04 0 0 1868
Bár nem vitatémának szántam (hanem, mert ezen az oldalon az utóbbi két hónapban már többször is berakták ezeket a képeket, más-más szöveggel/de hasonló szövegkörnyezetben, és mindig kiakasztott), kifejtem részletesebben az erről alkotott véleményemet.

Épp a napokban láttam vmilyen műsort a tv-ben Chicago építészetéről. Szintén felhőkarcoló, bár jóval kisebb a cikkben említetteknél.
Chicagoról elmondható, hogy sűrűn lakott, hogy nagyon drágák a telkek, szükség van a kihasználtság maximalizálására. Mégis egy újonnan épült felhőkarcoló évekig kihasználatlanul állt a 'vakvilágban'. Jelenleg is "csak" 90%-ban van kiadva (azaz10% továbbra is kihasználatlan). Ekkora magasságú létesítmény CSAK irodáknak, pontosabban olyan alkalmazásban hasznosítható, ahol csak munka folyik, ugyanis élni képtelenség: akkora a kilengés, hogy észlelhető az emberi szervezetnek (munka közben ezt kevésbé venni észre, de nyugalmi állapotban igen)

Lényeg: nem általában a magas épületek ellen van kifogásom,de ezek már messze nem "emberi léptékű" építmények. Főként olyan területeken nem, ahol eddig szükségtelen volt a magasba való terjeszkedés. Ezeket, mint építészeti problémákat tekintik; nem egy hasznosuló létesítmény létrehozása a cél, hanem maga az építés, egy lehetetlennek tűnő projekt kivitelezése.
Megmutatni a világnak: "Mi is képesek vagyunk a lehetetlenre". És ezt már a Pálmaszigettel elkezdték...(ezek soha meg nem térülő beruházások)

Előzmény: altos (1866)
altos Creative Commons License 2009.02.04 0 0 1867
Ettől persze még benne van a dologban az erő fitogtatás is, azaz hogy mondjuk 80 helyett miért 120 emeletest épít valaki...
Előzmény: altos (1866)
altos Creative Commons License 2009.02.04 0 0 1866
Az országban lehet hogy vannak nagy üres kihasználhatatlan területek, de ezek az épületek a sűrűn lakott tengerparti, nagyvárosi részekre épülnek, a sivatagba vagy a prérire nem annyira célszerű terjeszkedni...

Előzmény: Foeniculum V (1865)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.04 0 0 1865
http://www.hg.hu/blog/6065-ket-evig-tart-meg-a-rekordmagas-felhokarcolok-uralma

Nnnna!
(peak-oil mellé egy gondolat)
Nekem ezzel van a problémám!
Ez is az erőfitogtatásnak egy módja. Fölösleges óriásokat építgetni. Az ilyenek teszik tönkre a világot. Kihasználhatatlan, szükségtelen. Főként olyan országban, ahol nagy üres területekből nincs hiány.

eref Creative Commons License 2009.02.04 0 0 1864
Megvolt (sőt van); alapvető.
Előzmény: Foeniculum V (1863)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.04 0 0 1863
Mindenestre jóóóóóó!
:))))

Erről jutott eszembe: biztosan megvolt nektek is anno a Tarkabarka fizika c. könyv.

Sorrendben: a lehetetlen háromszög
ugyanez kockával
majd korabeli rajzon épülettel :))))

Utolsóként a színes ábra, ami NEM mozog:))))
Előzmény: eref (1862)
eref Creative Commons License 2009.02.04 0 0 1862
Előzmény: eref (1861)
eref Creative Commons License 2009.02.04 0 0 1861
Valószínűleg mást vártatok... :))

Előzmény: Foeniculum V (1860)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!