köszönöm a tanácsod, követni fogom, ha jobb lesz az idő (nincs garázsom). "Bolhát" hol kapok? Egyet próbáltam, mielőtt még itt rákérdeztem volna, el is pattant :-)
Igen, la tengely szorult meg. Sajnos bontanod kell.
Lépés: kivülről vedd le a borítást, vedd le az előbukkanó anyát. A csomagtér ajtóról vedd le a burkolatot. A bolhák közül sok el fog törni, ezt szerezzél előre, 30ft/db. A 9 év miatt óvatosan, nem érezni, de a fülek már elridegültek nekem a 6 évesben is pattant el fül.
Ezek után húzd le az ablaktörlő motorról acsatit és vedd ki a motort, 3 csavar tartja. Ha a kezedben a motor, látod a tengelyt, ami azért szorul mert semmi kenés nincs rajta. Egyszerűsített megoldás: sok WD40, vagy hasonló, majd óvatosan mozgasd meg, pl befogod satuba de védőpofák közé és úgy. Ne erőltesd, türelemjáték. A bonyolultabb mód, ha a zégereket kiveszed, dörzspapírral megcsiszolod a tengelyt és bezsírozva visszarakod. Én így csináltam és sokáig kerestem az elrepült zégert a padlón, mert jó kicsi. :D Zsír helyett egy német teflon sprayt fújtam a tengelyre.
Utána mindent visszaraktam. Fél évente leveszem a külső műanyag burkolatot, az anyát és óvatosan fújok be zárolajzót, hogy kenés legyen, az végig megy a tengelyen. Nem spray, hanem injekciós tűvel, fecskendőbe felszívom a pohárba lefújt zárolajzót. .
Kopp, kopp, én csak hallomásból tudom, de ez 100.000 nagyságrend. Levenni a hengerfejet és leszedni a karbont a szelepekről, hengerfejről. Jó, ha értő ember csinálja.
Nem emlékszem, javasoltam az E85 használatát?
Javasolhatok egy szerelőt Dunakeszin, akire rá lehet bízni, illetve egyet Kaposváron. De a cartársak is írtak korábban pesti szerelőket, akit ajánlanak, kérlek olvass vissza.
Sziasztok, 9 éves SW-m hátsó ablaktörlője egyszer csak megadta magát. Nyekereg, kattog, de nem mozgatja a lapátot. Tudok tenni valamit házilag? Úgy nézem, le tudnám szedni a borító műanyagot, de ha nem érdemes...
A klubban hirdették meg február 25-én, garanciát nem tudok rá vállalni:
Lacetti gyári alufelni 4db eladó! Jó állapotban nem sokat volt az autón! Haveré, bövebb infot ö tud adni, kérésre képet is küld! Elérhetősége:20/486-5060 email: shunter.market@gmail.com
Érdeklődnék, hogy nincs-e valakinek feleslegessé vált jó állapotú felnije, legyen az acél vagy alumínium, az 1.4-es 5 ajtós Lacettimre? 4x114,3 15'' , de gondolom ez mindenki számára ismerős. Köszönettel Péter
Kifejezetten gyerekszállitásra a sedan nagyon bevált.
Hatalmas a csomagtartója (telepakolod és elé belefér a babakocsi és a kismotor is) és ráadásul a hátsó ülésen is szépen elfér a gyerekülés (pl. jobban, mint az A4 turbo quattro Audiban !)
Na ez is megoldva ,bár csak félmegoldás!Az utastérbe bemenő gumi fűtéscsőél volt a baj ahol rácsatlakozik a hengerfejre ott egy vascsőre van ráhúzva ,na ez az ami elrohadt cirka 10 év alatt pedig mindig fagyálló volt benne,mivel nem volt kedvem leszedni a hengerfejet kifúrni belőle és vagy esztergáltatni,vagy valahonnan szerezni olyan csövet rátoltam a gumicsövet teljesen a hengerfejig és teljesen a tövénél bilincseltem ,így még pár évet kibír/remélem/
Szinte állandóan használom az autót,nem áll ;és a hűtőfolyadék tavalyi benne,mert akkor a hűtőnél volt egy kisebb szivárgás ,és kellemest a hasznossal alapon lecseréltem benne!
A hűtővíz cserét azért is javasolják két évente, hogy az ilyen műanyag és gumiszerű csövek kikeményedését, kirepedését elkerüljék. Nem vagyok kémikus, de az aluba való fagyálló ahogy elöregszik, eszi ezeket a részeket. Valami ilyesmit magyaráztak, amikor az off japánban elfolyt a hűtővíz a fűtőradiátorom előtt.
Szia!Köszi az infót:-)Eddig úgy néz ki sikerült a takarítással megoldani a dolgot,de a hibákban már én vagyok szerintem a legjobb blogot is írhatnék lassan most a hűtőfolyadék folyt el!Szerelték már ki valakinek a motorblokk mögött lévő műanyag elosztócsövet,úgy figyeltem meg talán abból folyik,de nagyon rossz helyen van,pont a szívósor alatt önindító felett nem tudom merről lenne érdemesebb nekifogni :-(
Az I-es. A tünet? Lassú tempóról akartam gyorsítani a forgalom ritmusát felvéve. Ehelyett dadogés, fulladás pár másodpercig, checklámpa, majd elmúlt, ment minden tovább. !. indítás után check lámpa elaludt. De 2-3 naponta visszatért és a fogyasztás 12 literre nőtt . Hibakódolvasás: a kódra nem emlékszem, de az I-es lambda érték volt rossz.
A hiba oka nálam: ha dolgozom, hónapokig alig mozdul az autó, télen meg ha hó van, a feleségem maximum hetente egyszer beindítja 20 percre és járatja a motort, amíg van akksi. Nagy hiba, a kondenzvíz leállítás után a szonda fűtőszálán kicsapódik és tönkreteszi azt.
Figyu, pucold ki a fojtószelepházat, biztos retkes ennyi km után. Az is csinálhatja ezt az alapjárattal. Nekem is meg vlt már lambda szonda, szelepfedél, hátsó fékek, kopnak a kilincsek és csak 85.000km van a gépben. :)
2004.11.havi és 190 E körül van benne eddig meg voltam vele elégedve a kötelezőkön kívül nem kellett rá költenem most viszont duplán bejön a hiba kezdődött a világítással összeégett vezeték,azután az összes csatlakozó a műszerfalban ,2hete a szelepfedél tömítés,és most az alapjárat kezdi lassan külön topic-ot nyithatnék a típushibákból :-)
Egyébként 15e körül adnak új alapjárati léptetőmotort. Még eszembe jutott más hibalehetőség is, mégpedig az, hogy valahol falsot szív (pl kartergáz visszavezető csőnél...). Szóval érdemes végigellenőrizni a szívókör és a szívókörhöz tartozó műanyag/gumicsöveket, nincsennek-e elöregedve, kirepedezve.