Keresés

Részletes keresés

Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.16 0 0 2100
Jaj, de jó, hogy megtaláltad nekem a Herkulesfürdői emléket :)))), azóta azt hallgatom.
Én meg csak azt a Pere János-félét találtam anno:( , bár így utólag belehallgatva, valamilyen szinten az is ez a zene....csak rosszabb.

Azóta folyamatosan látom magam előtt Kern Andrást, és a másik fiút a nádasban fejbelőve...(a film vége)....és távolodik a kép, és szól a zene......
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.16 0 0 2099
Nagyon-nagyon jól tetted ;))))

Általában nem vagyok ellendrukker, de örülök, hogy Djokovic az általad felsorolt hármasból kimarad. Bár az összetett ranglistán ott van. Látod, Murray megelőzhetné őt.

Tudod-e: Ma kezdődik snooker verseny. A Welsh Open. És a mai napot nem adja a tv (sajnos); majd kereshetek itt valami linket....
Előzmény: tnsnames.ora (2098)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2098
Én is láttam már itt a nagy topikolás közben, de ilyet már csak nem linkelek ide.... ;)
Ahogy Federernek Nadal a mumusa, úgy Nadalnak meg Andy. Mondanám szívesen, hogy Federer meg veri a skótot, hogy teljes legyen a körbeverés, ami nem lenne ritka a sportban, de sajnos nem igaz, mert Federer is kapott már ki a skóttól idén is, többször is...
Előzmény: Foeniculum V (2097)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2097
http://sportgeza.hu/tenisz/blog/2009/02/15/murray_legyozte_nadalt_a_dontoben/

Kikapott Nadal a döntőben :(

Legjobb játéka Tsonga ellen volt ezen a tornán. Igaz mondom mindezt azért, mert Tsongát is szeretem nézni játék közben ;))))
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2096
Egyetértek műsorügyileg, viszont az utolsó csomagban az a néhány nézhető csatorna, ami miatt érdemes megtartani a tv-t :)))
Előzmény: PETYUS (2095)
PETYUS Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2095
Nem láttam a műsort (már elég régóta nincs mezzonk, átmentünk legolcsóbb csomagra, de ennek az árát is sajnálom), de az tény, hogy a stúdiófelvételeknél a szolisztikus hangszereket úgy mikrofonozzák, hogy fel lehessen keverni a hangjukat a hangmérnök (vagy a karmester) által megfelelőnek tartott szintre.
(Sok karmester saját maga keveri a stúdiófelvételeit.)
Koncertfelvétel esetén erre nem minden esetben van lehetőség, bár elvi akadályát nem látom, de gondolom, hogy számtalan egyéb körülmény kikényszeríthet olyan kompromisszumokat, amelyben a hangzás hátrányba kerül.
Előzmény: Foeniculum V (2093)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2094
Mondjuk én nem a guglin keresztül kerestem rá eddig sem, hanem beütöttem a port.hu-t, ott jobbfelül lehet regisztrálni, és kicsit lenetbb rá lehet keresni filmcímekre, vagy személyre.

Viszont az alább általad belinkelt fórumot még nem tudtam eddig megtalálni.
Úgyhogy köszi.
Előzmény: tnsnames.ora (2088)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2093
Apropó, Petyus!
Neked mi a véleményed a 205?-as hozzászólásomról, Zubin Mehtáról?
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2092
Itt vagyok ismét.

Köszi, nagyjából megértettem, viszonylag könnyű szöveg.

Épp gondoltam rád, már nagyon hiányoztál!
Előzmény: PETYUS (2087)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2091
Igazad lehet... :o)
Én periférikus látással egybeolvastam amit nem keleltt volna; "Pazeller Jakab Wiener Bohém zenekar Odeon"
Előzmény: PETYUS (2090)
PETYUS Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2090
Ismertem, bizony.
Szerintem nem a szerző zenekara játszik, hanem valami Wiener Bohém zenekar.
A "szerző zenekara" 1896-tól a 33. gyalogezred zenekara volt, 1903-ban írta a herkulesfürdőit. 1906-tól 1919-ig a 38. gyalogezrednél, majd 1921-től a 2. honvéd gyalogezrednél volt katonakarmester.
Jelenleg a szerző unokája, Pazeller Frigyes tárja fel és játssza nagyapja műveit a Baden-baden-ben alakított zenekara élén.
Előzmény: tnsnames.ora (2089)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2089
Akkor az általam belinkelt videón a szerző zenekara játszik... :o)
Te ismerted a nótát Petyus?
Előzmény: PETYUS (2087)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2088
Na ezt így nehéz elképzelni. De teljesen igazad van, megnéztem. :o) Valami karbantartás lehet a port.hu-n.
/Ugye hogy nem is ellenkezem... ;)/

Megvan az (pl.: Tótágas esetében)
http://forum.port.hu/viewtopic.php?topic_id=12796

Viszont perpillanat valóban nem könnyen elővarázsolható a Google-lel. (Mert más a film_id (2492), és más a filmhez tartozó topic_id (12796)

Helyette ezt érdemes megpróbálni (itt van keresési lehetőség is):
http://forum.port.hu/viewforum.php?forum_id=1
Előzmény: Foeniculum V (2086)
PETYUS Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2087
Ezt találtam a herkulesfürdői emlék szerzőjéről:
Pazeller Jakab
Magyarul még nincs kész, de németből kisillabizáltam.
Előzmény: Foeniculum V (2080)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2086
>>>Ekkor bejön a film leírása, és alul vannak a hozzászólások. Az összes hozzászólás megtekintése gomb megnyomásával lehet a film fórumába jutni, ahol hozá is lehet szólni a regisztrált felhasználóknak.

Eddig nekem is megvoltak alul a hozzászólások, de most nincs...és más filmnél sem.
Tegnap még megvolt:(
Előzmény: tnsnames.ora (2084)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2085
Hopp helyesen így:
Tótágas "Palásthy György" site:port.hu
Előzmény: tnsnames.ora (2084)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2084
Nem tudom mit szeretnél (mi nem megy) pontosan.
Én mindig a Google-be beírom a filmcímet valahogy így -> Tótágas "Palásthy György" site:port.hu". /Ha nem elég jellemző a cím, akkor még szóközzel elválasztva hozzáveszem mondjuk a rendező nevét./
Ekkor bejön a film leírása, és alul vannak a hozzászólások. Az összes hozzászólás megtekintése gomb megnyomásával lehet a film fórumába jutni, ahol hozá is lehet szólni a regisztrált felhasználóknak.
Előzmény: Foeniculum V (2082)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2083
NAgyon jó ez a recsegős felvétel, a filmben is épp ilyen volt...
:)))
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2082
A port.hu-n nem találom a fórumot, de olyan szinten, hogy az értékelések sincsenek fenn, és az eddig írtak sem a filmeknél :(
Mit csinálok rosszul? (bár az előbb be sem akart jönni, lehet hogy náluk van a hiba?)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2081
Okultam, és nem kérlek fel táncolni;)

Én a tv-ben láttam a 80-as években, amikoris voltak azok (a már említett) 'rendezői' sorozatok a tv-ben.
Akkoriban sok filmet megnéztem, Jancsótól, Antonionitól, Hitchcocktól, és szerintem akkor láttam ezeket is. VAlami különösképpen megragadott a hangulata, ami azért is érdekes, - mint említettem - meert, maga a történet nem nagy szám, én pedig általában egy filmnél mindig a történetre koncentrálok elsősorban...
Előzmény: tnsnames.ora (2078)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2080
Igeeeeeeeeen!!!
Ez az!
Köszi, puszi!
Előzmény: tnsnames.ora (2079)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2079
A Herkusledfürdői emlék közismert régi szalon(?) darab, atyám sokszor zongorázta itthon vendégjáráskor kérésre. A filmzene is ez kellett legyen szerintem, valamilyen feldolgozásban.

Ez egy zseniális videó róla:
http://www.youtube.com/watch?v=EK_kiawINJU&hl=hu
Előzmény: Foeniculum V (2075)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2078
A Herkulesfürdői emlék volt azon kevés filmek egyike, amiket szüleimmel együtt láttam. Nem sok ilyen volt vagy emlékszem ilyenre. Egy másik az 1974-es Makk Károly rendezte Macskajáték szintén ugyanott a Puskinban, 3/4 ház, a végére csak páran maradtunk, annyira hagyták ott a nézők a filmet; én is halálra untam magam, annyira rettenetesen éreztem magam az egész film alatt, alig bírtam végigülni. Aztán valahogy láttam színházban, felnőttebb fejjel, az már jobb élmény volt.

Egy idő után a mamám már nem szeretett moziba járni, én pedig rohamosan nőttem ahhoz, hogy egyedül is mozizhassak. Ez a film is, mint a Tótágas (imdb szerint) 1976-os az utolsó év, amikor még nem döntően egyedül moziztam. A Tótágast is először jóatyámmal láttam, aztán már egyedül.... :o))
Előzmény: Foeniculum V (2075)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2077
Öröm volt olvasni a soraidat, kb. dettó én is egy-az-egyben írhattam volna. A tűztánc nekem is az egyik kedvencem, nemvéletlen, hogy a sample-ba (torrent), azt raktam.
Az utolsó tétel (amikor mégis minden marad a "régi" kerékvágásban), a legdurvábban disszonáns zene az én praxisomban, ami egyúttal végtelenül imádnivaló. Ha csak a filmzene LP-t hallgatja az ember, akkor nincs a tételben szinte két hang se, ami a "helyén" lenne kifejezve a világ mély disszonanciáját.
Tudom, hogy abszolút hihetetlen, de a komolyzene felé fordulásomat (sikertelen zongorázni-tanulás után), döntően ez a film(zene) determinálta. Nemvéletlen, hogy annó 13-szor váltottam jegyet rá a moziba, és ma is bármikor meg tudom nézni. Csak azóta, hogy a torrentre feltettem is.
Előzmény: Foeniculum V (2074)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2076
Nagyon nehéz jól felvenni élő koncertet. Láttam, hogy a Cryingban is mekkora nehézséget okoz. Petyus is írt már hasonlókat. Mondjuk, ha valakikről, akik Zubinékról feltételezem, hogy hangtechnikailag legalább rendben van a produkciójuk. Legendásan jó 1-2 amerikai kiadású LP-m van.
Előzmény: Foeniculum V (2073)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2075
Böngésztem a port.hu-n és eszembe jutott egyik kedvenc filmem, a:
"Herkulesfürdői emlék"
Sándor Pál filmje. A zenéjét is nagyon szeretem, de a youtube-on nincs meg sajnos (pontosabban ilyen címmel van egy dal, de az nem a filmzene).
Ez az a film, amiről egyszerűen nem tudom, hogy miért kedvelem...
Szerintem maga a történet nem különösebben jó, mégis van egy szomorkás, melankólikus hangulata, ami mindig magával ragad, ha nézem. Leülök a film elé, és nem tudom otthagyni. Talán Sándor Pál ezt a hangulatot tudatosan érte el, mert másik, nem túl népszerű filmjét is kedvelem, a hasonló hangulata miatt: Szeressétek Ódor Emíliát c.
Érdekes módon egyik filmje sem tartozik a legjobbak, legnépszerűbbek közé, mégis engem ez a kettő ragadott meg leginkább anno. És azóta is , ha véletlenül adja a tv megnézem...
A legfurcsább számomra, hogy általában nem kedvelem az ilyen szomorú végű, lelkis filmeket, valahogy ezek mégis megmaradtak bennem....

És ez a film is annyira együtt dolgozik a zenével, hogy nagyon sajnálom, hogy nem hallható.
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2074

Sikerült megnéznem a Tótágas című gyerek musicalt.

Nagyon tetszett, de mielőt bővebben kifejteném, előzetesen szetenék írni valamit:

Valójában talán láthattam ezt a filmet én annakidején. Egyetlen emlék, ami felrémlik belőle, a szülők a sátrakban...és rájöttem miért. Mivel én teljesen más környezetből származom, gyerekként kevésbé értékeltem, az ilyen zenés (főként gyermek-) darabokat, így ez sem maradt meg emlékeimben... :(

Felnőtt fejjel végignézve briliánsan megalkotott darab. Valóban nagyon ott van a zene, és a koreográfia is a lehető legtökéletesebb, kiválóan megalkotott, és előadott, különös tekintettel, hogy mindezt gyerekek táncolták végig. Nem tudom, lehet-e ilyet mondani, de a fénylépezés is nagyon eltalált, érezhető általa a mozgalmasság, a felfordulás.

Néhány jelenet különösképp tetszett: pl. az elején, amikor eldobálják a tankönyveket, és szemetelnek; az iskolában az asztalontáncolás; a tűzrakási rész (amikor körbetáncolták a tüzet); a végén a takarítás.

Zenében az eleje jött be nekem leginkább, a narrátor után, az ébredezés ideje...illetve nagyon jól komponáltak a gyerekdalfeldolgozások beleszövése a dallamvilágba.

Mindegy nem akarok tudományos kritikát írni. A film valóban élvezetes, aranyos, sőt kitűnő humora is van; de megértem önmagam, hogy gyerekfejjel, az akkori énemmel nem figyeltem fel rá...most viszont nagyon jólesett, élveztem, és máskor is meg fogom nézni.

:))))))

Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2073
Igazándiból ami érdekelt volna, hogy valóban ennyire el tud rontani egy felvételet a rossz hangmérnöki munka, vagy csak én mint laikus érzékeltem rosszul/ és írtam hülyeséget?
Itt most nem a hangszerelésre gondoltam, hanem arra, hogy a mikrofonokat rosszul kezelték, esetleg az akusztikával lehetett probléma...?
Mindenesetre számomra elég fura volt, hogy nem azokat a hangszereket hallottam erősebben, amikre vágytam volna...
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2072
Én? Nem is ellenkezem. :o))))
Előzmény: Foeniculum V (2070)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2071
Jó, tudom, csak kijavítasz, mert folyamatosan hülyeségeket írok:)))))))))
de az is jólesik ;)
Előzmény: Foeniculum V (2070)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!