Keresés

Részletes keresés

tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.12 0 0 2039
Aranyos vagy, jók a poénok is, de van úgy, hogy nincs kedve az embernek folyamatosan fórumozni. Én még egyben egyszerre ilyen sokat nem voltam aktív egyetlen fórumon sem, kicsit ülepednie kell bennem a friss hatásoknak.
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.12 0 0 2038
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.12 0 0 2037
Úgy gondoltam, írok még egy hozzászólást, mert azt mondtad, hogy Bor sörmester szerint minden tizedik után érdemes hozzászólni. Így most írtam tízet, hogy te is írhass;)))))
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.12 0 0 2036
Rájöttem, ez a ronda szeles idő teszi tönkre az idegrendszerem:(
Még mindig rossz kedvem van, hiába próbálkozom elhitetni magammal, hogy vidám vagyok...

Jaj, van egy dögledező macska a kertünkben brrrrr.
Nem merem kiengedni a kutyát, mert ott ugatja folyamatosan. Megpróbáltam seprűvel elkergetni a macskát, és nem csak, hogy nem ment el, elég furán viselkedett, mintha nem tudna járni,a hátára feküdt...segítséééééég! Biztosan hogy döglőfélben van...miért nálunk????:(((((
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.11 0 0 2035
Úgy látom ismét elvagyok itt magamban:)))))
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.11 0 0 2034
Azt hittem egyből a tegnapi linket adja, de lapozni kell febr.10-re.
Előzmény: Foeniculum V (2033)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.11 0 0 2033
http://real1.radio.hu/bartok/

Nagyon érdekes műsor 18:00-tól kezdődően. Ha van időd érdemes az elejétől meghallgatni, de ami miatt belinkeltem az a 9'-nél kezdődik.
Kovács Sándor elemzi Dvorak VIII. szimfóniáját. Pontosabban a Magyar Rádió Zenekarának új karmesterét mutatja be, az ő előadásukat elemzi. És kifogásolja, hogy kissé erőteljesre sikeredett a 3. tétel, amiben igaza is volt, a leadott részlet alapján...
A műsor-rész 15 perces különben.
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.11 0 0 2032
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.11 0 0 2031
http://www.origo.hu/uzletinegyed/valsag/20090211-iea-csokken-az-olaj-iranti-kereslet.html

Hihi, önmagától oldódik meg a problémánk:)))
Öngerjesztő folyamat: csökken az olajmennyiség ---->> gazdasági válság keletkezik --->> csökken az olaj iránti kereslet....

[tudom, hogy nem így van, de jó kis ferdítés;))))]
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.11 0 0 2030
Gondold el, fürdősapkában ki láthatja???? :(
Előzmény: Foeniculum V (2029)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.11 0 0 2029
Szépítkeztem:))))))
Jobb is lett a közérzetem:))))))

Megint befestettem a hajamat, direkt kevesebb vöröset kevertem a festékbe, hátt erre épp olyan piros lettem, mint a múltkor:)))
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.11 0 0 2028
Tudod mit, nem is vagyok biztos abban hogy először az elit megy tönkre...

Elgondolkodtam a témán, és arra jutottam, hogy valóban a középréteg tudja talán legtovább tartani magát:
mivelhogy vannak tartalékai, és emellett a környezetéből adódóan tud spórolni (azaz képes rá, mert megtanulta, illetve vannak olyan tartalékai, amit vissza tud fogni)

Viszont az eleve lecsúszott csoport az első, akik teljesen lenullázódhatnak/lenullázódnak. És ezt már érezzük is megnövekedett bűnözés formájában.
Ugyanis akiknek nincs tartalékuk azok mennek elsőként tönkre, és mivel nekik tud lenni a legtöbb adósságuk is, ami viszont a legfelső réteget tudja érinteni, így szerintem egymást generálják, és szerencsésen kimarad a középső réteg, legalábbis, ők lehetnek az utolsók.
Hát valami ilyesmire jutottam....
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.11 0 0 2027
Köszönöm kedves érdeklődésedet frissebb vagyok, de még mindig van bennem görcs, feszültség pár fajsúlyosabb problémám miatt.
Előzmény: Foeniculum V (2022)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.11 0 0 2026
Ez bizony ő! Zsolt Végh László hatására, kezdett el foglalkozni a témával. Megbeszéltek egy időpontot, ahol egy atomfizikai problémát akartak vesézni, félóra alatt megoldották amiért összejöttek, aztán Végh László Zsolt kezébe nyomott pár diagramot, angol cikket, ezt-azt. Innentől nem volt megállás. Egyenes út vezetett az FFEK-ig, meg hogy Zsolt 100%-ban ezzel foglalkozik manapság. Belevágott a közgazdaságtan tanulásába is (elsősorban mikróökonomia témába)

A kirakat melyik volt? Szentendrei?

Végh László írásai (nem semmik!)
http://www.atomki.hu/kornyezet
http://astro.elte.hu/~hetesizs/fugges.rtf
Előzmény: eref (2020)
eref Creative Commons License 2009.02.11 0 0 2025
Ő az.
Előzmény: Foeniculum V (2024)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.11 0 0 2024
Előzmény: eref (2020)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.11 0 0 2023
Még a magyarokhoz annyit, hogy mi mindig mindent erőnkön felül teszünk, és kifelé élünk, azaz a magyar fontosnak tartja a külsőségeket, és ezért erőn felül cselekszik.

BBC prime tv csatornán szoktak érdekes műsorok lenni. Többek között lakásokat is bemutatnak. Ugyanolyan kondíciójú magyar család sokkal nagyobb lakásban él, mint kinn az angol.

Különben Wulfin (ha jól írom) házán is elcsodálkoztam, mert elég kicsi épület, ráadásul egy szintes, és ahogy elnéztem nem bővíthető...
Mivel elég jól belelátok az építőiparba, sokszor csodálkozom azon, hogy emberek meglévő létszámú családnak mekkora házakat építenek. Ráadásul abba sem gondolnak bele, mi lesz, ha a gyerekek elköltöznek...lehet bújócskát játszani:)))))
Előzmény: tnsnames.ora (2017)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.11 0 0 2022
És kipihented már magad?
Én mindenesetre kezdem jobb színben látni a világot (mármint a sajátomat), elmúltak a rossz gondolataim:))))
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.11 0 0 2021
Igen, épp akartam említeni, hogy az elmúlt néhány napban egész normális, és érdekes dolgokat tárgyaltak a píkoilban...

Sajnos a bűnözés növekedést már most lehet tapasztalni:(

Az pedig egyértelmű, hogy a gazdasági elit megy tönkre elsőként...szerintem ez az egész emiatt is húzódott ki ennyire, és ezért nem változtattak, mert az önnön PILLANATNYI érdekeiket figyelték, a haszonszerzés volt a legfőbb cél az elmúlt időszakban, és nem a fennmaradás, illetve nem a jövő fejlesztésébe való befektetés...
(jaj, remélem érthetően mondtam, amit gondoltam)

Ezt már próbáltam kifejteni, hogy amíg a tőke irányít, jelenleg ráadásul a "olajtőke" addig nyilván a saját érdekeiket nézik csak. Az pedig nyilván, hogy csak az olaj legyen egyeduraklodó, ne legyen alternatíva, amíg ez kihúzható... csak épp a hosszútávú tervezés maradt ki...
Előzmény: tnsnames.ora (2017)
eref Creative Commons License 2009.02.11 0 0 2020
Tegnap láttam a kirakatban egy könyvet:

http://kairosz.hu/utolso_kiserlet.html

Ez vajon a fizikus Végh Laci? (Biztos.)

HZs Szentendrén:

Szentendrei Petőfi Kulturális és Hagyományőrző Egyesület
Előadásaink nyilvánosak!
Belépődíj nincs.
Az előadások 18:00 órakor kezdődnek.
Címünk: Szentendre, Stéger köz 3.

20-án: Fenntartható fejlődés, fenntartható élet
Dr. Hetesi Zsolt fizikus előadása
Előzmény: tnsnames.ora (2019)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.11 0 0 2019
Schubertnél van kavarás a szimfóniák számozása környékén. A "Nagy" C-dúrt szokták 7-diknek és 9-diknek egyaránt számozni. Igaz 8-diknak sose. Az a "Befejezetlen" valóban.
Előzmény: Foeniculum V (2018)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.11 0 0 2018
Tegnap este óriásit bakizott a Mezzo tv, viszont legalább következetesen tette mindezt:)
Már a tv újságban is, a saját honlapjukon, és a műsorban is azt írták hogy Schuber 7. "befejezetlen" szimfóniáját adják.
Ezek után már csak az volt a kérdés, hogy most a 7., vagy a befejezetlen?!

Végülis a 8. szimfónia volt műsoron. Viszont újabban műsor közben is kiírják időnként, hogy éppen mit adnak, hát itt is következetesen a 7. volt kiírva:(
Ja, úgy mellesleg: a Berlini Filharmónikusokkal, Barenboim vezényletével egy 1992-es felvétel.
Hát Barenboimot alig ismertem fel...jóval vékonyabb volt akkor még, valamivel több hajjal:))) (és nem festette magát)

De a zenét jólesett hallgatnom:)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.11 0 0 2017
Az a "globalizáció és fogyasztói társadalom" lebontás sem lesz fáklyás menet. Nemcsak a rossz dolgok fognak leépülni megszünni. Zsolt mesélte, hogy az amcsik 200 hordó olajnyi energiát használnak el, mi magyarok 80-at, oroszok 20-at talán, az afgánok 2-t. Nekünk is van vesztenivalónk.

Ahogy a mostani válságban is előbb az Abramovicsokon ütött nagyot az élet, de lassan bekövetkeznek az egyéni névtelen tragédiák itthon is, állásvesztés, kilátástalanság, erőszaknövekedés formájában.

BTW: Zsolt is arra számít, mint a pikolaj topikban többen, hogy lesz még egy látszólagos növekedés irányba való elmozdulás, a végső megrázkódtatás elött. Ő el tudja képzelni, hogy akár már idén ősszel.
Előzmény: Foeniculum V (2016)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.11 0 0 2016
Hali!
Végigolvastalak.
Látom, azért Zsolt is rájött, hogy túlzott negatív jövőképet nem szabad felvázolni, vagy legalábbis, ha már ijesztget, akkor illik pontosabban, egyértelműbben kifejteni azt.

>>> Senki nem mondja ma még meg, hogy lesz-e Mad Max és mikor. Négy szinten tudja elképzelni a lebomlást: Globalizmus és fogyasztói társadalom szintje, Nemzeti társadalmak szintje, Kistérségek szintje, Falu szintje (Mad Max)

A globalizáció és fogyasztói társadalom rossz mivoltáról és hatásairól már mi is beszélgettünk, és hogy ez nem tartható fenn sokáig...egy átlagember is könnyen rá tud jönni.
Hogy a politika erről tud, és ezt is gondoltam eddig is, de, hogy lép-e az ugye megkérdőjelezhető...
Ami szintén a fogyasztói társadalom, a nagytőkével való összefüggések függvénye...

Lényeg: örülök, hogy valamicskét javult a jövőkép megfestése :)))
Előzmény: tnsnames.ora (2015)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.10 0 0 2015
Megjöttem Zsolt előadásáról. A pikolaj topikba ezt írtam:
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=87456133&t=9105736
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.10 0 0 2014
Teszek fel képeket a havazásról. Most fotóztam:

Az elsőt hosszú exponálási idővel készítettem, azért tűnik világosnak.
Az utolsót vakuztam, ráadásul fölfelé, és nagyon jól kijönnek rajta a hópihék.
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.10 0 0 2013
Kérdés lesz-e módunk a gyakorlatban is kipróbálni... ;)
Előzmény: Foeniculum V (2011)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.10 0 0 2012
Nem is meséltem: tegnap egy kolléganőnél direkt rákérdeztem erre a "fürdősapka definició szerint ronda" dologra. Azt kell mondjam háromból három. Sose gondoltam volna, hogy ekkora az ellenszenv irányába.
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.10 0 0 2011
Az új Metró, Hát elég pocsékul néz ki:(
Kevesebb ülőhely, viszont ahogy elnézem kapaszkodni is elég nehézkes lesz rajta, hiába látszik úgy, mintha állóhelyből meg több lenne. És, hát a kivitelezés is elég igénytelen.....
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.10 0 0 2010
Itt nálunk:
Hull a hó és hózik -zik -zik....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!