Keresés

Részletes keresés

Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2070
Ma folyamatosan ellenkezel velem:))))))))))
De tudod mit? Kifejezetten jólesik;)))))))))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: tnsnames.ora (2069)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2069
A csúsztatás szerintem az amikor valaki _direkt_ torzít. De mivel "rájöttél" is elhangzott, így semmiképpen nem extrapolálnék ilyen durván. :o)
Előzmény: Foeniculum V (2068)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2068
Igen, azóta én is rájöttem:( /ezt hívják csúsztatásnak/
:))))
Előzmény: tnsnames.ora (2067)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2067
A 11 év az az internettón kezdődött. És más nickkel. Ez a 2600 nem olyan sok év alatt gyűlt össze, igaz jelentős része valóban az utóbbi hetekben, hónapokban, és jellemzően itt. :o)
Előzmény: Foeniculum V (2066)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2066
Egész érdekes kis statisztikát lehetne készíteni:
11 év alatt 2600 hozzászólás, ebből ebben a topikban kb. 850....és mióta is....???!!!....
;)))))))))

Én 4 év alatt 1300 hozzászólás, ebből 940 itt :)))))
(és ebből a 4 évből 3 inaktív!)
Előzmény: tnsnames.ora (2060)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2065
Megnéztem... Tündi tett smiley-t ominózus mondata végére, Ez a netikett szerint azt jelenti, hogy poénos és költői a kérdése (szerintem). Az "inspirálót" még 'bizonyítottam' is, hiszen jó pár dologra reflektáltam. Plusz vagy kiegészítő vagy egyetértő jelleggel (alapvetően) tehát semmiképpen nem "fikázva", hogy az indexes zsargon mondja.
Előzmény: Foeniculum V (2061)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2064
Ebben igazad van, de a klasszikus zenei topik az egyik legontopikabb topik, amennyiben zenéről van csak szó benne.
A pikolaj azért lehet érdekes említésileg az adott kontextusban, mert bár a látogatók köre ugyanúgy 'kialakult', de sokkal merészebben asszociálnak más lazábban kapcsolódó témák felé.
Ahogyan itten mi is elég sokmindent előveszünk. :o)
Előzmény: Foeniculum V (2062)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2063
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2062
Szerintem Eliza számára a klasszikus-zene topik érdekesebb tud lenni, mint a píkolaj.
Ott is voltak/vannak jó kis eszmefuttatások időnként. Azt én is szerettem visszaolvasgatni.
Előzmény: tnsnames.ora (2057)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2061
Bár mondandóm lényeg nem ez, rákerestem: 6661. hozzászólás:)))))

Lényeg, hogy nekem jólesett:))))))))
Előzmény: tnsnames.ora (2060)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2060
Nem emlékszem a konkrét Tündis esetre.
Viszont nem keveset szóltam hozzá már a fórumokban, lassan 11 éve, Tündi is olvashatott már több hozzászólást tőlem csak a klasszikus zene topikban is, csak amióta ő is ott van.
Hiszem, hogy nemcsak törekszem a pozitiv, konstruktív és minél relevánsabb hozzászólásokra (kerülve a cinizmust és piszkáló beszólásokat), de hosszú távon valami ebből érezhető is talán.
Ha mindezek után bárki bármiféle ilyen jellegű csúfolódást vél kiolvasni soraimból: az nem nagy öröm...
Előzmény: Foeniculum V (2059)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2059
Tudod mi jutott az eszembe?!
Írsz nekem olyat, hogy: "jó írás". És nekem mindez jólesik:)))
Ugyanilyen jellegű dicséreted a múltkoriban Tündit kiakasztotta a klasszikus-zenei topikban, sőt azt hitte csúfolódsz:))))
Ennyit jelent az önbizalomhiány? Holott én is tudom, hogy amit írtam elfogadható, és nem a dicséretért írok, hanem mert szeretem a gondolataimat kifejteni, megosztani, és megbeszéltük, hogy itt bármiről elmondhatom a véleményem....és mert szeretek veled beszélgetni [meg időnként akár magamban is :) ].
Előzmény: Foeniculum V (2058)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2058
Talán mert kezdek feltöltődni;)

Neumann-féle felvétel csak addig volt utolsó nálam, amíg nem ismertem egyetlen másikat sem, és így egyben az tudott első is lenni...
Mostmár csak az első helyet foglalja a szívemben ;))))))
Előzmény: tnsnames.ora (2056)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.14 0 0 2057
A pikolaj fórum is azért lehet szimpatikus például, mert egy téma kapcsán összeverődik egy csomó amúgy tök különböző ember és a legkülönfélébb aspektusokat tárgyalják végig egy fő vonulat ("olajcsúcs") kapcsán.
Előzmény: elisavarga (2055)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.14 0 0 2056
Jó írás.
Ezek szerint a Neumann-féle felvétel már semmiképpen nem tökutolsó nálad. :o)
Előzmény: Foeniculum V (2053)
elisavarga Creative Commons License 2009.02.14 0 0 2055

Szerintem  ez pont én vagyok!

egyre több mindent tudok egyre kevésbé és most ott tartok, hogy mindenhez  értek semmit sem.

Ezért "botlottam" ebbe a forumba.

Jo hogy létezik ilyen offtopik!

Előzmény: tnsnames.ora (2052)
elisavarga Creative Commons License 2009.02.14 0 0 2054

Koszonom, hogy irtàl!

Kozben eljottem otthonrol, most Budapesten leszek 5 napig. Internethez csak baràtoknàl jutok. Amint hazaértem boldogan bekapcsolodok majd  beszélgetésbe.(ha egyàltalàn képes leszek rà.)

Előzmény: Foeniculum V (2051)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.14 0 0 2053
...háááááát....
Tegnap megnéztem/hallgattam a Mezzo csatornán Dvorak VIII. szimfóniáját a Los Angeles-i szimfónikusokkal, és Zubin Mehtával.
Előzetesen azért tudni kell róla, hogy ez egy 1977-es koncertfelvétel volt.

Mehtával kapcsolatban teljesmértékig igazad volt, és bejött a dolog sajnos, elég pörgős karmester... :( ami ebben az esetben nem volt pozitívnak mondható.

Első olyan felvétel, amiről egyértelműen ki merem jelenteni, hogy nem tetszett.

Bár elsősorban az nem Mehta hibája volt, hanem inkább a hangmérnöké. Maga a felvétel nagyon rossz volt, mintha a mikrofonokat rossz helyre tették volna, vagy rosszul alkalmaznák...lényeg, hogy épp azokat a csodás kis nüanszokat, - amik miatt ez a mű kedvencemmé vált - nem lehetett érzékelni, ellaposodtak, kimaradtak...
A kedvenc fuvolaszólóm hangját többször is elnyomták a hegedűk, a második tétel hegedűszólóját alig lehetett észrevenni, elkülöníteni a közöstől. Nem lehetett érzékelni a kontrasztokat a halk és erőteljes részek között. Sokszor nem azok a hangszerek kapták a hangsúlyt, amik a főszólamot játszották. Mind-mind technikai probléma (szerintem), de tönkreteheti az előadást.

Ehhez járult hozzá még Mehta pergős előadásmódja.
Bizonyos részeket nagyon jól eltalált, már épp élveztem volna a zenét, mikor váltott. Időnként úgy adta elő a művet, mintha az egy induló lenne, túlzottan is élénk volt, kiváltképp a legszebb 3. tétel, ami bizogy a kelleténél jóval gyorsabban hangoztt el. Nem lehetett kiélvezni a hegedűk csodálatos játékát,e lkapkodták, mint mikor valaki hadarva beszél, és elnyeli a hangok egy részét, és ettől érthetetlenné válik a mondandója. Hát itt is ezt éreztem.

Amit különösen érdekesnek tartok, ha összehasonlítom mindezt Marrinerrel, akiről szintén azt mondtátok, hogy pergős. Az ő előadása mégis nagyon tetszett, többször is meghallgattam a múltkoriban, és nem találtam benne kifogást.
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.13 0 0 2052
Kedves Elisa!

Érik még meglepetések az embert! Hihetetlen belegondolni, hogy ebbe a fórumba is bele lehet botlani más embereknek...

Egyébként eszembejut a közismert anekdota: régen a polihisztorok a tudomány egészét mélységében tudták, művelték, míg a ma specializált embere sok mindenbe belekap, de alig-alig tud bármibe elmélyedni: egyre több mindent tud egyre kevésbé és a végén mindenhez fog érteni semmit sem. :o)
Előzmény: elisavarga (2042)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.13 0 0 2051
http://hg.hu/blog/6173-pekingben-epitene-muzeumot-a-guggenheim

(részlet a cikkből)
>>>a Guggenheim a jelenlegi, a kulturális életre is kiható üzleti válság ellenére túllépett az elmúlt évek hiánygazdálkodásán.>>>

Nem is tudtam, hogy a Guggenheimnek már ennyi fiókmúzeuma létezik, illetve van tervbe véve...
És tessék nem túlzottan izgatja őket a gazdasági válság, bár mint írja, van ahol vissza kell, hogy fogja magát....

Ismeritek a New York-i Guggenheim tervezőjét?
Frank Lloyd Wright nevű építész, aki az ember-, és természetközeli építkezés egyik megteremtője.
Kedvenc épületem tőle az ún. "Vízesésház", amit Pennsylvánia államban tervezett, és lérdekessége, hogy egy patak (vízesés) megy keresztül az épületen.

Igyekezett a természetet összhangban tudni az épített környezettel. Ma ezt a fajta építészetet nevezik "organikus" építészetnek.
És elmondható, hogy jóval "emberközelibb" mint a múltkoriban említett felhőkarcolók....
Sajnos az épület a 90-es években elkezdett süllyedni, de sikerült megmenteni. Jelenleg múzeumként üzemel (ha jól tudom).
Előzmény: elisavarga (2043)
elisavarga Creative Commons License 2009.02.12 0 0 2050
Persze, hogy végigolvastam! Tényleg izgalmas. Vàrom a folytatàst, amiben szeretnék résztvenni..
Előzmény: Foeniculum V (2045)
elisavarga Creative Commons License 2009.02.12 0 0 2049

Igen, ugy tunik.

Reggel ébredéskor bekapcsolom a kàvéfozot. Utàna ti jottok, és néha hidegen iszom a kàvém. Azért be kell vallanom valamit: sok mindent alig  értek..

26 éves koromig éltem, tanultam, tanitottam Budapesten. Aztàn szerelmes lettem, és azota négy orszàgban éltunk itt Europàban . Most azon toprengek, hogy ismerem én egyaltalàn azt az orszàgot, ahol szulettem?  

Előzmény: eref (2046)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.12 0 0 2048
Hamarosan figyelheted a 3000.-et :))))))))))
Előzmény: eref (2046)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.12 0 0 2047
Ez ebben a topikban úgy működik, hogy belendülünk egy témában, vibrálunk, majd eltelítődünk, és leállunk. Ilyenkor én félreértek valamit :), kiborulok, majd amikor sikerül ismét feltöltődnünk, akkor megindul az élet;))))))))
Előzmény: Foeniculum V (2045)
eref Creative Commons License 2009.02.12 0 0 2046
Alakul a rajongótábor. :)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.12 0 0 2045
Szia Eliza, üdv a tpoikban. Hogy találtál ide?
Csak nem végigolvastad a több mint 2000 hozzászólást?!

Tény, hogy izgalmas kis hely ez itt a világ végén...:)

Előzmény: elisavarga (2044)
elisavarga Creative Commons License 2009.02.12 0 0 2044

Miert ne irnàl?

Es a poinjaid is jok!

Előzmény: Foeniculum V (2040)
elisavarga Creative Commons License 2009.02.12 0 0 2043

Beszélhetnénk Pl. a gazdasàgi krizisrol., és arrol, hogy milyen kovetkezmenyei lehetnek ennek kulturàlis téren.

En még elmegyek egy koncertet meghallgatni  30-40 euroert. Meg konyvet is szoktam venni 20-30 euroert,  de a fiaim lazàn kirohognek.  Akkor most ??

elisavarga Creative Commons License 2009.02.12 0 0 2042

Csak àmulok és bàmulok.

Zene, fizika, kozgazdasàgtan, informatika, politika..

Két és fél ezer hozzàszolàs! Hogy csinàlod?

En meg csak ulok itt a vilàg végén, egy hegy tetején, egy pici faluban és vàrom, hogy mikor irsz végre valamit.

Nagyon bizom benne, hogy gyorsan feltoltodsz! 

Előzmény: tnsnames.ora (2041)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.12 0 0 2041
Attól még hogy én nem kívánok perpill fórumozni, neked miért is kellene visszafognod magad ilyen téren? Az a szerencse, hogy aszinkron működünk, kinek ekkor kinek akkor van mondanivalója. Ha majd feltöltödtem, akkor biztos be fogok tudni valamelyik threadbe kapcsolódni.
Előzmény: Foeniculum V (2040)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!